Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Всичко е добре :) Просто не мога да опиша колко съм ти благодарен

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всичко е добре :) Просто не мога да опиша колко съм ти благодарен

Провери ли с Malwarebytes' Anti-Malware 1.38 ?

* стартирай програмата

* придвижи се до секцията Update и натисни Check for Updates

* след това отиди до категорията Scanner и избери Perform quick scan и кликни бутона Scan

* когато приключи сканирането кликни върху бутон Remove Selected

Публикувано изображение

Ако открие нещо публикувай лог файла в следващия си пост.

И нещо за финал.

Отвори Notepad и въведи:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command]

@="\"%1\" %*"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\exefile\shell\open\command]

@="\"%1\" %*"

Запази файла с име fix.reg и го стартирай. Избери YES за да влезнат промените в сила.

Публикувано изображение

BBoy ти видя ли,че лог-а my има и това!

2009-06-15 14:57 . 2009-06-15 14:57 -------- d-----w- c:\program files\Bonjour

Това е легитимна програма на Apple...за Windows !!!

Много програми я използват...Ако иска може да ги обнови:

http://support.apple.com/downloads/DL755/e...onjourSetup.exe

Добре е също да инсталира и последната версия на Java :

http://www.kaldata.com/comments.php?id=456...;highlight=java

Това е легитимна програма на Apple...за Windows !!!

Много програми я използват...Ако иска може да ги обнови:

http://support.apple.com/downloads/DL755/e...onjourSetup.exe

Добре е също да инсталира и последната версия на Java :

http://www.kaldata.com/comments.php?id=456...;highlight=java

То като му гледах лога не виждам коя я използва и не е задължително да я има...може и да я махне!

Здравейте! Наложи се да си сменя антивирусната програма и се спрях на безплатната Avira. Миналата седмица си инсталирах Avira на немски, но днес намерих вашите линкове и я подмених с английската версия. Благодаря ви за подробно описаните настройки. Забелязах една особеност, за която бих искала да ви попитам. Преди имаше възможност с десен бутон да избера сканиране на произволен файл, а сега, когато дам десен бутон върху някой файл, в падащото меню липсва такава опция. На какво се дължи това според вас? Притеснявам се, защото така няма как да сканирам свалените файлове. Много бих искала да ми помогнете да поправя това, ако има възможност. Реших да задам и сканиране в определен час. От меню Available profiles, коя опция е най - удачно да избера? Тъй като ми се иска да се сканира цялата система се спрях на Complete system scan. Удачен ли е изборът ми според вас? Благодаря ви предварително за отговорите

Редактирано от Велкова (преглед на промените)

А Ъпдейтва ли се автоматично всеки ден или само ръчно ???

Здравейте!

Наложи се да си сменя антивирусната програма и се спрях на безплатната Avira.

Миналата седмица си инсталирах Avira на немски, но днес намерих вашите линкове и я подмених с английската версия. Благодаря ви за подробно описаните настройки. Забелязах една особеност, за която бих искала да ви попитам. Преди имаше възможност с десен бутон да избера сканиране на произволен файл, а сега, когато дам десен бутон върху някой файл, в падащото меню липсва такава опция. На какво се дължи това според вас? Притеснявам се, защото така няма как да сканирам свалените файлове. Много бих искала да ми помогнете да поправя това, ако има възможност.

Реших да задам и сканиране в определен час. От меню Available profiles, коя опция е най - удачно да избера? Тъй като ми се иска да се сканира цялата система се спрях на Complete system scan. Удачен ли е изборът ми според вас?

Благодаря ви предварително за отговорите

И сега си го има това със сканирането на произволен файл не разбирам защо липсва при теб!!!!

Да добре си избрала да сканира цялата система и я направи да сканира веднъж седмично...това е достатъчно!

Здравейте.Днес си инсталирах Avira PremiumSecuritySite и като започна да работи сканира компютъра и след като се включих в нета се появи следния прозорец:The rule:"Deny all IP packets" has blocked a packet from IP:91.78.211.226. Имам отметка в прозореца:Dont show this message Какво е това чудо-атакуват ли ме не мога да разбера какво става?

Редактирано от iwan4o (преглед на промените)

Не се притеснявай, стената те уведомява за отбита банална мрежова атака от въпросния адрес, която обикновено е съвсем безобидна. Сложи отметката върху "Dont show this message" и ще продължат да те атакуват, но поне няма да те дразнят тия съобщения.

Не се притеснявай, стената те уведомява за отбита банална мрежова атака от въпросния адрес, която обикновено е съвсем безобидна. Сложи отметката върху "Dont show this message" и ще продължат да те атакуват, но поне няма да те дразнят тия съобщения.

Благодаря за бързия отговор и разяснението,а отметката я поставих веднага.
  • 2 седмици по-късно...

здравейте, в момента съм с старата безплатна версия на програмата ,трябва ли да я деинсталирам за да сложа новата версия?

gibson58, не мога да ти отговоря със сигурност, но дори и да е възможно винаги е препоръчително преди да се инсталира новата версия да се деинсталира предходната.

http://www.kaldata.com/comments.php?id=460...highlight=avira

gibson58, не мога да ти отговоря със сигурност, но дори и да е възможно винаги е препоръчително преди да се инсталира новата версия да се деинсталира предходната.

http://www.kaldata.com/comments.php?id=460...highlight=avira

има логика в това,бях чел за "панда" че нямало нужда да се деинсталира + това така си оставали настройките ....но аз май-ще я махна.и понеже за пръв път ще правя това упражнение се чудя как се деинсталира и дали има нещо специфично?

Темата с Avira се оспами достатъчно,затова преместих коментарите в подходящата тема за целта,а някои други заминаха в кошчето:

Деинсталатори/почистване на упорити програми за защита

Здравейте!

Искам, да ви попитам нещо, но предупреждавам, че не съм много разбираща.

Днес, когато сканира безплатната версия на Avira ми излезе следния прозорец - http://media.snimka.bg/3788/013831870-big.jpg

Използвам Windows XP.

Избрах опцията за игнориране, но пуснах сканирането още няколко пъти. Всеки път ми излизаше същия прозорец, но файлът се променяше / opr11PRJ или opr11PIO или opr11PHR /. Всеки път задавах игнориране. Не успях да намеря въпросния фаил и тъй като буквите в означението му се променяха останах много озадачена.

Можете ли да ми кажете за какво става въпрос и какво ще ме посъветвате да направя?

Предварително благодаря на всички, които ще ми отговорят.

Редактирано от Велкова (преглед на промените)

Здравейте!

Имам един въпрос: Защо използвате антивирусен софтуер, след като той Ви засича зловредния софтуер, а Вие му казвате да го игнорира (пренебрегне), вместо да го изтрие?

Пуснете пълно сканиране на системата и когато бъдете попитана от Avira, какво действие да предприемете, винаги посочвайте Delete.

Здравейте!

Имам един въпрос: Защо използвате антивирусен софтуер, след като той Ви засича зловредния софтуер, а Вие му казвате да го игнорира (пренебрегне), вместо да го изтрие?

Пуснете пълно сканиране на системата и когато бъдете попитана от Avira, какво действие да предприемете, винаги посочвайте Delete.

Когато съобщението излезе при инсталиране на програма или прясно свален файл използвам опцията Delete. Четох в нета /не помня дали беше точно в тази тема/, че Avira понякога засича файлове, които не са опасни, само, че не ги разпознава правилно. Затова не посмях да избера опцията за изтриване.

Реално е така. Avira засича много за сметка на многото и грешки (FP - false positives (грешни засичания)). Обръщайте внимание на това, кой файл засича и ако имате съмнения за грешка от нейна страна, пишете за по-сигурно.

здравейте, имам едно питане за авирата. имам някои файлове които не са вируси ,но като отворя папката и авира се скъсва да алармира за вирус по 7-8 пъти 1 след друг,побърква ме. има ли опция например да посочвам файлове които да няма достъп до тях и да не алармира за тях?или някъкво друго решение на проблема.

Здравей! Има решение на проблема. Моля те, прикачи файловете в www.4storing.com и пусни линк за тяхното изтегляне тук ще се погрижим да бъдат изпратени до Avira, за да бъдат проверени отново. Ако наистина са чисти, те ще бъдат махнати от дефинициите.

• 2 седмици по-късно...

Днес нещо не иска да се ъпдейтва програма Публикувано изображение опитвах се ръчно ама пак не се ъпдейтва и ми изписва not performet някой може ли да каже на какво се дължи това ???

Ако е Personal не се учудвай. Просто платените версии са по-привилегировани. Ако си с някоя от тях този проблем няма да го има. Не се притеснявай. Утре сутрин опитай пак и смятам няма да имаш проблеми. :rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.