Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Да - валиден е и за Premium версията. Мога многократно да ги инсталирам и активирам на същия компютър до указания срок на валидност. Времето изтича и когато не го ползваш. Обаче това са 183 дни ! Поздрави

Сериозна промоция от страна на компанията, браво, така се печелят потребители!

А има ли забавяне при рендването на страниците от браузъра?!

Щото тоя анти-фишинг... Публикувано изображение

Моля. Предполагам, че се справяш с настройки, без да четеш по-добре от мене :huh:

Не става въпрос за това!!!

Щом има възможност да се настройва на всеки час, ще я инстална, а анти - вируса на Комодо ще го "приспя"!

Кажи Авирата забавя ли ти зареждането на страниците, когато сърфираш?

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кажи Авирата забавя ли ти зареждането на страниците, когато сърфираш?

Не усещам разлика с включен и изключен WebGuard (настроен на макс) при сърфиране, но при лоша връзка дозабавя тегленето на файлове.

( БТК АДСЛ 6Мбт)

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

"А има ли забавяне при рендването на страниците от браузъра?! Щото тоя анти-фишинг..." Зависи от предпочетените настройки - има варианти, при които Web Guard си работи без осезаемо забавяне. Не виждам защо да се занимавам с безплатната версия щом имам валиден ключ за платените. Ще ги ползвам на единия от компютрите ми. Поздрави

"А има ли забавяне при рендването на страниците от браузъра?!

Щото тоя анти-фишинг..." Зависи от предпочетените настройки - има варианти, при които Web Guard си работи без осезаемо забавяне. Не виждам защо да се занимавам с безплатната версия щом имам валиден ключ за платените. Ще ги ползвам на единия от компютрите ми. Поздрави

Защото съм с COMODO INTERNET SECURITY!

Мисля да изключа анти-вируса на CIS и да ми е активна Авирката!

Така съчетавам добър анти-вирус с най-добрата защитна стена! :PПубликувано изображение:)

Не усещам разлика с включен и изключен WebGuard (настроен на макс) при сърфиране, но при лоша връзка дозабавя тегленето на файлове.

( БТК АДСЛ 6Мбт)

Аз съм уж на 20 Мбт., ама уж, колко са 20 никой не може да каже!

Ще я инстална и дано остана доволен! Публикувано изображение

Да - валиден е и за Premium версията. Мога многократно да ги инсталирам и активирам на същия компютър до указания срок на валидност. Времето изтича и когато не го ползваш. Обаче това са 183 дни ! Поздрави

не разбрах- има ли "натрупване" на лицензи, или активацията на нов, анулира първия, без да го удължава?

не разбрах- има ли "натрупване" на лицензи, или активацията на нов, анулира първия, без да го удължава?

Когато активирам нов лиценз автоматично отпада предишния - налице е удължаване до новия срок. Не се сборуват неизползвани дни. При много ползватели с еднакъв ключ също блокират ползването.Досега да беше пробвал. Поздрави

Когато активирам нов лиценз автоматично отпада предишния - налице е удължаване до новия срок. Не се сборуват неизползвани дни.

така и предполагах, ама рекох все пак да питам. Еда.... прекалено голям гювеч щеше да е- 6 мес + сборуване лицензите... Публикувано изображение въпреки, че при касперски май е така, но не съм сигурен...най добре nikssi да каже...

въпреки, че при касперски май е така, но не съм сигурен...най добре nikssi да каже...

При Касперски срокът на лиценза се определя от активирането на полученият при регистрацията или този на кутията с програмата.Обръщането на кода в лицензионен ключ автоматично активира лиценза и срокът почва да тече.Дори и да не се ползва срока си тече.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Днес ли а инсталира Авира?

===============================

На 8ми инсталирах първия път, но в събота т.е. 11ти забелязах, че не се ъпдейтва, затова правих опити за ръчно ъпдейтване, но уви. Реших , че не съм успял да инсталирам правилно и го направих пак, но без успех. Регистрирах нов мейл дръпнах си нов ключ и от сайта на авира си свалих пак девятката за да не би това наличното да е бъгаво, инсталнах и пак гредичка, не ще и не ще, държи се като при предната инсталация, а забравих да кажа , че деинсталирам преди новата инсталация с Your Uninstaller! ,моля да ми помогне някой !!!

При Касперски срокът на лиценза се определя от активирането на полученият при регистрацията или този на кутията с програмата.Обръщането на кода в лицензионен ключ автоматично активира лиценза и срокът почва да тече.Дори и да не се ползва срока си тече.

Т.е. докато не съм вкарал в програмата полученият код, той е неактивиран и си е валиден за неограничен срок, а щом веднъж го активирам, то той вече почва да тече и е валиден за количеството дни за които ебил предвиден....така ли да разбирам?

Avira Premium Security Suite 9 се обновява нормално - включително и в неделя. Някои вируси са с възможности да го забранят. Това подсказва необходимост от допълнителни проверки. Има доста теми за тях. Поздрави

Моля те да ми дадеш някой съвет или линк, нов съм във форума и не мога да свикна. Може би трябва да сканирам с някоя друга антивирусна за да ми открие вируса който спира ъпдейта, така ли да разбирам ?

Т.е. докато не съм вкарал в програмата полученият код, той е неактивиран и си е валиден за неограничен срок, а щом веднъж го активирам, то той вече почва да тече и е валиден за количеството дни за които ебил предвиден....така ли да разбирам?

Така е, АВИРА дава лиценз и той дече от деня в който си го получил и съответно ако не дай си стане фал можеш ключа да го ползваш на същия компютър в срока предвиден предварително !

nikssi, имаш ли представа какъв е моят проблем ???

'На 8ми инсталирах първия път, но в събота т.е. 11ти забелязах, че не се ъпдейтва," Ако и утре не се updat-не програмата значи имаш друг проблем! В Германия е Велик Ден днес и никoй не работи!!!Утре всички са на работа.Много често при Free версията няма Update понякога събота и почти винаги в неделя. IMG аз съм с 1мб Net и съм с Оutpost и Авира Free никакво забавяне нямам.Гарда на авира free не сканира Net-а аз точно за това си и а избрах.

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Ето един минус ("-") на автоматичната система за анализ на Avira:

http://www.malwarebytes.org/forums/index.php?showtopic=14052

Системата отбелязва, като чист codec съдържащ зловреден код. Това не се случва за пръв път!

Редактирано от Fixer (преглед на промените)

Моля те да ми дадеш някой съвет или линк, нов съм във форума и не мога да свикна. Може би трябва да сканирам с някоя друга антивирусна за да ми открие вируса който спира ъпдейта, така ли да разбирам ?

Така е, АВИРА дава лиценз и той дече от деня в който си го получил и съответно ако не дай си стане фал можеш ключа да го ползваш на същия компютър в срока предвиден предварително !

Не нямам такива наблюдения при активация на Авира.

Тя действително си има проблем с поддръжката особенно в почивните дни и затова я ползвам на ограничен брой машини - 1

Пробвай да сканираш с някое LIFE CD

Ето един минус ("-") на автоматичната система за анализ на Avira:

http://www.malwarebytes.org/forums/index.php?showtopic=14052

Системата отбелязва, като чист codec съдържащ зловреден код. Това не се случва за пръв път!

Така е за съжаление и затова им пращам подобни файлове на лични съобщения и ги карам да проверят файловете ръчно.

Понякога ми писва от тях...Единия ми казва, да пратя файловете за анализ...Аз му казвам, че именно "оттам" идвам и не съм доволен от резултатите.

Друг ми казва пиши e-mail на адрес - [email protected]

Някои вече ми поискаха ID номера от автоматичната проверка и резултатите не закъсняха:

The file 'codec.exe' has been determined to be 'MALWARE'. Our analysts discovered that the file is a Security Privacy Risk (SPR). In particular it means that it is a program that might possibly be able to affect the security of your system, might trigger activities you might not want or might violate your privacy. Detection will be added to our virus definition file (VDF) with one of the next updates.

Обаче има и битки, които не могат да бъдат спечелени. Някои от файловете (новите Rogues приложения) изискват парола за да се инсталират и ми я поискаха. Естествено им казах, че не я знам (само им посочих сайта от където да си изтеглят зловредните файлове), а и нали затова си имат Virus Research-ри. Но все още част от тези файлове не се засичат и се анализират като "чисти". Помолих ги и да подобрят услугата, ако това е възможно, защото освен като чисти, често дадени зловредни файлове се докладват като "повредени" и т.н. Е да, много от тях наистина са такива и не позволяват стартиране във Виртуална или Normal Mode среда, но все пак от "double check" глава не боли Публикувано изображение

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Защо в един Site е показана такава настройка на Авира?

Публикувано изображение

3-тата опция е добре да е маркирана:

If this option is enabled, the Scanner detects whether a file is a packed file format (archive), even if the file extension differs from the usual extensions, and scans the archive. However, for this every file must be opened - which reduces the scanning speed. Example: if a *.zip archive has the file extension *.xyz, the Scanner also unpacks this archive and scans it. This option is enabled as the default setting.

Предполагам са я отмаркирали за да се увеличи скоростта на проверката. Вместо тази опция по-добре да се активира Optimized Scan настройката, при която се използва максимално възможностите на многоядрените процесори. Но засега този режим дава доста бъгове и поне аз не го препоръчвам и съм си го спрял.

За 4-тата отметка няма смисъл да се променят настройките:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;#entry1297668

Ако 4-тата отметка е маркирана всъщност ние задаваме дълбочина да бърка-в случея 20!

Ако обаче не е маркирана няма ограничението.... 20

"If this option is enabled, the Scanner detects whether a file is a packed file format (archive), even if the file extension differs from the usual extensions, and scans the archive. However, for this every file must be opened - which reduces the scanning speed. Example: if a *.zip archive has the file extension *.xyz, the Scanner also unpacks this archive and scans it. This option is enabled as the default setting."

"Ако тази опция е включена, Скенер открива дали файлът е пакетирано файлов формат (архив), даже ако разширението на файла се различава от обичайната продължения и сканира архива. Въпреки това, за това на всеки файл, трябва да бъдат отворени - което намалява скоростта на сканиране. Пример: ако *. пощенски архив има разширение *. XYZ, скенера също unpacks този архив и го сканира. Тази опция е включена по подразбиране настройки."

p.s.По подразбиране тази отметка тук не е включена.Един руснак казва,че няма смисъл да се включва и не разбирал защо хората я включват, защото никoй не държи файл архивиран в компа си!...и да му се задава стойност за сканиране

Публикувано изображение

Ако 4-тата отметка е маркирана всъщност ние задаваме дълбочина да бърка-в случея 20!

Ако обаче не е маркирана няма ограничението.... 20

Знам това и съм писал, че няма смисъл да се прави нито на на максимума 99, нито до безкрайност като отмаркираме опцията:

Това не определя броя на проверените файлове в архива, а проверява за архив в архива...Не се срещат често файлове архивирани по 99 пъти или архиви съдържащи 99 архиви (освен, ако не е бил някои голям торент разцепен на части. Аз се сещам единствено за един Leopard изтеглен от Zamunda, който беше разцепен на 37 части).

писал съм го по-назад в темата. Но всеки си решава...

Абе, вие с коя версия сте, щото моята Авира въобще не изглежда така, както на снимката на Лейдито(493)! Това е най-бедната откъм настройки анти-вирусна програма, която съм виждал с очите си!!! Изключително съм разочарован в това отношение, дано като качество поне да става нещо от нея! :)

Редактирано от IMG (преглед на промените)

Абе, вие с коя версия сте, щото моята Авира въобще не изглежда така, както на снимката на Лейдито!

Това е най-бедната откъм настройки анти-вирусна програма, която съм виждал с очите си!!!

Изключително съм разочарован в това отношение, дано по качество поне да става нещо от нея! :)

С Free версията а ти с коя си и как изглежда твоята...покажи?

С Free версията а ти с коя си и как изглежда твоята...покажи?

Аз съм с фрий версията - 9.0.0.387!

Даже гледам, че някой опции при мен ги няма и направо полудявам!

Ама много съм ядосан! :lol6:

Аз съм с фрий версията - 9.0.0.387!

Даже гледам, че някой опции при мен ги няма и направо полудявам!

Ама много съм ядосан! :lol6:

Само при мен Авира е с най-много опции ама това ми е май заради компа...покажи какво ти липсва да видя

Реших да се възползвам от промоцията на Avira Premium Security Suite 9.

Махнах Комодо за целта, добре дошла причина да си отдъхна от тоя HIPS.

И ето нови въпроси за защитната стена на Avira PSS.

Има едно правило , което е зададено по подразбиране Deny all IP pacets в Incoming Rules, и отреагира с няколко блокирания, насочени най-вече към порта за слушане на уторент.Публикувано изображениеВъпреки това той работи перфектно.

Някой би ли могъл да ми разяснил, точно каво се блокира, защо и дали да променя ( премахна) това правило.

Също така на пръв поглед стената е бедна откъм настройки, не видях опция за обучаващ режим. Да оставя ли нивото по подразбиране High или да премина нагоре към Custom.

Къде е тук интерактивния режим, има ли такъв, или тази стена работи при някакъв среден вариянт м/у автоматичен за Trusted vendors и интерактивен за всички останали.

(Например при първото включване на лисицата не ми зададе никакъв въпрос, а и създаде правила автоматично. При Опера обаче пита, и трябваше аз да и разреша достъп до нета.)

Това Deny IP адрес(InComming Rules) не е ли ако искаш да добавяш някои IP адрес да блокира?Не съм я слагала ама тя не няма хипс за да се задават кой знае какви правила. Обyчаващи режими има само при Хипс\\идс Приложенията,защото блокират.Не виждам shot за тези High настройки ,но би било добре да не я ровиш много или поне дай shot-ове да видим какви си ги надробил. p.s.то и при ИЕ не те е питала и си е създала правила Аutomat.Трябва да помисля защо не те е питала при Опера

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.