Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

При мен има някакво развитие или по-скоро се сетих за processexplorer и реших да проверя какво точно става.Оказа се,че се затваря само avgnt.exe при пускане на Lineage 2.Ето и малко снимки.

П.П.Писах и във форума на Авира и въпреки тежкия ми английски комуникацията се получава :angry22:

Аз си продължавам с монолога;)По-съвет от форума на Авира деинсталирах Комодо и пуснах Lineage-a и се оказа че мизерията идва от стената.Явно от Комодо фиксват един проблем ,но създават други.....доскоро gameguardа на играта се караше с Defence+ модула на стената което водеше до автоматичен рестарт на компютъра.Сега това го няма,но пък комбинацията gameguard+Defence+ изключва част от антивируса.Публикувано изображение

И сега съм на кръстопът OnlineArmor или PCTools Firewall.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз си продължавам с монолога:angry22:По-съвет от форума на Авира деинсталирах Комодо и пуснах Lineage-a и се оказа че мизерията идва от стената.Явно от Комодо фиксват един проблем ,но създават други.....доскоро gameguardа на играта се караше с Defence+ модула на стената което водеше до автоматичен рестарт на компютъра.Сега това го няма,но пък комбинацията gameguard+Defence+ изключва част от антивируса.Публикувано изображение

И сега съм на кръстопът OnlineArmor или PCTools Firewall.

И двете се сработват с Авира - пробвай уверено по свой избор. Поздрави

Всъщност...хем така, хем така. Автоматичното изтриване на зловреден файл беше зададено, защото доста от начинаещите потребители незнаят какво да натиснат при непрекъснато изскачащите предупреждения. Затова сме се подсигурили в с опцията за копиране на изтритите файлове в карантината. То и да не е избрана опцията за автоматично триене, ако му излезне предупреждение за зараза в системен файл, едва ли ще си направи труда да потърси в Google дали е така, ами ще се паникьоса и пак ще го бастиса.

Ако е използвана опцията Interactive => individual програмата пита за всеки файл в отделен прозорец (мисля ,че още по време на пълната проверка на системата) и трябва да си непрекъснато пред компютъра , защото когато излезне предупреждението, сканирането не продължава докато не избереш съответното действие.

Ако е използвана опцията Interactive => combined програмата би трябвало да предостави стандартните опции които да се приложат на инфектираните файлове чак след края на проверката

Ако е използвана опцията Interactive => combined (expert) програмата би трябвало да предостави "финни" опции които да се приложат на инфектираните файлове чак след края на проверката, което най-накрая е било реализирано и при Avira. Лиспваше ми тази опция, която бе налична от доста време при Kaspersky.

И все пак лично за мен (interactive режима) не е далавера, защото аз пускам проверката на системата (или съм я направил да започне в определен ден и час) и излизам от нас...Като се върна (ако съм в interactive режим) би трябвало да ме чака списък със заразените файлове и какво да ги правя (освен ако не е спрял тока). :P При автоматичното изтриване просто проверявам какво е положението в логовете и в папката Quarantine и ако имам съмнение за изтрит системен файл го възстановявам (винаги проверявам преди да рестартирам машината, защото ако е системен файл нужен за стартирането на Windows ще трябва да се използва инсталационен диск на Win-a)...

Настройките за обновленията са дело на колегата deliq.

Аз съм си изключил предупрежденията, че програмата не е актуализирана, защото и без това съм я настроил да се обнови всеки ден. Отделно в главния панел на самата програма пак си има статистика кога се е обновила и кога за последно е направена пълна проверка на системата.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ще проверя и теорията ти за avnotify.exe

Публикувано изображение

Той автора си е казал, че след обновяването на файла до по-нова версия метода може да не сработи:

This works as long as the producer is not updating avnotify.exe itself and changing its name in the process. If that is the case repeat the steps to disallow the new named exe as well.

Благодаря ти за включването.

PS: Далеч съм от мисълта, че тези настройки ще са удобни за всички. Тук всеки си преценява и никой не задължавам да ги следва. :wors:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Искам да обявя,че трика със спирането на Рекламния искачащ прозорец(при Free версията) които ни приканва да закyпим Авира Premium,вече не е валиден!

Поправили са това от Авира и явно са поработили над Avnotify еxe. и вече този Pub не може да се спре!

Явно се грижат от рекламния отдел да се вижда и приканва към закупуване на Premium!

Ако бъде спрян(както аз си правеx при по-старата 8 версия),при всеки update иска рестарт ,не запомня настройките и иска на ново да се правят!

Не си забелязала ,че името на папката е различно и поради това създадената политика вече няма да работи.Изтрих старата и създадох нова .Работи си.

That's right! ;) Остави руския....... "език" и виж английския :)

Интересно защо така са решили/направили.

Знам какво означава макар,че не съм много на ти с английският :P Обаче в платената версия 64 бита се поддържа

Operating system: Windows 2000 (SP 4 recommended) / Windows XP and XP 64 Bit (SP 2 recommended) / Windows Vista 32 Bit and 64 Bit

Да мерси за Инфото.

Може ли да обясниш какво точно си направил,нещо не е ясно.

Мисля, че е следвал пост №21

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1020836

Само, че понеже наистина се променя местоположението на файла е изтрил старата забрана и е направил ново правило за нея.

Само, че май не е разбрал, че ти нямаш проблеми с прилагането на забраната, а с това че ти иска рестарт при UPDATE + зануляване на настройките.

Иначе да...трикът сработва, но няма да е далавера, ако се окажеш права...

Затова ще го тествам няколко дни за да проверя дали и при мен ще се появят същите симптоми.

Лоши дни избрах за тази цел (през weekend-а) не са много активни с актуализациите... Публикувано изображение

Не си забелязала ,че името на папката е различно и поради това създадената политика вече няма да работи.Изтрих старата и създадох нова .Работи си.

Точно така. Новия път е C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop и там се избира avnotify.

Направих още промени по настройките и по инструкциите за многократни ъпдейти.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1017686

Deliq ти по кой път мислиш съм го направила аз?.....по същия !!!

Остър тон ли долавям тук?

Искам да обявя,че трика със спирането на Рекламния искачащ прозорец(при Free версията) които ни приканва да закyпим Авира Premium,вече не е валиден!

Поправили са това от Авира и явно са поработили над Avnotify еxe. и вече този Pub не може да се спре!...

Тука друга песен пееше.

Няма никакъв остър тон!!!Костатирам!

Защо тук всички скачате на крак когато кажа какво мисля???

Ами стига вече агресия,не може ли тук в калдата да се разговаря спокойно!

о.к. извинявай. Като използваш удивителни (!) обаче човек остава с такова впечатление, особено пък ако са три. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Не става вече този трик както казах.

От вчера съм го спряла и няма проблеми с рестарт!!!

Констатирам!

Както при 8 така и при 9 се засилих да го направя по познатия начин:

С:\ProgramFiles\Аvira\Avnotify exe\Proprity\System....

Какъв е този начин, на мен ми е непознат.

Действащия вариант е:

Run -> пише се secpol.msc -> с десен бутон върху Additional Rules -> и се избира New Path Rule -> и там от Brouse се избира C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop избира се avnotify -> и ок.

Редактирано от delig (преглед на промените)

Дам avnotify.exe е бил проблема с рестартите след Update:

http://forum.avira.com/wbb/index.php?page=...;threadID=85668

Да. искам обаче тук от някого едно гомямо Мерси Androcure06,защото винаги се съмнявате в неща които съм проверила!!!А и поне малко уважение,че може и да съм жена, но.....

За напред когато пиша нещо вместо да се препираме е по добре да проверим.

Чакам си мерси-то.

Deliq пътя по които влизам за виста е :

C:\ProgramFiles\Avira\AntiVirDesktop\Avnotify

Proprietes

Публикувано изображение

Да. искам обаче тук от някого едно гомямо Мерси Androcure06,защото винаги се съмнявате в неща които съм проверила!!!А и поне малко уважение,че може и да съм жена, но.....

За напред когато пиша нещо вместо да се препираме е по добре да проверим.

Чакам си мерси-то.

Androcure, аз не съм се съмнявал в достоверността но твърденията ти. Единствените съмнения които съм имал са били за тона, с който казваш нещо, особено когато използваш по три удивителни. Сега като оставиш емоциите прочети горните постове и ще се увериш, че е така.

А това че си жена може да повлияе в посока да бъдеш обградена с повече внимание, но не и в посока съмнения относно познанията ти. Изказах вече убеждението си че разбираш от компютри повече от мен в лично съобщение до Б-Бой. Публикувано изображение

Deliq пътя по които влизам за виста е :

C:\ProgramFiles\Avira\AntiVirDesktop\Avnotify

Proprietes

Публикувано изображение

Това явно е при Виста-та, при мен (с ХР) е по стария начин.

Androcure, аз не съм се съмнявал в достоверността но твърденията ти. Единствените съмнения които съм имал са били за тона, с който казваш нещо, особено когато използваш по три удивителни. Сега като оставиш емоциите прочети горните постове и ще се увериш, че е така.

А това че си жена може да повлияе в посока да бъдеш обградена с повече внимание, но не и в посока съмнения относно познанията ти. Изказах вече убеждението си че разбираш от компютри повече от мен в лично съобщение до Б-Бой. Публикувано изображение

Това явно е при Виста-та, при мен (с ХР) е по стария начин.

Сега не мисля,че кой знае колко разбирам,но се старая и чета всеки ден теми на различни езици което мисля ми е плюса пред вас.

Има неща които са ми доста ясни,а други не защото не съм се занимавала с тях(но това е при всички ни)

Винаги има какво да се наyчи и винаги съм била радостна когато нещо наyча или намеря xyбав маTерял да го пусна тук и да го споделя.Още когато влязох преди година в този форум си бях с Авира и Комодо!!!

През тази 1 година минах през много програми и ето,че пак съм си с Авира.

p.с.Не се притеснявай от моите удивителни,притеснявай се от моите въпросителни

Аз пaк имам проблем ! Вчера Авира-та се ъпдейтна със стара дата (21) днеска тръгна да се ъпдейтва и пак си остана със тази дата (а трябваше да е със днескашна) :) ? п.п.Настройките съм ги направил вчера,всичко както си е по-картинка !

Аз пaк имам проблем ! Вчера Авира-та се ъпдейтна със стара дата (21) днеска тръгна да се ъпдейтва и пак си остана със тази дата (а трябваше да е със днескашна) :) ?

п.п.Настройките съм ги направил вчера,всичко както си е по-картинка !

Няма по-нова версия:

Current update virus definition file (VDF) update:

Version: 7.01.02.198

Date: 21 Mar 2009

Time: 20:01 UTC+1

Пускам тази сутрин компютъра и хоп.....Авирата ми дава, че Daemon Tools Litle, който си го имам инсталиран, е троянски кон! Публикувано изображение Направих снимка след като го пратих в карантина. Деинсталирах го и го инсталирах наново. Този път Авирата не дава нищо! На някой случвало ли се е такова нещо, и на какво може да се дължи? Тая Авира почва нещо да ме дразни с тия, според мен, лъжливи сигнали. Вчера си влизам в онлайн платформата за търговия на www.trader.bg и хоп....Авирата пак се обади, че имало "malware" /не се сетих да направя снимка/. Естествено това си 100%-ова фалшива аларма, тъй като това си е напълно сериозен сайт за търговия с лизензи за дейностт от Държавата. Много фалс....много нещо дава тая Авира... ;)

При мен AviraPremium не реагира на DT Lite 4.30, току що проверих и ръчно.

Пускам тази сутрин компютъра и хоп.....Авирата ми дава, че Daemon Tools Litle, който си го имам инсталиран, е троянски кон! Публикувано изображение Направих снимка след като го пратих в карантина. Деинсталирах го и го инсталирах наново. Този път Авирата не дава нищо! На някой случвало ли се е такова нещо, и на какво може да се дължи? Тая Авира почва нещо да ме дразни с тия, според мен, лъжливи сигнали. Вчера си влизам в онлайн платформата за търговия на www.trader.bg и хоп....Авирата пак се обади, че имало "malware" /не се сетих да направя снимка/. Естествено това си 100%-ова фалшива аларма, тъй като това си е напълно сериозен сайт за търговия с лизензи за дейностт от Държавата. Много фалс....много нещо дава тая Авира... ;)

При Daemon Tools, проблемът сигурно се е дължал на FP, както ти вече самия каза. Почти съм убеден, че Daemon Tools е засечен чрез проактивното засичане на Avira, което е породено от нейно обновление, но докато деинсталираш и инсталираш нова версия, сигурно са го оправили.

Някой пробвал ли е и има ли вече впечатления за Avira Premium Secuiry Suite 9 ?

:) Сега пък на германска вълна ли си? Публикувано изображение

:) Сега пък на германска вълна ли си? Публикувано изображение

В семейството ползваме три компютъра и напоследък предпочитам на тях защитните конфигурации да са различни - това помага за създаване на изводи след преки впечатления. Единствено Symantec 9 не съм сменял през последните 4-5 години въпреки, че версията остаря. Поздрави

Днес Androcure06 откри нещо странно... Публикувано изображение

Попита ме, коя конвертираща програма да си инсталира.

Аз и препоръчай няколко и тя се спря на FormatFactory 1.8.0

Дотук добре. Аз също съм си я качил и съм доволен (разбира се използвам доста такива програми като се има напредвид с какво се занимавам).

По-време на инсталацията на софтуера, Avira се обадила. Оказа се AD/SPY.

Странното е, че при проверката => самия *.exe (изпълним файл) е чист.

На вече инсталирана програма също Авира не намира нищо...само по време на самата инсталация...

Аз явно временно съм бил изключил резидентната защита и съм качил всичко наред...и проблеми нямам.

Тя от своя страна избра да не позволи достъп на въпросния файл и да продължи с инсталацията.

Софтуера си бачка и без него...но странното е, че при мен също не се е качил, а не съм го блокирал с Авира.

Изпратен е за анализ...Ето и резултатите за него:

Публикувано изображение

VirusTotal: (8/40)

http://4storing.com/xp8xf/d8e60914ff6ea46689fc4874a8e87454.html

@engineer несъмнено е било фалшива тревога.Надявам се (и не се съмнявам, че теглиш програмите от официалните страници). Един приятел, който не се вълнува от тази тематика предпочиташе да си тегли всичко от Замунда. Ефекта не закъсня. И му благодаря, защото в 2-3 версии открих неща, които малко антивирусни програми ловяха...Веднага използвах случая да разчастя файловете и да правя инфектираните компоненти за анализ.

Отделно макар Daemon Tools да е най-добрия избор за заклетите геймъри, прави доста проблеми (най-вече свързани с оптичните устройства), а и изобщо с Windows, заради SPTD драйвера, който си е чист rootkit за заобикаляне на по-упоритите защити...Същия драйвер използван и от Alcohol 120%.

Затова препоръчвам мигриране към друго приложение...Dtools все още няма версия за Windows 7 (ще чакат да излезе официално), предишните версии имаха и някакви досадни тулбари (които разбира се може да не се посочват по време на инсталацията). Отделно за мен бе дразнещо, че всички защитни приложения засичаха редица изменения по файловеите таблици... (AVZ, GMER и т.н.). Затова го деинсталирах, премахнах SPTD драйвера със самия инсталатор на DuplexSecure и поразчистих ръчно + с помощта на The_Avenger за да се отърва напълно от него.

Сега си свиркам с Virtual CloneDrive, макар да не съм фен на новите "собственици" на продуктите - Slysoft. Дразни ме и това, че няма system tray икона, но може би с инсталацията на CloneCD ще получа и такава... Публикувано изображение

PS: Между другото дори и даден сайт да е държавен това не му гарантира пълна безопастност. (Не говоря за твоя случай с trader.bg, а по принцип). Някъде по-назад имаше теми засегнали подобни проблеми...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Отделно макар Daemon Tools да е най-добрия избор за заклетите геймъри...

Не съм геймър. Използвам го да ми тръгва програмата за шах (много обичам да играя онлайн шах в Playchess) Rybka, вкарана под шапката на Fritz 11. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.