Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Ясно, благодаря.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Още един плюс според мен:

Avira 10 Free извършва допълнително автоматично някакво бързо сканиране на цялата система, след като засече вредоносен обект:

Публикувано изображение

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

А Avira 10 обновява ли си лиценза, 1 месец преди да изтече като предишните? Щото на мене ми пише че е активирана до нинамсикогаси септември, ама само толкоз. Да не ма накарат да плащам накрая на швабите...

Авира -след като я инсталирах след рестарт черен екран за около 20 секунди и чак тогава зарежда Windowsa-след като я махнах всичко е наред...Дали не избързаха с пускането и? :)

Авира -след като я инсталирах след рестарт черен екран за около 20 секунди и чак тогава зарежда Windowsa-след като я махнах всичко е наред...Дали не избързаха с пускането и? :angry:

Явно си избрал, още при инсталацията, опцията ''secure start'', вместо ''normal''.И аз съм отметнал същата опция, но нямам проблеми.Хората са предупредили, че може да се очаква забавяне, ако решиш да я ползваш:mad:)

Явно си избрал, още при инсталацията, опцията ''secure start'', вместо ''normal''.И аз съм отметнал същата опция, но нямам проблеми.Хората са предупредили, че може да се очаква забавяне, ако решиш да я ползваш:))

И при двата старта ми се получава :cool:

И при двата старта ми се получава :cool:

Някаква несъвместимост с друг софтуер също е възможна причина за забавянето.Аз пък, все още не мога да разбера от никъде, със сигурност, някакви подробности за cloud scanner-а, както и за Avira Proactive и по-точно, какво от тях е включено в безплатната версия.

Всъщност, току що видях, че безплатната версия не разполага с proactive модул:

Avira AntiVir ProActiv (all products but not for Avira AntiVir Personal)

Avira AntiVir, version 10 is now equipped with a brand new host-based intrusion prevention system called Avira AntiVir ProActiv. AntiVir ProActiv constantly monitors the behavior of the system in real-time and looks for unusual events. It can detect whether the system is currently under attack from a new or unknown malware. If the system behavior is noticeable, the user is then able to decide what to do with this suspicious file, i.e. to trust it, to block it once, to block it always or to ignore it.

Part of this new technology is the Avira AntiVir ProActiv community that allows every Professional customer to take an active role in Avira's world-wide battle against viruses and malware by automatically sending unknown malware samples to Avira.

Generic disinfection (all products)

Avira now offers a new way of repairing the system and put it back into its former state. Additionally to the script-based repair routines Avira now also offers a so called generic repair. The generic repair is able to repair a system even when there is no repair script available.

http://www.avira.com/en/support/current_release_information.html

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

ProActive е HIPS-а ама cloud сканирането ми се губи-сигурно тя си ги праща автоматично към облака :cool:

Мне, той се оказва също част от прословутия Avira Proactiv:

Avira AntiVir Version 10 users who join the Avira AntiVir ProActiv Community (the in-the-cloud component of ProActiv) benefit from even more protection, as members can automatically run an advanced check on suspicious files

http://www.avira.com/en/company_news/maximized_security_avira_av_10.html

Мне, той се оказва също част от прословутия Avira Proactiv:

http://www.avira.com/en/company_news/maximized_security_avira_av_10.html

Ти пробва ли го тоя HIPS -блокирва ли въобще нещо?

Ъпдейтнах програмата но още ми пише Product Version 9.0.0.422?

Свали си я от сайта им -може да са им претоварени сърварите

Ти пробва ли го тоя HIPS -блокирва ли въобще нещо?

Не съм го пробвал.И това ще стане, но не ми се занимава особено.Има доста доказани HIPS, които мога да ползвам, вместо авирския.На мен и ''стената'' им не ми допада, затова и не ползвам security suite, така че не ми пука много.:cool:))А, ако ми се прище cloud based protection, винаги мога да добавя immunet ( http://www.immunet.com/ )

Не съм го пробвал.И това ще стане, но не ми се занимава особено.Има доста доказани HIPS, които мога да ползвам, вместо авирския.На мен и ''стената'' им не ми допада, затова и не ползвам security suite, така че не ми пука много.:)))А, ако ми се прище cloud based protection, винаги мога да добавя immunet ( http://www.immunet.com/ )

Стената им е зле а immunet -това чудо какво е :cool:

Съвместими ли са с Авира?

Да, дори вече го сложих.Всичко е ток и жици.:cool:)Immunet Protect е изцяло cloud базиран антивирус.Съвместим е с почти всички класически такива.:))

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Да, дори вече го сложих.Всичко е ток и жици.:cool:)Immunet Protect е изцяло cloud базиран антивирус.Съвместим е с почти всички класически такива.:))

Публикувано изображениеПубликувано изображение

А има ли като Авира да не ти отнася файлове в облака без да пита?

Ъпдейтнах програмата но още ми пише Product Version 9.0.0.422?

И при мен стана същото тази сутрин (безплатната версия), използвам я на служебния си компютър. Излезе съобщението, потвърдих, изтеглих я, инсталирах я с опцията за ъпгрейд, финиширах, но си остана версия 9 със съобщение, че е "up to date".

Рестартирах и съобщението за нова версия отново изплува. Е, деинсталирах 9-ката и сложих новата, сега си е ОК.

Не знам как се държи на добър компютър, но на бавен (Р 4 и 512 МВ) продължава да стартира ръчното сканиране със закъснение от около 8-10 секунди, а и след това не е особено бърза.

Процесът се забавя и от допълнителния и напълно излишен екран, повтарящ данните от сканирането - този в дясно на картинката. Вместо да затварям един, сега ще затварям два екрана.

Не се оплаквам, само споделям.

Публикувано изображение

Припомняйки, че говоря за слаб компютър, останах с впечатление, че е по-икономична откъм ресурси. Дали и останалите са на това мнение?

И при мен стана същото тази сутрин (безплатната версия), използвам я на служебния си компютър. Излезе съобщението, потвърдих, изтеглих я, инсталирах я с опцията за ъпгрейд, финиширах, но си остана версия 9 със съобщение, че е "up to date".

Рестартирах и съобщението за нова версия отново изплува. Е, деинсталирах 9-ката и сложих новата, сега си е ОК.

Не знам как се държи на добър компютър, но на бавен (Р 4 и 512 МВ) продължава да стартира ръчното сканиране със закъснение от около 8-10 секунди, а и след това не е особено бърза.

Процесът се забавя и от допълнителния и напълно излишен екран, повтарящ данните от сканирането - този в дясно на картинката. Вместо да затварям един, сега ще затварям два екрана.

Не се оплаквам, само споделям.

Публикувано изображение

Припомняйки, че говоря за слаб компютър, останах с впечатление, че е по-икономична откъм ресурси. Дали и останалите са на това мнение?

Да тя е лека по принцип ама новата версия явно не е чак толкова -а аз съм 2 gb ram И при мен понатежава

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Определено! Новата версия е по-тежка! Аз съм с 512 RAM и преди ползвах старата и не се чувстваше върху системата , но тази новата версия много товари.

Определено! Новата версия е по-тежка!

Логично! След като са накачулили нови екстри...как няма да е по-тежка! Поради същата причина не слагам и Комодо 4! Изощо.... тежките програми все повече взеха да ме отблъскват, въпреки, че Авира до момента спадаше към отнокително леките!

Тъкмо мислех да сваля и инсталирам Avira Antivir Pеrsonal 10 (до сега съм с 9-ката). Но изглежда няма да го направя, от това което разбрах, че е доста натежала. П.П. То не останаха леки и надеждни антивирусни програми. (: След 1 час: Реших да пробвам новата версия все пак.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Тъкмо мислех да сваля и инсталирам Avira Antivir Pеrsonal 10 (до сега съм с 9-ката).

Но изглежда няма да го направя, от това което разбрах, че е доста натежала.

Засега ще съм със старата докато изтече срока (30.09.2010)

П.П. То не останаха леки и надеждни антивирусни програми. (:

Пробвай сам -всеки е с различна ОС и други програми :speak:

Същите настройки ли да права като на предишната версия?

Да :)

Така е...с около 50 МВ повече от 3-ката! В същото време Аваст 5 + Комодо 3 заемат също с около 50 МВ по-малко от Авира 9+ Комодо 3, Аваст 5 + Комодо 4 = Авира 9+ Комодо 3

Kaspersky излезе по лек от Авира 18 MB-не се излагай :yanim:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не знам, но вчера Avast! 5 free на Windows 7 Ultimate*32 заемаше общо няма и 6 МБ - при отворена Опера, работещ Скайп,( не се сещам бях ли изключил уторента, или не).. Е ако това не е лекота- незнам кое е.... пробвах и Авира 10 фрее на виртуалката - заемаше 40-50 МБ, но я махнах бързо, защото не забелязах особенни разлики с 9 версия, освен скина- абсолютно същата си е на външен вид - менюто, настройките... - говоря за безплатната версия...

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Въпроса е как се държи Авира при сканиране-а там не е добре иначе в свободно състояние е друго положението :rolleyes:

Не знам, но вчера Avast! 5 free на Windows 7 Ultimate*32 заемаше общо няма и 6 МБ - при отворена Опера, работещ Скайп,( не се сещам бях ли изключил уторента, или не).. Е ако това не е лекота- незнам кое е.... пробвах и Авира 10 фрее на виртуалката - заемаше 40-50 МБ, но я махнах бързо, защото не забелязах особенни разлики с 9 версия, освен скина- абсолютно същата си е на външен вид - менюто, настройките... - говоря за безплатната версия...

Авира е по лека от Аваст :blink:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.