Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Моля модераторите на "HJT Team" да кажат как се настройва новата версия на "Авира" програмата тръгва да се ъпдейтва после "сканирва" и флопито ми постоянно стържи след това - трябва да пъхам дискета,че да спре ?! Благодаря предварително :)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Странно. Мисля, че за това вече има фикс от Avira, като гледам една тема отпреди месец. Пробвай следното: изключи компа за 5-10 минути. След като го включиш виж дали проблемът с флопито при обновяване остава.

Мисля,че пак няма да стане защото от онзи ден компютъра беше изключен от обяд и вечерта бях го пуснал ! Между другото Авира-та не съм е настройвал да се обновява 2-пъти на ден,а тя си го прави това сама. Пример ; на обяд се ъпдейтва без да се обновява с днескашна дата (примерно) а вечерта към 19 ч.се обновява с днескашна !

Реших да сканирам с "Malwarebytes" и Авира-та запищя и излезе това съобщение.Само,че забравих да е обновя и трябваше да е спра.След като натиснах пак не се появи "Malwarebytes" и компютъра се рестартира :ph34r:

Публикувано изображение

п.п Понеже тази новата версия на Avir-a ми създава само проблеми мисля да мина на по стара версия - моля да ми препоръчате !

Благодаря !

Здравейте!

Вчера ми се наложи да прехвърля една моя презентация от флашка на лаптопа на консултанта! Та вечерта реших да поработя с openoffice portable който е инсталиран на флаша! И понеже винаги се съмнявам "чистотата" на чуждите системи винаги сканирам флашката за "полепнали" паразити. За мое учудване Avira (Personal 9.0.422) пропищя накрая със:

J:\delpijero\rekoba.exe

[DETECTION] Contains recognition pattern of the WORM/Rimecud.B.588 worm

Веднага проведох пълно системно сканиране, също така и пълно сканиране с обновен MBAM но нищо не откриха!

А иконата на флашката изглеждаше като обикновенна папка и при опит за отваряне Windows ме пита с коя програма да я отвори ала бала. Явно ще се наложи да прежаля данните на нея и да я форматирам.

Единствено което аз на ръка после открих в регистратурата е няколко добавени стойности към MousePoints ... Autorun само с J:\delpijero\rekoba.exe и ги изтрих!

Та се питам този червей опасен ли е и какви "поражения" нанася. До този момент нищо подозрително няма, всичко върви ОК. Google не помага в търсенето на конкретна информация!

Та се питам този червей опасен ли е и какви "поражения" нанася. До този момент нищо подозрително няма, всичко върви ОК. Google не помага в търсенето на конкретна информация!

Ето малко повече информация за Win32/Rimecud.B  цък

Червей: Win32/Rimecud е семейство от червеи с множество компоненти, който се разпространява чрез стационарни и подвижни дискове, както и за незабавни съобщения. Той съдържа също така задна вратичка функционалност, която позволява неоторизиран достъп до пострадала машина.

Следните промени системата може да е признак за наличието на този зловреден софтуер:

• Наличието на следната папка:

c:\recycler\s-1-5-21

<drive>: \ vshost.exe

<drive>:\RECYCLER\autorun.exe <drive>: \ RECYCLER \ autorun.exe

<drive>:\autorun.inf <drive>: \ autorun.inf

Създайте си тема в Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове и изпълнете препоръките от Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, Преинсталирах XP SP3 и сега avira personal free при всяко стартиране ми изписва че акаунта ми е админски и нещо било опасно.Така ли е ,и трябва ли нещо да променям на акаута ?

Здравейте,

Преинсталирах XP SP3 и сега avira personal free при всяко стартиране ми изписва че акаунта ми е админски и нещо било опасно.Така ли е ,и трябва ли нещо да променям на акаута ?

Като ти изскочи пак това съобщение, дай отметка на Don't show this notify again или нещо такова беше.

Като ти изскочи пак това съобщение, дай отметка на Don't show this notify again или нещо такова беше.

Това ясно,аз се чудех по скоро дали е опасно наистина ,че е админски акаунта и дали трябва да му променям нещо?

Това ясно,аз се чудех по скоро дали е опасно наистина ,че е админски акаунта и дали трябва да му променям нещо?

Какво може да му е опасното? Сигурно те предупреждава, че си с администраторски права, защото можеш да променяш настройките на програмата.

Какво може да му е опасното? Сигурно те предупреждава, че си с администраторски права, защото можеш да променяш настройките на програмата.

Ми и аз незнам ,затова питам тук ,по-знаещите по принцип какъв трябва да е акаунта(с цел сигурност).Админски,гост,или юзър?Само за ползвам машината иначе.

Ми и аз незнам ,затова питам тук ,по-знаещите по принцип какъв трябва да е акаунта(с цел сигурност).Админски,гост,или юзър?Само за  ползвам машината иначе.

Според мен идеята е, ако ще се ползва компа и от други хора, например семейството (жената, подрастващи деца) е хубаво да се ползва друг акаунт( юзер) с цел да не могат и да искат да променят нещо на компютъра без да знаят администраторската парола, а пък ти да си правиш каквото поискаш. Така процедират и админите във фирмите. Ако обаче сам ползваш компа се губи смисъла...              

Според мен идеята е, ако ще се ползва компа и от други хора, например семейството (жената, подрастващи деца) е хубаво да се ползва друг акаунт( юзер) с цел да не могат и да искат да променят нещо на компютъра без да знаят администраторската парола, а пък ти да си правиш каквото поискаш. Така процедират и админите във фирмите. Ако обаче сам ползваш компа се губи смисъла...              

Ясно,мерси.

И при мен така и ми показва ,че този файл е "User32.dll" Бил модифициран нещо си ... Може би активатора които съм използвал го е пипнал нещо.

Викаш да го отбичим това съобщение а?

Ами изпратих им го за анализ и чакам да ми отговорят вече 3-ти ден .

Пиши като ти отговорят ,да знаем какво да правим :rolleyes:

Някой да има проблем с ъпдейтите от 3 дена насам? При мен не се е обновявала от 07.07.2010 г.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.