Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Мерси за линка ,но какво да ги правя тези файлове.Свалил съм "vdf.info.gz" и "vdf_fusebundle.zip" като ги разархивирам се изсипват един самосвал с файлове ;)
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мерси за линка ,но какво да ги правя тези файлове.Свалил съм "vdf.info.gz" и "vdf_fusebundle.zip" като ги разархивирам се изсипват един самосвал с файлове :yanim:

Няма да ги разархивираш.Отваряш прозореца на Авирата и избираш това:Update>Manual Update и посочваш неразархивирания файл vdf_fusebundle.zip>Open и програмата започва ъпдейта.При мен на настолния комп,който не съм пускал от около месец,след 4-5 отказа най после се ъпдейтна по нета,ама се ъпдейтва....7-8мин :);) Пробвах и този вариант-става за резервен .

Редактирано от DrHAUZ (преглед на промените)

Няма да ги разархивираш.Отваряш прозореца на Авирата и избираш това:Update>Manual Update и посочваш неразархивирания файл vdf_fusebundle.zip>Open и програмата започва ъпдейта.При мен на настолния комп,който не съм пускал от около месец,след 4-5 отказа най после се ъпдейтна по нета,ама се ъпдейтва....7-8мин ;):) Пробвах и този вариант-става за резервен .

Даже е за предпочитане при първа инсталация. Сваляме на чист комп файла,инсталираме Авира и обновяваме ръчно от него.

После си пускаме нета и си тупаме топката отново. :) Добро решение е и при липса на интернет.

Като влизам в сайта на Калдата Анти вируса ми дава това HTML/Infected.WebPage.Gen2 - Malware До сега съм нямал проблеми с влизането си С Авира Прениум съм

Като влизам в сайта на Калдата Анти вируса ми дава това

HTML/Infected.WebPage.Gen2 - Malware

До сега съм нямал проблеми с влизането си

С Авира Прениум съм

Да. Авира бе единственната, която го засече inframe.

Искам да попитам,тази отметка хубаво ли е да се слага.Мерси.

Публикувано изображение

Здравейте.

Можете ли да ми кажете, дали има вирус в този документ. Авирата изпищя още като го свалих, но ми е нужно да знам със сигурност.

* - TR/Dropper.Gen Trojan

Да

Срещу опити да бъде деинсталирана от вируси Авира-та ли се слага?

Здравейте.

Можете ли да ми кажете, дали има вирус в този документ. Авирата изпищя още като го свалих, но ми е нужно да знам със сигурност.

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=77967b8c169885f4e101109f13966a517aeb12cd0066744a3e949531ff31dcac-1285780780

Защита от неправомерно спиране на някои легитимни процеси!

Документа за мен е чист и нищо обезпокояващо няма!

Публикувано изображение

Result: 0 /43 (0.0%)

Здравейте.

И при мен virustotal-a мълчи ! Нека някой друг да пробва !

П.П. Щом моят приятел Михнев , каже че е чист ... значи няма грешка !

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Но защо Авира-та пищи в мига в който го свалих, а при сканиране на друг компютър го засича като TR/Dropper.Gen Trojan?

Уфф, моя грешка, линкът е този:

http://www.bglog.net/ClientFiles/da79bf11-eb9c-48ea-b09e-756e01f9a251/Самоподготовка%20%20към%20урок№9.ppt

Не мога се оправя с тая Opera....

Но защо Авира-та пищи в мига в който го свалих, а при сканиране на друг компютър го засича като TR/Dropper.Gen Trojan?

http://www.bglog.net/ClientFiles/da79bf11-eb9c-48ea-b09e-756e01f9a251/Самоподготовка%20%20към%20урок№9.ppt

Евристиката на Avira на какво ниво е?

Няма място за безпокойство! Файла го отворих пред една дузина защитен софтуер и няма нищо нередно в него! По-добре някой да им пише за това фалшиво сработване!

Добави го за сега към изключенията!

Публикувано изображение

Здравейте!С Avira Premium Security Suite 10.0.0.542 съм,но се появи проблем - от време на време изскача уведомяване,че определен IP-адрес ми флууд-ва нета и връзката се разпада.Деинсталирах Avira-та и сложих друг антивирус и проблемът изчезна.С Win7 съм и ползвам модем на Vivacom.Някакви идеи? Благодаря предварително!!!

има .ехе файл вътре ама Касперски не го засича като вреденПубликувано изображение

Публикувано изображениеПП.Нямам PowerPoint и щом Михнев казва че е наред всичко май е FP (:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Евристиката на Avira на какво ниво е?

Няма място за безпокойство! Файла го отворих пред една дузина защитен софтуер и няма нищо нередно в него! По-добре някой да им пише за това фалшиво сработване!

Добави го за сега към изключенията!

Евристиката е на нормално ниво, това което е по подразбиране. Изненада ме настойчивостта на Авира, чак в кошчето пищя за тоя файл. А защо извежда TR/Dropper.Gen Trojan, а не потенциално опасен или нещо което да навежда на мисълта, че това не е констатиран вирус, а потенциален такъв? Вътре има макрос, доколкото знам, мога ли да съм сигурен, че е на 100% безопасен? 

има .ехе файл вътре ама Касперски не го засича като вреденПубликувано изображение

Ето ти го конвертиран в pdf формат :wors: Foxit имаш, нали?

http://www.skatafka.com/download.php?file=b1eede34d2723dc559a1939b9235269f

Качен в този формат, Авирката мълчи !

Result: 0/ 43 (0.0%)

FP === TESTED ====

P.s. @am-am изтегли го в този формат pdf и Авира няма да те обезпокоява вече!

Вътре има макрос, доколкото знам, мога ли да съм сигурен, че е на 100% безопасен? 

Използване на макроси в Microsoft Office се среща много често! Нищо нередно няма във файла,макроса си е наред! VIRUSTOTAL също е на това мнение!

В MS Word макроси могат да бъдат използвани за форматиране на обекти (таблици, рисунки и т.н.),както в случая! Технологията на макросите се поддържа от повечето професионални програмни продукти, сред които AutoCAD, Adobe Photoshop, 3D Studio Max, Microsoft Office,PowerPoint и др.

При мен още вчера Avira не го засичаше...сигурен ли си, че си бил с последните дефиниции ?

Ето и отговора отанализа:

The file 'Урок №9 Действия събиране и изваждане.ppt' has been determined to be 'CLEAN'. Our analysts did not discover any malicious content.

Сменил си линка...анализа на другия файл ще е готов скоро:

The file 'Самоподготовка към урок№9.ppt' has been determined to be 'UNDER ANALYSIS'.
The file 'Самоподготовка към урок№9.ppt' has been determined to be 'FALSE POSITIVE'. In particular this means that this file is not malicious but a false alarm. Detection will be removed from our virus definition file (VDF) with one of the next updates.

Пиши им на тези от Avira ,че пари няма да им искаме!Следващия път само да драснат два реда да ги светнем,кое е FP и кое не :rolleyes:

Пиши им на тези от Avira ,че пари няма да им искаме!Следващия път само да драснат два реда да ги светнем,кое е FP и кое не :rolleyes:

Дам и това го има...

Am-am Бе объркал линка иначе и аз щях да го тествам. Както и да е, важното е, че две FP по-малко...една от този файл и една от един файл от tigertron по Л.С. :ill:

• 1 месец по-късно...

Avira Premium Security Suite е също без HIPS и е на дережето на ESET в глобален план - може и още пъти да си ги инсталирам, но задължително не сами! Трябва да им добавям други програми с цел да станат равностойни примерно на безплатните възможности от Comodo! Странна работа. Голяма бъркотия стана - поне безплатната Avira може да я комбинираш с каквото решиш. Дори и Spyware Terminator е отлична прибавка !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.