Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разпознаване на нов HDD

Featured Replies

Здравейте, закупих си твърд диск Seagate barracuda 500gb sata 3 16mb cashe и когато го свържа с дъното и захранването и натисна компютъра да се включи, екрана стои черен и абсолютно нищо не се зарежда. Пробвах всякакви вариации с кабелите, но проблема си остава, Когато изключа новия хард всичко си зарежда както трябва. Не знам вече какво да правя, да го връщам ли да видят дали работи или аз бъркам някъде... А другия ми хард е сеагате 80гб сата2 . Също така пробвах да изключа стария и да включа само новия и пак стои черен екран и никакви наченки да се зарежда нещо. Да не би пък да трябва да изчакам отначало да се разпознае или де да знам и аз :speak:

Кажи какво е дъното. Сложи новия хард и извади батерията на боиса след 15 мин я сложи,включи само новия хард и пробваи да влезеш в BIOS

Здравейте, закупих си твърд диск Seagate barracuda 500gb sata 3 16mb cashe и когато го свържа с дъното и захранването и натисна компютъра да се включи, екрана стои черен и абсолютно нищо не се зарежда. Пробвах всякакви вариации с кабелите, но проблема си остава, Когато изключа новия хард всичко си зарежда както трябва. Не знам вече какво да правя, да го връщам ли да видят дали работи или аз бъркам някъде... А другия ми хард е сеагате 80гб сата2 . Също така пробвах да изключа стария и да включа само новия и пак стои черен екран и никакви наченки да се зарежда нещо. Да не би пък да трябва да изчакам отначало да се разпознае или де да знам и аз :speak:

Оправи си реда на зареждане да бъде от стария диск,когато сложиш новият.

• Автор

Дъното е Asus K8N-E . Това с батерията ей сега ще го пробвам. Нз дали е от захранването. Когато оставя само новия хард, компютъра пак не стартира, ами стои само черен екран. Когато включа само стария- няма проблеми, а когато са заедно включени черния екран стоя 30мин и докато е включен извадих захранващия кабел на новия хард и компютъра стартира о.О Това със зареждането пробвах да го задам на сд-то после стария хард и обратно, но проблема е, че когато е включен новия хард не мога да вляза дори в биоса.

Включи стари на САТА 0 порта (ако не е на него) и би трябвало автоматично да тръгва да зарежда от него. Батерията я махаш за 3,4мин ( не мисля че й трябват чак 15). Като стой тоя черен екран чува ли се да работи компютъра ( хардовете/ единия/ двата)?

Не знам да продават дискове с инсталирана операционна система.Диска вероятно е Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 500GB тоест SATA 2. Провери захранването към диска.

@kashchey И що реши, че не е този? :whist:

Също така може да има някакъв бъг с биоса на дъното и просто да не разпознава САТА3. Може да провериш дали има някакъв ъпдейт и какви са промените в него.

• Автор

Такааа, mrik да чуват се да работят и сега съм на работа и не мога да направя това с ъпдейта на биоса, но попаднах на тези 2 теми, като първата изцяло се припокрива с моя случай.

http://www.tomshardware.com/forum/262744-30-booting-sata-drive

http://www.techsupportforum.com/forums/f16/solved-how-do-i-change-my-new-wd-internal-sata-2-drive-to-sata-1-a-211064.html

Само не мога да разбера как става това "Close the jumper on the drive". На втората тема има снимка и виждам къде е, но ми е малко мъгла какво тряба да направя точно. Нямам търпение да свърша работа да пробвам :lol6:

Редактирано от zutobg (преглед на промените)

Такааа, mrik да чуват се да работят и сега съм на работа и не мога да направя това с ъпдейта на биоса, но попаднах на тези 2 теми, като първата изцяло се припокрива с моя случай.

http://www.tomshardw...ting-sata-drive

http://www.techsuppo...1-a-211064.html

Само не мога да разбера как става това "Close the jumper on the drive". На втората тема има снимка и вийдам къде е, но ми е малко мъгла какво тряба да направя точно. Нямам търпение да свърша работа да пробвам :lol6:

Джъмперът указва как да се държи диска. Дали да не работи, дали да работи като "господар" т.е. да е приоритетният или "роб", т.е. подчинен. Диска, от който бутва ОС трябва да е не само на по-преден порт но и джъмпера трябва да е на положение Master. Добре ще е на новият диск да се инсталира ОС като диска се сцепи на два логически дяла, а старият диск може да се ползува не за активна работа, а за бекъп на важна информация. На времето дисковете се изработваха по по-груба технология, но и благодарение на това са и по-издръжливи.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Да така и мислех да направя, а за мастър-а и слейв-а по какъв начин да настроя новия САТА диск за момента да бъде слейв или там както е указано у първата тема "You will have to jumper the new drive to the SATA150 spec...", та дъното да го разпознае. Викаш от там може и да е изключен и заради това да не го разпознава?

Да така и мислех да направя, а за мастър-а и слейв-а по какъв начин да настроя новия САТА диск за момента да бъде слейв или там както е указано у първата тема "You will have to jumper the new drive to the SATA150 spec...", та дъното да го разпознае. Викаш от там може и да е изключен и заради това да не го разпознава?

Не викам, а пиша. :lol6:

Този проблем винаги го е имало - да закачиш ново поколение диск на доста по старо поколение дъна ! Относно Master & Slave нямат настройка защото кабела на SATA е само за един диск ! Срещал съм много този проблем - по-рано го имаше когато се появиха първите 80ГБ IDE и някои дъна не ги разпознаваха и сега това което ти се случва е нормално ! Слагаш jumper-а както е на картинка и всичко би трябвало да е ок !

• Автор

Извинявай sliderum, ама аз така съм си свикнал да говоря :lol6:Благодаря iliev72 за потвърждението на информацията, нямам търпение да пробвам дали ще се получи, че се бях отчаял :P

• Автор

Ще ме извинявате, ама как да "махна" джъмпера ако правилно съм разбрал. То в сайта пише и фактори онли, та какво точно трябва да направя? Да извадя двата малки металнички десни нещица или какво?

Публикувано изображение

• Автор

Не! Не там :ph34r: Я снимай цели диск отзад, да ти кажем къде точно.

Публикувано изображение

Може би нещо такова трябва да стане http://www.nextlevelhardware.com/storage/barracuda/main3.jpg ама аз нямам такоз нещо да го сложа там.

Аа ок...моя грешка....първата ти снимка е малко размазана и не се виждаше добре...това е порта, но видимо ти липсва джъмпера...Във всеки случай не трябва да вадиш "двата малки металнички десни нещица".

• Автор

ммм да схванах, то дефакто джъмпера е това, което аз го нямам е тва дет се слага, а аз си мислех, че на самите тези се вика джъмпер. От мултирамата може ли да си зема такоз и защо по дяволите при харда няма сложено...

От мултирама точно едва ли. По-скоро от някоя по-компютърна фирма. Честно казано не знам. Досега не ми се е налагало да търся джъмпер. Ако си по-сръчен предполагам можеш да си направиш и сам ЦЪК :blink:

• Автор

Искам да благодаря на всички отзовали се и помогнали ми, намерих джъмперче, сложих го и всичко е мед и масло. Огромно благодаря за помощта :(

• 1 година по-късно...

Хора имам проблем. Взех си нов (за мене) HDD казвам нов, защото той до сега е бил ползван от роднина, и аз за това взех него. Свързах всичко включвам компютъра и всичко е наред до като не се появи екрана, на който пише Windows xp и зарежда, след това компютъра се рестартира сам ( първо излиза 1 син екран за една секунда) и зарежда пак до същото място и така пак и пак и пак! Моля ви помогнете ми и ми кажете как мога да го оправя. :)

Редактирано от krasko# (преглед на промените)

Ами ще включиш компютъра и ще натискаш F8 докато не се появи Windows Startup Menu. Избери Disable Automatic Restart on system failure. После синият екран няма да изчезва, ами ще си седи на екрана. Преписваш му съдържанието тук внимателно или го снимаш с хубава камера/фотоапарат. Иначе за момента ще ти кажа както не си дал информация - занеси го в сервиза, там ще го оправят.

Малко не си обяснил хубаво или поне аз не разбрах . Ти се опитваш да заредиш ОС от харда който си взел от приятел ли ? ако е така , ще трябва да му врътнеш една инсталация , едва дали толкова са ви еднакви компютрите . Хубаво е да напишеш е харда - марка / модел .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer. If this is the first to you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps: Chek to be sure you have adequate disk space. If a driver is identified in the stop message, disable the driver or chek with the manufacturer for driver updates. Try changing video adapters. Chek with your hardware vendor to any BIOS updates. Disable BIOS memory options such a caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advance Startup options, and then select safe mode. Technical information: *** STOP: 0x0000007E (0xc0000005 , 0xBA228756 , 0xBA4c342c , 0xBA4c3128) Това ми изписва на синия екран. Горе долу разбрах какво пише. Иначе да искам да стартирам компютъра с Windows който си е в харда. HDD Samsung HD321KJ 320 GB 7200rpm 16 MB

Давай - пускай му една инсталация , другия вариант е манджа с грозде - да се опиташ да го подкараш в сейфмод и де що има инсталиран драйвер да ги махнеш но пак казвам , по лесно е една чиста инсталация .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.