Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Пастафарианството настъпва


Препоръчан отговор

Снимка със гевгир на главата

Публикувано изображение

Гражданин на Австрия получи шофьорска книжка със снимка, на която носи гевгир на главата, в качеството на шапка.

Младият човек е използвал този кухненски предмет в качеството на религиозна утвар.

Нико Алм подал заявление за получаване на шофьорска книжка преди около 3 години. Към заявлението била приложена нестандартна фотография.

Тъй като според австрийското законодателство, е забранено на фотография за документи гражданин да се снима с шапка, ако това не противоречи на религиозните убеждения, младият човек заявил, че принадлежи към пастафарианството. Привържениците на тази религия вярват в летящото макаронено чудовище, а гевгирът се явява неотменима част от облеклото на пастафарианците.

Публикувано изображение

Преди да издадат документа, чиновниците задължили Алм да премине преглед при психиатър за медицинско освидетелстване, потвърждаващо способността на пастафарианеца да управлява автомобил.

За това, че полицията в Австрия най-накрая издала удостоверението за правоуправление, Нико Алм разказал в блога си : "Днес получих моята шофьорска книжка и на фотографията може да видите, че на главата имам гевгир, и по този начин аз демонстрирам своята преданост към църквата на летящото спагети-чудовище".

Сега Алм се опитва да постигне признаване на пастафарианството за официална религия в Австрия.

Пастафарианската църква е основана през 2005 година от американския физик Боби Хендерсън в знак на протест против решението на департамента по образование на щата Канзас, съгласно което в учебната програма курсът по еволюционно учение бил заменен от концепцията "Разумен замисъл".

Публикувано изображение

Тази религия е широко разпространена сред студентите. В настоящият момент църквата има хиляди последователи.

Както се казва на сайта на църквата "единствената разрешена догма за последователите на летящото макаронено чудовище - това е отрицанието на догмите". Основната истина, която проповядва пастафарианството, се заключава в това, че невидимото летящо макаронено чудовище е създало вселената, след като е погълнало много алкохол. Всеки петък за пастафарианците се явява религиозен празник. А пиратите се ценят като "абсолютно божествени създания".

P.S. Сайт на Българска Пастафарианска Църква

P.S. версия 2 - гевгир - това е думата :baby:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кво сито бе-тоя изостанал,да се снимат с гевгир

:rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е те тва е!!! Спечелиха ме! Даже са превели Вапцаров на руски, звучи покъртително: Никола Вапцаров Борьба так беспощадна и жестока. Борьба, как говорят еще, эпична. Я пал. Другой меня сменил и... только – исчезла лишь какая-то там личность. Расстрел, а вслед расстрелу - черви, - и все это так просто и логично... Но знай, народ, с тобой в отрядах первых пойдем вперед мы в буре необычной! :rolleyes::biggrin::yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мерси,Кен,за ъпдейта на инфото

:rolleyes:

Е грозен му е,не ме кефи,нема дръжка.

Виж моя гевгир къв е по-готин,с него ша са фотам значи

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
  • Добави ново...