Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интернет настойка за Windows XP ( с рутер ТП–ЛИНК )

Featured Replies

Да, много неща има за оправяне, сред които и лан картата. Сигурно нямаш диск с драйвери. От лаптопа дето има интернет потърси в торентите универслни драйвери за ХР. Има доста дискове с колекция от всевъзможни драйвери за ХР. Изтегляш един такъв диск, записваш го и го слагаш в дисковода на проблемната машина. От въпросния прозорец на който направи снимката почваш едно по едно с десен бутон на мишката върху пожълтелите иконки да даваш ъпдейт драйвер, като посочиш да търси от диска и чакаш. Щом открие драйвер, той сам ще се инсталира. Друг начин е да знаеш точния модел на дънната платка и да търсиш и свалиш от сайта на производителя въпросните драйвери.

• Отговори 54
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Красота, диска на дъното го пъхаш в CD-то и инсталиране на всичко що пише драйвер :rolleyes:

Ако може малко по подробно как става,че хич ме няма в тия неща,аз и за това съм тук http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Красота, диска на дъното го пъхаш в CD-то и инсталиране на всичко що пише драйвер :)

Ok.Ще се опитам да ги оправя както каза.Иначе след като гиисталирам тогава ли ще мога да си

оправя и интернет връзката???

На диска трябва да пише Motherboard ASUS...Май ги открих....От там нататък ги инсталирам нали???

Редактирано от _AnJeLiNa_ (преглед на промените)

Ааа, имаш напредък . Ръгай го в СДто и дай снимка на екрана . И си избии от главата тази връзка за интернет - щом инсталираш драйвера за чипсета и нета ще потече :rolleyes:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ако това пише на диска - точно той ще ти свърши работа.

След като го вкараш в CD/DVD устройството най-вероятно ще ти отвори прозорче, където имаш избор кои драйвъри да инсталираш - инсталирай всички :)

EDIT: Колегата ме изпревари :rolleyes:

Редактирано от The Raven (преглед на промените)

Ако е същия диск, да инсталираш драйверите от диска за ХР.

• Автор

Ааа, имаш напредък . Ръгай го в СДто и дай снимка на екрана .

И си избии тази връзка за интернет - щом инсталираш драйвера за чипсета и нета ще потече :blink:

ЕЕЕ супер...Май се получават вашите съвети.... :clap: :clap: :clap:

Мн ви бива да знаете... :rolleyes::):yanim:

След като ги инсталирам какво следва...????

След като ги инсталираш всички, повечето от тях ще искат рестарт.

Този за мрежата конкретно едва ли ще иска, но все пак рестартирай заради другите и след това би трябвало да имаш гладка картина, звук и мрежа.

• Автор

След като ги инсталираш всички, повечето от тях ще искат рестарт.

Този за мрежата конкретно едва ли ще иска, но все пак рестартирай заради другите и след това би трябвало да имаш гладка картина, звук и мрежа.

Инсталирах всички без да ми иска рестартиране.Само едно от тях не можах(Video controller(VGA Compatible)...Смятам, че всичко че е ок,защото ми отваря итернет страницата на Интернет експлорера 7...Даже почнах да правя настройките...Само имам малък проблем с това как да си сложа google в лентата за търсене???

Браво! :clap: Побързай с антивирусната програма! За всеки случай дай отново снимка от диспечера на задачите.

• Автор

Браво! :clap: Побързай с антивирусната програма!

За всеки случай дай отново снимка от диспечера на задачите.

Ми дава ми че файла е прекалено голям....:)

коя антивирусна да сложа?Какво смятате за AVG?

За търсенето влез тук и щракни върху надписа Google.

Ще те пита дали искаш да го добавиш като търсачка. Също така гледай да сложиш отметка да го използваш по подразбиране.

А за антивирусна аз ти препоръчвам Avira AntiVir Personal, използвам я от 7 години и не съм си и помислял да я сменям (е, аз съм си купил платената версия, но и безплатната ще ти свърши работа, пък и е лека).

• Автор

За търсенето влез тук и щракни върху надписа Google.

Ще те пита дали искаш да го добавиш като търсачка. Също така гледай да сложиш отметка да го използваш по подразбиране.

А за антивирусна аз ти препоръчвам Avira AntiVir Personal, използвам я от 7 години и не съм си и помислял да я сменям (е, аз съм си купил платената версия, но и безплатната ще ти свърши работа, пък и е лека).

Супер си....Благодаря за съветите,наистина мн ми помогнахте...Имам само още един проблем.Свързан е с това че мн плавно ми се преместват прозорците,или пък ако искам да се движа надолу по страницата като на вълни става това преместване...От какво ли може да бъде?На самия монитор има едно ауто да не е от него???

Не. Значи прав беше еди да те пита за снимка.

Не са инсталирани драйвърите на видео картата.

Инсталира ли всичко от този диск?

Ако да, виж дали има други дискове с надпис Drivers и инсталирай и тях.

А, ако вече си инсталирала всичко от всички възможни дискове, но не си рестартирала - рестартирай.

Супер си....Благодаря за съветите,наистина мн ми помогнахте...Имам само още един проблем.Свързан е с това че мн плавно ми се преместват прозорците,или пък ако искам да се движа надолу по страницата като на вълни става това преместване...От какво ли може да бъде?На самия монитор има едно ауто да не е от него???

От неинсталиран драйвер на видеокартата е! Бутона на монитора няма нищо общо.

п.п. Моя линк за Аваст не работи, поради фирмената политика на този форум. Ако искаш аваст, пусни в гугъл „аваст на български“ и ще ти излезе.

Дай отново снимка от диспечера на устройствата.

• Автор

Не. Значи прав беше еди да те пита за снимка.

Не са инсталирани драйвърите на видео картата.

Инсталира ли всичко от този диск?

Ако да, виж дали има други дискове с надпис Drivers и инсталирай и тях.

А, ако вече си инсталирала всичко от всички възможни дискове, но не си рестартирала - рестартирай.

Нямам други драйвери...:clap:

Иначе остана само едно не исталирано,може би е от него...:)

Да, сега ти погледнах пак стария пост - точно от него е.

Какво ти изписва като се опиташ да го инсталираш?

• Автор

Мисля,че се получи...Сега малко ще изчакам за да видя наред ли е всичко Сега обаче като се рестартира ми дава съобщение: You may be a victim of software counterfeiting...:clap: This copy of Windows did not pass genuine Windows validation. Офффф не разбирам....точно заради това съобщение си преинсталирах Windowsa.Дори си изтрих доста неща точно заради това...:)

Да знаеш за в бъдеще, когато правиш снимки как да са по-малки: когато записваш файла под полето, където те пита под какво име да го запишеш трябва да има падащо меню.

От него избери да го запазиш с разширение *.jpg; *.jpeg :clap:

Това, което ти изписва означава, че Windows-а ти е пиратски

По принцип не пречи, но много дразни.

Това вече ако ти обясня как да го оправиш е против правилата на форума.

• Автор

Да знаеш за в бъдеще, когато правиш снимки как да са по-малки: когато записваш файла под полето, където те пита под какво име да го запишеш трябва да има падащо меню.

От него избери да го запазиш с разширение *.jpg; *.jpeg :clap:

Това, което ти изписва означава, че Windows-а ти е пиратски

По принцип не пречи, но много дразни.

Това вече ако ти обясня как да го оправиш е против правилата на форума.

а не може ли да ми обясниш в скайп...какво трябва да правя от тук нататък???...тъкмо се бях зарадвала че всичко е ок http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

сигурен ли си че става въпрос за пиратски диск?всичко беше наред до преди малко...чак когато направих последната настойка се появи пак това съобщение...

За тази вечер за последно ще пиша, че си лягам. Предполагам знаеш как се тегли от торенти. Писах по-горе какво да търсиш. Универсални драйвери за ХР Избери си едни, по-добре тези с повечето на брой и ги изтегли. Запиши на диск и както писах по-горе пусни упдейт на драйвера. Даже може да пробваш и така както е, нали сега имаш интернет на компютъра. Другия вариант е по-сложен за теб, защото ако те питаме каква ти е точно видеокартата - няма да можеш да кажеш. За целта ще трябва да инсталираш една програма Еверест, която показва какво имаш на компютъра като компоненти. Но и там ще трябва да ти обясняваме кое как се вика и става много сложно. За това по по-заобиколния, но по-лесен за обясняване начин - универсалните драйвери - те трябва сами да открият устройството и да се инсталират.

Дерзай! Лека нощ от мен!

а не може ли да ми обясниш в скайп...какво трябва да правя от тук нататък???...тъкмо се бях зарадвала че всичко е ок http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

сигурен ли си че става въпрос за пиратски диск?всичко беше наред до преди малко...чак когато направих последната настойка се появи пак това съобщение...

Сигурен съм, че е от това.

Виж си личните съобщения - там съм написал повече.

Редактирано от The Raven (преглед на промените)

• Автор

За тази вечер за последно ще пиша, че си лягам. Предполагам знаеш как се тегли от торенти. Писах по-горе какво да търсиш. Универсални драйвери за ХР Избери си едни, по-добре тези с повечето на брой и ги изтегли. Запиши на диск и както писах по-горе пусни упдейт на драйвера. Даже може да пробваш и така както е, нали сега имаш интернет на компютъра. Другия вариант е по-сложен за теб, защото ако те питаме каква ти е точно видеокартата - няма да можеш да кажеш. За целта ще трябва да инсталираш една програма Еверест, която показва какво имаш на компютъра като компоненти. Но и там ще трябва да ти обясняваме кое как се вика и става много сложно. За това по по-заобиколния, но по-лесен за обясняване начин - универсалните драйвери - те трябва сами да открият устройството и да се инсталират.

Дерзай! Лека нощ от мен!

Благодаря ти...Но ако ги исталирам тези драйвери дали ще се спре да се показва това съобщение?Кое е по добре да се сменя windowsa изцяло или смятате че това с исталацията на още драйвери ще е по- добре.Макар че аз успях да исталирам вс които ми бяха с въпросителна и оцветени в жъллто....:rolleyes:

Сигурен съм, че е от това.

Написах ти го на лично съобщение.

Какво да правя сега? Windowsa ли трябва да сменям?Няма ли друг вариант да премахна това съобщение и има ли шанс да ми се преинсталира всичко като включа утре компа?питам защото ако има пак такъв шанс трябва да махна пак въстановениете вече снимки...:yanim:

Горе в десния ъгъл на форума показва броя на новите лични съобщения.

Прочети си ги.

• Автор

Горе в десния ъгъл на форума показва броя на новите лични съобщения.

Прочети си ги.

Леле добре,че ми каза...Нова съм в форума и май доста ми личи...за което се извинявам :cool:

Пожелавам ви на всички лека вечер и надявам се утре да оправим до край нещата...Благодаря ви отново за бързите отговори...Наистина мн. ми помагате....:rolleyes::yanim::cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.