Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Моля за съвет за примерна конфигурация до 700 лв.

Featured Replies

Благодаря за предложението. Детето е момиче, надявам се да огранича достъпа до компютъра за да не стои по цял ден пред него играейки. Не знам конфигурацията която предлагате до колко може да се ъпгрейтва за да остане на прилично ниво и в бъдеще. До колкото разбрах в цената от 750 лева не е включен монитор. Смятах бюджета да е около 700 лв но от това което чета се замислям дали ще бъде достатъчен. МОля предложете и подходящ монитор. Много е скъпа тази техника или заплатите в България са ниски :)

• Отговори 57
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не съм чел всяка дума, ама аз ли съм единственият, който вижда нещо в машинка за 700лв? Предложиха се (да ме прощавате) всякакви боклуци, ма не и нещо реално полезно... Айде и аз да си кажа глупостта

• Сега ще го поправим: 720 кинта е, а като добавиш и мониторчето, което Петьо е дал станаха 970 лева.

Към kirko и чоко: А някой от вас замислял ли се е за конфигурация втора ръка? Излиза на половин цена от чисто нови компоненти... Аз 1999 г. закупих първия си чисто нов компютър и последоватлено съм правил "n" на брой ъпгрейда до сега като в момента в къщи има 3 настолни компютъра и един лаптоп... Пуснал съм ви Лично съобщение и на двамата с предложение за компютър втора ръка. Поздрави!

И тия компоненти втора ръка ще ста стари, като...? Шанса да намериш 5670, 870 екстрим 3 и други нови компоненти втора ръка е... Да го закръглим на нула. Чоко, не че е скъпа техниката, заплатите в България са ниски.

Към kirko и чоко:

А някой от вас замислял ли се е за конфигурация втора ръка?

Излиза на половин цена от чисто нови компоненти...

Аз 1999 г. закупих първия си чисто нов компютър и последоватлено съм правил "n" на брой ъпгрейда до сега

като в момента в къщи има 3 настолни компютъра и един лаптоп...

Пуснал съм ви Лично съобщение и на двамата с предложение за компютър втора ръка.

Поздрави!

Капитане, не че нещо ............погледни обаче темата откога е :cool: Отпреди 4 години. И въпросният kirko е едно "задно колело" , което не се е вясвало тук от години. Излишно е да му даваш съвети, както и предложения. :cool:

Поздрави !

Привет!

Искам да взема домашен компютър който ще се ползва и от детето 11г. Предназначението ще е обичайното игри, филми, обработка на сними. Нищо специално или в момента не се сещам за нещо такова.

Моля, предложете търговец и примерна конфигурация на цена 600 лв и 700 лв. Иска ми се в този бюджет да е включен и монитор ако това е възможно без това да застрашава зрението или твърде да занижи качеството на компютъра и възможното му приложение.

Парите не са много но може да се събере приличен компютър който подлежи на ъпгрейд.

Монитор - BENQ 21.5" G2220HDA, 5ms, 40 000:1, 300 cd/m2 242.81 лв.

Публикувано изображение

Диагонал на екрана 22 inches

Резолюция 1920 x 1080

Ергономичност TCO03

Контраст 1000:1

Технология на матрицата TN

Консумация на енергия 42 Watt

Динамичен контраст 40000:1

Цветове 16,70 Mio.

кутия и захранване - XIGMATEK Middle Case ASGARD Pure Black Edition, 400W 111.65 лв.

Публикувано изображение

Дъно - GIGABYTE 880GM-UD2H 151.68 лв.

VGA Integrated ATI Radeon HD 4250 graphics (DirectX10.1)

Integrated in the North Bridge:

1 x D-Sub port

1 x DVI-D port

1 x HDMI port

процесор - AMD Athlon II X2 Dual Core 240, 2.80GHz, 1M, BOX, AM3 111.62 лв.

рам - ADATA 2GB DDR III 1333 78.30 лв. след време още една плочка.

твърд диск - SEAGATE 500GB 7200 16MB SATA II 79.61 лв.Няма смисъл да се взима по малък защото 250GB e към 70лв.

записвачка - LG DVD-RW GH22NS50 DVD RW SATA BLACK 31.08 лв.

излиза към 810лв + 20лв за транспортни разходи.

Прибавяме и още някои лев за клавиатура,мишка евентуално тонколонки и микрофон и загръгляме на 900лв.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Като ги сложиш тия картинки :д... Със тва вградено видео се забравя за игри. Може сега да се вземе 2*1гб рам, а после още толкова.

Извинявам се, че не погледнах че темата е стара http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Понеже последните 6 мнения преди мойто са от днес...

Хора всякакви и както казва silicon valley "не че е скъпа техниката, заплатите в България са ниски."

А за 11 годишно момиче, да се наливат пари в съвременна конфигурация...

Синът ми (кара 15-та година) досега винаги е ползвал по-стария компютър в къщата...

А за принципа на ползване на компоненти 2-ра ръка мисля мненията ще са 50 : 50

Ощи веднъж поздрави и лека вечер на всички от форума!

Извинявам се, че не погледнах че темата е стара http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Понеже последните 6 мнения преди мойто са от днес...

Хора всякакви и както казва silicon valley "не че е скъпа техниката, заплатите в България са ниски."

А за 11 годишно момиче, да се наливат пари в съвременна конфигурация...

Синът ми (кара 15-та година) досега винаги е ползвал по-стария компютър в къщата...

А за принципа на ползване на компоненти 2-ра ръка мисля мненията ще са 50 : 50

Ощи веднъж поздрави и лека вечер на всички от форума!

Иам две племеннички на 11 и 9г. Тях не ги интересува компютъра какъв е и имали видео карта или няма.Обаче отиват някъде на гости играят на някоя игра и после рев че на техния компютър неще да тръгне.И аз като добър вуйчо правя ъпгреиди те даже и не разбират.Прибират се от училище и играта вече "върви".Наскоро се цупиха че че компютъра им бил на 5години пък на еди си кое дете му били купили нов за 800лв изобщо и неподозират че само кутията отвън не съм сменил и вътре има части за над 1200лв.

Като ги сложиш тия картинки :д... Със тва вградено видео се забравя за игри. Може сега да се вземе 2*1гб рам, а после още толкова.

Картинките ги слагам защото за повечето хора компютъра е точно кутията и монитора.Имената на компонентите нищо не им говорят.Четат монитор Бенкю и се сещат за грозния смачкан монитор дето са го видяли в техно маркета или в комшията и хич няма и да цъкнат върху линка.

Колкото до игрите.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=k8dPfmiJa2c

Crysis Warhead running on a crappy intergrated ati 4250

800x600

all low settings

avg 20 - 30 fps

Дори на 800*600 не върви прилично. За игра ти трябват 30-40 кадъра. По-добре е сега, когато има пари, да се дадът повече за да се отдалечи максимално много времето за ъпгрейди. А не се знае кога ще могат да се дават пак пари за компютър. В този ред на мисли бих взел 870 екстриим 3 с 5670. Оо това за картинките всъщност е добра идея, стига да погледнеш от друга гледна точка. За компонентите втора ръка нямам против, но в България е по-сложно. Тук повечето хора продават нещата, чак когато одавна им е минал живота и няма смисъл от закупуването. Понякога изпадат и добри оферти, но по амареканските форуми можеш съвсем евтино да намериш нови компоненти. Като пример казвам, че един приятел, който вече не живее в България, ми е пратил една 5830, тъй като той самия е открил два броя гтх480 втора ръка.

аз не разбирам какво трябва да гледам. ТЕзи 30-40 кадъра как мога да ги видя? иначе съм съгласен ако разликата в цената не е фрапираща си заслужава да се вземе нещо по-добро :cool: Какво ще кажете за това Процесор Intel Celeron Dual Core E3300 Памет 2GB DDR2 800Mhz Твърд диск 500GB Оптично устройство DVDRW 22X Sata Дънна платка Intel G31 Express chipset Графична карта ATI HD5450 512 MB Монитор TFT Asus 19" VW193DR-BK Клавиатура Turbo-X PS/2 Black New Мишка Turbo-X New Design 729.00 лв

Редактирано от чоко (преглед на промените)

аз не разбирам какво трябва да гледам. ТЕзи 30-40 кадъра как мога да ги видя?

иначе съм съгласен ако разликата в цената не е фрапираща си заслужава да се вземе нещо по-добро :)

Какво ще кажете за това

Процесор

Intel Celeron Dual Core E3300

Памет

2GB DDR2 800Mhz

Твърд диск

500GB

Оптично устройство

DVDRW 22X Sata

Дънна платка

Intel G31 Express chipset

Графична карта

ATI HD5450 512 MB

Монитор

TFT Asus 19" VW193DR-BK

Клавиатура

Turbo-X PS/2 Black New

Мишка

Turbo-X New Design

729.00 лв

И ти ли :cool: купувай го и да ти е честит.Компютър тип бакалия на пръв поглед не е лош но като се позагледа човек.Остарял процесор върху старо дъно.Видео картата и тя не бива но пък до някъде е по добре от вградената.

Захранването не е извесно.Ти си решаваш като те кефи взимай, пък после ще помагаме със савети как да сложиш допълнителни вентилатори и как да направиш тес на рам паметта.

Плесио нали? Мизер бАклук е. Хардуера по него е по-стар от баба ми. Няма да се очудя ако работи с лампи, а не с транзиситори. На всичкото отгоре захранването също е боклук. А с тая видеокарта забавяш за игри. Тая карта става само за филми. За кадрите: когато над 30 картинки в секунда се движат пред очите ни ги виждаме като филм, а ако са 15 в секунда ще виждаш отделните. Затова за да се играе игра трябват минимум 30 :cool:

:offtopic_s: Голяма работа сте . Това с 3-те години гаранция масова практика ли е вече или е търговски трик за гаранция която не се признава в последствие поради някакви причини? До колкото разбирам има някакво общо мение с малки разлики : Монитор - BENQ 21.5" G2220HDA, 5ms, 40 000:1, 300 cd/m2 242.81 лв. Диагонал на екрана 22 inches Резолюция 1920 x 1080 Ергономичност TCO03 Контраст 1000:1 Технология на матрицата TN Консумация на енергия 42 Watt Динамичен контраст 40000:1 Цветове 16,70 Mio. кутия и захранване - XIGMATEK Middle Case ASGARD Pure Black Edition, 400W 111.65 лв. Публикувано изображение Дъно - GIGABYTE 880GM-UD2H 151.68 лв. • VGA Integrated ATI Radeon HD 4250 graphics (DirectX10.1) Integrated in the North Bridge: 1 x D-Sub port 1 x DVI-D port 1 x HDMI port процесор - AMD Athlon II X2 Dual Core 240, 2.80GHz, 1M, BOX, AM3 111.62 лв. рам - ADATA 2GB DDR III 1333 78.30 лв. след време още една плочка. твърд диск - SEAGATE 500GB 7200 16MB SATA II 79.61 лв.Няма смисъл да се взима по малък защото 250GB e към 70лв. записвачка - LG DVD-RW GH22NS50 DVD RW SATA BLACK 31.08 лв. излиза към 810лв + 20лв за транспортни разходи. Не разбрах във видеокартата ли е основния проблем на конфигурацията ? От къде ще пътува за 20 лв?

Предлагам ти по-скъпичък вариант... Дъно: асрок 870 екстриим3. Процесор: амд атлон х2 240. Рам 2 броя по 1гб супер талънт. Хард самсунг спинпойнт ф3 /тихичък и хладен/, видеокарта: радеон 5670 с 512мб памет. Кутията и захранването остават същите. Около 950 лева със монитора, който Петьо предложи.

Видео картата е вградена в дъното но е достатъчна за повечето игри от преди година две. Няма проблем когато се почувства нужда да се сложи външна видео карта. Незнам от къде си но предложените цени са от Скай имат офис само в София и затова слагам 20лв пътни.Продават доста по евтино от други фирми и затова във форума се дават линкове предимно към техния сайт. Предложението на silicon valley е по добро от моето но и по скъпо :offtopic_s: ти си решаваш.

Мисля че вече е момента човека сам да прецени дали да даде 100 лева отгоре. :offtopic_s: Гигабайт фен.. В цените слагаме и монитор..

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Предлагам ти по-скъпичък вариант... Дъно: асрок 870 екстриим3. Процесор: амд атлон х2 240. Рам 2 броя по 1гб супер талънт. Хард самсунг спинпойнт ф3 /тихичък и хладен/, видеокарта: радеон 5670 с 512мб памет. Кутията и захранването остават същите. Около 950 лева със монитора, който Петьо предложи.

Благодаря !

Остава да намеяр кой да събере всичко това на възможно най добрата цена :offtopic_s:

тази конфигурация има ли слаби места като изключим монитора (за който някой пишеше че качествените монитори са от 400 лв нагоре)?

Майка и пък ме убеждава че компютъра трябвало да е преносим

За тия пари няма хубави предложения преносими. Вземи нещата от скай. Сайта им е sky.bg За този бюджет сме изчистили слабите места максимално. За монитора вие решавате, не аз.

Мисля че вече е момента човека сам да прецени дали да даде 100 лева отгоре. :) Гигабайт фен.. В цените слагаме и монитор..

Знам скоро време ще искам и ти да ми предложиш нещо на АМ3основа,тоя ще го бракувам скоро защото и аз съм добър "Батко " :wors:

Знам скоро време ще искам и ти да ми предложиш нещо на АМ3основа,тоя ще го бракувам скоро защото и аз съм добър "Батко " :wors:

Ъъъ... Иронизираш ли?

Ъъъ... Иронизираш ли?

Сериозно ти говоря,ще дам мойто мойто пц на сестрите там да си играят онлине игрички квото си искат че техния стария е с.А 2800+ с дъно биостар и изпуши все пак е на 7 год :wors:

Момци ето част от компонентите. Липсва ми видеокарта не можах да намеря препоръчаната . Май и с рам-а нещо се обърках.

Публикувано изображение

Това добра алтернатива ли е ?

http://www.multirama.bg/product/6321/kompyutar-multirama-pc-advance-hq6524-g1000.html

Това добра алтернатива ли е ?

http://www.multirama...6524-g1000.html

Готова конфигурация от магазин винаги е била една много лоша алтернатива!!!

Не съм чел всяка дума, ама аз ли съм единственият, който вижда нещо в машинка за 700лв? Предложиха се (да ме прощавате) всякакви боклуци, ма не и нещо реално полезно... Айде и аз да си кажа глупостта, пък после ми кажете какво съм пропуснал... Gigabyte MA770T-USB3 Athlon II 240 (3.0 GHz) Kingston HyperX 2GB DDR3 1600 WD 320GB Blue 16MB Palit 9800GT 512MB Foxconn 3GTS001 Цялото удоволствие - 721лв от SKY... С един ACER V223HQbbd всичко идва 1018,39лв. И защо трябваше да му предлагате на човечеца дърти семпрони, ддр1 памети и видеокарти от 5-та и 6-та серия на Nvidia, дето са на по 10 годинки?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.