Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Има ли смисъл да купя видео карта за макс 100 евро на следната конфигурация която е с вградено видео (chipset).

Да могат поне DeadSpace, Assasins Creed, COD4 да тръгват на нормални настройки не на макс и да не насичат. (да не падат под 30-40 fps) Резолюцията е 1024x768.

Сайт: http://www.alternate.at/html/index.html

Report.htm

Нещо като GTX 550 Ti, за тези пари според мен това е картата, а така или иначе процесорът не е първа хубост и би спъвал по-бърза видеокарта. На тази резолюция обаче комфортно ще играеш доста игри с новата карта. P.S. Да, 6770 също е вариант, но препоръчах 550, понеже е с малко по-голяма пропусквателна способност на паметта заради по-голямата шина. Но разликата не е от земята до небето така или иначе.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Честно казано, ако ги сложиш една до друга на твоята машина и ги тестваш последователно... разлика няма да усетиш. Основното предимство на 6790 е 256-битовата шина, която е двойно по-голяма от 128-битовата на 6770. Процесора малко ще спъва видео картата, но проблем с тези игри, които си посочил няма да имаш с която и да е от двете. Ако не са ти проблем 15 euro отгоре, вземи тази: PowerColor HD6790. Пък и PowerColor досега винаги са ме изненадвали приятно с някоя друга повишена честота, добро и тихо охлаждане и т.н.

• Автор

Благодаря, значи мисля да взема PowerColor поради причината, че компютъра постепенно ще се ъпгрейдва. Сега карта утре процесор,дъно,рам...

Като сложа картата ще пиша как е резултата :)

• Автор

Така, спрях се на SAPPHIRE HD6770 GDDR5, защото PowerColor излиза € 122,80 а HD6770 излиза точно € 99,80 и аз ще я слагам.

Публикувано изображение

Още не съм я купил, но разгледах. Има допълнителен вход с 6 изхода, това е като допълнително захранване или нещо такова. Разгледах моя компютър, а той няма такъв. Ще трябва ли да купя допълнителен кабел ? Захранването е 450W дали ще издържи ?

Захранването е 450W дали ще издържи ?

450W не говори нищо за марката и качеството на захранването. Отвори кутията и виж какво е.

Така, спрях се на SAPPHIRE HD6770 GDDR5, защото PowerColor излиза € 122,80 а HD6770 излиза точно € 99,80 и аз ще я слагам.

Публикувано изображение

Още не съм я купил, но разгледах. Има допълнителен вход с 6 изхода, това е като допълнително захранване или нещо такова. Разгледах моя компютър, а той няма такъв. Ще трябва ли да купя допълнителен кабел ? Захранването е 450W дали ще издържи ?

Именува се шест пинов куплунг и да, през него се включва допълнително захранване за видеокартата. Захранването не би трябвало да дава проблеми, освен ако е китайче, а толкова на запад, едва ли се срещат като в БГ. За по-хищна карта и/или процесор, ако решите да ъпгрейдвате вече не давам гаранция.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Пише само RoHs Model: LPK19 450w, друго нищо. Сега пак ще погледна, но е само това.

Именува се шест пинов куплунг и да, през него се включва допълнително захранване за видеокартата.

Трябва ли да го купя допълнително ?

Пише само RoHs от серия LPK19 450w, друго нищо. Сега пак ще погледна, но е само това.

Трябва ли да го купя допълнително ?

Би трябвало, в кутията с картата да присъства захранващ кабел, с нужните накрайници.

• Автор

Би трябвало, в кутията с картата да присъства захранващ кабел, с нужните накрайници.

Ок, мерси. Като я купя ще видя.

P.S.

Шест пиновия куплунг къде се включва освен в картата, да не взема да го пъхна някъде дето не трябва. :lol6:

Ок, мерси. Като я купя ще видя.

P.S.

Шест пиновия куплунг къде се включва освен в картата, да не взема да го пъхна някъде дето не трябва. :lol6:

Към 12V изход на дъното. Ако захранващият блок е модулен тип и дължината на кабела позволява - направо в съответният изход на гърба на захранването.

Впрочем съвременните модели захранващи блокове,(особено марковите и тези с по-висок клас) обикновено имат също такава вградена 12V линия(моделите с по-големи възможности имат и по две или дори повече изходи/линии за захранването на мощни видеокарти в СЛИ или Кросфайър комбинация) с нужната дължина.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Тъкмо да поръчам картата и се оказа, че имало намаление в един магазин наблизо, та взех PowerColor HD6790. Много съм доволен от картата. Не само, че тръгват всички игри, но и на мах. настройки. Дори Crysis 2(40fps) и Fear 3(65-70fps) ,Metro 2033 (25-40)вървят на мах. настройки без ни най-малко насичане. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.