Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с някои канали на TV Tuner

Featured Replies

Значи от скоро имам ТВ тунер и имам проблеми със звука на няколко канала - Канал 1, bTV и Nova. До колкото разбрах те не са като другите на PAL B, а са на SECAM. Тествах да променя настройките им, но нищо не стана - звука продължава да си пращи.

Значи със софтуер, който ми е включен кът тунера намерих само 40-50 канала, като тези 3-те липсваха. С FlyDS намерих малко повечко - към 70-тина, но изпитвам проблемите споменати по-горе. Инсталирах си и ChristTV - с него намерих около 115 канала, но при него проблема е, че не вади никаква картина, а само звук.

Дайте идеи къде и какво може да съм сбъркал или пропуснал? :yanim:

Че кажи какъв ти е тунера ... ?

• Автор

Chronos Video Shuttle II

• Автор
Стандарти D, K - 6,5MHz.

PAL, SECAM и NTSC са системи за кодиране на ЦВЕТА и нямат нищо общо със звука.

<{POST_SNAPBACK}>

Ясно, само че не виждам от къде го настройвам звука sad.gif

Значи от скоро имам ТВ тунер...

@fifa нека ти е честит и със здраве да си го ползваш :wors: .

По проблема:

От 2 години имам тунер и едва наскоро и съвсем случайно успях да го хакна този проблем.Значи цялата работа е да превключиш на румънски стандарт,вместо български. И за да е още по интересно доста често вместо страната е изписан само кода и.На България е 359 а на румъния 40.

Иначе обикновенно няма кнопка за превключване на стандартите - ако имаше щеше да трябва някой на обяснява на малоумния американец какво е това.А това било изключително недопустимо за windows.

Успех...

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Да се включа и аз по темата.

По принцип трябва да пробваш като избираш по големи Държави,зависи от кабелния ти оператор,например пробвай с Германия,Полша може и Словения.

Избора е твой,където хванеш повече програми.

И другото което трябва да направиш е да избереш от менюто където избираш региона кабел(кабелна телевизия) ,а не антена.

Успех :bye:

Редактирано от Zdraveli (преглед на промените)

• Автор

Значи аз програмите съм ги хванал, единствения проблем е със звука на Канал 1, bTV и Нова ТВ sad.gif

Всички други си работят на 6

Значи аз програмите съм ги хванал, единствения проблем е със звука на Канал 1, bTV и Нова ТВ sad.gif

Всички други си работят на 6

<{POST_SNAPBACK}>

Проблемът е следният:

Всички програми са със кодировка по цветност PAL,но изброените по-горе (които имат проблем със звука) са на стандарт D/K (6.5 MHz отстояние на честотата на звука от видео-честотата),а останалите са на стандарт B/G (5.5 MHz отстояние на честотата на звука от видео-честотата).Така,че за трите канала трябва да се избере настройка PAL D/K,а за останалите - PAL B/G.Ако се избира държава,то всички канали минават на фиксираната и настройка(т.е. или само PAL B/G или само PAL D/K).

Аз те съветвам да използваш за гледане на TV програмата DScaler,която можеш да изтеглиш оттук

На времето и аз имах този проблем с моя тунер,но го преодолях с DScaler.

Успех! :wors:

• Автор

Уффф... писна ми да се занимавам - половината програми ми вадят само звук, другата половина пък няма толкова много настройки

Абее глупава работа :wors:

Мерси на всички, които се постараха заради мен!

Chronos Video Shuttle II = LIFEVIEW Ползваи FLY2000 v2.36 за гледане и драиверите от саитана lifeview

стандарта не на румънски а на израелски 971

аз имам същия тунер

препоръчвам ти това TechniSat SKYSTAR II DVB по надолу на страницата

ss2_new.jpg

с чиния и конвертор ~200лв. канали бол

Редактирано от saentist (преглед на промените)

• Автор

Абе т'ва да си упорит си има и добрите страни :)

Не се отказах и продължих да тормозя нещата - случайно на софтуера, който ми беше с тунера бутнах настройките да не са на български, нито на румънски както казахте... а на Буркина Фасо-йски и познайте - тръгна си като пич. :wors:

Нямам обяснение... biggrin.gif

Абе т'ва да си упорит си има и добрите страни :)

Не се отказах и продължих да тормозя нещата - случайно на софтуера, който ми беше с тунера бутнах настройките да не са на български, нито на румънски както казахте... а на Буркина Фасо-йски и познайте - тръгна си като пич. :)

Нямам обяснение... biggrin.gif

<{POST_SNAPBACK}>

:)

Еваларка.... е т'ва се вика да не си карък! :wors:

Аве как нема а тръгне на Буркина Фасо-йски, мчи те и там гледат Канал 1, bTV и Нова ТВ. :clap:

Къкто беши казал един Иванчо: Мчи то сички сме брат'чеди! :eek:

Ама май някои ни имат за такива.... :wors:

обеснението е лесно

Шефа на прозореца е Врата (ГАТ,ЕС) сам си преведи :)

до скоро бяхне час преди Гринуич

а в неговата страна има NTSC само с стерео звук

при нас има моно какви щаслива страна сме

мислят си все още че сме на SECAM

язък че там работят наши хора ам шефа явно не дава глас

Eто малко картинки с настройки на Chronos Video Shuttle II* настройки на звук, картина, видео, хардуер, канали (SECAM и PAL).

Това е мой вариант на настройките на Fly2000TV с Chronos Video Shuttle II Stereo PCI TV/FM (чипсет Philips 7134)

Fly2000 TV 2.38 RC2

*Сканиране за каналите

*Настройка на хардуера (тук трябва да се отметне кутийката с "Еnable Rеmote Control", за да имате активирано дистанционно управление.)

*Настройка на каналите със SECAM DK (Тук може да се ползва "SECAM antialiasing филтър")

*Настройка на видео

*Настройка на аудио

Утре ще пусна малко настройки и картинки и за Suse 10 и Chronos Video Shuttle II.

Моя Chronos неможах да го подкарам под линукс ще ми е интересно

• Автор

Ми не знам...

моя явно е с характер и с Fly2000 никакви канали не намира sad.gif

Преди да инсталирате Fly2000ТV за ТВ тунери с чипсет Philips 7130-7135 е препоръчително първо да пуснете един тест:

FlyTest 1.5 (за сканиране ТВ тунери с чип Philips SAA7130-7135)

Download: http://auzol.narod.ru/files/test/flytest.zip (156 KB)

Readme: http://auzol.narod.ru/files/test/readme.txt

Все пак проверете чипа на тунера си дали наистина е Philips 71XX.

Понякога с оригиналния WDM драйвер на чипсет Philips 7133 и 7135 на TV тунера има проблеми с Fly2000TV. За да пуснете успешно Fly2000ТV (Последна версия на Fly2000ТV 2.38 RC2) е препоръчително да се инсталират SAA7130-7135 Philips reference WDM driver 2.3.1.0: http://auzol.narod.ru/files/drivers/saa713x_2310.zip (320.6 КБ)

Инфо за драйвера: Универсален WDM драйвер. Препоръчва се за FLY 2000 TV 2.36 и по-нови версии. Подходящ е особено за чипове SAA7133, SAA7135

Инсталация на SAA71XX Philips reference WDM driver 2.3.1.0:

*Device Manager>Sound, Video and Game Controllers

*Ако има вече инсталирани драйвери за тунерa, прави сe следното: Uninstall на: WDM Video Capture и WDM TV Tuner

*Не се рестартира РС!

*После Install New Hardware>Install from a List or Specific Location> Don't Search...>Have Disk и се посочва къде е разархивиран SAA7130-7135 Philips reference WDM driver 2.3.1.0.

*Рестарт на РС. Трябва да е готово.

Ако и това не помогне, винаги можете да се върнете на оригиналните (от инсталационния диск на TВ тунера драйвери).

А това са препоръчителните кодеци, за да работи Fly2000TV без проблеми:

Инфо: http://mpcodecs.narod.ru/

В повечето кодек-пакети тези кодеци са включени. Но е хубаво да проверите дали наистина са инсталирани при вас.

За целта аз използвам: SHERLOCK (codec detective).

Инфо: http://www.updatexp.com/sherlock-codec-detective.html

Снимка: http://www.updatexp.com/image-files/sherlocklge.gif

Ето мирър за сваляне на пробна версия на програмата:

FLY 2000 TV 2.36 на руски:

http://auzol.narod.ru/files/last/fly2000_setupr.exe

FLY 2000 TV 2.36 на английски:

http://auzol.narod.ru/files/last/fly2000_setup.exe

FLY 2000 TV 2.38 RC2 на английски:

http://auzol.narod.ru/files/last/fly2000_setupr.exe

А аз ще кажа как гледам под Ubuntu с ASUS TV7134 който е подобен.

Впрочем saentist на FLY 2.36 има ли опция video on desktop?

fifa сигурно нещо с драйвърите се е объркало.Не ме питай как ,но и аз имах такъв експириънс.Накратко уиндоус знаеше най-добре какъв драйвър да "изкопае" от системния кеш.Издаваше съобщение че има по-добър или по-нов драйвър и този който аз слагам не бил подходящ.Само не помня как се оттървах...

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

За гледане на телевизия (Suse Линукс 10.0) от ТВ тунер Chronos Video Shuttle II Stereo PCI TV/FM (чипсет Philips 7134) използвам: tvtime.

15-sep-03-shot1.jpg

*Поддържа повечето линукс дистрибуции, включително: Debian, Fedora, Gentoo и SuSE. За всяка дистрибуция е необходимо да проверите какви пакети, файлове и инструкции са необходими.

*Програматa има изключително лесно управление и настройки.

*За съжаление tvtime поддържа определени модели: чипове и ТВ тунери.

За сканиране на каналите за кабелната телевизия е необходима следната настройка: tvtime>Input (change video source)>television.

За по-добра картина: Video processing>deinterlace configuration>"adwanced detection" или "motion search" (което изисва повече системни ресурси). Това са хубави филтри, взаимствани от DScaler.

При мен няма проблем с PAL/ SECAM каналите, картина и стерео звук (където има) за Suse 10.0 и tvtime. Mоят Philips 7134 WDM драйвер е включен в дистрибуцията за Suse 10.0 и няма нужда от допълнителни инсталации. А за кодеците - yast ще укаже какво е необходимо.

infoicon.gifВъзможности

infoicon.gifЛиценз:GPL (GNU General Public License)

picture.gifEкрани

view.gifОфициална страница: Billy Biggs

software.gifDownload Мirrors: tvtime 1.0.2 (1.35 MB)

при инсталиране на нови драивери има един много хитър трик

отивате в X:\windows\inf и там търсите фаилове с име OEMxx.INF

с нотпада ги разглеждате (обикновенно в краяна текста ) пише за какво устроиство е информацията, в този фаил е обозначено и кои фаилове да ползва

като го затрииете рестарт и инсталирате каквито искате драивери

проблем е ако Уисндоуса си има такива което е малко вероятно

• 1 месец по-късно...

здравейте надявам се да ми помогнете около TV Tunera имам http://www.manli.com/index.asp?file=product2.asp&id=66 и драйверите койтo се на диска са много зле така че моля ви се дайте ми точен линк от каде да си сваля драйвери и да си инсталирам Chpiset Philips SAA7130 за да ползвам тази програма FLY 2000 TV казват че е много добра

Благодаря предварително

• 6 месеца по-късно...

Здравей, видях че си положил доста усилия да опишеш толкова подробно как се пуска Fly 2000 на тунери ASUS. Аз обаче нещо не можах да се справя и имам молба, ако имаш идеи и за моя случай да ги споделиш. Тунера ми е ASUS SAA 7133. С оригиналните драйвери Fly-a не трагвал Следвах стъпка по стъпка описаното във форума, но с другите драйвери като се опитам да стартирам Fly 2000 РС-то се рестартирал Същото прави и с ChrisTV ? Ще ти бъда много благодарен, ако ми помогнеш да подкарам тунера.

Бойко

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.