Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за обратна връзка на сайт?

Featured Replies

Здравейте,искам да си сложа на сайта обратна връзка за да е по-лесно да се свързват с мен.Ползвам платен хост ако има значение.Ако може някои да пообясни малко как да се направи най-лесно и точно къде какво се прави ще съм много благодарен.Поизчетох някоя и друга тема но нещо немога да го направя и да разбера къде се слага вторият код които трябва да насочва към моята поща.Благодаря предварително

Редактирано от plamen010 (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 8,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

С какъв софтуер правиш сайта?

Ами в момента използвам Web Page Maker и Macromedia Dreamweaver 8,имали някакво значение с какво го правя?

Ами в момента използвам Web Page Maker и Macromedia Dreamweaver 8,имали някакво значение с какво го правя?

Има значение дали е чист html или има и активна част (php, perl, python), защото при натискане на бутона за пращане на формата трябва да се изпълни програма на web сървъра, която да приеме информацията, да я раздели и да прати примерно поща, да я запише в бза данни....

Става мого лесно, но не знам доколко си навътре в html и php.

Става мого лесно, но не знам доколко си навътре в html и php.

Аха, ползва Web Page Maker, ти го питаш за PHP. Все едно да те питам теб - наясно ли си с "регулярни изрази", защото формата трябва да се пази.

Царе на формите са : тази или тази. Няма нужда да откривате топлата вода. Има всичко за което се сетите и не знаете! Има клас, който ви позволява да ползвате smtp сървър на Google или подобен, като опция.

Безплатни са!

• Автор

Аха, ползва Web Page Maker, ти го питаш за PHP. Все едно да те питам теб - наясно ли си с "регулярни изрази", защото формата трябва да се пази.

Царе на формите са : тази или тази. Няма нужда да откривате топлата вода. Има всичко за което се сетите и не знаете! Има клас, който ви позволява да ползвате smtp сървър на Google или подобен, като опция.

Безплатни са!

Благодааря за формите,но въпроса ми или по-точно молбата ми беше да ябясни някои къде се точно се качват формите и как става цялата работа,защото намирам форми с по два кода,първият логично се качва на страницата но за втория немога да разбера къде точно да го кача на сървара и как да го конфигурирам да ми праща писмата на моята поща.Несъм навътре в нещата затова и там.Благодаря отново

Стойностната форма се състои от няколко файла. HTML часта добавяте в див на вашия документ. Той е готов и ползва модерните "label". Следва стилизиране, което се постига с CSS. Следва скрипт. Обикновено PHP-сценарий, който ще обслужва заявката на формата - попълнените й полета. Проблемът е, че не всички са доброжелателни към вас, конкретно вашия сайт и ще бъдете обект на пробив от ботове и прочие зараза. Затова се грижи javascript. Обикновено jquery или чист javascript. Има заложен механизъм да отсява недобросъвестни заявки, чрез регулярен израз и най-вече да крие адреса на PHP-сценария. Аjax e върха на сладоледа. Тази технология съеднинява в едно PHP-сценария с този на javascript и при ОК, страницата няма да ви се презарежда, което си е гъзария в уеб. Все неща, от които вие сте много далеко за сега, съдейки по изказа ви. Но това не бива да ви обезкуражва, а напротив, да ви увери, че някой някъде си е блъскал главата, пробвал го и го е предложил на такива като вас. Остава само да се ориентирате кое как и ще заработи на пълни обороти. Самите форми имат ReadMe на английски. Нещата се свеждат до копи-постави и да посочите адреса на вашата поща, за да четете какво ви пишат потребителите. Остава да си намерите хост с поддръжка на PHP. Ако функцията phpmail() е спряна на хоста, ползвайте дадения клас за подключване към пощенските сървъри на Google.

• Автор

Стойностната форма се състои от няколко файла.

HTML часта добавяте в див на вашия документ. Той е готов и ползва модерните "label".

Следва стилизиране, което се постига с CSS.

Следва скрипт. Обикновено PHP-сценарий, който ще обслужва заявката на формата - попълнените й полета.

Проблемът е, че не всички са доброжелателни към вас, конкретно вашия сайт и ще бъдете обект на пробив от ботове и прочие зараза. Затова се грижи javascript. Обикновено jquery или чист javascript.

Има заложен механизъм да отсява недобросъвестни заявки, чрез регулярен израз и най-вече да крие адреса на PHP-сценария.

Аjax e върха на сладоледа. Тази технология съеднинява в едно PHP-сценария с този на javascript и при ОК, страницата няма да ви се презарежда, което си е гъзария в уеб.

Все неща, от които вие сте много далеко за сега, съдейки по изказа ви. Но това не бива да ви обезкуражва, а напротив, да ви увери, че някой някъде си е блъскал главата, пробвал го и го е предложил на такива като вас. Остава само да се ориентирате кое как и ще заработи на пълни обороти.

Самите форми имат ReadMe на английски. Нещата се свеждат до копи-постави и да посочите адреса на вашата поща, за да четете какво ви пишат потребителите.

Остава да си намерите хост с поддръжка на PHP. Ако функцията phpmail() е спряна на хоста, ползвайте дадения клас за подключване към пощенските сървъри на Google.

Напълно сте прав,че съм далего от тези неща,но човек се учи докато е жив все пак.От по-горният ви пост изтеглих и двете форми,доколкото разбрах трябва първо да разархивирам папката,да отворя файла където е самият код и да подменя емейла с моят и накрая да кача всичките папки на хоста ми.Ползвам Host.bg и имат PHP поддръжка.Последният ми въпрос е къде точно на хоста се качват файловете,там където е самата страница или в друга папка.
  • Автор

Пробвах и с двете форми но явно нещо немога да ги настроя както трябва.Отварям файла където ще е самата форма поставям я както пише и променям адреса с моят,след като я кача на хоста излиза не само полетата където са за попълване а и всички останали изречения които са в самият код и които неби трябвало дасе виждат освен ако не е попълнено нещо неправилно.На самият хост трябва ли да кача нещо специално или само променям страницата си за контакти с тази форма и това е?

Пробвах и с двете форми но явно нещо немога да ги настроя както трябва.Отварям файла където ще е самата форма поставям я както пише и променям адреса с моят,след като я кача на хоста излиза не само полетата където са за попълване а и всички останали изречения които са в самият код и които неби трябвало дасе виждат освен ако не е попълнено нещо неправилно.На самият хост трябва ли да кача нещо специално или само променям страницата си за контакти с тази форма и това е?

Както споменах по-горе трябва да се поддържат активни страници т.е. такива, които изпълняват програма в тях. Какво се случва ако сложите този код в един файл

<?phpinfo()?>
и се опитате да видите страницата?
  • Автор

Както споменах по-горе трябва да се поддържат активни страници т.е. такива, които изпълняват програма в тях. Какво се случва ако сложите този код в един файл

<?phpinfo()?>
и се опитате да видите страницата?

Отворих нов документ и поставих кода,запаметих го като ХТМЛ и след като отворих страницата нямаше нищо на нея.

Отворих нов документ и поставих кода,запаметих го като ХТМЛ и след като отворих страницата нямаше нищо на нея.

обърнете се към хостига и попитайте дали поддържат PHP, ако не го поддържат няма да е хич просто да направите такава страница

• Автор

обърнете се към хостига и попитайте дали поддържат PHP, ако не го поддържат няма да е хич просто да направите такава страница

Ами хоста поддържа PHP затова и питам да ли трябва когато вляза в хоста от контролния панел да трябва да настроя нещо,защото там ми излиза настрйка на PHP,когато вляза ми изписва:"В тази директория в момента работите на:safe mode php 4". Трябва ли да се настрйи от там нещо?

<a href="mailto:твоятEmailадрес">Email за връзка</a>
При кликване на линка ще се отвори Email клиентът по подразбиране...

Email форма, която ползва PHP, кода го има на готово...

http://www.freeconta.../email_form.php

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

<a href="mailto:твоятEmailадрес">Email за връзка</a>
При кликване на линка ще се отвори Email клиентът по подразбиране...

Email форма, която ползва PHP, кода го има на готово...

http://www.freeconta.../email_form.php

Ами по принцип и в Web Page Maker има такава форма за връзка с полета и всичко останало и използва Email клиент по подразбиране,но ми се иска да не го ползвам него а ако може директно на мен да ги изпраща запитванията и затова е и цялата работа.А в тази форма къде трябва да заменя адреса с моят http://www.freeconta.../email_form.php .Благодаря все пак и за тази форма.

...

// EDIT THE 2 LINES BELOW AS REQUIRED
$email_to = "[email protected]";
//Заместваш [email protected] с твоят Email адрес...
$email_subject = "Your email subject line";
//Заместваш Your Subject line с желаната тема на съобщението
Формата, която ти дадох изпраща директно Email-а от сайта към теб, а не отваря Email клиента, от където да се изпраща...Както ти искаше.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

// EDIT THE 2 LINES BELOW AS REQUIRED
$email_to = "[email protected]";
//Заместваш [email protected] с твоят Email адрес...
$email_subject = "Your email subject line";
//Заместваш Your Subject line с желаната тема на съобщението
Формата, която ти дадох изпраща директно Email-а от сайта към теб, а не отваря Email клиента, от където да се изпраща...Както ти искаше.

Да,видях къде се замества благодаря,в началната папка на хоста копирах папките които са дадени там и най-после тръгна,много удобна форма.Благодаря на всички за помоща
  • Автор

Да,видях къде се замества благодаря,в началната папка на хоста копирах папките които са дадени там и най-после тръгна,много удобна форма.Благодаря на всички за помоща

Да ви попитам още нещо,можели самата форма да се направи да е на български.Пробвах да сменя в началото кода с Windows-1251 но ми излизат само въпросителни.Благодаря предварително

Windows-1251 e kaндидат-пенсионер. Това е енкодинг и по този начин се указва на браузъра как да рендира символите. Това не е преводач! Трябва ръчно да преведете текстовете. Формата работи на utf-8, а това е супер гуд!

• Автор

Windows-1251 e kaндидат-пенсионер. Това е енкодинг и по този начин се указва на браузъра как да рендира символите. Това не е преводач! Трябва ръчно да преведете текстовете. Формата работи на utf-8, а това е супер гуд!

Имах в предвид,че превеждам формата и замествам в началото с Windows-1251 и пак ми излизат въпросителни.По някакъв друг начин можели да се оправи това?

Имах в предвид,че превеждам формата и замествам в началото с Windows-1251 и пак ми излизат въпросителни.По някакъв друг начин можели да се оправи това?

когато ги редактирате текстовете трябва да го направите в редактор, който поддържа тази кодировка и да запишете файла в нея
  • Автор

когато ги редактирате текстовете трябва да го направите в редактор, който поддържа тази кодировка и да запишете файла в нея

Ами използвам Notepad++ и ги записвам след това.
  • Автор

а преди запис конвертирате ли ги?

Aми не,как трябва да ги конвертирам преди запис?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.