Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за обратна връзка на сайт?

Featured Replies

Aми не,как трябва да ги конвертирам преди запис?

Encoding->Character sets->Cyrillic->Windows-1251

и след това сейв

• Отговори 53
  • Прегледи 8,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Както каза и другаря profruit, по-добре ползвайте UTF-8. Encoding->Convert to UTF-8.

Да, толкова е просто, колкото звучи.

• Автор

Encoding->Character sets->Cyrillic->Windows-1251 и след това сейв

Както каза и другаря profruit, по-добре ползвайте UTF-8. Encoding->Convert to UTF-8. Да, толкова е просто, колкото звучи.

Много благодаря,най-после се получи. ;)
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново,пиша тук за да не отварям нова тема.Искам да попитам защо когато си отварям сайта с Internet Explorer се вижда нормално както съм го направил в Web Page Maker,а когато го отворя с Mozilla или Google Chrome се вижда сякаш е по-малък,страниците са по тесни и не запълва целият екран както при Internet Explorer.Може ли да се оправи по някакъв начин това и в крайна сметка с каквото и да се отвори да се показва по един и същ начин.Благодаря предваритено

Защото всеки браузър има своеобразен зададен стил. Защото не знаете CSS. Защото не ползвате търсачката на форума. Търсете за reset.css. И определено забравете за Web Page Maker. Internet Explorer е магаре (лично мнение). Разбира се, че може след като съществува понятие кросбраузърност.

• Автор

Защото всеки браузър има своеобразен зададен стил.

Защото не знаете CSS.

Защото не ползвате търсачката на форума. Търсете за reset.css.

И определено забравете за Web Page Maker.

Internet Explorer е магаре (лично мнение).

Разбира се, че може след като съществува понятие кросбраузърност.

Благодаря за бързият отговор,несъм търсил с търсачката защото незнам какво точно да търся,пробвах с това което сте ми писал reset.css. но ми излизат някакви други неща или просто невиждам това което ми трябва.Знам,че Web Page Maker е доста елементарна програма но за моите нужди за момента ми върши добра работа.Ако може да ме насочите към някоя тема конкретно да прочета точно как да оправя проблема ще съм искрено благодарен.

Благодаря за бързият отговор,несъм търсил с търсачката защото незнам какво точно да търся,пробвах с това което сте ми писал reset.css. но ми излизат някакви други неща или просто невиждам това което ми трябва.Знам,че Web Page Maker е доста елементарна програма но за моите нужди за момента ми върши добра работа.Ако може да ме насочите към някоя тема конкретно да прочета точно как да оправя проблема ще съм искрено благодарен.

Ами,дейността на reset.css e...ами казаха ти го,всеки браузър си има свое мнение...и за да не се чудите "Защо тука ми излизат въпросителни?" или "Защо това е така?" "Защо онова е така?" "Защо тва е тука,а не там?" и т.н. трябва да си направите този файл,reset.css.Но за да ти стане по-ясно метни един поглед на това,надявам се да Ви помогне.Ако ли не има много повече статии на английски,стига да знаете езика.Но наистина web page maker не върши много работа.По-добре(ако имате желание) си купете една добра книга,изтеглете си най-новата версия(забравих коя точно беше) на Netbeans(невероятен редактор :) ) и оттам започвайте,според мен така най-добре ще се научите!

Успех! :)

• Автор

Ами,дейността на reset.css e...ами казаха ти го,всеки браузър си има свое мнение...и за да не се чудите "Защо тука ми излизат въпросителни?" или "Защо това е така?" "Защо онова е така?" "Защо тва е тука,а не там?" и т.н. трябва да си направите този файл,reset.css.Но за да ти стане по-ясно метни един поглед на това,надявам се да Ви помогне.Ако ли не има много повече статии на английски,стига да знаете езика.Но наистина web page maker не върши много работа.По-добре(ако имате желание) си купете една добра книга,изтеглете си най-новата версия(забравих коя точно беше) на Netbeans(невероятен редактор :D ) и оттам започвайте,според мен така най-добре ще се научите!

Успех! :)

Здравейте,благодаря за отговора ви.Знам,че програмата която изпозвам е мн ограничена,но за мойте нужди засега ми върши добра работа.Преди да пусна някои въпрос се опитвам да намеря решение ,но все пак несе занимавам с това специално и немие и това целта,а и в крайна сметка за това е този форум.Имам още един въпрос за този код reset.css къде точно трябва да го поставя на страницата си,трябва ли на всяка една страница от сайтат ми да го слойа или по някакъв друг начин?Благодаря отново за отговорите ви.

Здравейте,благодаря за отговора ви.Знам,че програмата която изпозвам е мн ограничена,но за мойте нужди засега ми върши добра работа.Преди да пусна някои въпрос се опитвам да намеря решение ,но все пак несе занимавам с това специално и немие и това целта,а и в крайна сметка за това е този форум.Имам още един въпрос за този код reset.css къде точно трябва да го поставя на страницата си,трябва ли на всяка една страница от сайтат ми да го слойа или по някакъв друг начин?Благодаря отново за отговорите ви.

Ами...да би трябвало,всяка една страница да си го има този файл,за да може тези стойности,които са зададени в ресет-а да важат за всяка една страница от сайта Ви. :D

Ами...да би трябвало,всяка една страница да си го има този файл,за да може тези стойности,които са зададени в ресет-а да важат за всяка една страница от сайта Ви. :D

всяка страница трябва да има указателкъм файла не самия файл

Да де това ми беше мисълта,но не се изказах както трябва :D

• Автор

Как мога да го направя този указател към файла,ако може малко да обясните.Благодаря

Как мога да го направя този указател към файла,ако може малко да обясните.Благодаря

нещо такова

<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen,print' href="http://url/path/to.css" />
  • Автор

нещо такова

<link rel="stylesheet" type="text/css" media='screen,print' href="http://url/path/to.css" />
Благодаря за бързият отговор.Значи трябва да сложа това на всяка от страниците на сайтът ми,а самият reset.css файл къде трябва да го поставя?Съжалявам за глупавите въпроси.

Благодаря за бързият отговор.Значи трябва да сложа това на всяка от страниците на сайтът ми,а самият reset.css файл къде трябва да го поставя?Съжалявам за глупавите въпроси.

в head секцията (надявам се знаете какво е това?)

• Автор

в head секцията (надявам се знаете какво е това?)

Да,разбира се поне това знам.Ако съм разбрал правилно файлът reset.css се слага на началната страница и на другите вече само указателя към файла?

Да,разбира се поне това знам.Ако съм разбрал правилно файлът reset.css се слага на началната страница и на другите вече само указателя към файла?

не сте разбрал, файла се слага във файловата система както другите файлове (html, jpg, gif) и във всички файлове се добавя този ред (съответно редактира)

Или малко по-простичко ако мога да го обясня,когато ти е направен сайта имаш примерно папки index.html,style.css,,page1.html,page2.html (примерно) и там където са ти всичките тези файлове,най вероятно в една папка ще са си набутваш и reset.css и просто във страниците,който сте направили указваш път към reset.css,по начина по който ти го показа Капитана и си готов. :angry:

• Автор

Или малко по-простичко ако мога да го обясня,когато ти е направен сайта имаш примерно папки index.html,style.css,,page1.html,page2.html (примерно) и там където са ти всичките тези файлове,най вероятно в една папка ще са си набутваш и reset.css и просто във страниците,който сте направили указваш път към reset.css,по начина по който ти го показа Капитана и си готов. :lol6:

Значи копирах кода от страницата която capnemo ми беше постнал и го сложих в папката на сайтът ми,сложих и в една от страниците за да пробвам само и другият код в head и ги качих на сърварът,пробвах да отворя с няколко браузъра но нямаше ефект.Имали значение къде в head се слага упътването,защото аз го сложих в началото?

Значи копирах кода от страницата която capnemo ми беше постнал и го сложих в папката на сайтът ми,сложих и в една от страниците за да пробвам само и другият код в head и ги качих на сърварът,пробвах да отворя с няколко браузъра но нямаше ефект.Имали значение къде в head се слага упътването,защото аз го сложих в началото?

аз дадох само промер, вие редактирахте ли го?

Може да сте объркали пътят или нещо такова...погледнете го пак.

• Автор

аз дадох само промер, вие редактирахте ли го?

Несъм го редактира,сложих го както вие го написахте.Как трябва да го редактирам за да стане за примера от страницата която ми изпратихте?

Несъм го редактира,сложих го както вие го написахте.Как трябва да го редактирам за да стане за примера от страницата която ми изпратихте?

С името на вашия хост и пътя към файла
  • Автор

С името на вашия хост и пътя към файла

Къде трябва да е името на хоста и на пътя към файла,иначе хоста ми е в HOST.BG а името на файла е reset.css.Съжалявам за тъпите въпроси.

Къде трябва да е името на хоста и на пътя към файла,иначе хоста ми е в HOST.BG а името на файла е reset.css.Съжалявам за тъпите въпроси.

Започнете примерно от тук малко да четете: http://www.w3.org/wiki/HTML

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.