Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безпричинно рестартиране

Featured Replies

Здравейте първо към модераторите ако темата не е там където трябва вие си знаете работата. Значи проблема ми почна преди няколко дена когато компа ми се рестартира без видима причина а най- лошото е че днеска също но не искаше да се включва тогава отворих единия панел и чух някакъв странен звук подобен на тежко пъшкане или издишване не знам точно, само знам че яката се стреснах пък днес като си влизам в нета се рестартира без никаква причина (поне не издаде никакъв звук) и така не знам какво да направя, понякога когато си седи сякаш нещо изчатква и сякаш спира тока подобен звук вади но не се рестартирва сякаш не знам как да кажа сякаш не му стига въздух и издишва. Мерси предварително!

Редактирано от The Reaper (преглед на промените)

:) По добро обяснение за проблем не бях чел само едно да питам , това пъшкане и изпускане на въздух да не е от теб като си се навеждал ? :P Като го отвори трябваше да погледнеш за надути кондензатори и за прахоляк . Вземи първо тия мерки и ако няма резултат опиши машината , температури и тн.
  • Автор

:clap: По добро обяснение за проблем не бях чел само едно да питам , това пъшкане и изпускане на въздух да не е от теб като си се навеждал ? :D

Като го отвори трябваше да погледнеш за надути кондензатори и за прахоляк . Вземи първо тия мерки и ако няма резултат опиши машината , температури и тн.

Ха, ха, ха много смешно от мене било издишването друг път ми значи точно когато се включи машината и зареди се чува едно изпускане на въздух или нещо подобно днеска ми излезе и един син екран точно след този странен звук (след така нареченото "изпъшкване") нещо за Уиндоуса но мина много бързо, за температурите са си нормални, а за чистене машината не е чистена скоро явно това е проблема но не съм убеден в това а и не мисля да е от това но не знам все пак какво може да ми предложите?

Ха, ха, ха много смешно от мене било издишването друг път ми значи точно когато се включи машината и зареди се чува едно изпускане на въздух или нещо подобно днеска ми излезе и един син екран точно след този странен звук (след така нареченото "изпъшкване") нещо за Уиндоуса но мина много бързо, за температурите са си нормални, а за чистене машината не е чистена скоро явно това е проблема но не съм убеден в това а и не мисля да е от това но не знам все пак какво може да ми предложите?

Цък...

Ами предлагаме ти първо да си почистиш компютъра за да работи по-добре независимо че проблемът не е от това а е най-вероятно хардуерен но все пак е полезно а за синия екран снимкай го и пусни снимката тук а щом излиза за много кратко време трябва да си изключиш автоматичния рестарт за да стои синия екран достатъчно дълго време на дисплея това се прави от Control Panel --> System --> Advanced --> Startup And Recovery --> Settings --> махаш отметката от Automatically Restart така е на Windows 7 или ползваш някоя програмка за разчитане на лога от BSOD има ги такива из нета безплатни ама по-добре ако не си спец по компютри да покажеш тука резултата че да го тълкуваме много хора а и все пак е хубаво да напишеш малко данни за хардуера процесор памети харддиск дъно видео захранване и т.н. както дали е купуван готова конфигурация, или сам си го сглобявал, дали си сменял някакви части напоследък защото пак казвам най-вероятно е хардуерен проблем и може да се наложи да го караш в сервиз защото в един компютър няма "пъшкащи" части :) . ПП. Приятно ли ти е да четеш подобни постове? И на нас също :P

• Автор

Ами предлагаме ти първо да си почистиш компютъра за да работи по-добре независимо че проблемът не е от това а е най-вероятно хардуерен но все пак е полезно а за синия екран снимкай го и пусни снимката тук а щом излиза за много кратко време трябва да си изключиш автоматичния рестарт за да стои синия екран достатъчно дълго време на дисплея това се прави от Control Panel --> System --> Advanced --> Startup And Recovery --> Settings --> махаш отметката от Automatically Restart така е на Windows 7 или ползваш някоя програмка за разчитане на лога от BSOD има ги такива из нета безплатни ама по-добре ако не си спец по компютри да покажеш тука резултата че да го тълкуваме много хора а и все пак е хубаво да напишеш малко данни за хардуера процесор памети харддиск дъно видео захранване и т.н. както дали е купуван готова конфигурация, или сам си го сглобявал, дали си сменял някакви части напоследък защото пак казвам най-вероятно е хардуерен проблем и може да се наложи да го караш в сервиз защото в един компютър няма "пъшкащи" части :) .

ПП. Приятно ли ти е да четеш подобни постове? И на нас също :P

Да мисля че проблема е хардуерен, така а относно за конфигурацията:

XP Sp3

Процесор: DualCore AMD Athlon 64 X2 (наскоро научих че лесно загрявали)

Дънна платка:ASRock ALiveXFire-eSATA2

Видео карта: ATI Radeon HD 4600

за захранването не съм запознат а относно за синия екран искам да питам възможно ли е да е свързан с хардуера или е само за софтуера Уиндоус и т.н защото май мернах нещо на синия екран свързано с уиндоус абе не знам защото мина, когато мога ще кача снимка.

Ха, ха, ха много смешно от мене било издишването друг път ми значи точно когато се включи машината и зареди се чува едно изпускане на въздух или нещо подобно

Това изпускане на въздух (или "изпъшкване" както го наричаш ти) е нещо нормално и се чува от обезвъздушителния клапан на централния процесор.

Това изпускане на въздух най вероятно е от това че някой машини при пускане развъртат максимално вентилаторите и след това ги нормализират според температурата - но това е нещо нормално .

• Автор

Това изпускане на въздух (или "изпъшкване" както го наричаш ти) е нещо нормално и се чува от обезвъздушителния клапан на централния процесор.

Не не този така наречен звук, се получава първо не винаги в второ се получава когато машината е напълно заредила в смисъл когато минат минута след включване или рестартиране тогава се чува, как да кажа както когато компютър минава на режим заспиване. Сякаш оборотите на вентилатора рязко падат и машината се рестартира. А когато се рестартира се чува втори по- странен звук който как да го опиша не знам като стрижене или нещо подобно, а след този втори звук машината се или включва или се рестартира отново и чак тогава се включва пълноценно ( съжалявам ако не съм точен с обясненията но се старая колкото мога). Моля за съвети!

Нещо на Бг няма ли?

С две думи, проблема ти е в твърдия диск или кабела за връзка. Сменяй ги едно по едно - първо кабела ;)

• Автор

Поне аз не намерих :(

Нищо, мерси за труда! ;)

С две думи, проблема ти е в твърдия диск или кабела за връзка. Сменяй ги едно по едно - първо кабела :rolleyes:

Да ги сменям, искаш да кажеш с нови от магазин с една дума да ги подменя така ли или да ги извадя и пак да ги поставя :question:

С две думи, проблема ти е в твърдия диск или кабела за връзка. Сменяй ги едно по едно - първо кабела :rolleyes:

Да ги сменям, искаш да кажеш с нови от магазин с една дума да ги подменя така ли или да ги извадя и пак да ги поставя :question:

Ако имаш време и тем вювер ще опитам да помогна но е най вероятно е от някои кондензатор или хардиск а и е възможно някой бобина да хрества по графитната сърцевина от генератора на захранването при изтощаване и зареждане на кондензаторите . пак казвам ще опитам да помогна но ми трябва достъп ........ ще наблюдавам за одговор скайпа ми е - popa666

Редактирано от popa666 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.