Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качествен 24 инчов монитор ?

Featured Replies

Здравейте! Решил съм стария монитор да го шкартирвам и се нуждая от нов.Заделил съм бюджет от до +/- 400 лв и не мога да си харесам нито един.Всъщност не съм наясно, какво трябва да гледам и има ли голямо значение опресняването на картината, контраста, колко роля играе и пр.

За сега съм се спрял на Вариант 1 ........... Вариант 2...... Вариант 3 .......

Надявам се някой сведущ малко внимание да ми обърне, защото го купувам с презумпцията да го ползвам следващите години. :)

Едит: И да има HDMI.

Редактирано от Cheresharche (преглед на промените)

Здравейте! Решил съм стария монитор да го шкартирвам и се нуждая от нов.Заделил съм бюджет от до +/- 400 лв и не мога да си харесам нито един.Всъщност не съм наясно, какво трябва да гледам и има ли голямо значение опресняването на картината, контраста, колко роля играе и пр.

За сега съм се спрял на Вариант 1 ........... Вариант 2...... Вариант 3 .......

Надявам се някой сведущ малко внимание да ми обърне, защото го купувам с презумпцията да го ползвам следващите години. :)

Едит: И да има HDMI.

Цък!

Защото е най-доброто в ценовия диапазон до към 1000 лв., има дисплей порт, който е с почти същата функционалност с HDMI.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Най-важното, защото е с IPS матрица. За какво ти е HDMI като има DVI?

• Автор

Ок, хора.Ще помисля сериозно над този вариант.Ако го има в някой магазин ще го разгледам, както си му е реда.

Защото е най-доброто в ценовия диапазон до към 1000 лв., ...

Вярно ли?

Ами ако го сравним с този ?

Не се заяждам, питам сериозно. Защото и аз замислям ъпгрейд. И се чудя заслужава ли си разликата в парите спрямо Dell-а.

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Aко го ползваш професионално, имаш набито око и изкарваш пари с него, то да - заслужава си. За домашни цели обаче Dell-a е отличен избор. p.s. При официалният вносител е малко по-евтин, пък и си е от официален вносител :) - http://hpshop.cnsys.bg/product_details/24%E2%80%9D_%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BD_19/HP_ZR24w_LCD_Monitor_757/VM633A4

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Вярно ли?

Ами ако го сравним с този ?

Не се заяждам, питам сериозно. Защото и аз замислям ъпгрейд. И се чудя заслужава ли си разликата в парите спрямо Dell-а.

Няма да получи нищо съществено повече, което да си заслужава да отдели тези пари отгоре. Показват почти идентични показатели. Дела си заслужава парите, Hp- то не предлага достатъчно за тези пари. Когато говорим за професионалисти и работа с цвят, разликата я правят Eizo CG серията и SpectraView на Nec.

Чети тук http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr24w.htm и тук http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2311h.htm, ако прецениш че си заслужава около 400 лв отгоре действай.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Aко го ползваш професионално, имаш набито око и изкарваш пари с него, то да - заслужава си. За домашни цели обаче Dell-a е отличен избор.

p.s.

При официалният вносител е малко по-евтин, пък и си е от официален вносител :lol6: - http://hpshop.cnsys....tor_757/VM633A4

Не, няма да изкарвам пари с монитора :lol6: . Ще се ползва в домашни условия, най-вече за разглеждане и обработка на снимки. Имам скъп и качествен фотоапарат, и мисля, че си заслужава мониторът да отговаря на възможностите му.

Благодаря и на двама ви за мненията :clown: .

Няма да получи нищо съществено повече, което да си заслужава да отдели тези пари отгоре. Показват почти идентични показатели. Дела си заслужава парите, Hp- то не предлага достатъчно за тези пари. Когато говорим за професионалисти и работа с цвят, разликата я правят Eizo CG серията и SpectraView на Nec.

Чети тук http://www.tftcentra...ws/hp_zr24w.htm и тук http://www.tftcentra...dell_u2311h.htm, ако прецениш че си заслужава около 400 лв отгоре действай.

Ревютата са хубаво нещо :) ... Само че аз реших да пробвам на практика. Взех една флашка със снимки, и ги разгледах днес на двата монитора в един магазин.

Картината на HP ZR24w определено беше по-добра. В момента съм с ASUS VW222U , и не смятам, че си заслужава да го сменям с Dell U2311h. Но с HP-то - да! Заслужава си парите.

Това е мое лично мнение, не искам да го натрапвам на никого. Но съветът ми е, независимо от всякакви технически параметри, да погледнете на живо един монитор, преди да го купите.

• Автор

Това не го чувам за първи или втори път, няма да е и последен, защото е много точен съвет.Аз обаче съм от по-малък град, така да се каже, и нямам възможност да го зърна на живо.Надявам се горепосочения Дел, като сте ми го препоръчали да си тежи на мястото, защото точно него след дни трябва да поръчам. Със здраве!

@Cheresharche

Dell-чето е много добър за парите си монитор. Негови (почти) аналози, използващи май същата матрица са:

1. LG 23" IPS231P-BN Малко по-опростен дизайн, опция за завъртане в "портрет" като при Дел-а

2. LG 23" IPS236V-PN Хваща окото :shock11: няма портретен режим, но има HDMI, ако е важно...

@Mr. McPherson

ZR24w по-скоро може да се сравнява с DELL 24" U2410 и май губи спора, но U2311 не му е конкуренция...

BenQ EW2420 е много интересно предложение в момента... Добра цена, A-MVA матрица с 3000:1 статичен контраст, разнообразни входове, USB hub и относително добре изпълнена LED подсветка. Можеш да му хвърлиш едно око из нета, а ако успееш да го видиш някъде наживо, напиши къде, че да го видя и аз ;)

Ето ревю, снимано е дори с 1080Р:

Не знаех ,че може да се поръча през БГ онлайн магазин, иначе той щеше да е сред препоръчаните от мен, стига да е по джоба на автора на темата!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Ако събера 410лв го поръчвам.И все пак ще е или Дела, или БенQ.Философията ми е, нещо което се ползва често, да бъде достатъчно качествено и на ниво. Едит: Между Дел и БенК в случая, кой да избера?

Редактирано от Cheresharche (преглед на промените)

Ако събера 410лв го поръчвам.И все пак ще е или Дела, или БенQ.Философията ми е, нещо което се ползва често, да бъде достатъчно качествено и на ниво.

Едит: Между Дел и БенК в случая, кой да избера?

Отново старата рапсодия: клиента избира. Ето че се стигна до два модела, които са най-добрите в рамките на възможният и бих казал смислен бюджет, оттук нагоре(в цената) има смисъл да се търси само от човек, който би печелил пари от качествата на един по-скъп дисплей, или човек, който просто има повече пари и е решил и може да си позволи да вземе максимума, който се купува с неговите финансови възможности. Изборът ще е на живо, няма как да е иначе.

Иначе на мен ми се иска този, ама....

Публикувано изображение

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

ZR24w по-скоро може да се сравнява с DELL 24" U2410 и май губи спора, но U2311 не му е конкуренция...

Е, не знам за него :) , но след като гледах HP-то, даже и DELL U2711 не ме впечатли, въпреки по-големите си размери и резолюция.

Но пак казвам - това си е мое субективно мнение.

А иначе ще потърся този BENQ, да му хвърля и на него един поглед :D .

1. LG 23" IPS231P-BN Малко по-опростен дизайн, опция за завъртане в "портрет" като при Дел-а

2. LG 23" IPS236V-PN Хваща окото :) няма портретен режим, но има HDMI, ако е важно...

Четох ревюта на тия LG-та и ги оплюваха заради голям ghosting ефект при игри и филми с бързи сцени. Dell-a го няма този проблем.
  • Автор

Дела е моя избор.До сега гледах ревюта и почетох в мрежата за него.Ако има нещо, което оправдава парите си това е Dell U2311H. Благодаря за помощта в избора ми на монитор!

• Автор

Днес го взех Дела (U2311h).Страхотен монитор, благодаря на всички и специално на @sliderum !!! :)

Да използвам темата на човека. Ще се оборудвам тия дни с гореспоменатия монитор, но в момента нямам цифров изход нито на настолния, нито на неттопа, та голяма ли е загубата на качеството на картината в сравнение с цифровото свързване, и дали да изчакам докато сменя настолния (мисля да го ползвам към неттопа, защото е мощен горе-долу колкото 7-годишния настолен, но с много по-пъргав и по-голям твърд диск)?

Да използвам темата на човека. Ще се оборудвам тия дни с гореспоменатия монитор, но в момента нямам цифров изход нито на настолния, нито на неттопа, та голяма ли е загубата на качеството на картината в сравнение с цифровото свързване, и дали да изчакам докато сменя настолния (мисля да го ползвам към неттопа, защото е мощен горе-долу колкото 7-годишния настолен, но с много по-пъргав и по-голям твърд диск)?

Това е доста интересно положение! Какъв е този настолен компютър за да няма цифров изход? Бихте ли Бил и така добър да опишете конфигурацията с която разполагате, и какви изисквания имате към настолният компютър, за да видим дали не може да се достигнат само с ъпгрейд, примерно на видеокарта!

Явно много ми се е спяло, има dvi. Това не променя факта, че искам да го ползвам към неттопа, заради бързината на твърдия диск и Уиндоус 7, който е непосилен за настолния. Параметрите са: Sempron 2200+ 1 GB DDR RAM 9550 Radeon 128 MB AGP Китайско захранване С една дума - пра-стар компютър, бюджетен още тогава, от който фактически е останало само дъното след смени на всички части, което не го прави особено по-съвременен. Нямам намерение да надграждам и да наливам повече пари в него. Та бързината на неттопа заслужава ли си използването на VGA?

Явно много ми се е спяло, има dvi. Това не променя факта, че искам да го ползвам към неттопа, заради бързината на твърдия диск и Уиндоус 7, който е непосилен за настолния. Параметрите са:

Sempron 2200+

1 GB DDR RAM

9550 Radeon 128 MB AGP

Китайско захранване

С една дума - пра-стар компютър, бюджетен още тогава, от който фактически е останало само дъното след смени на всички части, което не го прави особено по-съвременен. Нямам намерение да надграждам и да наливам повече пари в него.

Та бързината на неттопа заслужава ли си използването на VGA?

Не и за този монитор, освен ако се използва само за 2D, т.е. изключват се 3D игрите от сметката, също и програмите, за обработка на 3D съдържание. Може би и плейването на Full HD филми в Блу Рей формат. За рипнати такива в ави файл - не съм сигурен, зависи от това с каква графика разполага неттопа, за който не Сте дал сведения. Иначе проблем с сигнала през VGA, едва ли ще има, освен ако някъде достатъчно наблизо не заваряват, или не минават превозни средства с компрометирани високоволтови кабели.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.