Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Начин за надебеляване

Featured Replies

Здравейте,аз съм на 15 години и 8 месеца! Висок съм почти 1.70 ,а тежа само 46 килограма :rolleyes: Тренирах временно 1 месец, но се отказах ,тъй като си казах "какво тренирам като нямам маса" и спрях .. Въпроса ми към вас е как най-бързо мога да натрупам маса, за да мога след това да я направя на мускул! Гледах много в интернет по тази тема, но всеки твърди различно! И много се извинявам, но не искам коментари като-може такъв да ти е гена или яж повече .. съжалявам ,но така не ми помагате! Ще бъда благодарен на някой ,ако ми нещо като режим , който да взема 1 химикал и лист, да си го препиша и да го следвам месеци,дори години ! Просто искам съвет какво да правя?На фитнес ли да ходя (колко често и с кои уреди да тренирам), на лостове ли да ходя(и какви упражнения да правя),в нас ли да тренирам,да тичам ли ?? Моля,който има някаква идея да ми я сподели подробно,защото вече много се отчаях! Да ми каже ако е до храната.Точно каква храна да ям,в какво количество и колко често и т.н. Благодаря предварително ! : ))

Обратна тяга! Значи ще ви е нужно да се храните нормално ...но с калорични храни! За момента забравете фитнес!!! Надвишавайте нормалната норма от 50-60 грама мазнини дневно-до 100-130. Не пийте кафе и бира!Хапвайте и пилешко и свинско в големи количества...ако Ви е възможно! ----------------------- Закусвайте с кисело мляко и вафли...

Редактирано от hyena (преглед на промените)

накратко - дебелее се от бързите въглехидрати - от мазнини незнам някой да е надебелял :rolleyes: ама много народ вярва в тези истории :D прочети за бързи и бавни въглехидрати и храните които принадлежат към съответните групи.. реално - пържени ястия, картофки и други - всичко което се води вредно и нездравословно и което прави хората дебели :D шоколади и много сладки неща - газирани напитки - фанта,кола и др - на 100мл имат около 10-11грама захар.. ако не е фруктозен сироп... той съсипва черният дроб.. незнам кои производители какво влагат в продуктите си.. та от фанта и други които имат захар вътре- един литър има около 4-5 супени лъжици захар вътре - така че и от безалкохолни се дебелее, вафли шоколадови и други подобни. Има и така наречените Гейнери - комбинация от голямо количество въглехидрат с 10-30% протеин вътре. Също помага. Също питай някой от Шампионите по културизъм, а някои от тях са и професионални трениори от НСА ... примерно този http://atanasnikolaev.com/ .. в момента е трениор в залата на националния. или ако не си от София му драсни на фейсбуука.. и колегата е прав от горният пост: без упражнения и минимум спорт ако искаш да надебелеш.. но недей да седиш пред компа по цял ден че тогава всичко ще се натрупа в шкембето основно :D

След проблема с форума да допълня... Не съм съгласен с тази обща теория...не казваш нищо! Хубаво е да вечеряте след 20 часа и повечко...за сметка на спокоен сън! Но не това е целта... :rolleyes: ----------------------------------------- След 2 месеца пишете пак...

Редактирано от hyena (преглед на промените)

Krustonoseca имай търпение и не се занимавай с глупости. Храни се нормално. В момента си в пубертета и организма ти се оформя. С 1 месец фитнес няма как да натрупаш мускулна маса. Нещата стават бавно и постепенно. И един съвет от мен. Недей да пиеш химикали( аминокиселини, анаболи и тем подобни хапчета), за да не си увредиш организма. Примери мога да ти дам много. Това е от мен.

Малко офтопик. Известният комбинатор и мошеник,любимец на дамите и персонаж на Илф и Петров, Остап Бендер твърди че ако започнеш да ядеш прекалено много,организма се опитва да да преработи това количество,изтощава се и отслабва.Хаха,толкова по въпроса с диетите,намерил е цаката той,и то преди доста време. А ти си се храни нормално.И не забравяй,все пак каквито са гените ти,такъв и ще станеш.Няма как да избягаш от тях.

А за глисти проверявал ли си се?

С личния лекар говорил ли си на тази тема?

Аз отидох преди 4 месеца защото бях свалил зимата 7 килограма и я попитах дали е възможно да имам глисти тя каза: Не не си чак толкова слаб, за да се притесняваш. Също така ми каза да правя физически упражнения. Вече тренирам четвърти месец и си върнах килограмите, че даже и качих 2 отгоре. Но трябва да имаш търпение. Аз ще ти предложа този продукт напълно безвреден е и има много доволни хора от него :rolleyes:. Ето и малко информация за него : Super Mass Gain е особено подходящ хранителен суплемент, както за периода на натрупване на мускулна маса в подготовката за спортисти, така и за хора в стадий на реконвалесценция след тежки заболявания, за общо стимулиране на защитните сили на организма.

А за глисти проверявал ли си се?

С личния лекар говорил ли си на тази тема?

Аз отидох преди 4 месеца защото бях свалил зимата 7 килограма и я попитах дали е възможно да имам глисти тя каза: Не не си чак толкова слаб, за да се притесняваш. Също така ми каза да правя физически упражнения. Вече тренирам четвърти месец и си върнах килограмите, че даже и качих 2 отгоре. Но трябва да имаш търпение. Аз ще ти предложа този продукт напълно безвреден е и има много доволни хора от него :rolleyes:. Ето и малко информация за него : Super Mass Gain е особено подходящ хранителен суплемент, както за периода на натрупване на мускулна маса в подготовката за спортисти, така и за хора в стадий на реконвалесценция след тежки заболявания, за общо стимулиране на защитните сили на организма.

Момчето няма никакви глисти. Напълно нормално е за възрастта му. Както казах в момента навлиза в пубертета и хормоните ще си свършат работата. Ако може нека да ходи на фитнес. Резултата ще започне да го забелязва сам, но след 7-8 месеца. И още нещо Krustonoseca. Знай, че метаболизма ти е ПЕРФЕКТЕН и не се притеснявай.

Малко по различно мнение от казаното дотук. Гейнърите наистина са много въглехидрат с малко протеин - лично за мен са безсмислено вложени парички - въглехидрати се набавят много по лесно и евтино от протеините например - има ги в почти всичко което ядеш и пиеш. Ако си хапваш нормално - демек не кълвеш като врабче - може би просто имаш бърз метаболизъм. Строга и точна диета няма да ти кажа - не ти знам възможностите. Искаш килограми - значи колкото повече- толкова повече. Папкане, папкане и още 2-3 пъти папкане на ден. Не се притеснявай и да си тренираш. Какво значи това - трупам маса и после я правя на мускул? Ако измислиш начин от мазнини например да произведеш месо - гарантирам ти нобелова...Хората които се занимават с това - трупат маса - но мускулна - а за да е мускулна = качествена, си иска тренировка. А след това се изчистват излишните мазнини - а не правиш от мас мускул... Аз също съм в ниската категория - някой друг с моя хранителен режим до сега да е станал сумист...Резултат в качването имам с тренировка + чист протеин като допълнително ядене. За тренировки също не мога да ти кажа програма поради същата причина която е за диетата - не ти знам възможностите. Щом имаш мерак за фитнес - и възможност - отивай. В момента почти във всички зали има кой да ти даде съвет за тренировка - и ще е много по достоверен от който може да ти се даде тук - защото ще те видят наживо и т.н.

най лесно се пълнее от пици, банички, дюнери и олио (най калоричната храна - яде се със салата)... от месо мноого трудно се пълнее - точно обратното - от него се слабее, след като напълнееш и почнеш да тренираш тогава почваш с местото - заради белтъците, обаче проблема на тоя начин на пълнеене е невъзможността от мазнини да се правят мускули - тоест тия дето тренират за мускули правят диети с които свалят мазнини и мускули едновременно щото мазнините се махат последни - те са последното нещо което организма разгражда... така че с тренировки и 6-7 малки яденета на ден (месо, ядки и други с високо съдържание на белтъчини) ми се струва най добрия вариант, но трябва да се внимава щото пък белтъчините вредят на бъбреците

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Аз ще ти предложа този продукт напълно безвреден е и има много доволни хора от него :eek:.

Ти откъде си толкова сигурен, че е напълно безвреден? Вредата от подобни продукти обикновено се усеща след време.

аз като питах в най известния магазин във Варна (няма да му пиша името за не излезе като реклама) за продукти на Nutrim - отговора беше - написаното на опаковката не отговаря на съдържанието затова спряхме да работим с тях...

Ако може да си позволи на Explode или по-скъп да си земе от тях гейнър. И съм сигурен, че е безвреден защото това си е чист гейнър отстрани си пише какво има : Белтък 28.8 г Мазнини 1.3 г Въглехидрати 50.4 г Енергийност (kcal) 329 г Енергийност (kJ) 1377 кДж и т.н . А ако става дума за марката съм доволен спрямо цената е добро качеството. Все пак трудно ще си позволя да си купя добавки за над 50 лева.

И съм сигурен, че е безвреден защото това си е чист гейнър отстрани си пише какво има

А случайно някъде да пише, че мускулната маса, която ще натрупаш, след това не може да се регенерира обратно от организма и в по-зрелите години те очакват много неприятности с кръвното и не само това? :D

• 2 години по-късно...

здравейте аз имам същия проблем само че сега ще направя 15 години след 1 месец , висок съм 1.63 и тежа 41 кила което е много зле моля ви някой ако може да ми направи хранителен режим купих си вчера гейнър: api xtream gainer 5.44 kg и тренирам всеки ден футбол освен събота и неделя чакам да си намеря хубав хранителен режим за да мога да го ползвам този гейнър с фитнеса :)

• 1 месец по-късно...

Примерна диета за натрупване на телесна маса (приложение на интервали през няколко месеца, за да не бъдат претоварвани бъбреците):

Ранна закуска: три-четири пържени яйца

Втора закуска: един-два сандвича с истинско масло и шунка

Обяд: една-две пържоли или три-четири кюфтета от месо плюс зеленчуци

Следобедна закуска: сандвич с кашкавал

Вечеря: пиле или риба на корем плюс картофи или ориз

Ядките и плодовете са ценни добавки без ограничение.

Може да бъде от полза ограничаването на приема на вода през първите 30 мин. след хранене за да не бъдат разреждани стомашните сокове.

накратко - дебелее се от бързите въглехидрати - от мазнини незнам някой да е надебелял :D ама много народ вярва в тези истории :D прочети за бързи и бавни въглехидрати и храните които принадлежат към съответните групи..реално - пържени ястия, картофки и други - всичко което се води вредно и нездравословно и което прави хората дебели :D шоколади и много сладки неща - газирани напитки - фанта,кола и др - на 100мл имат около 10-11грама захар.. ако не е фруктозен сироп... той съсипва черният дроб.. незнам кои производители какво влагат в продуктите си..та от фанта и други които имат захар вътре- един литър има около 4-5 супени лъжици захар вътре - така че и от безалкохолни се дебелее, вафли шоколадови и други подобни. Има и така наречените Гейнери - комбинация от голямо количество въглехидрат с 10-30% протеин вътре. Също помага. Също питай някой от Шампионите по културизъм, а някои от тях са и професионални трениори от НСА ... примерно този http://atanasnikolaev.com/ .. в момента е трениор в залата на националния. или ако не си от София му драсни на фейсбуука.. и колегата е прав от горният пост: без упражнения и минимум спорт ако искаш да надебелеш.. но недей да седиш пред компа по цял ден че тогава всичко ще се натрупа в шкембето основно :D

Прекаляването със сладки неща води до ДИАБЕД, а това никак не е добре!

здравейте аз имам същия проблем само че сега ще направя 15 години след 1 месец , висок съм 1.63 и тежа 41 кила което е много зле моля ви някой ако може да ми направи хранителен режим купих си вчера гейнър: api xtream gainer 5.44 kg и тренирам всеки ден футбол освен събота и неделя чакам да си намеря хубав хранителен режим за да мога да го ползвам този гейнър с фитнеса :)

Вместо да търсиш мнения във форумите, отиди при личния си лекър и го питах от кои храни се дебелее и непременно питай за максимални количества на седмица.

Иначе може да си съсипеш здравето следвайки някакви съвети копирани или дадени на друг човек в друга здравна ситуация.

По важно е обаче да разбереш дали това, което си мислиш, т.е. че "41 кг е много зле" е наистина така. Това пак става при личния лекър.

Някой спомена да яде само и да не ходи на фитнес.Добре представи си,че в продължение на 2 месеца само яде нито спортува,нито ходи на фитнес ще качи доста маса и ще образува излишни мазнини.Съветът ми към теб е да се храниш с белтъчини и мазнини (но не прекалено много) и в същото това време да ходиш на фитнес,да караш колело (за да се оформят добри крака) и да тичаш.А за фитнеса най вече почни с малко кофи.За релеф също може да се упражняваш и на лостове. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.