Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгоряла видеокарта?

Featured Replies

Здравейте,преди 1 година си закупих Palit Nvidia GT 220 1GB DDR3,но по едно време монитора гаснеше и изписваше No Signal обаче компютъра работеше,мисля че вентилатора на видеокартата идаваше някакъв по различен звук но и той въртеше.Ресках пц-то и работеше извесно време 1-2 часа но като пусна някоя игра на втората минута изписваше No Signal.Прочетох тук там и видях че може видеокартата ми да прегрява.Изтеглих програмата Speed Fan или нещо подобно и какво да видя,GPU 85-98 градуса.Всичко друго беше наред.След 1 час компа спря и нямаше пускане.Като извада видеокартата и пусна пц-то със вътрешната всичко е ОК,но като играя известно време и тази видеокарта спира.Занесох пц-то на техник и той ми каза че дъното се е прецакало и някакаф чип точно до видеокартата дава някакъв проблем и каза че може да съм изгорял видеокартата понеже като е прегряло 1 път после вдига напрежението.Моля за ваше мнение по въпроса и за помощ.Забравих да допълня че като сложа видеокартата пцто и монитора стартират работи 10-20 секунди вентилатора на видеото работи и като пипна зад ГПУ-то видеото е горещо но това е може би заради дъното както каза техника.

Редактирано от leons (преглед на промените)

Пробвай картата на друг компютър и виж дали отново загрява. Ако е така, то дъното ти е за смяна. В противен случай картата е проблемна.

Не е изключено проблеми да са и двете - при системно прегряване често пъти видео картата успява да повлияе и на елементи, намиращи се в близост до нея. Това зависи от самата видео карта, от това как е конструктивно решено дъното (на какво разстояние от видео картата има възможни за повлияване от повишена температура елементи), дори от въздушния поток в кутията ти. Щом и с вграденото видео има проблеми, аз залагам за проблем с дъното. Имал съм подобни преживявания тъкмо поради проблеми със спрял вентилатор на видео карта. Дори и да не спре напълно, достатъчно е да намали обороти и да не охлажда ефективно, когато се натовари. Видео картата можеш лесно да тестваш на друг компютър. Ако работи, значи си за ново дъно. На твое място бих опитал да преинсталирам. Не, че ще помогне особено, но върху прясна операционна система тестовете биха били една идея по-обективни.

По-рано е трябвало да пишеш за този проблем. Колегата pataran е прав, може да е дъното или видеокартата, но мен ме съмнява че са заминали и двете. Наскоро имах такъв проблем.

• Автор

никой не иска да пробвам видеокартата на друг комп щото ги е страх да не го изгоря :offtopic_s: .Но перката на видеокартата май намаляше оборотите и изадаваше някаф по силен звук.А дори да е видеокартата има ли някаф шанс да се оправи И на мен ми казаха да занеса компа по-рано но не съм знаел ;) .Когато махнах вентилатора видях че дъфката е станала на каша и ви моля да предложите някоя доста добра дъфка.

Редактирано от leons (преглед на промените)

Като гледам писанията ти, по добре не пипай а занеси компютъра в сервиз за диагностика и да ти решат проблема.

никой не иска да пробвам видеокартата на друг комп щото ги е страх да не го изгоря :D .Но перката на видеокартата май намаляше оборотите и изадаваше някаф по силен звук.А дори да е видеокартата има ли някаф шанс да се оправи

И на мен ми казаха да занеса компа по-рано но не съм знаел :huh: .Когато махнах вентилатора видях че дъфката е станала на каша и ви моля да предложите някоя доста добра дъфка.

P.S. А за дъфките сигурно всеки харесва различни... :)

Ако картата е закупена преди година, не е ли все още в гаранция? По принцип са с 24месечна гаранция.

Нищо не се споменава за захранващият блок и моделът на дънната платака.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

в първия пост сам казал че съм го занесал и той ми каза че някакъв чип който е мн близо до видеокартата дава проблем и затова тя е прегрявала.Но каза че може и да съм я изгорял.Но като пусна пцто монитора включва и работи известно време а после дава но сигнал на монитора и вентилатора на видеокартата започва мн да шуми и да прегрява зад него

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.