Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - автоматично обновяване - Как да го спря?

Featured Replies

Със Skype 5.0.0.156 съм и при следващ старт на Windows се обновява сам до 5.5. След това деинсталирам и отново слагам 5.0.0.156. Как да махна този нахален и нагъл автоматичен ъпдейт? С Windows XP Professional съм.

• Отговори 71
  • Прегледи 16,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Инструменти --> Настройки --> Разширени --> и от там махаш всички отметки за обновяване :rolleyes:

Има такава тема и то прясна - от уикенда ! Пусни търсачката и ще я намериш !

1-во никъде няма такива отметки, 2-ро всички са премахнати.

Извинявам се объркал сам се защото моята версия на Скайп е - 4.2 :(
  • Автор

Има такава тема и то прясна - от уикенда ! Пусни търсачката и ще я намериш !

Там става въпрос за 4.2. Аз питам как да спря обновяването на 5.0.0.156 до версия 5.5!

Редактирано от Vasilian (преглед на промените)

Защо си мислиш , че ще е по различно а ?!

Защото, явно ти не си на ясно как е положението. Истината е, че от скайп са махнали въпросната опция за спиране на автоматичните обновявания, посочена по-горе. Тя и преди си беше за украса само, но във версия 5+ вече изобщо я НЯМА (както се вижда пределно ясно и на картинката предоставена от човека пуснал темата.) Следователно отговора на въпроса на питащия е - няма как да го спреш. Скайп имат начин да force-нат ъпдейтите на софтуера си от далеч - официалната причина за това ще да е "няма нужда хората да използват остарял софтуер" или пък, че ще спират поддръжката постепенно на старите версии...

Който разбира английски и му се чете - тук има още информация и "оплакващи се" от същото хора -

http://asiteaboutnot....net/blog/?p=40

и

http://forum.skype.com/index.php?showtopic=782419

Редактирано от Aleksey (преглед на промените)

ако беше прочел онази тема щеше да знаеш , че там има един файл с добавка към регистрито и тогава наистина се спира update на skype 4.2 и можеше да пробва с него и да се получи :D

• Автор

Защото, явно ти не си на ясно как е положението. Истината е, че от скайп са махнали въпросната опция за спиране на автоматичните обновявания, посочена по-горе. Тя и преди си беше за украса само, но във версия 5+ вече изобщо я НЯМА (както се вижда пределно ясно и на картинката предоставена от човека пуснал темата.) Следователно отговора на въпроса на питащия е - няма как да го спреш. Скайп имат начин да force-нат ъпдейтите на софтуера си от далеч - официалната причина за това ще да е "няма нужда хората да използват остарял софтуер" или пък, че ще спират поддръжката постепенно на старите версии...

Който разбира английски и му се чете - тук има още информация и "оплакващи се" от същото хора -

http://asiteaboutnot....net/blog/?p=40

и

http://forum.skype.c...howtopic=782419

Лошо, че не мога.... В Skype 5.5 няма екстри и куп други неща, а и не всеки разбира английски(Skype 5.5 няма български език).

Лошо, че не мога.... В Skype 5.5 няма екстри и куп други неща, а и не всеки разбира английски(Skype 5.5 няма български език).

Аз съм със Скайп 5.5 и имам бг.
  • Автор

Скайпа спря сам да се обновява когато му инсталирах отново 5.0.0.156, но сигурно отново ще си прави каквото си иска на воля след някой рестарт.

Това е пълна глупост 5.5 ИМА български.Ти нещо си объркал при инсталацията тогава се избира езика.
  • Автор

Това е пълна глупост 5.5 ИМА български.Ти нещо си объркал при инсталацията тогава се избира езика.

Не ми предложи, а направо почна да инсталирва.

А някой знае ли как се маха skype portal да не се появява при всяко стартиране на skype? Че е много досадно С последна версия съм на skype но не виждам отметка в настроиките

• 1 година по-късно...

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.itи

и аз сам с този проблем само че сам със стария скаип 3.8 и ми се обновява новиа а ас него искам как да го направя да не се обновява новият скаип

• 3 седмици по-късно...

оффф и аз съм със този проблем!Какво ли не пробвах и нищо не помага...Но ми прави впечатление , че при деинсталацията на 5.5, една от програмите за деинсталация ми казва,че остава един неизтрит файл, който така и не мога да открия... може би там е ключът...

оффф и аз съм със този проблем!Какво ли не пробвах и нищо не помага...Но ми прави впечатление , че при деинсталацията на 5.5, една от програмите за деинсталация ми казва,че остава един неизтрит файл, който така и не мога да открия... може би там е ключът...

Ключът е такъв:

Деинсталираш Skype. Почистваш добре регистъра на компютъра. Отваряш "Program files" и ако е останала папка с име "Skype" я изтриваш. Почваш инсталацията на версията, която предпочиташ. Внимателно следиш всеки екран какво те пита и там, където не е необходимо да се инсталира, премахваш отметката. Продължаваш, докато програмата се инсталира. Ето, това е ключът - четенето, а не натискане по бутоните на мишката!

Инструменти --> Настройки --> Разширени -->поглеждаш в левия прозорец "самообновяване" (трябва да имаш администраторски права) --> изключи самообновяване --> запиши :)

На всичко отгоре новите версии на Скайп,си инсталират функция,която се появява в сервизите на системата!Изключете си я,ако съществува и проблема също се решава.

И на мен ми се наложи скоро да премахна новата версия на "Skype" и да се върна на старата ( 4.0.0) след инсталирането влязох в настройки и премахнах някои работи - за сега не се обновява ! Между другото автора споменава,че е с "XP" не знам и другите питащи тука,но освен това което ви е казал "LZ4JW" мисля,че трябва да се влезе в Run %appdata% и да се намери папката на "Skype" и да се изтрие и така да се инсталира на ново - поне аз така направих :) !

И на мен ми се наложи скоро да премахна новата версия на "Skype" и да се върна на старата ( 4.0.0) след инсталирането влязох в настройки и премахнах някои работи - за сега не се обновява !

Между другото автора споменава,че е с "XP" не знам и другите питащи тука,но освен това което ви е казал "LZ4JW" мисля,че трябва да се влезе в Run %appdata% и да се намери папката на "Skype" и да се изтрие и така да се инсталира на ново - поне аз така направих :) !

Това е точно така, както сте го описал Вие. В бързината съм забравил да го спомена. Благодаря!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

може би и аз трябава да мина към 4 ката, понеже 3.8, въпреки,че направих всичко, което прочетох тук(за което благодаря),и то неколкокретно,не престава да се обновява,при все,че го хващам, спирам обновяването ,но то пак си прави своето...

може би и аз трябава да мина към 4 ката, понеже 3.8, въпреки,че направих всичко, което прочетох тук(за което благодаря),и то неколкокретно,не престава да се обновява,при все,че го хващам, спирам обновяването ,но то пак си прави своето...

Аз съм със 3.8 версия на скайп, и не се обновява. Направи следното:Деинсталирай си скайпа. Изтрии папка скайп от %appdata%. Изтегли този файл и го стартирай:

disable auto update.zip

След това инсталирай версията, която ти харесва. Влез във настройките и му задай да не се обновява. Това последното предполагам знаеш как се прави.

ПП: Малка корекция, файла се стартира след като си инсталирал скайпа и преди да го отвориш.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

На всичко отгоре новите версии на Скайп,си инсталират функция,която се появява в сервизите на системата!Изключете си я,ако съществува и проблема също се решава.

Да вмъкна допълнително,че дори след изтриването на папка скайп от %appdata% и почистване на регистрите.Функцията в сервизите,не се премахва!Дори нахално си остава „стартирана автоматично„ ! Това се отнася за уиндоус 7.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.