Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype - автоматично обновяване - Как да го спря?

Featured Replies

Пробвай под безопасен режим да изключиш UAC

направих го ,и почти стана, но по време на инсталацията спира и иска да влеза като администратор... ,но когато се опитвам да променя акаунта за администратор ето какво става....проблемът е,че въобще не използвам такива знаци при изписването...системата се обърква!!

post-210725-0-52975200-1361103318_thumb.

Редактирано от vozi (преглед на промените)

• Отговори 71
  • Прегледи 16,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не разбрах по време на инсталацията на кое?

Ако си успял да спреш UAC, изтегли и стартирай следните инструменти последване от рестарт на компютъра:

Reset Registry Permissions | Remove Policies Set By Infections

От играчка стана на плачка!В крайна сметка успях да стана администратор, но всичко се смени, изчезнаха ми фаиловете ,всичко... сега се мъча да се върна към user, но уви...не мога да го намеря...не мога да се върна към него...а не съм трил User...а програмките не можаха да оправят проблема със грешката в изписването на символите..

направих го ,и почти стана, но по време на инсталацията спира и иска да влеза като администратор... ,но когато се опитвам да променя акаунта за администратор ето какво става....проблемът е,че въобще не използвам такива знаци при изписването...системата се обърква!!

...Почти стана... системата се обърква!..Като прочетох няколко твои поста,направо се е объркала вече,тази твоя система.Когато дойде време да преинсталираш уиндоус,ще си сложиш стара версия на скайп отначало.Веднага след инсталацията,ще забраниш обновяване на версията и ще си остане завинаги така.

От играчка стана на плачка!В крайна сметка успях да стана администратор, но всичко се смени, изчезнаха ми фаиловете ,всичко... сега се мъча да се върна към user, но уви...не мога да го намеря...не мога да се върна към него...а не съм трил User...а програмките не можаха да оправят проблема със грешката в изписването на символите..

Така е, като пипаш в local and user groups, оттам си омазал всичко.

Влез с административния акаунт и изтегли и стартирай или vbs или bat-файла за нулиране на local group policy.

Създай си нов потребителски акаунт и ако можеш вземи информацията от стария -

копиране на файлове в новия потребителски профил.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Как се спира/забранява автоматичната актуализация на скайп

1. Променете си настройките на Windows Update

Windows XP: Control Panel -> Automatic Updates -> Notify me but don't automatically download or install them -> Apply -> OK

Windows 7: Control Panel -> System and Security -> Windows Update -> в ляво Change Settings -> от падащото меню на Important Updates -> Check for updates but let me choose whether to download and install them -> OK

2. За всеки случай направете рестарт на компютъра.

3. Изтеглете и инсталирайте стара версия на скайп

4. След успешно вписване се появява известие за изтегляне на най-новата версия, кликате на него и спирате изтеглянето!

5. В скайп -> от Инструменти -> Настройки -> Разширени ->

Стара версия на скайп: махате отметките на Основни издания и Горещи поправки, както е показано на Снимка 1 и натискате бутона Запиши.

Нова версия на скайп: в ляво Самообновяване -> натискате бутона Изключи самообновяването, така че да се вижда в менюто - Включи самообновяването, показано е на Снимка 2
-> не забравяйте да запазите настройките с бутона Запиши.

6. Излизате от скайп (Отписвате се и затваряте програмата)

7. Win+R (Уиндоус бутона + R) или от Start меню -> Run (Изпълнение), пишете в диалоговия прозорец

%temp%

->OK/Enter
Отваря се папка temp и в нея изтривате SkypeSetup.exe.
(Наясно съм, че някъде пише друго, но това е излишно)

8. Изтеглете (трябва да сте вписани в kaldata форума) и разархивирайте прикачения файл -
Skype-StopCheck4Update.zip
с десн бутон в/у файла: Skype-StopCheck4Update.reg изберете Merge -> съгласете се с всички менюта (OK)

9. Рестартирайте компютъра

10. След като зареди уиндоус направете проверка за актуализации от Windows Update

Windows XP: Start меню -> All Programs -> Microsoft Update
При намиране на важна актуализация на скайп -> махнете отметката отпред и сложете отметка долу за скриване на актуализацията -> Hide this update

Windows 7: Control Panel -> System and Security -> Windows Update -> в ляво Check for updates
При намиране на важна актуализация на скайп -> маркирайте резултата и с десен бутон изберте - Hide Update -> OK.

Честито! :)

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Не разбирам за какво е цялата тази драма. Ето как се изключва самообновяването в Skype 6.2:

Публикувано изображение

Не разбирам за какво е цялата тази драма....

Съгласен съм с първата част на първото ти изречение!

Съгласен съм с първата част на първото ти изречение!

Би ли пояснил. И с какво не си съгласен.

Малко по назад ;

може би и аз трябава да мина към 4 ката, понеже 3.8, въпреки,че направих всичко, което прочетох тук(за което благодаря),и то неколкокретно,не престава да се обновява,при все,че го хващам, спирам обновяването ,но то пак си прави своето...

А Вие говорите за Skype 6.2 ;)

Малко по назад ;

А Вие говорите за Skype 6.2 ;)

Ако ви накарам да се върнете на Windows 98, ще се съгласите ли? Не, предполагам. Същото е и със Skype. Естествено, че говоря за най-новата версия. Никой разработчик не поддържа старите от един момент нататък. Който иска да се мъчи с тях, нека продължава с опитите. От Skype 5.8 мисля това съществува в настройките и самообновяването се изключва в 1 лесна стъпка.

Ако ви накарам да се върнете на Windows 98, ще се съгласите ли? Не, предполагам. Същото е и със Skype. Естествено, че говоря за най-новата версия. Никой разработчик не поддържа старите от един момент нататък. Който иска да се мъчи с тях, нека продължава с опитите. От Skype 5.8 мисля това съществува в настройките и самообновяването се изключва в 1 лесна стъпка.

Ти си мислиш, че се изключва!

Не само на 3.8 и 4.2 го има този проблем. На 5.9 с "лесната ти стъпка" и то под windows 7 с включен UAC, се изтегля в папка темп SkypeSetup.exe и пита за самообновяване. А в твоя случай, ти си с най-новата версия и как разбра, че "лесната ти стъпка" работи като няма по-нова версия? И м/у другото, в момента съм на 3.8.0.188 и нормално провеждам разговори, чатя и прочие, без да ме притесняват съобщения за актуализации или по някакъв начин факта, че съм на стара версия.

Лека Вечер! :)

Не си мисля. Казах, че това работи поне от 5.8 насам. Можеш да бъдеш сигурен, че го ползвам поне от тогава. И кой ти каза, че съм именно със 6.2? Я пак си помисли (след като прочетеш кой съм). Нищо. За 3.8 и всички до 5.8 няма какво да коментирам. Във всички по-нови версии работи по посочения от мен начин. Новите версии имат много по-качествени библиотеки за аудио и видео (без другите подобрения и отстранени грешки), за да си струва да се ползват старите. Като чете човек епохалните описания как се изключвало за старите версии (което е така) просто не мога да повярвам каква драма е да не се ползва нова версия, в която всичко това работи... Лека.

Не си мисля. Казах, че това работи поне от 5.8 насам. Можеш да бъдеш сигурен, че го ползвам поне от тогава. И кой ти каза, че съм именно със 6.2? Я пак си помисли (след като прочетеш кой съм). Нищо. За 3.8 и всички до 5.8 няма какво да коментирам. Във всички по-нови версии работи по посочения от мен начин.

При мен също е изключено автоматичното обновяване на Скайп по този начин.С Уиндоус 8 съм и включен UAC.Скайп версията ми е 5.9.32.123. и не ми иска обновяване.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

При мен също е изключено автоматичното обновяване на Скайп по този начин.С Уиндоус 8 съм и включен UAC.Скайп версията ми е 5.9.32.123. и не ми иска обновяване.

UAC няма нищо общо в случая (или има само дотолкова, доколкото трябва да сте администратор, за да го изключите от Настройки > Разширени > Самообновяване > Изключи самообновяването). Самообновяването се изключва по този начин в новите версии (от публичната 5.8 насам). Що се отнася до старите аз наистина не разбирам тези хора, които упорстват да стоят с тях. Освен, ако ползват машина произведена преди 2002-2003 г. Тогава е оправдано. Целта на обновяването е потребителите да почнат да ползват по-добри библиотеки за звук и видео на новия Skype, освен другите неща, а не поради такива стари драми, новите версии да трябва да поддържат остарели кодеци и куп др. ненужни технологии.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

UAC няма нищо общо в случая (или има само дотолкова, доколкото трябва да сте администратор, за да го изключите от Настройки > Разширени > Самообновяване > Изключи самообновяването). Самообновяването се изключва по този начин в новите версии (от публичната 5.8 насам).

Що се отнася до старите аз наистина не разбирам тези хора, които упорстват да стоят с тях. Освен, ако ползват машина произведена преди 2002-2003 г. Тогава е оправдано. Целта на обновяването е потребителите да почнат да ползват по-добри библиотеки за звук и видео на новия Skype, освен другите неща, а не поради такива стари драми, новите версии да трябва да поддържат остарели кодеци и куп др. ненужни технологии.

Не е така!

Това което си написал "Настройки > Разширени > Самообновяване > Изключи самообновяването" не е достъчно за да се спре обновяването на стара версия на скайп.

Първо, че не е нещо ново за което ни "светваш" -  показал съм го в краткото ръководство (дори има снимка), второ ...и други са писали. Отделно спирането на самообновяването не спира изтеглянето на SkypeSetup.exe.

Самообновяването е опция за актуализиране на скайп, без намесата на потребителя. За да се самообнови скайп трябва да се възпрепятства изтеглянето на SkypeSetup.exe като се въвежда рег-файл (прикачил съм го) и се прави рестарт на системата. И накрая се спира изтеглянето на нова версия от Microsoft Update.

Тоест цялата "драма" (както я наричаш) са де факто 3 стъпки (уде**лил съм ги в черно), които нулират възможността за обновяване на скайп.

Ако потребителите послушат теб и направят само първото - да изключат самообновяването на скайп, то не можеш да им гарантираш, че в папка темп не се изтегля SkypeSetup.exe, нито че няма да се обнови от Microsoft. Както написах по-рано скайп 5.9 се самообновява, ако не по един начин, то по другия - през Windows Update.

Това, че в потребителската temp се изтегля инсталационен пакет още нищо не значи. Дефакто го пробвам още преди да стане публично и мога да кажа, че не обновява (в новите версии), ако няма права да обновява, т.е. самообновяването да е включено. Изключвате както е показано на картинката. И Skype не се самообновява. Съвсем естествено обаче, че ще обнови старите (преди 5.8) версии. Що се отнася до Актуализации от Microsoft (Windows Update) обновяване на версия 5.8.хх с изкл. самообновяване ще настъпи само в случай на KB от Microsoft. Тоест, само в случай на сериозна уязвимост в старата 5.8.хх към датата на излизане на този KB. [повече за KB в сайта на MS] Това, което си написал, че пак щяло да самообнови през WU не е вярно. Нещата са тествани, преди да ги получите. Иначе за старите версии е така. И наистина има драма: ОС Windows 8 Pro със Skype 3.8. Що не качите и едни IE6 + Word 97, за да е пълна картинката? (chuckle) 

А аз мисля, че трябва да кликнеш на Windows Update (линка), по-горе и после да пишеш глупости!

И споко, всичко е тествано! ;)

Без квалификации, нали. За 5.9, за която споменаваш, има KB. Естествено е да има затваряне на уязвимостта. Какво от написаното не е ясно? 

Без квалификации, нали. За 5.9, за която споменаваш, има KB. Естествено е да има затваряне на уязвимостта. Какво от написаното не е ясно? 

Не виждам квалификации! Не съм те обидил, но на всеки му се случва да има слаби моменти и да пише глупости.

Иначе напълно ясно е, цялата версия на скайп е! Виждат се MB-ите и KB-то!

Това не е хотфикс, а самия скайп 5.10.0.116

Аргументация: Ето ти тест със стара версия на скайп 3.8.0.188 под XP

Снимка 01 | Снимка 02 | Снимка 03 | Снимка 04 | Снимка 05 | Снимка 06

Трябва да излизам, приятна вечер на всички! :)

Оценявам прилежността и старанието. Благодаря за изложението. Но още на първата препратка (WU), която си дал, се вижда, че обновяването е определено като KB. А аз какво написах? Microsoft не задължително описват добре критичните актуализации. За да е такова KB си има причини. И не съм написал глупост, че да трябва да ме квалифицираш (първо), а после да обобщаваш как се случвало (всекиму). Исках да съм максимално полезен: екран, 6.2 и т.н. Ако човек ползва съвременна ОС, нов хардуер, логично е да ползва съвременен софтуер. Не виждам причини да стои на стари версии. Софтуерът е пълен със зависимости. В друга тема тук потребител се чуди как така му нямало екрана за вписване. Ами, така: когато хората ползват Windows, много често забравят, че IE е задължително да се обновява (плюс всичко свързано с него), поради простата причина, че по-тясно интегрираните приложения (като Skype) ползват ресурси от IE. С това за мен въпросът е изчерпан. Ако се изключи по начина, по който показах, самообновяването няма да се случва без съгласие на потребителя. Когато има критична уязвимост, за която е пуснат KB, обновяването ще се случи през WU, и според това как е настроен WU в системата. Някаква глупост (неистина) в дотук написаното? Иначе не е страшно, че нещо си щяло да се актуализира (обнови) през системата. Нещата са динамични и никой не може да предвиди отсега конкретна версия какво ще претърпи в бъдеще. ПП Да не стане грешка пак: аз не отричам. че методът е за стари версии, и не отричам, че методът (без да съм го пробвал) работи. Посочвам, че за новите версии, човек може да изключи самообновяването (и след като си настрои WU) да не му се случва без съгласие, а само при критична уязвимост (т.нар. KB: Knowledgebase), която този потребител ПАК може да пренебрегне, ако реши (и ако е настроил WU). Не отричам, че работи за 3.8 и подобни. Нарекох драма целият този ажиотаж, защото, честно, не виждам смисъл да се ползва Windows 8 или Windows 7 с версии на Skype, които имат лошо (по сегашни стандарти) качество на звук и видео, повече грешки (които няма кой да поправи) и по-слаба интеграция (с др. софтуери), които днес евентуално интересуват потребителите.

Редактирано от zmeYpc (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.