Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на лаптоп до 800 лева

Featured Replies

Здравейте! Виждам,че тук има хора доста разбиращи от компютри и затова се обръщам със следната молба. Имам добър настолен компютър, но младежът ,който ми го конфигурира е в чужбина и в момента не мога да се обърна за помощ към него. Работя на 60 км от града в който живея и реших да си купя лаптоп ,който да ползвам през седмицата. Да кажа, учителка съм, и ще го ползвам за нет, скайп, филми, музика, Word, Power Point и фейсбук игри: аквариум, ферма и др. Бих искала да се побера до 800 лева и ви моля да ми предложите нещо подходящо, като имате предвид,че от технически характеристики почти нищо не разбирам. Благодаря Ви предварително.

Вземи това http://shop.ibs.bg/shop/home.nsf/Product.xsp?pID=D9859C6E0F15D42BC225788F004D7741 Ще дадеш сто лева повече, но ще останеш доволна.

Не споря с колегата, че предложеният лаптоп е добър. Даже с него се бяхме дублирали в една друга тема именно с тази машинка. Но е 120 лв над бюджета, което ми се вижда много. Ако има възможност да се вземе този лаптоп, то той е правилният избор!

Ето какво ще предложа аз, съобразявайки се с бюджета:

1. Acer eMachines E640 - достатъчно добър процесор за задачите, малко малко RAM памет, но не и недостатъчно (имам лаптоп с Win 7 и 2 GB RAM памет и твърдя, че е достатъчно за поставените изисквания). Това ми е предложението за точно на ръба на бюджета. Цена 799.00 лв.

2. Acer Aspire 5742 - по-добър процесор, по-студен. Има ново поколение на този процесор, но и той е достатъчно добър. Недостатъчка тук е по-слабата видео карта, но за филми и игрички във фейса е достатъчна. Като цяло изглежда по-добър избор. Цена 849.00 лв.

3. HP G62-B95ЕQ - Нещо средно. Процесора е като на второто предложения, но с повече място на хард диска и с по-добро видео, но по-малко памет, но и по-бърза. Цена 849.00 лв.

Причината да дам 3 предложения е, че никое реално не е добро и във всяко се прави компромис в даден аспект... Ако може да се отделят 920 лв предложението на колегата е по-удачно, но ако не може, както се вика, да се избира по цвят и дизайн м/у тези 3. Бюджета от 800 лв е твърде малък за да се избере нещо хубаво и все със нещо компромис трябва да се направи.

Не споря с колегата, че предложеният лаптоп е добър. Даже с него се бяхме дублирали в една друга тема именно с тази машинка. Но е 120 лв над бюджета, което ми се вижда много. Ако има възможност да се вземе този лаптоп, то той е правилният избор!

Ето какво ще предложа аз, съобразявайки се с бюджета:

1. Acer eMachines E640 - достатъчно добър процесор за задачите, малко малко RAM памет, но не и недостатъчно (имам лаптоп с Win 7 и 2 GB RAM памет и твърдя, че е достатъчно за поставените изисквания). Това ми е предложението за точно на ръба на бюджета. Цена 799.00 лв.

2. Acer Aspire 5742 - по-добър процесор, по-студен. Има ново поколение на този процесор, но и той е достатъчно добър. Недостатъчка тук е по-слабата видео карта, но за филми и игрички във фейса е достатъчна. Като цяло изглежда по-добър избор. Цена 849.00 лв.

3. HP G62-B95ЕQ - Нещо средно. Процесора е като на второто предложения, но с повече място на хард диска и с по-добро видео, но по-малко памет, но и по-бърза. Цена 849.00 лв.

Причината да дам 3 предложения е, че никое реално не е добро и във всяко се прави компромис в даден аспект... Ако може да се отделят 920 лв предложението на колегата е по-удачно, но ако не може, както се вика, да се избира по цвят и дизайн м/у тези 3. Бюджета от 800 лв е твърде малък за да се избере нещо хубаво и все със нещо компромис трябва да се направи.

Първата машина но поръчана с 4гъбки памет = 838 лв. с ддс, ако може да е с две плочки по 2ГБ, а не само с една от 4ГБ, за което да се говори предварително с консултант-продавач.

• Автор

Благодаря Ви за бързите отговори! 100-150 лева отгоре едва ли ще са ми голям проблем. Въпроса е да избера нещо което наистина ще си струва парите и разбира се ще има по-голяма гаранция.

Щом няма да са проблем- ето това е машинката: HP ProBook 4530s за 967 лв. с ддс.

1. Матов екран- това при пряка слънчева светлина е незаменимо. Просто всичко си се вижда на екрана, докато на гланцовият е като огледало и трябва да се кьоравиш.

2. Последно поколение процесор на Intel, студен, бърз, хубав.

3. Достатъчно място на хард диска.

4. Здрав, метален корпус и качествена изработка.

Препоръчвам го. Видеото е вградено в процесора (HD 3000), което гарантира по-дълъг живот на батерията и покрива напълно нъждите, за които ще се ползва машинката. 3 GB памет само, но като гледам за какво ще трябва лаптопа, не мисля, че скоро ще потрябват 4 GB.

Благодаря Ви за бързите отговори! 100-150 лева отгоре едва ли ще са ми голям проблем. Въпроса е да избера нещо което наистина ще си струва парите и разбира се ще има по-голяма гаранция.

Е, това вече е по-друга приказка: http://laptop.bg/laptops-hp-ProBook_4520s-hp_probook_4520s_XX752EA

Ако не те притеснява лъскавия екран - различни хора различни възприятия - едно по-евтино и едно малко по-скъпо

http://laptop.acer.aspire.as5741g.as5742g-383g50mnkk-lx.r520c.057.interacom.eu/

http://laptop.acer.aspire.as5741g.as5742g-384g50mnkk-lx.rj00c.006.interacom.eu/

Тук са с по 2 години гаранция - незнам дали друга фирма няма да има по-и изгодни условия за моделите - а и от към цена

За ограничен бюджет като твоя най-добрият избор е Fujitsu Lifebook A531 - характеристиките покриват всичко, което смяташ да правиш.

Ако търсиш нещо повече от лаптопа (мобилност):

- HP ProBook 4330s - това пък е възможно най-мобилната машинка с добри характеристики за тези пари (доплащаш за 4гб рам и гаранция и става малко под 1000лв.)

- Lenovo Thinkpad Edge E120 - още по- мобилен, но със слаб нисковолтажен процесор, но който би се справил прилично с филми, музика, интернет, флаш и т.н. (демек за нормална работа- все пак това е процесор+видео от най-новата архитектура на Intel - Sandy Bridge) -батерията му ще да кара доста време предвид ниското потребление на цялата система! Без оптично устройство, така че евентуално ще трябва да викаш помощ за инсталиране на операционна система или ти трябва външно такова, а може и чрез USB флашка да я инсталираш - имай едно на ум тук!

Успех!

Този е по-добър и за супер пари :)

http://pcstore.bg/la...B0%D0%BA-2531?s

С кое е по добър,процесорът е по стар както и видеото.i3 e Sandy Bridge прочети това http://ardes.bg/blog...enovo-thinkpad/, видео картата е въпрос на предпочитане дали ATI или Nvidia.Како виждам гаранцията на батерията е съкратена на 1/4 а на зарядното на 1/2

Редактирано от anton777 (преглед на промените)

Я се обоснови защо предлагаш този модел! Ако погледнеш моят пост съм написал защо точно препоръчвам съответният лаптоп. Искам да чуя обосновката ти за тази машинка и най-вече какво значи "по-добър"...

Здравейте, искам да използвам темата и да попитам за моя лаптоп Asus A52f-sx628d, взех го наскоро, струваше около 840 лв с добавена рам. Като цяло съм много доволен, работи отлично само че издава някакъв слаб писклив шум от който по някое време ме заболяват ушите. Искам да попитам знае ли някой дали има дефект с този модел, защото чувам коментари от сорт че евтините лаптопи са евтини защото нещата по тях не са изпипани докрай и шумовете са нещо нормално.Иначе показателите са му доста добри и като го сравнявам по тях с по-скъпи модели почти не отстъпва. Моля някой да коментира ако си е взел въпросния модел или знае нещо по въпроса.<h2></h2>

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.