Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

смяна на стара шофьорска книжка !

Featured Replies

Пирвет! Искам да попитам дали някой знае как стой въпроса със смяна на стара шофьорска книжка? Книжката е с категории B, C, M и Т и е от преди 10-11 год. и наистина е от старите, каквито бяха още по комунистическо време ... Става дума за това дали изобщо ще я признаят като документ и как изобщо стоят нещата със глоби, необходими документи за издаването, дали наистина се минава отново на психотест / понеже ми казаха приятели , че и това е възможно/ и т.н. Благодаря предварително!

http://www.kat.mvr.bg/ Глоби не се дължат. Само,ако си карал със нея,и са те спрели-тогава са щели да те глобят. На психотест,няма да минаваш. Медицинското ще ти струва към 30 лева,защото си с кат."С" и се минават повечко кабинети.Книжката струва и тя толкова,а снимка ти правят на място.

Мда, 60 лева и аз разбрах че е общо цялата екстра.

И моята е за смяна ама се ослушвам още

:P

При личния лекар дадох 20лв, за печат от психо кабинета още 15лв.Много е важно този печат да го имаш- иначе ще те върнат.

При личния лекар дадох 20лв, за печат от психо кабинета още 15лв.Много е важно този печат да го имаш- иначе ще те върнат.

мамаимда******* и такси

е ше си карам със старата книжка па ако се наложи ша духам

:P

Ти да не излизаш от затвора бе човек (не се засягай ;). Какви са тея шофьорски книжки от комунистическо време :P И моята е от преди 10 години, но не е от комунизма. Сега ще я сменя, но е само кат.В и смяната ми е около 30-ина лева.

моята си е баш па комунистическа - розова, от февруари 1988-та

ама имам само В и М

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

мамаимда******* и такси

е ше си карам със старата книжка па ако се наложи ша духам

;)

А да, забравих да добавя таксите. Много са важни таксите.

Отиваш да си плащаш нещо - такса. Отиваш да получаваш нещо - пак такса.Ех, на днешно време - монополист да си..

моята си е баш па комунистическа - розова, от февруари 1988-та

Че тези книжки безсрочни ли са? В смисъл от 88-а досега са 23 години?!? А иначе таксите са уникални. 25лв такса за книжката, 1 или 2лв ( не помня вече) за зелен талон, като за всеки превод се плаща и такса за превода :) Т.е. зеления талон струва 2 лева и плащаш 2 лв за превод, 2лв. и за превода за книжката, разбира се!!! Към всичко това и 10лв за медицинско. А пък както е в моя случай трябва да сменям и л.к. - там пък 18лв + пак 2лв. за превод - т.е. до тука 6 лева само за преводи. И това без значение, че ги превеждаш в банката в която е и сметката на МВР (ДСК). Добре, че аз имах сметка при тях и ми направиха вътрешен превод, та ми взеха само по 50ст. за превод.

За какви психотестове говорите? Аз платих 25 лева за медицинско и никакво психо не са ми искали за "C" категория. Поднових си книжката с личната карта, въпреки че бяха невалидни вече 5 месеца и не платих никаква глоба. Даже не ми взеха и стария червен паспорт, а трябваше :) Ей тоя път се оказа, че бюрокрацията намалява.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Че тези книжки безсрочни ли са? В смисъл от 88-а досега са 23 години?!?

Не са бре, тихуууу ;)

10 години им е срока и на тези розовите.

1998-ма трябваше да я подменя, а днес, а утре да я сменя...

то продадох колата после, че селото София не ставаше вече за каране и не ми и трябваше

Не са бре, тихуууу ;)

то продадох колата после, че селото София не ставаше вече за каране и не ми и трябваше

Пази я още 20-30 години и ще има антикварна стойност.....:(

Не са бре, тихуууу ;)

Каке, за 5 безаварийни години дават златен талон :( Как не си се сетила да отидеш да го вземеш едновременно с новата си книжка? Никой не ти гледа, дали си карала или не :(

Каке, за 5 безаварийни години дават златен талон ;) Как не си се сетила да отидеш да го вземеш едновременно с новата си книжка? Никой не ти гледа, дали си карала или не :P

А стига бе баси направо Нефертити златна ша ма напраят викаш

Де да знам аз - мен ме юркат предимно дрозофили по някога - да ги премествам от тук та там, не са ме спирали до сега.

Някак симпатична може би им изглеждам знам ли на пътното полис, махаме си за здрасти, не са ме карали да духам, немам ядове.

Аз и не карам и не се качвам, дори бира да съм пила.

А и съм лоша де - всичкото слага колан и на задните седалки ако има също и тогава се тръгва

:clown:

Аз проблемът с коланите съм го решил веднъж завинаги. Като нямат, колата протестира.Почва да вие и не спира 5 минути. Не мога да реша проблемът с навлеците обаче. Викам им, зад мен няма място, че съм си дръпнал седалката докрай, а те викат, няма проблеми и сядат странично. Мераклия съм за златен талон, ама имам толкова много отнети точки, че по-добре да мечтая, да не остана и без този :clown: А леля ми на 60 години взе златен талон и стана шофьорка отново. Ако не друго, то поне се фукаше доскоро с него. Така, че има време и за теб :P

То нали знаеш - ни книжката, ни златни талони карат колата.

Да, в нарушение съм - че не ми е нова и не е сменена.

То и аз не съм като тази на снимката също де, за съжаление.

Но на това, на което съм научена тогава (курса по онова време беше 6 месеца) -

го спазвам и до днес.

Спирали са ме, но искаха аптечка, пожарогасител и тва.

Давам документите на колата, книжката, кво трябва там, изтекъл срока - подновете я и тва.

Последно беше за винетка - до Благоевград - не я видял пича у тъмното.

• 5 години по-късно...

Здравейте.

След като си смених книжката от старите с новата преди около 2 години загубих категория "С" а съм работил като професионален шофьор преди.

Да знае някой как мога да си я възвърна?

Благодаря предварително.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.