Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си цената?

Featured Replies

MSI вървят надолу само да вметна.ASRock ги изпревари при дънните платки.Чуват се лоши мнения и за видеокартите.Компютърните компоненти на тази марка изчезнаха от пазара в България.Дъна има само в Плесио ако не се лъжа.Ама те не са бг фирма.

Да те светна-НИСКИЯТ клас лаптопи до 900лв, например имат гаранция не повече от ЕДНА ГОДИНА. За сметка на това получаваш нова машина, която е калпава..

Да те светна - само ниския клас на HP имат една година гаранция. Всички останали марки предлагат стандартната две годишна гаранция. Другите глупости, които си писал, не искам да коментирам, че и без това не ми се спори с дървени философи. :D

Да те светна - само ниския клас на HP имат една година гаранция. Всички останали марки предлагат стандартната две годишна гаранция. Другите глупости, които си писал, не искам да коментирам, че и без това не ми се спори с дървени философи. :D

Сериозно ли? Я пак?

Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

В крайна сметка реших да изчакам коледните намаления, а и до тогава ми се очертава да събера още някой лев и ще взема нещо наистина читаво :D Мерси за отговорите и мненията :)

Сериозно ли? Я пак?

Публикувано изображение

Тая антика от къде я изкара .. :D

Публикувано изображение

Пореден пример, че си пристрастен и търсиш това, което ти е удобно. Естествено всяка твоя теза издържа до следващият пост.

ПП: Иначе човека правилно се ориентира да събере повечко парички.

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

...

От където и този(интернет, разбира се :D )

http://laptop.bg/lap...dge_116_NVY62BM

HP модели, Lenovo модели, някои модели на Acer се предлагат с по 1година гаранция...

Сега действат нови закони, разбира се, които изискват 2години гаранция и повечето производители ги спазват вече.Уж...

Та не знам каква ми е тезата на по пост, но май не е невярна.

...

На някои места, както видя го дават само с по 1година, аз нямам вина за което. Факт е едната година гаранция, която видя в по-горната картинка. Мен лично гаранционната политика на фирмите не ме интересува особено.

На някои места, както видя го дават само с по 1година, аз нямам вина за което. Факт е едната година гаранция, която видя в по-горната картинка. Мен лично гаранционната политика на фирмите не ме интересува особено.

Ми запознай се с гаранционната политика на фирмите и въобще в БГ, преди да пишеш изсмукани от пръстите постове. И да предлагаш втора ръка лаптопи с шест месеца гаранция и с харддиск, на който не можеш да запишеш и един блу рей филм, при условие, че хората си търсят нов, е най-голямата глупост.

Ае лека!

http://mobility.bg/%D0%B7%D0%B0-2-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%BE-%D0%B7%D0%B7%D0%BF-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0/

Това е малко старо инфо, но няма да е зле да се образоваш.

Това, че някой се правят на тарикати и ползват "вратички" в закона, не значи, че трябва да им се водим по свирката, както ти например с удоволствие го правиш.

Има си будали, които да се прецакат както ти предложи по-рано, с 6 месеца гаранция за втора ръка, или както след това отново ти показа 1 година гаранция за нов продукт.

Разумните хора купуват машина с минимум 2 години гаранция, или в краен случай плащат за изнудването на тези, които дават 1 година и ти искат пари, за да я удължиш.

...

Хмм..Малко лаптопи ли ти дадох с по 1година гаранция? Изглежда не са всички както ти казваш-все с по 2години гаранция, нали? Нека приемем някакво средно положение?

п.п Той харддиска се сменя... :П

...

Ама никак не ме е грижа, разбираш ли? Изглежда има причина някои марки в ниският им клас моделите да са с по 1година гаранция, което просто подкрепя темата, че евтините модели от ниският клас са с ниско качество и са потенциално по-проблемни от бизнес клас моделите.

Това, че някой със закон е принудил фирмите да дават минимум 2години гаранция и че някои фирми отново не го спазват не е мой проблем. И да, чел съм го още преди да ми го дадеш.

Айде нема нужда да ме образоваш? :D

Иначе-Радвам се, че авторът се ориентира към събиране на по-голяма сумичка за нов бизнес клас модел :)

Леле, какъв как съм се разспамил. Моля някой модератор, ако може, да почисти..Извинявам се...

Кво се скарахте за тези гаранции бе??? HP имат политика да пускат моделите с 1 година с опция за закопуване на още 1 или 2 години гаранция. За тези които не знаят: във всеки продукт с гаранция има някаква сума, която се заплаща за тази гаранция. Също както застраховките. Те влизат във фонд на компанията от които се покриват загубите при дефектирал компонент. Както и да е. Със всеки лаптоп си заплащате гаранцията, HP дават възможност сам да прецениш колко искаш да ползваш и да платиш само за толкова време. Лично за мен е по-добрият избор от евентуалният вариянт да си вземеш Dell с 3 години гаранция и да го смениш на 2-рата година и тази 1 година отива подарък за производителя. Кво се карате за някакви гаранции. Dell и HP са сред лидерите на пазара, продават най-много бройки. Не може туку така да се отхвърля даден производител. Lenovo някога никой не ги беше чувал, сега правят мн качествени модели. Тошиба се сринаха (ако имаше от какво да се сриват). Асус излезнаха от пазара, Ейсър си остават евтини решения, където се пести от материали. HP и Dell остават изборите на всякакви организации. ProBook и Vostro са сериите които си заслужават. Другите като Inspiron и как беше евтината серия на HP не са за предпочитане отново поради пестене от маТРИала...

...

Oсвен Vostro и Latitude са добри, все пак работя от доста време на такъв служебен :help:

А евтината серия на HP май бяха Pavilion. Acer най-добрата им серия по моему е TravelMate и пак не е чак толкова по моему...

HP имат доста прилични Pavilon-и ... на американския пазар. За съжаление в Европа не съм ги виждал. Eто един хубав Pavilion - http://www.amazon.com/HP-Pavilion-dm3-2010us-13-3-Inch-Laptop/dp/B003KN3J0C/ref=sr_1_7?s=electronics&ie=UTF8&qid=1315242645&sr=1-7 с алуминиево шаси, 7200rpm диск и кара към 5 часа на батерия гледане на HD филми и слушане на музика. Имах удоволствието да поработя известно време на тая машинка и впечатленията ми са само добри, въпреки че процесора е с честота едва 1.3GHz.

hp са боклуци (единствената марка която продава и боклуците си - refurbished), всичко без изключение... ако е hp и не е боклук - това е изключение. acer са с 1 година гаранция, обаче за фирми и юридически лица. за физически лица гаранцията е 2 години и след първата година вместо да се носи от където е купен, се носи директно на сервиз, който има договор за сервиз със acer (обаче за да се ползва втората година продавача трябва да отпечата още една гаранционна карта с която се ходи в официален сервиз)... единствените дето са с 1 година гаранция са боклуците на hp (имат и модели с 3 години, но не се лъжете пак са боклуци) делл имат по 2 години гаранция, а бизнес класа се водят next bisness day (ремонт до следващия работен ден, включително и идване на техник ремонт на място) но лични наблюдения - dell - носили са ни гаранционно, acer - досега не са имали проблем по време на гаранцията (тоест за ралика от dell, при acer не се налага да си ползваш гаранцията - което за мен ги прави по здрави). msi - един от малкото производители дето си прави сам боклуците. dell, hp (compaq), acer (alienware), toshiba, fujitsu siemens, gigabyte не правят лаптопи (правят се от quanta computer, compal electronics, clevo, hannspree), други дето сами си ги правят - asus и asrock (в завода на asus - pegatron - миналото лято го закриха... така че вече не се правят нито асроци, нито асуси), lenovo си ги правят сами, боклуците на apple се правят от foxconn...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

...боклуци...боклуците...боклук...боклуците...боклуци...боклуците...боклуците...

Направете една важна тема, че всички лаптопи са боклуци и затрийте раздела. :rolleyes:

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Значи да си стоим със s.A системите, IDE дисковете и Windows 2000, а по-ново от IBM T60 да не купуваме, щото всичко ново е боклук, а? :rolleyes:

Аз лично се доверявам на марките Dell и HP. Имам от 2 години HP Compaq 615 със AMD Turion (най-лошата комбинация може би), но проблеми нямам, освен чистенето по-често. Не чух нищо за лаптопите на Apple :rolleyes: . Дали пък проблема не е в ЗКУ? А по логиката на the professor наистина няма нещо хубаво :D . Не мисля, че положението е чак толкова трагично, иначе тия машинки никой нямаше да ги взима. Нормално е да се развалят, тя гаранцията е за това. Въпроса е да се развалят да кажем 5%, а не 50% от произведените.

Много потребители = много мнения. На всеки му харесва неговото... Имаше една приказка в която една майка дава яденето за детето си на друга майка да му го даде в детската градина и и казва : Да дадеш яденето на най-хубавото дете! Обаче за другата майка го дава на нейното дете защото за нея то е най-хубавото ( не съм много точен но това са само бледи мисли от моето детство! ) Така и вие се карате за лаптопите! И вие казвате, че ATX са скапани захранвания, но моето е издържало много токови удари и е на 5 годинки вече и все още работи безотказно. Всеки попада на лош лаптоп и на хубав лаптоп. При единия DELL е хубавия, а HP е лошия, а при втория е обратното при третия са съвсем други марките и сега започват споровете. Пак казвам много потребители = много мнения :). Според мен е удачно да спрете да се обиждате и да хвърляте нападки един към друг! :D

ATX е размер ;) . Всъщност май всички захранвания на пазара са ATX :) А се е диказало и там няма спор дали китайските струват или не. Мнението е 1 и е доказано със статистика и много опит от всички. При лаптопите е друго. Тука е въпрос на марка. Има 5-6 производители и се опитваме да докажем кой е по-добрият, което на практика е невъзможно. Просто защото нещата се променят мн бързо. Примери колкото искаш, не само за лаптопите. В единия момент си най-добрият, в следващия изпадаш от класацията. Както AsRock при дъната от 3-то място, скочиха до 1-во по качество с излизането на платформата 1155 на Intel. Но вече се отклоняваме от темата.

Да малко съм пропуснал да кажа, че е с лепенка на jarcomputers :D . И си прав за това, че немогат да го докажат. Даже някои дори да знаят, че другото е по-добро спорят с другите защото искат да не си променят мнението или ползват тази марка и я защитават. А за най-добрия лаптоп? Аз ако си взимам лаптоп ще е само за филми и интернет когато ходя до село защото там е такава скука( но и аз да не се отделям от темата ). До създателя на темата: Ако искаш игри,филми и т.н настолен компютър 100% . Само филми и интернет? Някои лаптоп с 2-3 гб рам и да кажем триядрен процесор със добро видео за филмчетата :clap:

Триядрени имат само AMD. Някакви Феномчета. Имат и Атлон, ама не мисля, че ги има с 3 ядра в лаптопите. Както и да е, при всички положения с 3 ядра само от AMD, а те са по-горещи. Лаптопите и без това са капризни на охлаждане, така че- по-добре не :D . Интересно е, че много хора си взимат лаптопи щото е модерно и за гъзария. Реално ако се взимаха лаптопи само от тези, които наистина имат нужда, сигурно пазара щеше да е с 2/3-ти надолу...

Техниката е затова да не кара дълго :P Нали след година ще пуснат нещо ново и трябва да има пазар и за него :wink12: Иначе едно 50% от "добрите" лаптопи са заради собствениците им. Купил съм 2 лаптопа на майка ми и сестра ми и си ги пазят - въпреки, че са "дръвца" :tongue2: Но колкото да имат преносима машинка, че иначе скайп майп, пресата, сутрешен мейл и т.н. кой ще ги раздвижва :mark: Верно 80% са закотвени, но нали за жени, не се изисква много мощ, а и място се пести - абе супер (само да можеше по-добри да имаше за тези пари) :( А и сега има доса добри предложения за до 900 или до 1000 лв. и то мобилни 11-12-13 инчови. Просто Sandy Bridge е първата стъпка към бъдещето (и за мобилните компютри), втората и по-голямата ще е Ivy Bridge, а след това вече като погледнеш назад ще се хванем за главите :shock11:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.