Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си цената?

Featured Replies

Здравейте! Искам да попитам струва ли си цената за следният лаптоп и какво мислите за видео картата по-специално.Лаптопа ще е за ежедневна употреба - игри, филми и музика главно.

Лаптоп HP PRESARIO CQ56-212EQ

• ТИП ПРОЦЕСОР: AMD ATHLON II DUAL CORE P360
  • ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА: 2.30 GHz
  • КАПАЦИТЕТ RAM: 3 GB
  • КАПАЦИТЕТ HDD: 320 GB
  • ТИП ГРАФИЧНА КАРТА: ATI RADEON HD 4250
  • РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH: 15.6 "

Цената му е 629 лева.

За по-сносни игри ти трябва минимум това --> http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-5552G-LX-RC40C-005-4GB-Black-1654

Иначе за нискобюджетна машина може да не се охарчваш толкова --> http://www.technomarket.bg/products/09110969/msi-cr630-252-xeu

Здравейте! Искам да попитам струва ли си цената за следният лаптоп и какво мислите за видео картата по-специално.Лаптопа ще е за ежедневна употреба - игри, филми и музика главно.

Лаптоп HP PRESARIO CQ56-212EQ

• ТИП ПРОЦЕСОР: AMD ATHLON II DUAL CORE P360
  • ЧЕСТОТА НА ПРОЦЕСОРА: 2.30 GHz
  • КАПАЦИТЕТ RAM: 3 GB
  • КАПАЦИТЕТ HDD: 320 GB
  • ТИП ГРАФИЧНА КАРТА: ATI RADEON HD 4250
  • РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH: 15.6 "
Цената му е 629 лева.

Така - да. За толкова пари - толкова. За видео картата няма кой знае какво да се каже - вградена, със споделена памет, слабичка за тежки видео приложения.

Ти игри може да играеш и на много стари видеа, но между игри и игри има голяма разлика - белота, пасианса също са игри - маджонг-а :withballoon2: За тези пари както се вика ....получаваш това, за което плащаш!

За тезипари--> тозлкова. Прочети тази тема. Ще ти помогне да се ориентираш.

Сигурен ли си, че ти трябва точно лаптоп? Защото ако 85% от времето ще го ползваш вътре то е загуба на пари! Много хора взимат лаптопи от гъзария и не се замислят, че реално нямат нужда. А за 620 лв може да се сглоби много прилична настолна машина!

За тезипари--> тозлкова. Прочети тази тема. Ще ти помогне да се ориентираш.

Сигурен ли си, че ти трябва точно лаптоп? Защото ако 85% от времето ще го ползваш вътре то е загуба на пари! Много хора взимат лаптопи от гъзария и не се замислят, че реално нямат нужда. А за 620 лв може да се сглоби много прилична настолна машина!

Мдаа, точно така мисля и аз, моята сглобена машина излезе над хилядарка, но е извънземна! :) :) :)

Ако наистина не ти трябва толкова много компютъра да е преносим, последвай моя пример, много съм доволен от избора си!!! ;)

• Автор

А с тази видео карта могат ли да се играят що годе сносни игри и примерно не всичко да е на макс в настройките на игрите VIDEO ATI RADEON HD 4270

А с тази видео карта могат ли да се играят що годе сносни игри и примерно не всичко да е на макс в настройките на игрите

VIDEO ATI RADEON HD 4270

Не.

Здравейте,jivo94 ви пита за по евтин лаптоп,вие му предлагате некви от 1000 лева.Ати 4270 не е лоша карта,по добре от4500гма и подобни . http://www.technomarket.bg/products/09110969/msi-cr630-252-xeu фифа 2011 върви перфе

Е ти читаво лаптопче http://www.kvantserv...itude_D610.html

Aко бях на твое място бих взел втора ръка бизнес клас лаптоп, вместо нов, но менте.

Съветче-търси Intel видео, ако искаш лаптопа да изтрае дълго..На лаптоп много-много игри не трябва да се играят..

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Здравейте,jivo94 ви пита за по евтин лаптоп,вие му предлагате некви от 1000 лева.Ати 4270 не е лоша карта,по добре от4500гма и подобни . http://www.technomar...i-cr630-252-xeu фифа 2011 върви перфе

да това имам в предвид :) не ми трябва нещо с 8 гб рам и тем подобни, нещо сносно на изгодна цена искам :) и да този MSI ми харесва доста

НЕ ВЗИМАЙ MSI. Страшно много прегряват много от моделите им!!!

Ремонтирал съм лаптопи MSI и като изработка също не бяха особено добре замислени!!!

Не взимай НР, не взимай AMD.

НЕ ВЗИМАЙ MSI. Страшно много прегряват много от моделите им!!!

Ремонтирал съм лаптопи MSI и като изработка също не бяха особено добре замислени!!!

Много скоро се очакват подобни коментари и за всички останали марки.

Никой не дава пример какво разбира под прегряване.

Температурите на тези модели са повече от нормални.

"Не взимай МСИ прегравят" - как го каза.. все едно последните 10 години са минали всички модели на марката през ръцете ти.

"Не взимай HP & AMD" - същият клиничен случай..

Само общи приказки ..

Имам познати с бюджетни модели на МСИ и то на по 2-3 години .. по веднъж само отваряни, за да се чистят от прах и никой от тях не се е плакал, че е без машина. Вие, ако очаквате за 500,600 и т.н. лв. машина да ви изкара производителност и охлаждане на десктоп сериозно сте се объркали.

Сигурен съм, че ако си изложите критериите и изискванията за прегряване, трудно ще ви угоди и модел от 1500лв. нагоре.

Коментара за HP .. - имат прекрасни модели .. Коментара за AMD - виж машината от първия ми пост.. Вчера съм човъркал такъв .. този процесор лети.. температурите също са му повече от нормални. Новите мобилни процесори на AMD изпълняват функциите си повече от добре.

Важното е човек да знае как да експлоатира машината си, при това положение почти винаги ще си доволен от производител и компоненти, спрямо нуждите си и това, в което е инвестирал.

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

...

Не, но изключително много хора, както и личните ми впечатления с марката, с лаптопи MSI мога да съдя, че лаптопите MSI в доста от вариантите им имат склонност да прегряват заради зле устроени охлаждания. За разлика от повечето потребители, които ти коментираш, на мен ми е минал не един MSI през ръцете, това ми е професия, това съм и учил в общи линии. Още коментари? Вземи пусни в търсачката Google търсене на MSI и прегряване, но на английски и се увери сам.

И НЕ, човек няма да е доволен от евтини дрънкащи пластмаси, скапани и гадно реагиращи тъчпади, неудобни плоски клавиатури, евентуални появи на хлабини в пантите на екрана и подобни, които се случват именно при ниският клас лаптопи. Моят съвет-Или БИЗНЕС клас машина или НИЩО.

Вземи пусни в търсачката Google търсене на MSI и прегряване, но на английски и се увери сам.

Напиши това за всяка една марка, която познаваш, че е на пазара. Няма да останеш изненадан от резултата, сигурен съм, че знаеш какъв ще е.

Всеки може да изрази в този ред на мисли хипотеза като твоята, ако дадена машина не му е "присърце". Много потребители не експлоатират мобилните машини по най-правилният начин (особено, когато говорим за прахоляци, прашни помещения, почистване, запушване на отворите за "поемане" на въздух, ползване на машината в леглото или на краката и т.н.)..,а когато говорим за бюджетна машина, нещата още повече се усложняват.

Доста по-скъпи са лаптопите, които могат до известна степен да задоволят изискванията на хората за качествено охлаждане, спрямо цената, която е подготвил пусналият темата.

Моят съвет-Или БИЗНЕС клас машина или НИЩО.

Е да ама човека не е подготвил 900-1000лв+. За парите си нискобюджетните машини предлагат всичко, което се очаква от тях (HD филми, музика, интернет, боравене с офис пакет, елементарни зарибяващи игрички, приличен обем дисково пространство). В последно време с повишаването на изискванията на потребителите (модели 2011), рядко се виждат и хлопащите панти, кофти клавиатури и т.н.

ПП: Почти съм сигурен, че повечето потребители не ползват дори и най-елементарни и евтини (5-10лв.) приспособления, които улесняват хем писането, хем охлаждането ..

Пример:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

Покрай работата имам разни вземания давания с лаптопи и сервизи за такива. Най-трошливи са НР и МСИ. Първите заради вградените дефекти, вторите заради долнопробните шасита. Най-качествени си остават ДЕЛЛ, Acer и Сони. А АМД все още се купува ако си беден, болен фен, или са те излъгали.

...

Знаеш ли, бизнес клас машина НЕ струва 900лв. Обаче втора ръка за 500-600може да се вземе бизнес клас машина, надеждна, удобна, с добри характеристики и 6месеца гаранция.

MSI прегряват повече от другите, имам познат в САЩ, който си беше закупил MSI, който просто си грееше например...Ето ти единичен случай...

Марките и сериите, на които може да се разчита са HP PROBook, Dell XPS/Studio/Latitude, IBM ThinkPad според мен.

И не ми пробутвай номера за ниският клас или си адвокат на дявола? Такива гадни клавиатури са предимно, странно реагиращи тъчпади и прочие, евтиния от всякъде...Не, благодаря..

Марките и сериите, на които може да се разчита са HP PROBook, Dell XPS/Studio/Latitude, IBM ThinkPad според мен.

Специално за DELL Studio мога да ти кажа че е пълен боклук. За 2 години през които го имам всичко скърца, пука, капака е от мека пластмаса и се огъва, клавиатурата също, DVD e пълен боклук (вече 2 пъти ходи за ремонт), единственото нещо, което ме спира да не го метна през прозореца е,че е служебен и струваше доста.

Много скоро се очакват подобни коментари и за всички останали марки.

Никой не дава пример какво разбира под прегряване.

Температурите на тези модели са повече от нормални.

"Не взимай МСИ прегравят" - как го каза.. все едно последните 10 години са минали всички модели на марката през ръцете ти.

"Не взимай HP & AMD" - същият клиничен случай..

Само общи приказки ..

Имам познати с бюджетни модели на МСИ и то на по 2-3 години .. по веднъж само отваряни, за да се чистят от прах и никой от тях не се е плакал, че е без машина. Вие, ако очаквате за 500,600 и т.н. лв. машина да ви изкара производителност и охлаждане на десктоп сериозно сте се объркали.

Сигурен съм, че ако си изложите критериите и изискванията за прегряване, трудно ще ви угоди и модел от 1500лв. нагоре.

Коментара за HP .. - имат прекрасни модели .. Коментара за AMD - виж машината от първия ми пост.. Вчера съм човъркал такъв .. този процесор лети.. температурите също са му повече от нормални. Новите мобилни процесори на AMD изпълняват функциите си повече от добре.

Важното е човек да знае как да експлоатира машината си, при това положение почти винаги ще си доволен от производител и компоненти, спрямо нуждите си и това, в което е инвестирал.

кое му е клиничното на случая? вярно са написали да не взема HP, и MSI, аз ще добавя да не взема AMD (но за процесор, видеото може, даже е препоръчително да е AMD) да не си взема и Nvidia. тоест каквото и да взема то да е intel с видео на AMD или intel с intel в зависимост от това ще играе ли игри или не...

hp са си боклуци (без изключения), но 3 годишната гаранция на елитбук все пак е нещо (боклук с голяма гаранция е по добре от боклук с малка)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Всеки производител има и хубави и лоши серии. Факт е, че процесорите на AMD греят повечко. Това е напът да се промени, нооо все още AMD е лош избор за процесор в лаптоп. Температурите са по-високи и тн и тн. Относно видеото AMD (бившето Ati) са по-добрият производител. nVidia дори имаха една трагична серия с отлепящи се чипове. Вграденото видео на Intel е отвратително и дава много ниски резултати, НО не е така положението с последната серия вградени видеа (HD 2000 и HD 3000), които са вградени в самите процесори от серията i3, i5, i7 Sandy Bridge. Демек серията процесори с 4 цифрен модел- i3 2100, i5 2400 и тн. nVidia не са толкова зле, но все пак като външно видео AMD е с по-добри резултати, но не бих казал да се избягва nVidia. Само да вметна, аз съм с лаптоп HP Compaq 615, който е с процесор AMD Turion. Лоша комбинация, но 2 години не ми е създал нито 1 проблем, освен по-честото му почистване. И въпреки безпроблемната работа не бих препоръчал нито евтините HP-та, нито процесорите на AMD.

Знаеш ли, бизнес клас машина НЕ струва 900лв. Обаче втора ръка за 500-600може да се вземе бизнес клас машина, надеждна, удобна, с добри характеристики и 6месеца гаранция.

MSI прегряват повече от другите, имам познат в САЩ, който си беше закупил MSI, който просто си грееше например...Ето ти единичен случай...

И не ми пробутвай номера за ниският клас или си адвокат на дявола? Такива гадни клавиатури са предимно, странно реагиращи тъчпади и прочие, евтиния от всякъде...Не, благодаря..

Айде да не говорим кой на кого и какво пробутва.

Първият ти довод беше личен опит - след мой отговор -> заряза го. След това ми пробута Гугъл - след мой отговор -> заряза го. Сега твой познат от САЩ, който борави с един модел лаптоп (на доверие).

Ако и тук ти отговоря сигурно следващият ще е Японец или Китаец познат ;) Joke :)

Имаш прекалено много пристрастия и стари наблюдения. Поне това мога да констатирам аз.

Писал съм 900-1000лв+ и да има ПроБук в този клас.

Втора ръка ?! WTF Чуваш ли се какво говориш. На втора ръка ще взема нещо само, ако ми го подарят и то веднага ще го пробутам на някой, защото най-вероятно няма да му имам доверие. Втора ръка машина, не я знам как е кърпена с 6 месеца гаранция, вместо чисто нова (ако се освободим от предразсъдъци) с 24 месеца гаранция. 2nd hand - Прецаква се на 3-4-я месец, кърпят ми я отново в сервиза и после увисвам. Мерси.

За ценовият клас 500-600лв. толкова. Машините не са боклуци, просто си оправдават цените.

Човека конкретно си даде пример за ценовият диапазон в първият си пост. Предложи му нещо, явно не е решил да отделя повече.

...

Aха...Не съм си зарязал доводите, а добавям нови. Имам познат с лаптоп MSI, ремонтирал съм лаптопи MSI и изключително гаден начин на разглобяване имаха, да не говорим уЕко калпавата изработка с гадна клавиатура и тъчпад и отгоре на всичкото специално MSI са известни на масовата публика като често прегряващи лаптопи.

Ниският клас лаптопи, например имат гаранция често не повече от 1година. За сметка на това получаваш машина, която е калпава..

Във фирмата, в която работя имаме втора ръка Dell Latitude, който е подложен на тежки експлоатационни условия и въпреки това се справя отлично. Говорим за работа при температури над 30градуса, на пясък, говорим за непрестанно транспортиране и мъкнене и подобни.

Аз имам втора ръка IBM-че, което работи безпроблемно включая с предишните собственици около 9години. В момента ти пиша от него. Изглежда, че може, нали?

Това, че има некоректни търговци е друг въпрос. За това е по-добре да се вземе от фирма.

Лично аз предпочитам да купя втора ръка бизнес клас с качество, отколкото нов боклучав лаптоп. Това е.

Ако авторът иска нова читава машинка, да събере още някой лев отгоре и да си купи бизнес клас машинка, а не нещо, което ще издържи максимум 2-3години и ще окапе.

Много не биха били съгласни с мен, всеки има право на мнение, а това е моето. Техника се купува да ти служи, а не ти да й служиш-да й купуваш поставки, постоянно нещо да правиш и подобни.

За пристрастия не знам, но опит имам някакъв мисля. От там и впечатления. А и за разлика от други форумни коУеги, съм запален почитател на преносимите компютри.

//Ред 05.09 17:48

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.