Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кучетата са по-умни от котките

Featured Replies

Защото са умни.

И не мъкнат глупаци.

Да наречеш по-умно животно от кучето ,което по цял ден си ближе лапите и чака да яде е меко казано смешно :D

Според твоето твърдение ,можеби конете и те са глупави ..... защото и те "мъкнат" доста работи ...

Лов , водач (на слепци) ,пазач ,приятел - Куче / Пада на винаги на краката си и ака в котешка тоалетна , до тук се изчерпваме :D

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Не знам все пак кое е най-умното животно но знам кое е най-глупавото - човекът. От всички животни само той няма инстинкт за самосъхранение.Всеки ден мрат в катастрофи, избиват се за глупости - грозна картинка.

До Jokerface

Хайде да не ми говориш глупости а, може ли ?

Само ще ви кажа че първата ми котка Джеки предотврати пожар в блока и спаси много хора от смърт.

Аз живея втори живот благодарение на нейната реакция.

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Аз глупости не говоря , само с факти боравя , до сега нищо грешно не съм казал радвам се ,че ти е помогнала котката и нормално да си толкова привързана към котките , но .....

Аз глупости не говоря , само с факти боравя , до сега нищо грешно не съм казал радвам се ,че ти е помогнала котката и нормално да си толкова привързана към котките , но .....

И аз боравя с факти както виждаш.

Пожарникарите до последно я търсиха - за да я спасят и нея.

Хората бяха живи.

...защото са общителни, социални млекопитаещи...

Само до тук прочетох и ми стана ясно що за "учени" са провеждали проучването. Явно никога не са имали допир с котка, или просто са адски тъпи...

Дреме ми кой е по-умен, то това да гледаш куче си е вид мазохизъм. Дриска като слон, пикае като кон, косми навсякъде, трябва да го извеждаш по няколко пъти, вземе да лае( това в панелките си е бало мамата, на първия етаж се чува как песа от 10 етаж лае) - по-добре прасе да гледам, от него поне има полза.

Този е "по-умен", другия е "по-тъп". Как въобще се дефинира интелигентността и защо сравняваме животните с нас, защото имаме социален инстинкт, наследен от маймуните? Човекът-индивидуалист обикновено е по-интелигентен, защото разчита повече на себе си, отколкото на другите. За животните не мога да твърдя нищо, но предполагам че наличието на self-reliance изисква повече ум. Също така не мисля, че това кой може да научи повече номера и да се дресира по-добре е от значение. Котките целят да доминират, а кучатата - да се подчиняват. Нормално е да изпълняват това, което кажат господарите им.

Този е "по-умен", другия е "по-тъп". Как въобще се дефинира интелигентността и защо сравняваме животните с нас, защото имаме социален инстинкт, наследен от маймуните?

Човекът-индивидуалист обикновено е по-интелигентен, защото разчита повече на себе си, отколкото на другите.

За животните не мога да твърдя нищо, но предполагам че наличието на self-reliance изисква повече ум.

Също така не мисля, че това кой може да научи повече номера и да се дресира по-добре е от значение. Котките целят да доминират, а кучатата - да се подчиняват. Нормално е да изпълняват това, което кажат господарите им.

На човека индивидуалист не му трябва повече разум, напротив. Защото отцеляването сред околният(аз не бих казал общество или социум - не подхожда на строя и на реалната обстановка - изпитвам го на гърба си и с портфейла си - всеки ден)капитализъм, си е всемоментно приключение - нищо общо със спокойният живот, в социалистически или комунистически строй. В настоящето "общество", човек всеки момент трябва да е готов за всякакви изненади от околните, включително да бъде ограбен, или убит, всъщност в капитализЪма, единственият развит социален инстинкт, при това в по-"белите" от нашата страни, е общото изразяване на протест, чрез стачки и митинги, и пак всеки го прави за своята си полза, добре че поне го правят едновременно под командата на синдикатите. Така че сега няма социални хора...с изключение на все още живите родени или възпитани през времето на Т.Ж.

Кучето можеш да го накараш да прави всичко против волята си, но котката - не. Кой е по-умен?!

Кучето можеш да го накараш да прави всичко против волята си, но котката - не.

Кой е по-умен?!

Кой е по-инат?

Кучето можеш да го накараш да прави всичко против волята си, но котката - не.

Кой е по-умен?!

Тук само бисери чета , това е поредния , то по същата логика и учениците, тези които ги карат и учат са по глупави от тези ,които лочат по цял ден бира ........

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Тук само бисери чета , това е поредния , то по същата логика и учениците, тези които ги карат и учат са по глупави от тези ,които лочат по цял ден бира ........

Донякъде е така.

Донякъде е така.

Недей приказва така , че ми убиваш стимула да уча в университет ...... , значи да почвам двулитровките в парковете + водката която ще сложа в тях ................, и все пак оставам прекаран от 1 до 12 клас .....

А да правиш паралел между хора и животни не е ли бисер? :tongue2:

...защото са общителни, социални млекопитаещи...

Това ли е заключението на експертите ? хахахаха

Тук не би трябвало да пишат хора,които не са гледали,и живяли с котка.

Цял живот съм имал куче или котка (сега имам две) вкъщи,и действително кучето се подава много лесно на обучение,но това не го прави по-умното.

Котката е хитра ,и ето това я прави по-умна за мен.Който е живял с котка много добре знае ,че почти всяка котка във времето придобива странни навици в дома.При всяка котка ,тези странности са различни,и на мен са ми много интересни.

Кой е по-инат?

Не става въпрос за инат.

Котката е по-интелигентна от кучето.

Знам го от опит - имам куче и котка.

Какво си мисли кучето: "Какво ли не правят за мен хората! Мият ме, хранят ме, галят ме...Сигурно са богове!" Какво си мисли котката: "Какво ли не правят за мен хората! Мият ме, хранят ме, галят ме...Сигурно съм бог!"

Реално има кучешки изключения...доказани в исторически план! Основно са въртиопашки---основен признак за липса на кучешки интелект. А котките...хм. Зависи от породата.Този сибиряк преди години...дето имах... беше толкова умен да отваря открехнати врати с мощната си лапа. Да ходи в тоалетна точно на канала... Единствено свикването с ограничено простраство създава уплаха при показване на животното,че светът е по-голям! ----------------------------------------------------- Да допълня колко трудно се адаптира при неостъклена тераса.. 2 пъти падна от 5-и етаж!!! А ловеше врабчета в движение. Живя 11 години.

Редактирано от hyena (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.