Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ASUS GTX 460 768MB на Forton 400PNR?

Featured Replies

Здравейте на всички.В момента имам Fortron 400W PNR захранване и обмислям закупуване на нова видео карта,а именно - Asus GTX 460 768mb http://iskampc.com/asus-geforce-gtx460-768mb-ddr5-pci-e-engtx460-directcu-top-2di-768md5.html

Другите компоненти са ми следните:

Processor:Intel Core 2 Duo [email protected]

Ram:2x2GB Kingston DDR2

HDD:500GB Hitachi Hard Drive.

Дъно:Gigabyte GA-P31-ES3G

Монитора ми е Asus VW221D - резолюция: 1680x1050

Според сайта на Nvidia GTX 460 използва 160W максимално и изисква минимално 450W захранване,но имам познат със Fortron 400W PNF,който има GTX 460 и всичко е без проблеми.Притеснявам се защото моето захранване е PNR,не PNF.

Сегашната ми видео карта е 9800GT 512mb.Според сайта на Nvidia тя изисква 106W.Точно тези 50W ме притесняват.

Eто и снимка на кутията ми отвътре,ако се чудите за вентилаторите.

Публикувано изображение

Благодаря предварително :P

• Отговори 65
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз и на Kichuka му казах същото,че тези модели излязоха преди 5 години и вероятно отдавна го ползваш и си е загубило едно 10-15% от силата.Ще е критично.

ДА! Напълно съм съгласен с теб, но аз вече не знам кой месец карам с него и не съм имал проблеми. Естествено съм го прежалил и ако не го погре**м скоро ще си купя ново, но до сега никакви проблеми не е имало. Не знам разлика има ли в PNR и PNF серията. П.С. Не знам защо ми цензурираха погребването :whist:

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

Само да вметна,че ако заради фортрона се прецака картата гаранцията ще отпадне.И въпроса с захранването скоро ще дойде на дневен ред аз лично щях да почна с това:

http://www.stealtech...BRONZE_id25908/

Всъщност подмяната я започнах именно от кутия и захранване.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Само да вметна,че ако заради фортрона се прецака картата гаранцията ще отпадне.И въпроса с захранването скоро ще дойде на дневен ред аз лично щях да почна с това:

http://www.stealtech...BRONZE_id25908/

Всъщност подмяната я започнах именно от кутия и захранване.

Харесал съм 620GB, но ще почака още малко... да се върнем на темата. Някой знае ли дали има съществена разлика между моето захранване и това на автора?
  • Автор

Аз и на Kichuka му казах същото,че тези модели излязоха преди 5 години и вероятно отдавна го ползваш и си е загубило едно 10-15% от силата.Ще е критично.

Използвам захранването ми от Април 2009.

Мисля по спомен,че PNF е по-добро с малко от PNR.

Като ти гледам конфигурацията тя плаче за подмяна ! Този процесор и тази памет ще спънат тази карта ! Така , че не мисли за нея , а за захранване дъно , процесор и памет !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Твоето вътре горе долу изглежда така:

Публикувано изображение

А на кичука изглежда така:

Публикувано изображение

Разликите са осезателни.ПНР модела е и с по-слаби 12 волтови линии, с по-малък ампераж и следователно по-малка мощност.Ще върви с видеокартата, но при натоварване от по-тежки игри ще се мъчи.Аз лично бих се замислил за ново!

Daredevil в лека грешка си. В момента гледах и аз и мисля, че показаното от теб PNF е 350 вата, според тема в хардуер.бг. Моето е със 120мм вентилатор и вътре радиаторите са малко по-големи от тези на снимката. За справка мога да кажа, че моето си натежава доста, не че е кой знае какво но е малко по-различно вътре. Не го казвам като критика... точно ти преди време ми каза, че захранването ми ще издържи конфигурацията и вече месеци работи безотказно, че и то 24/7 почти всеки ден. Просто вътре е по-различно и тези дни ще го разглобявам да го чистя и ще го снимам даже да се види какво е вътре. П.С. Между другото не знам дали пък няма и версия с 80мм вентилатор и да е точно като от снимката.

PNF имат 300,350 и 400W разновидности, и вътре са почти еднакви, та не е в грешка. PNF е по-качествено от PNR.

• Автор

Добре,да се върнем към темата.Ще издържи ли PNR-чето ми с тази видео карта.Поразучих малко и процесора ми използва максимално 65W.Рамта предполагам най-много нещо от сорта на 80-90W,тъй като не е кой знае колко добра.Това прави около 150W.Следователно остават към 250W за видеокарта и дъно.Освен ако дъното ми не взема към 100W+ не мислите ли,че ще е достатъчно?Може и да съм в грешка със сметките и информацията за рамта,просто не съм много запознат с вътрешността на компютъра.

Като ти гледам конфигурацията тя плаче за подмяна ! Този процесор и тази памет ще спънат тази карта ! Така , че не мисли за нея , а за захранване дъно , процесор и памет !

Обмислям да правя този ъпгрейт,за да мога да играя Battlefield 3 като излезе.За да събера пари за процесор,дъно и памет ще ми е нужно доста повече,отколкото за една видео карта.Целта ми е към началото на месец Ноември да съм ъпгрейтнал нещо по компютъра.Със сегашната ми конфигурация дори на LOW няма да имам Stable 60fps.Ако си зема нова видео карта не очаквам на макс да играя,но на Medium със Stable 60fps със сигурност пак ще е добре,а за Medium 60FPS stable съм сигурен,че ще ги докарам с един GTX 460,тъй като той е и модела на карта сложен в препоръчителни изисквания на играта.Процесора ще ме дели от игране на HIGH,но и на Medium няма да имам проблеми.

Всяко едно РС трябва да е балансирано ! Иначе си губи ефекта на компонентите в него ! Няма полза от силна видеокарта и слаб процесор !

Това дето казваш всичко е без проблеми е до време, захранването е слабо за тази видео карта, а и тази карта е доста силна за компа ти, така че малко се изхвърляш от към видео, провери си и габаритите на кутията също да не се окаже, че не може да влезне, а ако ти заработи с това захранване да знаеш, че ще имаш проблеми, ще гансе компа понякога, а и можеш да изгориш захранването дори.

Редактирано от ivayloandreev (преглед на промените)

Кутията ще му "хване" картата, 460-тките са къси. Но и аз съм на мнение, че трябва да се смени захранването. Изобщо при ъпгрейд, практиката е горе долу такава: 1 вариант - смяна на дъно, процесор и рам. 2 вариант - смяна на видео и захранване. Човека е във вариант 2, след време ще направи и вариант 1.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Добре,да се върнем към темата.Ще издържи ли PNR-чето ми с тази видео карта.Поразучих малко и процесора ми използва максимално 65W.Рамта предполагам най-много нещо от сорта на 80-90W,тъй като не е кой знае колко добра.Това прави около 150W.Следователно остават към 250W за видеокарта и дъно.Освен ако дъното ми не взема към 100W+ не мислите ли,че ще е достатъчно?Може и да съм в грешка със сметките и информацията за рамта,просто не съм много запознат с вътрешността на компютъра.

Обмислям да правя този ъпгрейт,за да мога да играя Battlefield 3 като излезе.За да събера пари за процесор,дъно и памет ще ми е нужно доста повече,отколкото за една видео карта.Целта ми е към началото на месец Ноември да съм ъпгрейтнал нещо по компютъра.Със сегашната ми конфигурация дори на LOW няма да имам Stable 60fps.Ако си зема нова видео карта не очаквам на макс да играя,но на Medium със Stable 60fps със сигурност пак ще е добре,а за Medium 60FPS stable съм сигурен,че ще ги докарам с един GTX 460,тъй като той е и модела на карта сложен в препоръчителни изисквания на играта.Процесора ще ме дели от игране на HIGH,но и на Medium няма да имам проблеми.

Тук малко грешиш за процесора. Аз съм с Е6750 и GTX460 768 MB. При много игри няма значение резолюцията. Видеокартата си дава едни и същи кадри и при medium и при High. Чисто и просто процесорът изостава много. Ако предната ти конфигурация е балансирана, тая няма да бъде с тоя процесор. Видеокарта оказва влияние при игри от рода на Metro 2033, където ядрото се товари над 90 % При останалите е скръб - 50-60, рядко 80 %. Клоквал съм я с над 30 %, но ефектът е нулев при повечето игри, което доказва само едно - процесорът не става!

Когато вземеш тая карта, не разчитай с намаляване на детайлите да постигнеш нещо. Има един парадокс при мен - при някои стари игри, при по-ниска резолюция и детайли имам по-малко кадри . Дори имаше един период, през който не можех да играя Need For Speed Carbon, защото изневиделица играта дропваше и до там.

Все пак, ще имаш прираст в кадрите около 1.7 пъти, но дотам. С разни чалъми и орязване на игрите нищо няма да постигнеш откъм кадри, с изключение на някои нови игри, при които отказът от DX11 оказва положителен ефект.

ПП: Но забравих да кажа най-важното. При мен игрите вървят много по небалансирано с GTX460, отколкото като бях с 8800GT. Има кадри, но разни насичания развалят цялата работа. Изгубих близо година, за да пробвам всичко, което ми попадна в нета и в главата, но ефектът е един и същ - недобра картина при игри.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

От това,което разбрах до сега трябва първо да ъпгрейтна процесор и рам и чак тогава видео карта?Най-вероятно е най-доброто решение,но нов процесор ще иска ново дъно,тъй като дъното ми е Socket 775 или каквото там беше,не Socket 1156,който всички хубави процесори искат.Дъното ми няма повече слотове за Рам Памет също.Единственото,което ми идва на ум е да си купя едно прилично дъно и после да събирам пари за чарковете.Чудя се дали ако си сложа дъно със Socket 1156 ще мога да сложа моя си процесор,който е за дъна със Socket 775.

Тук малко грешиш за процесора. Аз съм с Е6750 и GTX460 768 MB. При много игри няма значение резолюцията. Видеокартата си дава едни и същи кадри и при medium и при High. Чисто и просто процесорът изостава много. Ако предната ти конфигурация е балансирана, тая няма да бъде с тоя процесор. Видеокарта оказва влияние при игри от рода на Metro 2033, където ядрото се товари над 90 % При останалите е скръб - 50-60, рядко 80 %. Клоквал съм я с над 30 %, но ефектът е нулев при повечето игри, което доказва само едно - процесорът не става!

Когато вземеш тая карта, не разчитай с намаляване на детайлите да постигнеш нещо. Има един парадокс при мен - при някои стари игри, при по-ниска резолюция и детайли имам по-малко кадри . Дори имаше един период, през който не можех да играя Need For Speed Carbon, защото изневиделица играта дропваше и до там.

Все пак, ще имаш прираст в кадрите около 1.7 пъти, но дотам. С разни чалъми и орязване на игрите нищо няма да постигнеш откъм кадри, с изключение на някои нови игри, при които отказът от DX11 оказва положителен ефект.

ПП: Но забравих да кажа най-важното. При мен игрите вървят много по небалансирано с GTX460, отколкото като бях с 8800GT. Има кадри, но разни насичания развалят цялата работа. Изгубих близо година, за да пробвам всичко, което ми попадна в нета и в главата, но ефектът е един и същ - недобра картина при игри.

Не знам защо тогава в Youtube има страшно много клипове на игри с GTX 460 768MB и моя процесор (E7400 @2.8Ghz).Най-много са на GTA IV.Човека си кара всичко на макс с FULL HD резолюция без проблеми.

От това,което разбрах до сега трябва първо да ъпгрейтна процесор и рам и чак тогава видео карта?Най-вероятно е най-доброто решение,но нов процесор ще иска ново дъно,тъй като дъното ми е Socket 775 или каквото там беше,не Socket 1156,който всички хубави процесори искат.Дъното ми няма повече слотове за Рам Памет също.Единственото,което ми идва на ум е да си купя едно прилично дъно и после да събирам пари за чарковете.Чудя се дали ако си сложа дъно със Socket 1156 ще мога да сложа моя си процесор,който е за дъна със Socket 775.

Не знам защо тогава в Youtube има страшно много клипове на игри с GTX 460 768MB и моя процесор (E7400 @2.8Ghz).Най-много са на GTA IV.Човека си кара всичко на макс с FULL HD резолюция без проблеми.

Ами пробвай с E7400:) Какъв пач ползва? Аз я пуснах тая игра за проба, сложих някой друг пач, но нищо друго освен насичане не успях да постигна. Имаше един колега тук с Феном, който постигаше с 20 кадъра над моите средно и с HD5770 ако не греша, но и той имаше проблеми с насичането с всякакви пачове.

Аз писах само, как е при мен. Ако има някой колега с подобен процесор на твоя, нека каже как е при него GTA 4. Все пак, ако в бъдеще ъпгрейдваш и останалите компоненти, тая карта ще ти е от ползва. Доста по-добра е от 9800GT, но при мен е и доста по-проблемна. Има и друго. Всеки разбира различно понятието "комфортна игра" така, че на теб може и да ти хареса.

Ето и консумацията на системата с i7 на 3.8 GHz.

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test-nvidia-geforce-gtx-460/24/#abschnitt_leistungsaufnahme

Аз съм с 450 ватов Chieftec, но съм подкарвал конфигурацията си с максимален клок на процесор и видеокарта + още една 8800GT за физика. Играл съм няколко часа непрекъснато така без забивания или рестарти. Така, че твоето захранване би трябвало да е достатъчно.

• Автор

Ами пробвай с E7400:) Какъв пач ползва? Аз я пуснах тая игра за проба, сложих някой друг пач, но нищо друго освен насичане не успях да постигна. Имаше един колега тук с Феном, който постигаше с 20 кадъра над моите средно и с HD5770 ако не греша, но и той имаше проблеми с насичането с всякакви пачове.

Аз писах само, как е при мен. Ако има някой колега с подобен процесор на твоя, нека каже как е при него GTA 4. Все пак, ако в бъдеще ъпгрейдваш и останалите компоненти, тая карта ще ти е от ползва. Доста по-добра е от 9800GT, но при мен е и доста по-проблемна. Има и друго. Всеки разбира различно понятието "комфортна игра" така, че на теб може и да ти хареса.

Ето и консумацията на системата с i7 на 3.8 GHz.

http://www.computerb...istungsaufnahme

Аз съм с 450 ватов Chieftec, но съм подкарвал конфигурацията си с максимален клок на процесор и видеокарта + още една 8800GT за физика. Играл съм няколко часа непрекъснато така без забивания или рестарти. Така, че твоето захранване би трябвало да е достатъчно.

Версия 1.0.4.0. За съжаление сега не мога да открия клипа.Присетих се също за клипче,в което със моя процесор и Asus GTS 450 1GB GDDR5 DirectCu( http://iskampc.com/a...-videocard.html ) си вади прекрасни FPS-та на GTA IV

( http-~~-//www.youtube.com/watch?v=_sJ12GrhPog )

Вярно,че фпс-то което получава е малко,но все пак е при записване с фрапс и резолюция 1920x1080,което е с едно 10fps по-малко отколкото с 1680х1050(лично съм изпробвал)Чудя се,ако не GTX 460 768mb,то Asus GTS 450 1GB GDDR5 DirectCu ще ми пасне ли добре в компютъра?Някой ми казаха,че разликата между 9800гт 512мб и GTS-са 1GB не е голяма,но искам да попитам и вас.

Редактирано от hotwheels97 (преглед на промените)

Моето лично мнение е, че по-добрата покупка е GTX460. Разликата между GTS450 и 9800GT не е голяма. По-скоро ще се разочароваш. Аз също пробвах с 1.04 пач, но не става добра игра. Просто на места много насича, а и кадрите не са много с тоя процесор.

• Автор

Прав си,че е по-добра покупка,но: 1.Надали ще е добре захранването ми 2.Този процесор и тази видео карта няма си паснат и ще има лош drop-fps както ти казваш.Преди малко се сетих,че клипчето,за което ти говорих(GTX 460 + моя процесор) го няма.Беше клипче с моя процесор с GTS-са 3.С GTS-са няма да мисля за захранването изобщо,защото използва абсолютно същите ватове (<105W) 4.Как така разликата е малка,след като онзи може да кара играта на макс с FULL HD резолюция,а аз сега на medium/low без shadows я играя,за да ми върви прилично.Може би ако мойто 9800gt е слаба,защото е на GALAXY...

Редактирано от hotwheels97 (преглед на промените)

За GTA IV мога да ви кажа, че е проблемна игра. На windows 7 ми насичаше, на ХР х86 ми вървеше перфектно. На ХР х64, след инсталиране на пач крашва. В сайта от който я свалих (предполагам се сещате кой е) прочетох коментар на човек с Phenom II x6, 8GB DDR3 и GTX 460 1GB, на който му лагвала ужасно. Самата игра явно не е оптимизирана както трябва. Аз ползвам добър пач и мога да ви го пратя за проба, но играта си е доста проблемна. Макар да е една от малкото игри, които съм превъртал над 3 пъти (да не казвам, че ми е любима) е доста зле оптимизирана. За GTA IV съм чел много и съм я инсталирал над 40 пъти на 3-4 компютъра (предимно на моя, но не само) и ви казвам, че най-добре върви на XP х86 (поне при мен). Самата игра е проблемна. С 9800GT 512mb вадех 35 кадъра ( с лек клок) на 1650хХХХХ, а с GTX-a на 1080p, всичко на макс и 80 level of detail вадя малко повече, което си е значителна разлика. За автора- според мен си карай със сегашната конфигурация. И събирай парички едно по едно да я обновяваш.

• Автор

Ами мен това ми е и целта.Просто мислех да започна събирането и когато събера хубава сума за видео карта - да си взема видео карта и така нататък.Едно по едно да ги ъпгрейдвам искам,не да събера първо вари за целия ъпгрейд и на веднъж да ъпгрейтна всичко.Докато събера пари BC2 и BF3 ще секат ужасно много ,а съм дал пари за тях с надеждата да ги играя безпроблемно,а не ужасно лагещо.

Говорите за бъгави игри от маймунда,нормално да насичат, и на 6990 пак ще сечат. По темата. Със захранването мисля,че няма да има проблем,аз кретам конфигурацията от подписа с 400W почти 2 години вече,без проблеми,играя си всичко. Относно видеото ,което и да избере в ценовия клас на GTX460 ,ще е спънато от процесора,но ще може да играе с по-малко кадри всички игри. BC2 ще ти върви без проблеми .

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.