Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ASUS GTX 460 768MB на Forton 400PNR?

Featured Replies

Всъщност, всички игри вървят коя на макс, коя на полумакс. Въпросът е как. Вземай GTX460 и изобщо не му мисли. Все пак аз бих се въздържал от клок. Може и аз да съм кутузлията, като не съм попаднал на точните части. С нетърпение чакам момента, когато ще ми се отдаде възможност да ъпгрейдна дъното. Дотогава ще давам некомпетентни мнения за GTX460 и двуглавите процесори.

• Отговори 65
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен смени първо захранването и почвай 1по1 да ъпгрейдваш. Ако събереш чисто пари за видеокарта си идеален, защото на твоята 9800гт + захранването можеш да им вземеш 100лв и да си купиш едно хубаво захранване.

• Автор

Говорите за бъгави игри от маймунда,нормално да насичат, и на 6990 пак ще сечат.

По темата.

Със захранването мисля,че няма да има проблем,аз кретам конфигурацията от подписа с 400W почти 2 години вече,без проблеми,играя си всичко.

Относно видеото ,което и да избере в ценовия клас на GTX460 ,ще е спънато от процесора,но ще може да играе с по-малко кадри всички игри.

BC2 ще ти върви без проблеми .

Твоя процесор дърпа доста повече ватове - да,но пък захранването ти е Corsair!Нормално е да държи перфектно.Едно е Corsair,друго е Fortron.

A относно BC2,на какви настройки предполагаш,че ще я карам,за да имам нещо от сорта на 45+fps със АА на x4?

Според мен смени първо захранването и почвай 1по1 да ъпгрейдваш. Ако събереш чисто пари за видеокарта си идеален, защото на твоята 9800гт + захранването можеш да им вземеш 100лв и да си купиш едно хубаво захранване.

Тази идея доста ми хареса честно казано и мисля нея да поема.Като събера парите за видео-картата си я поръчвам и пускам за продан 9800гт-то и захранването.Продам ли ги,купувам ново захранване и пъхам новото видео.

П.П. Ако не от www.iskampc.com ,от кой сайт ми предлагате да си купя Asus GTX 460 768MB на същата цена?

Редактирано от hotwheels97 (преглед на промените)

Събери парите и ще си избереш магазин. Всеки ден цените се променят. След 2 дни може да я няма в наличност. Ориентирай се от сорта на 200-220лв пък като ги събереш ще търсим магазин. То сега магазини да искаш :)

Може да погледнеш и HD6850,тя е с по малка консумация от GTX460,горе-долу със същата пройзводителност.

Добре,да се върнем към темата.Ще издържи ли PNR-чето ми с тази видео карта.Поразучих малко и процесора ми използва максимално 65W.Рамта предполагам най-много нещо от сорта на 80-90W,тъй като не е кой знае колко добра.

Твърде голяма консумация предполагаш за оперативната памет. По-скоро е по няколко вата на пръчка... :)

• Автор

Skidrow: HD 6850 ми идва вече доста пари.Ако събера толкова пари ще си направо GTX 460 1GB.

По междо другото има ли разлика между 1ГБ и 768МБ на GTX 460 относно нужните ватове? Според сайта на Nvidia няма,но вие какво мислите?

Твърде голяма консумация предполагаш за оперативната памет. По-скоро е по няколко вата на пръчка... ;)

Е значи ако това е вярно няма да имам проблеми със GTX-са на мойто захранване.Да се надяваме да ти е вярна информацията ;)

Според сайта на Nvidia няма,

Значи няма.

Видео картите на nVidia са по-процесеро зависими от тези за AMD,ако не мислиш да правиш скоро ъпгрейд на процесора,една HD5770,ще пасне перфектно на твоята конфигурация.

Skidrow: HD 6850 ми идва вече доста пари.Ако събера толкова пари ще си направо GTX 460 1GB.

По междо другото има ли разлика между 1ГБ и 768МБ на GTX 460 относно нужните ватове? Според сайта на Nvidia няма,но вие какво мислите?

Е значи ако това е вярно няма да имам проблеми със GTX-са на мойто захранване.Да се надяваме да ти е вярна информацията ;)

За консумацията на оперативната памет - да, но колегите намекнаха, че Вашето захранване е със слаби 12V линии, което може да даде проблем, понеже именно от тях се дава ток на двата 6 пинови кабела за допълнителното захранване на видеокартата...

Като ти гледам конфигурацията тя плаче за подмяна ! Този процесор и тази памет ще спънат тази карта ! Така , че не мисли за нея , а за захранване дъно , процесор и памет !

ха-ха ти си в шок ве дай ако искаш на сека нова излязла платка процесор и памет да сменяме какво ще кажеш

аз, па напук ще си седя 200 години с моя сокет 462 божееее

по темата по-добре си земи някой радеон по-евтини са по-малко греят, а същата производителност

захранването го смени също, че после да не се чудиш защо имаш сини екрани и д-р глупости

земи си 1 корсайър на 550 вата някъде няма да имаш проблеми с 1 от водещите марки

че твоя фортрон може да не издържи на напрежението, което иска видеото + останалото

• Автор

А едно HD6570 2GB ще е добре ли? Дърпа само 50W,DDR3(за жалост),но май че най-добре ще пасне.Какво ще кажете? Hd 6570 2GB DDR3 (http://ardes.bg/video-cards/components/SAPPHIRE+HD6570+2G+D3+BULK-36405) или HD 5570 1GB GDDR5 (http://iskampc.com/sapphire-radeon-hd5570-1gb-ddr5-hdmi-pci-e.html) е по-добре?

HD 5570 1GB GDDR5 (http://iskampc.com/s...hdmi-pci-e.html) е по-добре?

мн ясно тя, понеже е с най-новата ДДР 5 памет, която е по-бърза от ДДР 3 така че това е по-добрия избор

,а за нвидиа не си помисляй ако не ти се зима 1 по-топла карта, която иска повече ток

Тия катри са абсурдно скъпи и с безсмислено много количество памет, целящо единствено да излъже някой да я купи. Вземай спокойно HD6850 или GTX460 и не се занимавай с глупави карти с огромно количество бавна памет. Да не мислиш, че GTX-a харчи много повече от ламята 9800GT:

Публикувано изображение

Спокойно - захранването ще издържи. Консумацията на цялата ти система в момента надали минава 220W, а с GTX460 да стигне най-много 250.

blakcman, спри се бе човек. Не престана с необоснованите, некомпетентни и изключително неграмотни коментари във всяка тема.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Значи дори и да си взема ASUS GTX 460 1GB ще ми издържи захранването?

http://iskampc.com/a...u-2di-1gd5.html

Иначе 9800ГТ ми дърпа 110W,a GTX 460 дърпа с 40-50 повече.

да, но няма ли да е по-добре да си вземе ново захранване или 2 ра ръка че фортрона му

няма да му осигури клок възможности

се пак е по слабо, а на такива конфигурации се слага поне 500 вата и то на някоя по-сериозна марка фортрон е ако не ти се дават повече пари

blakcman, спри се бе човек. Не престана с необоснованите, некомпетентни и изключително неграмотни коментари във всяка тема.

чакай бе, да не би да ми казваш, че нвидиата е по изгодна сякаш не е

или какво, че съм сбъркал за разликата в ДДР5 >?

вие сякаш сте се родили във форума и сте знаели всичко бе така ли се получава.......

Докато събереш пари за ново захранване ще издържи. Все пак аз бих взел GIGABYTE HD6850 R685OC-1GD DDR 5

или какво, че съм сбъркал за разликата в ДДР5 >?

вие сякаш сте се родили във форума и сте знаели всичко бе така ли се получава.......

Получава се, че пишеш глупости и заблуждаваш хората с некомпетентни мнения. А докато сме научили много неща не се цапали форумите с глупости и сме имали уважение към по-знаещите от нас.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Ще издържи , колко пъти още искаш да ти го кажат . Реалната консумация се разминава значително от това , което показват разни калкулатори и други такива програми . Другото важно нещо е да имаш добър въздушен поток в кутията , слагаш една перка 8/12см отзад на кутията , за да не изкарва само захранването горещия въздух . Успех ;)

А едно HD6570 2GB ще е добре ли? Дърпа само 50W,DDR3(за жалост),но май че най-добре ще пасне.Какво ще кажете? Hd 6570 2GB DDR3 (http://ardes.bg/vide...G+D3+BULK-36405) или HD 5570 1GB GDDR5 (http://iskampc.com/s...hdmi-pci-e.html) е по-добре?

Тези карти са бюджетни и нищо общо нямат с възможностите на ГТХ 460...Ако ще минавате на вариант за по-слаба карта то 5770 или 6770 на АМД или примерно максимум ГТС450 Соник.

Докато събереш пари за ново захранване ще издържи. Все пак аз бих взел GIGABYTE HD6850 R685OC-1GD DDR 5

Получава се, че пишеш глупости и заблуждаваш хората с некомпетентни мнения. А докато сме научили много неща не се цапали форумите с глупости и сме имали уважение към по-знаещите от нас.

ок като това до моите знания в момента гигабайт е 1 от скапаните марки

от къде знам веднага допълвам толкоз хора са пропищели от тия дъна видео карти, че не е истина

1 пич му продадох 1 гигадвъв дъно

питах го какво е станало докато префлашвали биоса син екран дотам

1 ми продаде бъгава видео карта радеон беше пак гигадръв

1 д-р пич беше му изгорял вградения звук и лана на гигадръв кажи ми не е ли хубава марката примери мога още да дам

а до мене хубаво имам ви уважение знаете повече от мене дали не го показвам или така изглежда аз какво да направя падам си малко неколтурник, но това да не ви плаши нямам лоши намерения да дразня, който и да било просто искам да имам колкото се може повече знания за компютрите

до писането ми еми поправям с 1 програма запетаи и д-р, за да няма толкоз неграмотност

Не ми е работа да коментирам съфорумници , но , blakcman , ти дори ника не си си написал грамотно , и всеки свой пост пишеш по същия начин . Освен неграмотни , постовете са и некомпетентни . Когато едно нещо не ти е ясно , по добре не пиши за него , за да не се изложиш , а и за да не заблуждаваш другите . Успех ;)

Този blakcman изобщо не го слушай. Обяснено е, че бюджета е ограничен и всичко останало. Той говори някакви абсолютни глупости и си няма на идея за какво става дума. Пепоръчваш компоненти, които дори не знаеш какво могат и какво не! Ако си толкова отворен плати му на момчето ъпгрейда пък ние ще препоръчваме смело.Фортона нямало да издържи - че моя как издържа ? Radeon били по-силните карти - глупости. Всичко опира до бюджет и до това за какво ще се ползва компютъра, каква е конфигурацията, монитора и ред фактори.

thejoro

никът ми си е както трябва нарочно е написан така

иначе може и да съм неграмотен, но какво да се прави

мисля си, че по американските форуми няма толкоз реч за правописа

иначе ние им се смеем, че са тъпи дебели, но хората там са разбрани

,а тук всеки гледа да се заяде с нещо ти си от малкото хора тук, които не ме хокат постоянно за правописа

ами илиев той е просто фантастичен такива работи пише и винаги се заяжда....

Компютри s.А ги продавахме до 2005г . Продал си старо дъно , купил си една стара видеокарта , и по това съдиш за производителя и съветваш другите ? Меко казано напълно субективно мнение. Всеки производител има добри и не дотолкова модели , нормално е . Важното е проблемните да са малко . ;)

• Автор

Добре...От всички постове тук се разбра,че захранването ми ще издържи.(поне аз това разбрах xD) Та сега решението е - GTX 460 1GB (http://iskampc.com/asus-geforce-gtx460-1gb-ddr5-pci-e-engtx460-directcu-2di-1gd5.html) или Hd 6850 1GB (http://iskampc.com/asus-radeon-hd6850-1gb-ddr5-pci-e-onn.html)?

EDIT: Не знам дали е от значение,но никога не съм оverclock-вал нито процесора ми,нито видеото,затова захранването не е мъчено изобщо ;)

Просто трябва да осигури по-добра вентилация , тези ватове в повече ще вдигнат с поне 5-10 градуса температурата в кутията , което не е полезно за никой компонент вътре . Това трябва да се предвиди .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.