Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на лаптоп (700-800$)

Featured Replies

Здравейте, може ли да ми препоръчате някакъв лаптоп до 700-800$. Лаптопа ще се закупува от Америка. Нямам някакви конкретни изисквания.

800 долара по 1,4 са 1120 лв. За тези пари: HP ProBook 4530s - 1119 лв с ДДС. Там вероятно ще е малко по-евтин даже. огледай, има различни модификации на този модел 4530.

Причината да ти давам от БГ е защото не знам в USA кои сайтове и магазини са надеждни и кои не. Ако кажеш от къде точно ще пазариш може да се даде и конкретен модел и то в долари. Предлагам този, защото е в бюджета със сигурност и там трябва да е по-евтин Може и към 700 долара да е даже!

Мисля, че това ще ти свърши отлична работа за целта - http://www.amazon.co...Q/ref=de_a_smtd . Има и по-добри решения (процесор I7 и 6 GB памет, например), но едва ли имаш практическа нужда от такъв, а и в рамките на тоя бюджет ще трябва да се лишиш от нещо. Та затова ти предлагам модел с I5 за 775$, но пък със външно видео. Ако няма да слагаш особено тежки игри с поразяващи графики, тая машина е достатъчно добра, поне според мен.

Внимавай с цените в тоя сайт, променят се почти всеки ден, линковете - също! Миналата година дебнах близо 2 седмици един Aсer Aspire 7741 и го хванах с намаление за деня от 177$, което си бе отличен удар.

Успех!

П.П Ако утре линкът вече не е активен, а не успееш да го видиш своевременно, предложението е за Dell Studio XPS 16 (x1647-533OBK), Intel i5-430M (2.26GHz, 3MB L2 Cache) Turbo Boost to 2.53 GHz, Genuine Windows 7 Home Premium, 15.6" HD Widescreen LED (1600 x 900), 4 GB DDR3 1066 MHz, 500 GB SATA 7200 RPM, 1 GB ATI Radeon HD 4670 Graphics, 8X DVD+/-RW, WiFi B/G/N, Integrated 1.3-megapixel webcam.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

То хубаво, ма това е старото поколение i5, който предлагаш. Иначе не е лошо предложение, ако прежали малко производителност в процесора.

Да, но за "...Филми, интернет и малко някоя игра" по никой начин няма да усети разликата, съмнявам се колцина ще я усетят по друг начин, освен финансово. А и процесорът не е салам, та да има срок на годност :)

Всъщност си прав, но аз винаги гледам да предлагам най-новото. Но си и прав, че надали ще усети разликата.

Прав си, но най-новото няма как да го поберем в бюджета 700-800$, а машината си е ОК както и да я погледне човек.

Още малко меделчета и от мен:

lenovo IdeaPad Y570 - ако "някоя игра" имаш предвид някоя по-нова и искаш сда я играеш с добър геим плей.

HP ProBook 6460b - бизнес лаптоп от по-нисък клас

HP EliteBook 8460p - висок бизнес клас, малко излиза от бюджета, но си заслужава

Ох, колеги, може ли малко да се ограничите. Ако му изброите всички модели в рамките на бюджета едва ли ще помогнете на човека, По-скоро ще го затрудните. Не се борете по между си само и в името на това да показвате, колко добре можете да използувате търсачката. Знам, че тук пишат няколко човека, които имат личен досег с много техника, включително лаптопи и са по-наясно с предимствата и недостатъците на различните марки, серии и отделни модели. Нека ако желаят да отсеят от вече предложените 7-8 модела, двата или трите най-добри според тях и от там вече да се поспори относно техните качества, като се стигне или до единствен избор, или до съвет, ако човека има достъп до реален магазин с наличност на тези модели, просто да ги изпробва на място.

Който и да вземе от посочените модели няма да сгреши и ще му върши работа. Аз по-скоро давам насоки като отиде в магазина кои модели да огледа, пък както казваш там най-добре ще се прецени.

Аз в България отдавна не пазарувам подобни неща от магазините а през уебата, какво остава за щатите. Ама всеки си знае моят избор е този - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834215108

Еми така като пазарът там е "широк", а не като тук един два читави модела и токлоз. Все пак аз като избирам обичам да имам много варианти и да избера най-подходящият за мен. То затова се дава изисквания и предпочитания, защото ... добре ще му дадем един два модела и какво - това избор ли е или "притискане". А и колкото си приличат като характеристики изброените дотук, толкова се и различават по дизайн, портове и т.н. Нека му дадем почва за размишление пък ако има въпроси да пита. То игри от време на време не означава само белот и сантасе.

Идеята е ти, като човек, който предлагаш помощ, да дадеш 1 модел, този, който ТИ би купил за този бюджет. Човека също може да отвори търсачката, да влезне в магазин или какво и да е и да изгледа цялата гама до съответният бюджет. Нашата работа в случея е да дадем конкретно мнение за конкретен модел. Защото останалото не е помощ, останалото е изреждане на опциите. В края на крайщата той търси помощ и не е идеята да се изредят по 10 модела от потребител, а конкретен, а разнообразието идва от споровете м/у нас самите като се предложат 2-3-4 различни модела и стане дискусия защо този или не онзи. Или обратбното, предлага се 1 модел и всички се съгласяват, че той е най-доброто. Аз лично рядко предлагам повече от 1 машина в тема, защото се съобразявам, че човек иска конкретно мнение, а не камара от предложения, каквито и той самият може да изрови с местенето на плъзгача до съответният бюджет...

Е значи да му кажем на човека да си купи лаптоп Х и да не се занимава много много?! Това ли е "правото на избор"- явно аз не съм наред нещо. Тук се дават ориентири, а не вземи този, защото на мен ми харесва. Ако имаше един модел за тези пари - ок (все пак само в България го има този "филм"), но в случая там има огромен избор и трудно да се конкретизираш. Даже и да не разбира човека от лаптопи пак му препоръчвам да ги поразгледа и да прецени кой е като за него. М оже ида попита, но на база оскъдната от него информация е трудно да се даде един единствен правилен модел. Аз ще ида в магазина и ще търся лаптоп и "някой си" ще ми бута един единствен лаптоп, че видиш ли това било най-правилния избор - от къде на къде, аз овца ли съм или мога да реша кой е като за мен! Той човекът изобщо може да не избере това което ние харесваме и да се хвърли на някой MSI за 300 долара :tongue2:

Да, но за "...Филми, интернет и малко някоя игра" по никой начин няма да усети разликата, съмнявам се колцина ще я усетят по друг начин, освен финансово. А и процесорът не е салам, та да има срок на годност :clown:

И са малко поизползвани, забеляза ли ? Не зная дали автора на темата иска такъв ?

• 2 седмици по-късно...

Вие двамата пак ли почнахте със спама? Почнете повечко четене и малко писане, щом имате желание да помагате, пък като се научите ще почнете да пишете. Поне да бяхте прочели от къде ще се купува и от коя дата е темата! :rolleyes: Писна ми да ви докладвам за безсмислени и необосновани постове!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.