Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на мултимедиен плеър

Featured Replies

От самото начало моля за снизходителност, че пускам нова тема, предвид многото информация. Но аз съм филолог и техническата ми култура е сравнително ниска. :) Трудно се ориентирам в терминологията и все остава нещо неясно. Вие можете да ми помогнете и аз ще го оценя високо. :) Купих си нов телевизор, Филипс, от най-новите модели, LCD. Идеята ми е да гледам на него филмите, които свалям от интернет. Но отхвърлих няколко варианта - не искам кабели, тъй като компютъра и тв-то ще са на значително разстояние. Не искам да записвам на DVD филмите, тъй като последните имат твърде кратък живот в ръцете на децата ми. И се губят и т.н. Флашките пък са доста скъпи, имам предвид парите, които ми коства, за да запиша 2-3 филма. А и ми се струва (поправете ме), че купуването наведнъж памет (на хард диск) е по-рентабилно от купуването на множество флашки?? Така че, представям си го или като външна памет, хард диск, който да включа първо към компютъра, да сваля филмите, след което да го пренеса и включа към някакъв плеър, свързан с телевизора или направо плеърът да има значителна памет. Но да мога да го свържа към компютъра и да сваля филмите оттам. Няма да има постоянна кабелна връзка, между компютъра, устройствата и телевизора. Накратко, това желано устройство, трябва хем първо може да ми запише филмите от компа, хем после да ги "пусне" на телевизора. Не мога без вашата консултация, за да не объркам някаква съвместимост, а и за всяко видяно от мен подходящо устройство, обикновено ясно пише, че се свързва с едно от двете (компютър или телевизор), но никога не успявам да се убедя със сигурност, че става точно за каквото ми е нужно. Компютърът ми е стоящ, 5-годишен, има DVI, но не и HDMI изход, за разлика от тв-то. За времето си беше най-доброто, но може би е поостарял вече. Като качество, не държа да постигна някакво по-високо качество от това, което постигам, като ползвам флашка. Интересува ме най-вече да разтоваря паметта на компютъра и да ползвам телевизора. Да не ми прави проблеми, (с които да ви занимавам), да няма тънкости, които да объркам, да има достатъчно памет (за поне 50 филма като Аватар) и да поддържа най-разпространените формати. Моля да ми дадете конкретни предложения за плеър или плеър и външна памет, които ще ми свършат работа, а аз ще прочета допълнително за тях, за да избера. Цена не ми се иска общо да дам над 500 лв., но ако може и по-малко да е, предимство е. Ако има и други варианти, кажете ми и за тях. Благодаря отсега за времето и търпението!

Най-доброто цена/качество според мен е това http://store.avguide...roduct_id=30025, малко над бюджета но си заслужава.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

• Автор

На кутията пише Philips 6000 LED series. На етикетите в магазините го водят 6600 - нямам представа откъде идва разликата. Самият модел е нов, в някои магазини го няма.

• Автор

Относно споменатия модел, днес го разглеждах, вероятно същата страница. Но, както казах, от техническите характеристики не успях да се ориентирам. Дали функционира и като записвачка, свързан с компютъра и като плеър. Също не бях сигурна дали има нещо, което по-специално да проверя относно съвместимост. Има ли? Честно казано, искаше ми се по-голямата сума, която ще платя, да е за памет, а по-малката - за устройството. Може и да е глупаво, аз така си го представях. В случая плеъра е сравнително скъп, въпреки че очевидно (и за мен ) си струва. Хм, ще мислим :) Благодарности! Серия 6000 LED Светодиоден телевизор 81 см (32") Full HD 1080p цифров телевизор 32PFL6605H/12 третия отзад напред

Въпросният модел изключва нуждата от компютър- разбира се може и да се включи към компютъра, но просто е излишно. Свързваш го към интернет може директно да му втъкнеш кабела или чрез WIFI( тук ти трябва допълнителен адаптор) Плейърът има вграден торент клиент, с който директно си сваляш филмите на харддиска, който се вгражда в самия плейър(може и външен харддиск да се ползва) както си решите. Разгледайте в Youtube има достатъчно клипчета с демонстрации на възможностите. Предполагам имате регистрация в някой от торрент тракерите, на нов LCD телевизор е препоръчително да се гледат филми с 1080p резолюция, така че смело може да си сваляте блу рей филми или блу рей рипове, плейърът няма никакви проблеми с тях.

може да вземеш и само външен харддиск и да внимаваш какво теглиш - все пак самият тв подържа достатъчно видеоформати - H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, Контейнери: AVI, MKV ! Замисли се върху варианта само с External HDD :)

• Автор

Iliev72, честно казано и аз обмислях варианта, да е само памет, а по-нататък да инвестирам в хубав плеър. Но дори за това не съм наясно тази памет каква да бъде (има модели), трябва ли да я съобразявам някак с компютъра, и ще може ли да я разхождам между двете и да се включи в тв-то. Толкова са ми малко знанията, че нямах смелостта и това да направя без съвет. Мога ли да отида и да взема кой да е хард диск? spielberg, благодаря. Вероятно ще имам още въпроси, за тази вечер излизам от мрежата, утре ще се включа отново. :)

Мултимедийните възможности на телевизорите на Филипс са доста орязани. Доколкото знам все още не подкарват БГ субтитри и със сигурност няма декодери за DTS звук, с какъвто са 90% от HD филмите в интернет. Да не говорим за хамалогията постоянно да местиш някаква памет /флашка, външен диск/ от компютъра към телевизора и обратно.

Ще коригирам колегата spielberg, че с най-добро цена/качество е модела А-200:

http://store.avguide...roduct_id=29779

който е същия плеър /в друга кутия/, но за 120 лв. по-малко.

Слагаш му един диск 1-2ТВ и забравяш. Пуска всичко, което може да свалиш, включая пълни Блу-рей дискове, има си вграден напълно функционален торент клиент.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

При това намаление на Popcorn Hour A-200,той може би наистина се явява по-добрият избор и с 1 тб харддиск и WIFi адаптер влиза точно в бюджета, предимствата на А-210 се изразяват в по-добрия дизайн(което е относително) и по- безшумната работа, за тази разлика в цената мисля, че са пренебрежими.

• Автор

разбира се , стига да е USB :D

Твърд диск WD MyBook Essential

Какво мислиш за това?

Пише 100% съвместимост, обаче какво означават тези инчове?

От Мултирама мисля да го взема, най близо ми е, има и някаква промоция - 200 лв. му е цената.

Между другото, имам един проблем с една флашка. Може би е малко комичен, но е нова, а ще я хвърлям.

За мен е мистерия.

Бях записала няколко филма - гледахме ги на телевизора, супер добре беше. После съпругът ми поиска да запиша Аватар. Започна да ми дава съобщения при записа, че е малко мястото, аз изтрих първия филм, пак било малко, втория, третия, изтрих всичко. И вече реших, че ще записвам Аватар, но се появи съобщение, че не е форматирана флашката??? Пробвах няколко пъти - все искаше да форматирам. Накрая се съгласих, отговорих положително, че може да се форматира и свалянето на филма започна директно след това. После на телевизора не разчете нищо, все едно е празна. Реших, че не поддържа формата, пуснах флашката на компютъра, даде ми отново, че няма нищо на нея.

Влязох в properties (с десния бутон) и установих, че по-голямата част е пълна (нали има едно кръгче с цветове, синьо и розово). Обаче на основната страница нищо не разчита, с какво е пълна. Все едно е празна. :D

Форматирах отново, за да изтрие всичко. Появи се цяло розово кръгче - празна. Отново записах филм от тези, които вече бяхме гледали без проблем. Но и компютърът и тв-то не могат да разчетат нищо, след записа, все едно е празна.

Въртях, пробвах, но тази флашка май е безполезна - тя е TDK 8GB и имаше някакво катинарче, в смисъл, че мога да я защитя с парола. Обаче аз нищо такова не съм правила, дори не прочетох как става. Все пак може би някаква защита се е задействала?

Как мислиш (а и другите), да я изхвърля ли? :D

• Автор

Всъщност, какъв избор на плеъри имам, които да работят с външна памет 2ТВ? Просто да разгледам и тази опция...

Подписа ми се вижда , че съм с точно такъв диск и съм много доволен от него :D

• Автор

При това намаление на Popcorn Hour A-200,той може би наистина се явява по-добрият избор и с 1 тб харддиск и WIFi адаптер влиза точно в бюджета, предимствата на А-210 се изразяват в по-добрия дизайн(което е относително) и по- безшумната работа, за тази разлика в цената мисля, че са пренебрежими.

Но той продава ли се още? Линкът е към форума, а на началната страница го няма като модел, който се предлага, не мога да видя и цена.

А ако се продава, може ли да работи с външна памет 2ТВ? Просто съм си харесала. WD MyBook Essential.

Би трябвало да няма проблем, но винаги има едно но. Трябва да се пробва за да сте сигурни.

Ето една полезна страница http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/A-200/A-210_Compatibility_Lists#USB_attached_HDD.27s

Вземай възможно най-евтиното.Сами погледни дали пластмасите му са що годе здрави и да не би буксите му да изскочат.Повярвай ми,какъвто и плейър да вземеш,представянето му ще бъде в пъти по-добро от това на вграденият в телевизора.И за малко парички ще получиш високо качество.

onogondur, това сигурно го казваш защото си тествал всички плеъри, знаеш как работят, какви проблеми имат, какви файлове поддържат, как работят по мрежата, какъв софтуерен съпорт имат...?
  • Автор

Кениб, сайтът не е много user-friendly. Трябва да си запомниш модела и да търсиш страницата, от където да купиш. Ползвал ли си лично този модел? Виждам, че няма вградена памет, с външен хард диск ли ще го ползвам?

listen, може би аз нещо не разбирам... за AV Store ли става дума, че не е user-friendly?!

Всъшност не се сещам как въобще би могъл да е по-user-friendly.

Като отидеш на раздел мултимедийни плеъри се виждат всички модели.

За какво търсене на страници става дума?

Да не говорим, че конкретно А-200 го има и на началната страница на магазина.

А когато избереш самия плеър, ясно се вижда, че може да се избере с какъв точно по обем вътрешен хард диск да се поръча.

• Автор

Реших така - ще взема външен хард диск WD MyBook Essential и Мултимедиен плеър - Philips HMP 3000.

Плеърът възможно най-евтин, тъй като след много четене си харесах доста скъпи модели, над 500 лв. и ще оставя покупката на такъв за по-нататък. Като го обмисля още и се финансирам допълнително. ;) А този Филипс, колкото да ми плейва временно колекцията от филми, на новия телевизор. Прочетох, че за цената си (супер ниска) ще ми свърши хубава работа - така ли е?

Хард дискът мисля е добър. Имам само едно съмнение, възможно ли е подобен хард диск - 2ТВ да затрудни с нещо стария ми компютър, телевизора или плеъра? Какво мислите?

"listen, може би аз нещо не разбирам... за AV Store ли става дума, че не е user-friendly?!

Всъшност не се сещам как въобще би могъл да е по-user-friendly.

Като отидеш на раздел мултимедийни плеъри се виждат всички модели.

За какво търсене на страници става дума?"

Разбира се, че не :whist: - този сайт си е супер подреден.

Имаше един линк по-горе, но май е изчезнал, изтрит. Ставаше въпрос за модел на Асус О нещо си.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.