Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на мултимедиен плеър

Featured Replies

Реших така - ще взема външен хард диск WD MyBook Essential и Мултимедиен плеър - Philips HMP 3000.

Плеърът възможно най-евтин, тъй като след много четене си харесах доста скъпи модели, над 500 лв. и ще оставя покупката на такъв за по-нататък. Като го обмисля още и се финансирам допълнително. :) А този Филипс, колкото да ми плейва временно колекцията от филми, на новия телевизор. Прочетох, че за цената си (супер ниска) ще ми свърши хубава работа - така ли е?

Аз лично нямам информация за този модел. Единствено ме пристеснява липсата на мрежа, но ако не те притеснява разкарването на информацията с външния ще ти върши работа.

Провери някъде дали наистина поддържа субтитри на български.

• Автор

Обадих се до Мултирама за него, хем го нямаха, хем ме разубедиха, така че, ще помисля още. Той работи само с 1ТБ външна памет, а освен това и нещо важно му липсваше, нещо, което не поддържал, свързано с аудиото, не разбрах точно. Препоръчаха ми Media Player Western Digital TV™ Live HD.

Вероятно го препоръчаха, понеже го продават, между хард дисковете, те иначе не продават такава техника.

Така че ще се поинтересувам и за него.

Всъщност усещам, че постепенно ще се разубедя за всички по-евтини модели и най-накрая ще си купя Попкорн с вградена памет и ще приключа темата окончателно. Тъй като не се знае и с външния ХДД, какво може да се случи у нас.

Ако никой не ми препоръча евтин плеър, за който да има добри отзиви, просто нямам друг избор.

Обадих се до Мултирама за него, хем го нямаха, хем ме разубедиха, така че, ще помисля още. Той работи само с 1ТБ външна памет, а освен това и нещо важно му липсваше, нещо, което не поддържал, свързано с аудиото, не разбрах точно. Препоръчаха ми Media Player Western Digital TV™ Live HD.

Вероятно го препоръчаха, понеже го продават, между хард дисковете, те иначе не продават такава техника.

Всъщност усещам, че постепенно ще се разубедя за всички по-евтини модели и най-накрая ще си купя Попкорн с вградена памет и ще приключа темата окончателно. Тъй като не се знае и с външния ХДД, какво може да се случи у нас.

Ако никой не ми препоръча евтин плеър, за който да има добри отзиви, просто нямам друг избор.

Пиши на Avguide, дали очакват и кога този модел http://dune-hd.com/h...-hd-tv-301.html, би трябвало да струва около 155 EUR (не знам каква надценка ще му лепнат тук). в случай си се разубедила за Popcorn Hour-а и искаш нещо по-евтино( в случая ще излезе малко по-евтино или поне би трябвало)

Лично мнение- доверие заслужават само моделите на Popcorn Hour, HDI Dune или DVICO.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Евтин модел, който да е добър или много добър - НЯМА!Кой каквото иска да ви пише тук. Единственото, което аз Ви препоръчвам е " HD DUNE" но с диск и WI-FI ще Ви струва около 1200 лева. Единственото, което за мен си заслужава. Иначе, парите са Ви хвърлени на вятъра. Нека "

Evlampi

" Ви даде повече инфо по този въпрос - В никакъв случай няма да Ви подведе!

Погледнете тук: http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=29992

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Всъшност няма нужда да се взима най-скъпия Dune, освен ако човек не желае да има всички удобства на куп. Цената на Dune Max е такава, защото в него са налични всички възможни са класа екстри - Наличие на оптично Блу-рей устройство, вътрешен Хард диск, дисплей, многоканален аналогов аудио изход и т.н. Малките модели на Dune ползват същия чип, същия софтуер, но при всеки от тях се прави компромис с някоя от горепосочените екстри. При един от моделите има оптично устройство, но няма възможност за вътрешен Хард диск, при друг модел има хард диск, но няма дисплей и т.н. С други думи - като производителност са на едно ниво, като окомплектовка не - за това и цената е различна. В зависимост от нуждите човек може да избере най-подходящата за него комбинация. Моделите на Popcorn ползват същия чип на Sigma, като Dune.

• Автор

При това намаление на Popcorn Hour A-200,той може би наистина се явява по-добрият избор и с 1 тб харддиск и WIFi адаптер влиза точно в бюджета, предимствата на А-210 се изразяват в по-добрия дизайн(което е относително) и по- безшумната работа, за тази разлика в цената мисля, че са пренебрежими.

Последвах този съвет и поръчах въпросния плеър с 1ТВ харддиск.

Не поръчах WIFi адаптера, тъй като има някакви настройки, които трябва да му се правят, а случайно тези дни прочетох в сайта на Вивател, че дават безплатен такъв, който го рекламираха като включваш и ползваш, без да настройваш. Не знам дали става дума за една и съща джаджа, да не бъркам нещо...

Плеърът трябва утре - вдругиден най-късно да пристигне, ако имам някакъв проблем с инсталирането и употребата, дали ще е удобно тук да питам? Разбира се, ако не е сериозен проблема, иначе темата малко ще се подмени.

И последно, какво включва този ъпгрейд кит, с който моят плеър А-200 ще заприлича на А-210?

Много точно ме посъветвахте, трябваше от самото начало да ви послушам и да си спестя четенето на сума страници. :mark:

Публикувано изображение

Wifi адаптера е полезна джаджа, тъй като изключва използването на допълнителни кабели. За да се използва е необходим рутер, не знам дали разполагате с такъв. Вързваш се към мрежата настройваш си торрент клиента и си сваляш филмите директно на харддиска, без да се занимаваш с компютъра. Не съм запознат точно с какви адаптери е съвместим самия плейър, примерно има Tp link- ове, които са значително по-евтини от този стандартния, който се предлага и ако те са съвместими може в последствие да си закупите такъв, аз имам един такъв за 21 лв използвам го на един от компютрите и върши работа. Задължително трябва да се пробва, дали стават, преди да се пристъпи към покупка. Но и без WIFI сте направили страхотен избор и ще останете доволни.

А-200 работи само с неговия си адаптер. От прочетеното до тук останах с впечатление, че Listen няма изобщо рутер у тях. Такъв също ще й трябва за каквато и да е мрежа - с кабел или безжична. Най-добре ще е да се опъне един кабел от рутера до плеъра. Хем не се купува адаптер, хем работи по-добре.

• Автор

А-200 работи само с неговия си адаптер. От прочетеното до тук останах с впечатление, че Listen няма изобщо рутер у тях.

Такъв също ще й трябва за каквато и да е мрежа - с кабел или безжична.

Най-добре ще е да се опъне един кабел от рутера до плеъра. Хем не се купува адаптер, хем работи по-добре.

Точно така, нямам нито едно от двете. Това, което се предлагаше от Вивател беше рутер и аз всъщност смятах, че той е достатъчен и може да се включи директно в плеъра. От поста също оставам с впечатление, че е възможно това, та трябва ли ми този адаптер изобщо?

Към компютъра си има кабел.

Плеърът ми е пристигнал, обадиха ми се. :mark:

Точно така, нямам нито едно от двете. Това, което се предлагаше от Вивател беше рутер и аз всъщност смятах, че той е достатъчен и може да се включи директно в плеъра. От поста също оставам с впечатление, че е възможно това, та трябва ли ми този адаптер изобщо?

Към компютъра си има кабел.

Плеърът ми е пристигнал, обадиха ми се. :D

Не е задължителен, може и с кабел. В комплекта има USB кабел за свързване с компютъра. Но за да го свържеш с интернет, ще трябва да му пуснеш един кабел от рутера. Това според мен е и по- удачния начин да свържеш плейъра с компютъра чрез Ftp или Samba.

Четете внимателно инструкциите за употреба по-неопитен потребител може да се уплаши малко от настройките, но няма нищо страшно и сложно.

Мисля, че от Виваком дават рутери на абонатите и те са безжични с опция за 4 устройства с кабел. Връзваш със същия кабел както е вързнан компютъра и плеъра /LAN кабел/ и вече плеъра е свързан с интернет и локалната мрежа.

• Автор

Моля ви, помагайте, ако има някой на линия. Току що взех плеъра, тъй като вчера бях извън града и се разминахме с куриерите. Както и да е, но нямам инструкции. Поне що се касае изходите, кабелите и свързването. Имам една малка брошура на английски език, на която виждам, че е обяснено какво ще видя на екрана, когато свържа с телевизора. Някакви настройки са, но за да стигна до там, първо трябва да свържа с PC-то и да си сваля филмите. Има също кратка инструкция за монтирането на ХДД, но хард дискът дойде монтиран. Все пак аз направих всички стъпки, за да се убедя, че всичко е наред. Освен това са само условията на гаранцията. Имам няколко кабела и един адаптор, които не знам как да използвам. Дори ги няма на картинка някъде, за да видя как се казват и да не се излагам чак толкова. Винаги съм се справяла с техниката, като следвам инструкциите, има си книжки, в които пише доста неща, компонентите и т.н., но тук няма нищо. Тъй като искам първо да свържа с компютъра, видях изхода на плеъра, на който пишеше USB-PC. Видях, че един от кабелите завършваше по същия начин, свързах, а от другата страна свързах с един от USB портовете отпред на компютъра, в който обикновено поставям флашки. Компютърът не отчете изобщо, че нещо ново е свързано с него. От тук нататък не знам какво да направя, за да сваля филмите на хард диска. Ще ми помогнете ли малко? Но ако може ми дайте нещата по-описателно, а не с технически термини, предвид, че не ги познавам. Освен въпросният кабел имам следните: HDMI - HDMI - с този предполагам, че ще свържа към телевизора без проблем, тъй като изходите са си надписани и ги виждам и на двете устройства. Имам един много къс, (като на фотоапарата ми). От единия край е като флашка, от другия нещо подобно, но два пъти по-голям с едно извиване специфично навън на металната част. И на двата изхода има тази картинка, като тризъбец. Сега, смейте се на глас ако искате, на моето невежество, но ми кажете за какво е. Освен това имам нещо като щепсел за включване в контакта от едната страна, а от другата прилича на изхода на кабела, който се включва към монитора на компа. Него какво ще правя? Имам и някакъв адаптор? Той за какво е? Сега, ако сте се посмяли (което и аз правя, докато пиша), моля помагайте. И децата чакат развълнувани и те, да си гледат филмите на тв-то.

Явно наистина си начинаеща в техниката.

Ще се опитам да съм максимално ясен в упътванията.

За връзка с ТВ ползваш HDMI кабела. Включваш го в плеъра и в телевизора и чак тогава пускаш двете устроства.

Тока включваш към плеъра със адаптера - няма как да сбъркаш кое къде се поставя.

Като се зареди плеъра ще видиш главното меню. Натискаш SETUP на дистанционното и отиваш на Audio/Video. Там задаваш каква изходна резолюция да изкарва плеъра, примерно 1080р 60Hz или 50Hz. Задаваш 16:9 телевизор, Framerate Sync - PAL/NTSC/24. На аудио всичко на Downmix защото като чета нямаш външна аудио система. HDMI Audio - On.

Това са първоначалните настройки, които ти трябват.

След това ръгаш външния си диск, ще ти "светне" иконката на USB в главното меню, влизаш и си виждаш файловете както са записани по папки. Пускаш каквото искаш с Enter. Във главното меню се влиза със бутон Source.

Този прозрачния кабел е за връзка USB към компютър. Като го закачиш към PC и плеъра става като външен диск. Ако ползваш Windows обаче ще ти трябва драйвер за ext2 файлова система защото плеъра оплзва такава на вградения си диск. За да го ползваш пак като плеър трябва да изключиш този кабел.

Айде стигни до тук, пусни си нещо да гледаш и ако има други въпроси - питай.

Ако разбираш английски, тук има пълно ръководство:

http://files.syabas....0_UserGuide.pdf

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

• Автор

Всъщност аз имам вграден хард диск, (не външен), който е нов и празен. По тази причина исках да свържа плеъра първо с компютъра и да запиша в него нещо, а после да свържа с телевизора и да оправям настройките.

Свързах с прозрачния кабел, включено е и захранването през адаптора. Обаче при свързването компютърът и звук не издава, нито изобщо показва, че нещо има ново свързано към него. My Computer изобщо не го регистрира.

Записах този драйвер, който препоръчват на форума на Попкорн, .... а, всъщност явно е помогнало това, вече се вижда хард диска като Local Disk (H:) и Local Disk (I:). Обаче с по една огромна червена въпросителна отгоре, а като се опитам да отворя, извежда съобщение, ...location, that is unavailable.. ит.н. Компютърът все още не разпознава хард диска, въпреки, че го регистрира поне. Не се вижда кои са системните файлове и къде е моето място, в което да си записвам филмите.

Какво да правя оттук нататък? Друг драйвер ли да свалям и трябва ли първо да свържа с тв-то?

http://www.popcornhour-bg.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=4

Това нещо инсталирах

Точно такава инструкция ми трябваше, благодаря, добре, че съм на ти с английския.

Но конкретно този проблем за свързването с компа, там няма как да го видя.

По принцип трябва да виждаш 3 или 4 отделни диска. Това са системните дялове на вградения твърд диск. Един от тях трябва да е за записване на потребителската информация. Той е най-голям по-размер, другите са по 100-200MB. След инсталирането на драйвера във Control Panel на компютъра имаш една програмка - IFS Drives. От нея можеш да видиш кой диск кой е и с каква буква е. Даже може да изключиш тези малките да нямат буква и няма да се показват в My Computer. Занапред като включиш плеъра директно ще се показва в My Computer.

• Автор

Отворих програмката, но очаквах нещо по-разбираемо. Чак ми иде да го снимам и да ти го покажа. Първи ред Drive 1, разделен на C: и D: - значи, това би трябвало да си ми е твърдия диск на компа, нали? По-долу е Drive 2, в който имам 4 дяла - три от тях са озаглавени напълно еднакво - Ext 2 и са съответно 954.0 МВ, 1.9GB, 928.2 GB, а третият е Linux swap 489MB. Не се разбира изобщо каква е връзката с Local Disk (H:) и Local Disk (I:), както ги разпознава Уиндоуз. Не показва и тази памет каква е, свободна или заета, всички изглеждат напълно еднакви, бели полета, включително и C: и D:, които би трябвало да са запълнени. По страничката нищо не може да се пипа, както казваш, де преименувам или каквото и да било - тя е статична, като разпечатка. Освен това, ако само тази програмка разпознава хард диска, а Windows- не, ще ми запише ли нещо в тях? Предполагам, че ако пробвам да запиша нещо, ще ме пита в (H:) или (I:), както ги вижда Уиндоуз. А може и да не запише, след като операционната система всъщност не ги разпознава, не ги отваря и т.н. Та питам се какво да правя от тук нататък? Като свършим, ще трябва да почерпя... А и у дома почти никой не вярва вече, че това нещо ще го ползваме :speak:

Точно това трябва да виждаш. Нищо не трябва да пипаш, а само в едно поле има падащо меню да избереш коя буква да се зададе на конкретния дял. Махаш буквите /None/ на всички останали дялове, а само на този 928GB даваш някаква буква - примерно H. С тази буква ще го виждаш и в My Computer. Не се шашкай, първоначално изглежда сложно, но после ще ви носи само улеснение.

• Автор

Как не съм ги видяла падащите менюта? Мноооого благодарности!!!! Така, озаглавих си буквичката, другите ги махнах и си излиза само тя! Сега ще сваля някакви филми и после ще се преборя и с телевизора. :speak: Наистина ти благодаря много. За другите неща има инструкции, (тези от твоя линк), така че ще ги разуча нещата.

Сега първо се успокойте. Както споменах по- нагоре. по-неопитен потребител може да се уплаши.

не знам какъв език ползвате по-добре ето линк за руски http://support.popcornhour.com/article.aspx?id=1109, в случай че ви е по- лесен.

Отваряте пдф-а страница 12-13 са инструкциите за USB свързването със снимки няма нищо сложно. Просто отвяряш програмката избираш буква и диска ще се появи със съответната буква в My computer.

Не зная дали вече дойде рутера и сте свързали с плейъра с кабела с интернет, ако е така по-лесният и по-удобният начин е да се прехвърлят файлове чрез ftp например през мрежата. Виж горепосоченият ПДФ от стр 11. надолу.

Пробвайте напърво време USB -то.

След това като го свържете с интернет ще направим и другите.

Не знам от кой град сте в случай че сте от Пловдив, и не се оправите. ще дойда да ви го направя, че ми стана съвестно.

Но пак повтарям нама нищо страшно.

• Автор

Благодаря, всичко се научава, стига да има откъде. В случая просто нямах, иначе съм много прецизен човек и уча бързо нови неща. С английския съм повече от добре, специалност ми е, после владея френски, а руския идва по-назад (по спомен от детството). Ако плеърът излезе читав, (което е най-важното за нас), ще си струват усилията. Явно в интернет има откъде да се прочете всичко, но ме учудва, че не са превели на български вносителите нищо, освен гаранционните условия??? А няма и книжка на английски език. Всъщност никаква няма. Могат да приложат една малка брошурка на български с най-основните неща, (особено свързването с комп, иначе менютата на тв се разучават лесно) но те си знаят. Не съм от Пловдив, но много благодаря за предложената помощ. За момента нямам готовност да свързвам с мрежата, още не съм взела рутер. Тъкмо ми изтече договора с Вивател и ще прегледам пакета им, в който предлагат безплатен такъв. Сега съм свързала с компютъра и свалям детските филми. Тъй като са с БГ Аудио, очаквам да е ОК всичко. После искам само да ми кажете, като сваля и нашите филми, ще трябва ли да им преименувам субтитрите? Благодаря на форума, много сте полезни. Много!

Ето полезни линкве след като прехвърлите фаловете на харддиска за настройката на Apps Market & NMJ http://support.popcornhour.com/article.aspx?id=1111, на английски и на руски, но това ще ти трябва след като го закачиш за интернет.

По принцип закона го изисква това с книжките, ако не се лъжа. Но все пак малко от българските фирми работят наистина професионално.

Плейърчето има страхотен потенциал стига човек да си направи труда да научи възможностите му.

Успех.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.