Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми стана много бавен - как да го "забързам"

Featured Replies

Здравейте, от известно време компютърът ми стана страшно бавен - при рестарт му трябват поне 10-15 мин да включи всички приложения плюс, че работи страшно бавно. Мога да ви напиша характеристиките му тука, но знам че няма смисъл... преди няколко месеца имах проблеми с лаптопа - имаше вируси, много излишни програми и прочие и ми помогнахте. Пратихте ми някакви програмки, които да анализират софтуера и хардуера и да посочат проблемите а после друга, която го изчисти. Това спаси лаптопа и той се забърза и престана да върши глупости, но за съжаление тези линкове останаха на него, а тй в момента е разфасован - цокълчето което захранва дъното се прецака и не могат да намерят къде да го разпоят и сменят - много било финно... но въпросът ми е за компютъра в момента.. обикновеноо като се омаже много операционната система (XP pro SP3 в момента) свалям някаква програма и чистя регистрите и това го забързва за кратко, но всички които съм сваляла останаха на лаптопа. Знам че повечето такива програми ти правят анализ и после почват да се тухкат колко ти е зле компютъра и как като им платиш 50 долара веднага ще ти го оправят..., а нямам време пак да търся кракове. Та ...бихте ли ми пратили пак тези програмки и бихте ли ми помогнали и с този компютър? Благодаря много , предварително ..... ;)

Вероятно и антивирусната е кракната.Което значи че нямате защита.

Имаме тук специален раздел за промоции на програми за защита както и подаряване на такива.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=265

Позвайте тези две програми за сканиране:

http://www.malwarebytes.org/

http://www.superantispyware.com/

Безплатните версии.

При проблеми отваряте тема тук като прочитате инструкциите от първата тема най-горе.

http://www.kaldata.c...p?showforum=137

Не отваряйте нова тема - Коя антивирусна ми препоръчвате.

Такива има.Ползвайте търсачката.

Ако сте се спряли на даден продукт и не ви е ясна регистрацията и получаването на ключ,пишете в съответната тема за промоцията.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

Антивирусната не е кракната а купена - McAffe, но аз никак не му вярвам и не го харесвам - компютърът е на приятерят ми , но сега аз го "омазвам", защото лаптопът ми аут. Та лаптопът беше със същата антивиръсна и се оказа пълен с вируси. за програмките благодаря... веднага се заемам... :pancake:

https://secure2.iolo...8d8dd17dd25d54b

Промоция на System Mechanic.Нямам идея какво са ви препоръчвали но тази е от най-известните.Оригинален лиценз.

http://www.tune-up.com/promo/007

А ето и на TuneUp Utilities.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Автор

......Имаме тук специален раздел за промоции на програми за защита както и подаряване на такива.

http://www.kaldata.c...p?showforum=265 ....

и http://www.kaldata.c...p?showforum=137"

И двата линка не се отварят....

https://secure2.iolo...8d8dd17dd25d54b

Промоция на System Mechanic.Нямам идея какво са ви препоръчвали но тази е от най-известните.Оригинален лиценз.

http://www.tune-up.com/promo/007

А ето и на TuneUp Utilities.

Нищо не са ми препоръчвали - пратиха ми 2 exe та които стртирах, за няколко минути приключи анализът и пратих обратно файловете с анализ - те ми пратиха друга програмка която да изчисти проблема... и ми казаха да си сложа някоя свястна анивирусна....

Не инсталирайте и не си създавайте проблеми с TuneUp Utilities. Явно компютъра ви е пълен с вируси - създайте нова тема в подфорума Премахване на зловреден софтуер и момчетата ще ви помогнат. Ако не ви харесва McAffe я махнете, аз лично така бих сторил и сложете Avira или Avast. УСПЕХ!

• Автор

И дума не става за преинсталация - нали ви казвам че не е мой компа и вече направих няколко постъпления за нова ОС но ме изядоха с парcалите само като отворих дума...освен това няма системен дял - тука така се правят нещата - всичко се слага в С-то Намирам се в Шотландия - нямам достъп до добрите стари Zamunda и Arean - така че нямам достъп и до повечето торенти... Тука имат странни идеи за асемблиране на компютри... разправяла съм се с един специалист, че е повече от необходимо дискът да се раздели на поне 2 дяла и на единия да е само ОС и програмите - обясни ми че нищо не разбирам и това било отживелица... А на въпросният специалист това му е бизнесът... Този компютър е асемблиран по същите иновативни тенденции преди 4 години... Замислен е за супермощна машина и му бяха сложили 2 харда, които работят паралелно - оказа се обаче че като се скапа единия не можаха да възстановят информацията от другия защото незнам си как той си търсел еша и като не го намирал пазел в тайна всичко записано на него - та така и не разбрах защо тогава са му 2 диска. Наложи се да се преинсталира ОС, която е както казах ХР про и е оригинална... това стана преди 2 години...

Редактирах.Колегите значи са ви помогнали.

Това с дисковете е напълно нормално- RAID се нарича. Твоят RAID е бил такъв, че като има даден файл той се дели на 2 половинки и се записва по половинка на всеки от 2-та харда. Така скоростта на запшис и четене е кажи-речи двойна на нормалното. Обаче, като се скапе единият хард, другият има само 50% от всеки един файл... Реално при този РАЙД получаваш скорост. Има и друг виж RAID при който 2-рият диск копира абс всичко от 1-вият и ако се скапе на секундата другият поема работата и няма опасност от загуби на данни. Има и комбинации м/у двата при което се постиха хем скорост хем сигурност. Просто при теб така се е получило. Аз лично съветвам почистване на системата с CCleaner, дефрагментиране. Общо взето това. Щом не може да се преинсталира...

И дума не става за преинсталация - нали ви казвам че не е мой компа и вече направих няколко постъпления за нова ОС но ме изядоха с парcалите само като отворих дума...освен това няма системен дял - тука така се правят нещата - всичко се слага в С-то

Намирам се в Шотландия - нямам достъп до добрите стари Zamunda и Arean - така че нямам достъп и до повечето торенти...

Тука имат странни идеи за асемблиране на компютри... разправяла съм се с един специалист, че е повече от необходимо дискът да се раздели на поне 2 дяла и на единия да е само ОС и програмите - обясни ми че нищо не разбирам и това било отживелица... А на въпросният специалист това му е бизнесът...

Този компютър е асемблиран по същите иновативни тенденции преди 4 години... Замислен е за супермощна машина и му бяха сложили 2 харда, които работят паралелно - оказа се обаче че като се скапа единия не можаха да възстановят информацията от другия защото незнам си как той си търсел еша и като не го намирал пазел в тайна всичко записано на него - та така и не разбрах защо тогава са му 2 диска. Наложи се да се преинсталира ОС, която е както казах ХР про и е оригинална... това стана преди 2 години...

Вместо да коментирате по-добре да бяхте се замислили и зачели. Двата диска явно са конфигурирани в RAID0, което ви дава преимуществото на почти двойна скорост на запис и четене от тях и недостатъка че ако единия се скапе губите всичко
  • Автор

ок благодаря на всички ;)

Дааа, значи твърде малко им плащат на българите- компютърни специалисти в чужбина. Поне тройно трябва да им вдигнат заплатите тия аборигени с високо самочувствие и /както в цял свят ежедневно се оказва/ с прекалено висок стандарт. Реално във вашия случай трябва да се направят 2 простички неща - да се провери /тества и анализира/ хардуера и ако всичко работи - да се направи чиста инсталация на операционната система. Това обаче явно няма как да стане. Почистващите програми няма как да решат въпроса с компютър в това състояние, което описвате. Помислете за варианта да деинсталирате всичко ненужно, проверете и кои програми се стартират заедно с операционната система и настройте да не се стартират автоматично, ако не ви трябват. Това съвсем спокойно може да направите с безплатния CCleaner - изтеглете си го от интернет. Антивирусната ви въобще не е за подценяване и би следвало, ако си ъпдейтва дефинициите /ако не - правете го ръчно/ да нямате проблеми с вирусите. Напишете в търсачката MBAM - на латиница, изтеглете си безплатната версия на Malwarebytes Anti-Malware -възможно е и тя да ви открие нещо.

Бих добавил само да се замислите какво инсталирате , първо сте наблъскали вашия компютър с вируси а след това и на приятеля Ви ;) Причината не е значи в машините а във човека който ги ползва :shock11: . А за замунда и арена , има си начин - прочети във форума .

Добър ден не съм чел напълно темата ,но няма да е лошо да направиш следното: Start/run/msconfig/sartup/ и махаш програмите който не са нужни при стартиране. Това за бавното зареждане. А за почистване на пц пусни един CCleaner и почиствай по- често, влез във папка c/windows/prefetch и изтрий всичко вътре. Успех

Редактирано от amd World (преглед на промените)

...влез във папка c/windows/prefetch и изтрий всичко вътре.

Не препоръчвам тази операция. В тази папка ОС си създава файлове с информация за приложенията (*.exe), които се стартират на компютъра. Освен това, ОС периодично обновява файловете в тази папка, така че и да ги изтрие - ОС пак ще си ги създаде, като по време на този процес, приложенията ще се стартират по-бавно. ОС също така трие стари записи в тази папка, така че я поддържа в сравнително малък обем. Триенето на тези файлове единствено може да подобри времето за зареждане на ОС, тъй като системата трябва да зареди по-малко информация. Но и смисълът от това се губи, защото ОС ще започне пак да си прави записи там.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.