Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за игри ( Съвети )

Featured Replies

review Gigabyte 660 Ti

Излезе че тази видео карта е по - добра от GTX 570 , а са на една цена . Също така по - ниска консумация на ток , както и по - хладна . А след овърклок се преравнява като показатели към GTX 670 2G . Странно как радиатора ми изглежда по-малък , както и самата платка . Явно нано-технологията си казва думата .

Избора ми е готов , започва голямото дебнене за компоненти . Благодаря на всички за съветите , ще помоля админите , да не заключват темата , понеже както обещах , ще сложа снимков материал , надявам се да е скоро .

Ето едно интересно

660 Ti в SLI .

Картата изглежда малка, защото охладителя е голям ;) Цели 27 сантиметра.

Публикувано изображение

Пропусна да кажеш, че е и много тиха при тежки игри. Не ми се мисли какво правят две карти за 1200 лева.

Zotac внасят ли се у нас?

Не съм го срещал май...

Zotac имаше преди в Мост.Отдавна не съм ги виждал.

Zotac имаше преди в Мост.Отдавна не съм ги виждал.

Жалко, не внасят качествения Zotac, а внасят Palit . . .

Да ви имам проблемите. Аз открай време съм на тема Inno3D, ама напоследък все по-трудно се намира техен продукт и ако се намери, то е в магазини, продаващи по принцип скъпо. Ей това съм си заплюл:

Публикувано изображение

Гледай какво става тук при натоварване:

Публикувано изображение

А пък тук да не ти говоря:

Публикувано изображение

Само дето незнам нищо за цената. Всъщност, споменава се 349 долара, което тук би трябвало да означава между 650 и 700 лева, ако изобщо се появи.

Иначе само това се намира за жалост:

http://www.stealtech..._0_x16_id31510/

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте . Отново малко ще съживя темата . Този път вече наистина последно .Разликите от последния път , когато бях писал са няколко..

На първо място смених остарялото ми 8800 GT с Gigabyte 660 Ti 2GB ( от подписа ми ) .

Също смених си кутията , клавиатурата и мишката ( съответно CM Trooper , Challenger Pro и Tt BLACK) За тези глезотийки заедно с новото видео наместих малко над 1к  . 

Най-голямата разлика обаче спрямо предния ми замисъл е тази че ( понеже съм последна година в университета специалност Компютърни системи и технологии трябва да направя като дипломна работа овърклок на компютърна конфигурация ) . Тоест трябва да наблегна на Water Cooling-а спрямо Air Cooling-a .

Ето ги и компонентите на които съм се спрял :

Дъно  тук единствено ми прави впечатление , че пише в описанието следното : The PCI Express x16 slot supports up to PCI Express 2.0 standard when an Intel 32nm (Sandy Bridge) CPU is installed. Значи ли това че ако е Ivy Bridge CPU-то поддържа PCI-Express 3.0 standart ?

Някой ако може да ми обясни разликата между това и това захранване на Coolermaster , понеже предпочитам Hybrid-a с Fan Controller-a , а и цената им е една и съща  Сравних ги внимателно двете в разширеното описание и разликите които открих са , че Hybrid-а има повече конектори , както и Input Current 9 - 4.5A срещу Input Current - 11-5.5A каквото и да означава това :/ 

CPU  тук две мнения няма :/

VGA  втора такава за 2-way SLI

Трябват ми съвети също за оперативна памет която да се охлажда чрез водно охлаждане по възможност 2х4 GB DDR3 или по скоро взимам някаква качествена памет и тези които ми правят водното охлаждане , се оправят с нея ?

Разгледах водните охлаждания за CPU на Corsair H60 , H80 и H100 . Но определено за тези пари мисля че не си заслужават . Някой пробвал ли е при тези момчета да си сложи водно охлаждане ?

Това са ми въпросите , чакам вашите съвети . 

Редактирано от naTpuoT (преглед на промените)

За слито имам много резерви , по-добре изчакай 8000 серия , продай текущата карта и се насочи към някой топ модел!

За захранване се насочи към Х серията на Сийсоник голд или платинум сега са на добри цени!

• Автор
За слито имам много резерви , по-добре изчакай 8000 серия , продай текущата карта и се насочи към някой топ модел!

За захранване се насочи към Х серията на Сийсоник голд или платинум сега са на добри цени!

Благодаря ти за съветите , но съм твърдо решен да правя SLI с този модел видео карти , както и марката на захранването . Знам че Seasonic-а са едни от най-добрите , но и CoolerMaster-ите доста добре се представят . При захранванията е важно КПД-то , а в случая и двата CoolerMaster-a са с над 90 % тоест златно КПД .По скоро ме интерасува разликата между двете захранвания , въпроса за дъното , въпроса за водното охлаждане и рам паметта.

Аз не виждам какъв е смисъла за такива силни захранвания , като едно такова ще ти свърши перфектна работа за сли и ок на системата която си замислил.

Тези захранвания са с 92% ефективност и не знам какво повече може да иска!

• Автор
Аз не виждам какъв е смисъла за такива силни захранвания , като едно такова ще ти свърши перфектна работа за сли и ок на системата която си замислил.

Тези захранвания са с 92% ефективност и не знам какво повече може да иска!

Не е лошо захранване , но целта е да имам определен резерв , понеже ще гоня овърклок , също така , ще слагам SSD , няколко HDD след време , имам доста вентилатори на кутията ( вмомента са 6 както виждаш от подписа ми ) а имам още 2 свободни места за 120-ки под хард дисковете), това всичкото са консуматори , а и ако взема Hybrid-a тъкмо ще имам Fan Controller и за останалите 2 вентилатора, които на този етап съм свързал на трипиновите слотове на дъното . Иначе кутията ми си има вграден Fan Controller който е с 6 степени и управлява 4 вентилатора .

Offtopic

Редактирано от naTpuoT (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.