Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реставрация на стара компютърна конфигурация

Featured Replies

Здравейте, пичове! Искам да ви попитам знете ли някоя фирма или организация в България (за предпочитане е в София), която изкупува стари PC- та и лаптопи на разумни цени? Понеже искам да си подновя старите кошнички :( , а в нет-а попадам все на някакви фирми които според мен са по скоро фантоми, отколкото биха ми свършили работа.

• Автор

Всяка една част да се оцени според цените към днешна дата, а не като се срещна с хората те да ми кажат - "виж сега по- добре ни го подари, щото така ще имащ по- голяма изгода :P ". Понеже машината за която говоря не от времето на вай Тошо: процесор - AMD на 1.8GHz, памет 2GB, хард диск 60GB, видео карта GeForce 5500......

Всяка една част да се оцени според цените към днешна дата, а не като се срещна с хората те да ми кажат - "виж сега по- добре ни го подари, щото така ще имащ по- голяма изгода :P ". Понеже машината за която говоря не от времето на вай Тошо:

процесор - AMD на 1.8GHz, памет 2GB, хард диск 60GB, видео карта GeForce 5500......

Аз пък ще ти отговоря така "виж сега" тази машинка е преклонна възраст за компютър, като се има в предвид, че всеки месец и година излизат нови и нови компоненти, твойте вече са се обезценили до такава степен, че ако компютърчето ти работи безпроблемно е по-добре да си го запазиш за себе си.Просто няма смисъл да го дадеш за 70-80лв,100 трудно ще му вземеш!Ти си вземи нов пък този да го ползват близките ти или на някой приятел го дай.Иначе можеш да го пуснеш на части за продажба, но цената която ще вземеш ще бъде ниска!

Поооо спомени от счетоводството, компютърна конфигурация се амортизираше за 3 години и на 3-тата цената ѝ е 0 лева... По днешни цените такива стари компоненти се изкопуват на 5-10 лв на работещ чарк... Това са реалните цени и ако намериш някой да ти даде повече, то си намерил някой балък, ако мога така да се изразя. Още повече, не си дал никаква информация. Тая памет хубааво е 2 GB, ама колко на брой плочки са това и каква е? DDR1, DDR2?? И тоя процесор на 1,8 GHz, че AMD да нямат само 1 процесор на съответната честота. Кой сокет е, марка и модел на процесора? Ами дъното какво е? Някой Foxconn или примерно Asus? Какъв форм фактор, чипсет? Daredevil_666 ти го е казал много вярно. Пари за това няма как да вземеш, по-добре го пази за спомен, за резерва, ами се замисли да си купиш нов направо.

.:edit:.

Даже не е 3 години, а е години срока за пълна финансово-счетоводна амортизация на компютри и компютърни системи... линк, като се обмисля (или обмисляло) да бъде увеличен срока на 3 години...

Системата ми преработва линка автоматично. Изглежда е към непозволен сайт... http:// kaldata.com /info.php?id=18715 - без съответните интервали

• Автор

Ясно, разбирам. Както казвате все пак машината си има някаква цена, дори и ниска. Въпреки това 40-50 лв ме устройват. Щото няма къде да го държа ако реша да си взимам нов, а мониторът му е големичък и ми се ще и него да разкарам. Така че споменахте че е възможно макар и на части да се продаде. Къде може да стане това, в коя част на София?

Аз бих заложил на обяви в интернет. Има раздел за продажби в Калдата, може да се пробва през Дата.бг и други сайтове. Като цяло шанса да вземеш по-висока цена се увеличава в подобни сайтове, защото не всички знаят актуалните цени. Също така си имаме тема и за оценяване и ако кажеш точно всеки 1 компонент колегите бих оценли точно реалната цена, а колко ще му искаш вече е твое решение. Успех!

• Автор

Ако се интересуваш (quickJO) толкова много мога да го проверя, понеже по горе инфото, го написах по спомени?! Иначе от доста време не съм му отварял кутията.

Редактирано от breaniac (преглед на промените)

Пазарлъци и коментари на лични! quickJO

На такъв компютър може да се сложат тихичко захранване и охлаждане и да се пусне да работи като рутер (с DD-WRT или подобна дистрибуция) - така би могъл да се оползотвори, понеже, както колегите вече казаха, частите са се обезценили прекалено много, за да могат да се продадат.

• Автор

Предварително се извинявам за някои от неточностите в конфигурацията по горе, но ви казах че ги вписах по спомени.

Значи точната конфигурация е :

процесор - AMD Athlon™ XP 2200+/ 1.8GHz

памет - KvR400X64C3A/512 64M x 64bit DDR400 (една плочка е и е на 512МВ)

видеокарта - NVidia GeForce FX5500

периферия - Lederflash DVD/RW; CD/RW; Flopy dick drive; клавиатура (не е безжична)

харддиск - Maxtor 60GB ATA/133

дънна платка - L7VTA Rev1.0 SocketA Mainboard или можете да видите още инфо към нея на този линк:http://www.tbreak.co...icle.php?id=146

Редактирано от breaniac (преглед на промените)

Ако наистина искаш да го продаваш пусни обяви по съответните форуми, както ти е предложил quickJO. Там ще получиш най-добра цена, а не при фирмите. На тази конфигурация пре-спокойно може да й искаш 60-70 лв., а при късмет да попаднеш на подходящия човек до 90-100 (трудно, но не е невъзможно).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.