Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новите ви книги

Препоръчан отговор

Здравейте! Нека тук споделяме новите книги, които сме си купили. От мен: "Портокаловото момиче" от Юстайн Гордер "Аутопсия на една любов" от Виктор Пасков Вие сте...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

"The new knighthood"- Malcolm Barber; "Античното военно дело в Елада и Рим"- Живко Жеков

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Инкарсерон" - Катрин Фишър. "Аз съм номер четири" и "Силата на шестимата" от Питакъс Лор

Редактирано от flare (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Гарнизон Василиск" - Дейвид Уебър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Току що завърших "Елегантността на таралежа" на Мюриел Барбери, която невероятно ме развалнува. Препоръчвам с две ръце. :) И, за да изляза от психичното вцепенение, в което ме постави, започнах "Народна топка" на Михал Вивег. Надявам се да е леко, неангажиращо четиво.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

О4аквам в близките дни да излезе една задължителна за мен книга-"Кралете 4удотворци" на Марк Блок.Звънях им,уж този месец трябва да излезе...Ма ще по4акаме,щом се налага.Инак последно си взех докторската дисертация на Митко Моллов,която преиздадоха преди около месец от БАН "Марин Дринов"(Първото издание е уж от 2010,ама така и не съм го мернал по книжарниците.Явно е било в изкл. малък тираж),"Венецианската полит. концепция на Византийската империя"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес се радвам като циганин на сбор или като прасе на суроватка.Сдобих се с една много ценна книжка-"Аграрните институции в Османската империя 17-18 век" на Евгений Радушев.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре стартира засега годината-в петък о4аквам да полу4а една книга,която трябваше да излезе преди 2 години.Но карай...Важното е, 4е все пак отпе4атването и излизането и на книжния пазар е факт.Става дума за "История на лангобардите" на Павел Дякон, от която съм 4ел само фрагменти в един от томовете на ЛИБИ(Латински извори за бълг. история).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стивън Кинг - "Зъл мрак,угаснали звезди"

Редактирано от larryone (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Пиша ви ако може да харесате и споделите нашата страница във фейсбук. Става въпрос за фентъзи роман и сега се опитваме до наберем популярност. Вярно че това не е най-правилната тема във форума, но се надявам, че ще ни подкрепите. Повече информация ще намерите на страницата ни. Благодарим ви предварително http://www.facebook.com/preobrazena

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разгеле!Най-сетне докопах "Богомилите" на Оболенски.И тя е остаряла откъм концепция,но е задължителна за всекиго,интересуващ се от темата.То е ясно, че в близките век-два няма да преведат Хамилтън, и ще караме на Ангелов,Примов,Йорданов и поостарялата класика на Оболенски.Спасението,донякъде, е "Другият бог" на Юри Стоянов.Там са резюмирани най-новите изследвания и като цяло спада също към задължителната литература.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Алеле хафте! Какво бижу набарах... Пак се зарадвах като свиня на суроватка! Днес ми докараха на крака( по куриерче) "Божиите войни. Кръстоносци, сарацини и битката за Йерусалим"( една от култовите Оспрей-ки). Случайно я скивоцах в "Книгомания" и естествено си я поръчах. При положение, че е разпродадена отдавна-отдавна в целия свят и я няма в чуждестранните он-лайн книжарници, това си бе удар в 10-ката! Ама то тук, в България, лудите,които се интересуваме от тази тема, не сме чак толкова много. Та затова е и останала тая една- едничка бройка. Автори са двама от най-големите познавачи на темата- др. Дейвид Никъл и др. Хелън Никълсън( А бе тези двамата са все едно Мерджаните на медиевистиката). И те така...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последно си купих "Не пипай тази книга". Но по принцип нямам много възможност да отделям пари за книги и за това ги чета онлайн

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мали, мали, мали... Другата седмица трябва да пристигнат Дафтари и Партнър! Фархадката се каня от миналата година да го прочета, че, както споменах в един друг мой коментар, книжката на проф. Луис става, ама е слаба ракия в сравнение с най- доброто съвременно изследване на сектата на асасините, дело на проф. Дафтари. А с името на Партнър се сблъсках покрай едно друго гуру, само че в областта на тамплиерологията- проф. Малкълм Барбър. Барбър го цитира в последната глава на култовата си " Новото рицарство. История на Ордена на тамплиерите.", в която разбива на пух и прах всички окултни бълвочи, свързани с тях. А бе накратко казано- книги- ЧУКОВЕ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Вчера пристигна био-то на Моле от Демюрже. Попрегледах я,ама тея англета са извършили уникална глупост. Ей, явно не само в нашите издателства нивото е спаднало доста, ами и в "белите страни". От 'Профайл буукс"( поръчах си английския превод, че с тоя френски съм доста зле; инак щях да я прочета в оригинал) са наели някой си Боб Иймс да направи корицата на книгата. И к'во изтипосал тоя бастун- на книга за най- прочутия тамплиер да сложиш малтийски кръст...Е нямам думи! Да се бяха консултирали с Барбър или Никълсън поне! Или да се бяха допитали до Демюрже! Интересно ми е дали най- големият съвременен френски познавач на военно-монашеските ордени е видял английското издание...Инак вътре си е читава, и доколкото я прелистих набързо е с добър превод. Да завърша Шонбаум и я започвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поръчах си "Сицилианските вечерни" на мастър Рънсиман. Отдавна се канех да я купя, но все отлагах. А инак имам доста голям мерак да си набавя някое от класическите изследвания на Лътрел за Хоспитала, обаче ма. ка си е.али с тея цени- по 100 евро едната книга! Ох, плаче ми се...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Онзи ден си купих "Мръсна хаванска трилогия" на Педро Хуан Гутиерес. Прочетох я на един дъх. Цинична, вулгарна, реалистична, очарователна... Определено ще си взема и другите две негови книги :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...