Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новите ви книги

Featured Replies

Charlaine Harris - Dead Ever After - Sookie Stackhouse #13

Мдам, мне много дълбока книга, но за който следи как свършва историята със серияла на HBO, това стига... да, доста отдавна има разминавания, това е финала :)

• Отговори 123
  • Прегледи 40,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ей, много се о'арчих, ама няма как. Купих си и класиката на бай Хоусли "Италианските кр. походи", че и нея откога се каня да я купувам, ама пустите му китайски знаци все малко!

Ей, много се о'арчих, ама няма как. Купих си и класиката на бай Хоусли "Италианските кр. походи", че и нея откога се каня да я купувам, ама пустите му китайски знаци все малко!

Абе, тея твои книги, нещо много бавно пристигат...

Иха! Поръчах си и "Италианските кр. походи 1254-1343" на Норман Хоусли.

Ne sus Minervam!

(...смях в залата...)

п.п. А и хубавите ябълки, прасетата ги ядат, нали?

(...смях в залата...)

п.п. А и хубавите ябълки, прасетата ги ядат, нали?

Посочи ми поне една причина да общувам с индивид, който не познава българската граматика. Запетайка, поставена на неподходящо място, "П.П", изписан с малки букви...Ама наглост за Световно!

Редактирано от Най-големия (преглед на промените)

... "П.П", изписан с малки букви...Ама наглост за Световно!

Г-н "Най-големия", преди да критикувате някого за познанията му по българската граматика, първо попълнете своите пропуски. За сведение - след всеки препинателен знак се оставя празна позиция - нещо, което явно не знаете, след като многоточието в поста Ви е залепено за следващата дума.

Редактирано от Violeta_63 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Взех си и " Оксфордският пътеводител в егип. митология" на изгодна цена. Под редакцията на бай Редфорд е; едни от най-големите имена в областта са автори на статиите вътре... А бе густо за ума, ако се интересуваш от тематиката. Препоръчвам!

още не съм я прочела, но я взех.....биографията на Стиб Джобс....струва ми се интересна

• 2 седмици по-късно...

и аз си поръчах последната на Дан Браун,чакам я тази седмица да дойде

Една фантастика, която ми препоръчаха и една книга за хоопонопоното, понеже ми стана интересно защо толкова хора го харесват :-)

Публикувано изображение
"Тел" от Хю Хауи

"Тел" е най-добрата научна фантастика, която съм чел от години." /Дъглас Престън/

Насред ширеща се разруха съществува общество, обитаващо силоз под земята, дълбок повече от сто етажа. Там мъже и жени живеят според правила, за които са убедени, че добре ги защитават. Шериф Холстън, който години наред се е придържал към тях, неочаквано престъпва най-голямото табу: пожелава да излезе навън.
Решението му поставя началото на поредица драматични събития. За негов заместник е назначена Жулиета, която не познава закона, но има дарбата да поправя машини. Поверена й е задачата да се заеме с поправянето на силоза, но тя съвсем скоро ще разбере колко сериозно е повреден нейният свят. Навън дебнат заплахи, но опасностите вътре са не по-малки.
В постапокалиптичния свят на "Тел" никой не е в безопасност.

Публикувано изображение
"Най-лесният начин" от Мейбъл Кац

Кога ще имате всичко, което желаете? Знаете ли какво ви пречи да заживеете живота на мечтите си? Вие! Но вината не е ваша. Животът е предвиден да е лесен. Нужно е да се научите да освобождавате и отърсвате. Ще постигнете това чрез принципите на "Най-лесният начин" и хоопонопоно.

Тук ще откриете практически и лесно приложими средства как:
-  да изтривате негативните програми, които възпрепятстват плановете, целите, решенията ви и резултатите;
-  да бъдете отворени и гъвкави, за да стигнете до решенията чрез вдъхновението и интуицията;
-  да постигнете вътрешна хармония независимо от случващото се наоколо;
-  да преодолявате бариерите, които сами сте си наложили;
-  да живеете и работите по-ефективно.

Ще се научите:
-  да придобиете уменията за ефективно решение на проблемите;
-  да създавате правилните за вас връзки и отношения;
-  да използвате силата на ума си, за да постигнете яснота и целенасоченост;
-  да откриете кои сте, да катализирате вродените си таланти и потенциал в живота си;
-  да привличате правилните хора и ситуации.

Ще осъзнаете, че:
-  никой и нищо извън вас няма значение; само вие и мислите ви;
-  вие се абсолютно отговорни, не виновни;
-  когато вие се променяте, всичко се променя;
-  любова и прошката са ключът.

В продължение на 12 години Мейбъл Кац е обучавана от д-р Хю Лен, хавайски шаман. Двамата са помогнали и вдъхновили милиони хора по цял свят да открият истинската си същност и да променят живота си веднъж завинаги.

Това е най-ясното обяснение на хоопонопоно - техниките и принципите на д-р Хю Лен. Хоопонопоно е отвъд "Тайната". Иначе казано, "Тайната" и "Законът на привличането" са само част от отговора. Хоопонопоно е най-ефективният метод за постигане на трайна промяна, щастие и вътрешна хармония.

• 3 седмици по-късно...

Купих си:

1." Теория на голямата война " и " Теория на голямата война: Отбраната " на Клаузевиц (Абсолютна класика; мисля, че коментарът е излишен.);

2. " История на футбола "- проф. Пол Дичи

• 3 седмици по-късно...

"Югозападните бълг. земи през XIV век"- Х. Матанов и "Римската цивилизация" на Гримал. Случайно ги намерих в един антиквариат и съм very  радостен. :clap:

Публикувано изображение

А аз периодично обикалям щандовете и следя за нещо намалено на по 4-5 лева. Има добри попадения и в момента чета едно такова. Електронни книги  не чета, щото смятам че компютърът е за други неща. Все се каня да си купя нещо като електронен четец, но и това ще стане някога вероятно. Все пак книгата е много по-удобна от някаква електронна джаджа или монитора на лаптопа и компютъра. 

А аз периодично обикалям щандовете и следя за нещо намалено на по 4-5 лева. Има добри попадения и в момента чета едно такова. Електронни книги  не чета, щото смятам че компютърът е за други неща. Все се каня да си купя нещо като електронен четец, но и това ще стане някога вероятно. Все пак книгата е много по-удобна от някаква електронна джаджа или монитора на лаптопа и компютъра. 

Зависи от жанра, аз каквото чета изобщо го няма намалено напротив - все е антикварно и по-скъпо.

Купувам си книги вече само и единствено от онлайн книжарниците - защото винаги все някъде някоя има отстъпка та...

А за електронната книга и аз не свикнах, не ме кефи и това е, обичам от дете мириса на печатарското мастило, на хартията...

И аз съм така, търся намалени книги. Намират се много изгодни неща. 

Съгласна съм, че най-добре си е да четеш на хартия. Все пак и четецът е страшно удобен, има доста книги, които вече са изчерпани или много скъпи и няма как по друг начин да се добера до тях. Като свикнеш е супер.

Последната книга, която си купих е "Градът на сънуващите книги" от Валтер Мьоерс. Наистина е интересна, препоръчвам я. 

• 1 месец по-късно...

Днес си взех след доста голямо отлагане "Когато всички пътища водеха към Константинопол". Просто задължителна. Препоръчвам!

• 4 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.