Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новите ви книги

Featured Replies

Алеле хафте! Поръчах си класическото изследване на Силвия Шайн за плановете на папството за отвоюването на Светите земи 1270-1314 г. на изкл. изгодна цена. То се е превърнало по принцип в една от фундаменталните творби за разгл. период и тематика и е базирано главно на докторската и дисертация в Кеймбридж. А бе както казват чистите, натурални българи: "А маст рийд буук!".

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

• Отговори 123
  • Прегледи 40,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Преди малко забелязах, че остават 40-ина дни до излизането на пазара на една ценна за мен книга, ама изненадата бе в уникално невежото и описание. Става дума за поредния шедьовър на проф. Райли- Смит за Хоспитала( поне се надявам да е, знаейки качествата на автора). Но тея от издателството ме хвърлиха буквално в тъч( или ме запратиха в царевичака- това пояснение е специално за филолозите от БАН). Уникално груба грешка! Ей, ма тея западни издателства са прихванали явно от нашите някой вирус...Или е световен феномен? Карай..Да не се ядосвам пак, че ще е нужна една голяма червена точка. Накратко казано, нямам търпение да си я поръчам.

Иха! Поръчах си и "Италианските кр. походи 1254-1343" на Норман Хоусли. Шайн пристигна и другата седмица си я прочитам с голям кеф.

• 2 седмици по-късно...

До дни трябва да пристигне и "Митът за папеса Йоана" на проф. А. Боро. Спомням си, как преди 9-10 години прочетох "Свещеният вертеп" на Таксил, и възприех тази легенда за истина. По-късно, естествено, когато започнах да чета сериозна истор. литература, разбрах за несъстоятелността на тази и въобще на доста други легенди. Но досега не бях срещал сериозно изследване по темата. И преди месец зърнах това на проф. Боро, което се оказа и стандартната и изкл. изчерпателна монография. Препоръчвам.

Последно си купих една книга за здравословнен живот и здравословно хранене. Казва се "Истинската храна" и има 4-ри части :) Има рецепти поднесени под формата на картички. Дизайна й е много забавен, а всъщото време книжката еполезна за начинаещи готвачи и за хора, които искат да живеят малко по-здравословно ;)

• 4 седмици по-късно...

" Военно- религиозните ордени- XII-XIV век" на Алан Фори. Както го определят леля Хелън и компания- най-доброто еднотомно изследване по темата, превърнало се в класика.

" Султан Махмуд ll и краят на еничарите"- проф. Страшимир Димитров. Класиката на Цветана Георгиева я намерих преди 2 години в Рег. библиотека и си спестих някой и друг лев, ама тая е само за читалнята, и ми се наложи да си я купя.

• 2 седмици по-късно...

Йес! Поклон доземи за леля Хелън и др. Опсал!Големи пичове се оказаха и двамата. От лекцията на Никълсън разбрах за дисертацията на Е. Опсал("Тамплиерите, хоспиталиерите и тевтонските рицари и техните владения в Мореа"), която, за съжаление, не е издадена(отпечатани са едва няколко бройки от печатницата към Уисконсинския университет за "вътр. консумация"). Успях чрез Хелън Никълсън да се свържа с др. Опсал и той след като разбра за моите интереси в тематиката, бе много любезен да ми изпрати едно копие на докторската си дисертация. Очаквам я другата седмица да пристигне и, естествено, я "изяждам с кориците".Мале, така не съм се радвал от гола на Пешо-Двата криви крака с/у Ураган( Грудово).

• 4 седмици по-късно...

Ама вие съвсем не се хвалите с нови придобивки! :)

Аз пък съм "малка фръцла", както ме наричаше баба и ще ви се изфукам с две нови кноги, които си купих. Първата вече съм я чела, но сега си я купих, за да я имам, защото е пълна с полезна и актуална информация за живота, климата, културата в Нова Зеландия - дори и за това как се получава гражданство там и от кои сайтове предлагат най-пълна информация - "На Изток в Рая" на Изабела Шопова, българска авторка, която шест години прекара в Нова Зеландия и после се премести в Австралия и написа втора книга - "На Запад от Рая". Сега съм горда притежателка и на двете и смятам да започна с избора в Австралия ли да се преместя, в Нова Зеландия ли... Поне описанието на двете страни е достатъчно добро - и с положителни, и отрицателни моменти в сблъсъка на културите, та ще може да преценя :)

Публикувано изображениеПубликувано изображение

• 6 месеца по-късно...

" Изкуство и общество в България през турския период"- Махиел Кил. То това му е докторската дисертация от '85-та година де факто. Търся и другата му, преведена на български, книга " Хора и селища в България през османския период". Ако някой има информация къде мога да я намеря, да каже.

Поздрави

• 3 седмици по-късно...

Ей сега си купих класиката на Питър Конали "Гърция и Рим по време на война". Иде ми да си ударя г.за в тавана от кеф!

• 5 седмици по-късно...

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Няколко души ми ги нахвалиха, та реших и аз да си ги взема

Никога преди НЕ бях чел подобен род книги, на вампирска тематика. Но това заглавие ме държа в напрежение докрай. Очаквам и другите две части.

Горещо препоръчвам Андрю Фукуда - Ловът.

• 2 седмици по-късно...

Двата тома на Фондацията на Азимов

Страхотна книга...

Страхотна книга...

И най-странно ми беше че не бях чел единия от романите

Но цялата тема не е някак пълна без Стоманените пещери, Роботите на Зората и другите

Малко ме е срам да кажа,че до сега не бях чела Името на розата на Умберто Еко :shy11:

Та така,това ми е новата книга.

Малко ме е срам да кажа,че до сега не бях чела Името на розата на Умберто Еко :shy11:

Та така,това ми е новата книга.

Гледай след това и филма, много е добър :)

Да с шОн Конъри е нали?

Мда. Много добра книга - и филм.

• 2 седмици по-късно...

здравейте,ето една нова книга от 2 седмици,казва се "Целувката на сатаната"от Зайн,увлекателна и интригуваща книга.

Чатла-патла-кайнана!

Най-накрая, след толкова много отлагания, си купих "Тамплиерите- избрани извори" на Барбър и Бейт. Щастлив съм, га че съм опънал ранната Летисия Каста. :drunk:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.