Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся обяснение на странен летящ обект.

Featured Replies

Често вечер при ясно време в небето на ниско растояние от земята забелязвам летящ обект,който свети с жълта светлина и не мига.Наблюдавайки го аз забелязвам,че какт освети изведнаж светлината изчезва и обекта се скрива,не издава шум движи се сравнително бързо. Интересно ми е да разбера какво може да е това. Забелязвам го от 2,3 години. Питал съм много хора,казва ли са ми ,че е сателит- но сателит на толкова ниско разстояние едва ли лети. Не го виждам всяка вечер, но от лятото до сега съм го видял 5,6 пъти. рязко сменя посоката като се движи,не разполагам с професионален бинокъл. Бих се радвал ,яко някой може да ми отговори. Немога да си задоволя любопиството. (:

• Отговори 54
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

ако височината е колкото пътническите самолети,които оставят бяла линия в небето.при нощно време тази далечина е нормална за сателит. до колкото знам,сателитите около земята се намират на различна височина и пак са във орбита.май зависи от тяхното тегло.колкото е по-малък и лек,толкова по-ниска орбита има.

Често вечер при ясно време в небето на ниско растояние от земята забелязвам летящ обект,който свети с жълта светлина и не мига.Наблюдавайки го аз забелязвам,че какт освети изведнаж светлината изчезва и обекта се скрива,не издава шум движи се сравнително бързо. Интересно ми е да разбера какво може да е това. Забелязвам го от 2,3 години. Питал съм много хора,казва ли са ми ,че е сателит- но сателит на толкова ниско разстояние едва ли лети. Не го виждам всяка вечер, но от лятото до сега съм го видял 5,6 пъти. рязко сменя посоката като се движи,не разполагам с професионален бинокъл. Бих се радвал ,яко някой може да ми отговори. Немога да си задоволя любопиството.

(:

Няма такова понятие, като "ниско растояние от земята".

На едно и също място ли го наблюдаваш ? Какво се намира на това място в действителност ?

Хора са се заблуждавали от ел. лампи, светлини на автомобили, отражения в лъскав предмет и т.н.

ако височината е колкото пътническите самолети,които оставят бяла линия в небето.при нощно време тази далечина е нормална за сателит.

до колкото знам,сателитите около земята се намират на различна височина и пак са във орбита.май зависи от тяхното тегло.колкото е по-малък и лек,толкова по-ниска орбита има.

Те иначе нямаше да са сателити. А това за теглото и височината е направо уникално. До Луната сигурно са изпращали неща, колкото кибритена кутийка.

• Автор

Хах. Мястото където живея се намира срещу борова гора и няма такива светлини в небето над нея, само звездите. растоянието немога да го определя по ниско от летенето на пътнически самолет. Не оставя следи след себе си и звук. Просто една летяща жълта точка. Не мисля ,че е сателит. Просто не намирам обяснение за това. мм ?

Редактирано от O'Neil Otten (преглед на промените)

Няма такова понятие, като "ниско растояние от земята".

На едно и също място ли го наблюдаваш ? Какво се намира на това място в действителност ?

Хора са се заблуждавали от ел. лампи, светлини на автомобили, отражения в лъскав предмет и т.н.

Те иначе нямаше да са сателити. А това за теглото и височината е направо уникално. До Луната сигурно са изпращали неща, колкото кибритена кутийка.

това не съм го измислил аз.такива са законите на физиката.колкото по лек е обекта,толкова по ниска орбита има.за това на големите пътнически самолети най им изнася височина от 9-11000 метра.

това не съм го измислил аз.такива са законите на физиката.колкото по лек е обекта,толкова по ниска орбита има.за това на големите пътнически самолети най им изнася височина от 9-11000 метра.

А за съпротивлението на въздуха нещо да кажеш ?

Нали не искаш да кажеш, че пътническите самолети летят в орбита ?

Геостационарна орбита е кръгова орбита непосредствено над Земния екватор (0° географска ширина), на 35786 км. над земната повърхност, сорбитален период равен на периода на завъртане на Земята. Така спътник на геостационарна орбита би изглеждал сякаш виси неподвижно над дадена точка от земната повърхност.

Тази особеност прави орбитата подходяща за комуникационни спътници - тъй като спътник с такава орбита винаги стои в една и съща част на небето над дадена точка, към него лесно може да се насочи неподвижна антена.

Идеята за геостационарна орбита първо е била разработена от Артър Кларк и публикувана през 1945 г.[1] Според него тази орбита би била много полезна за комуникационни сателити. Поради тази причина, геостационарната орбита често се нарича Орбита на Кларк.

Източник - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0_%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0

Ниска околоземна орбита е орбита на изкуствен спътник около Земята, която попада между границите на атмосферата и радиационните пояси. Границите на ниската земна орбита не са твърдо определени, но обикновено се приема, че орбита с височина от 200 до 1200 км е ниска околоземна орбита.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B0_%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B0

А за съпротивлението на въздуха нещо да кажеш ?

Нали не искаш да кажеш, че пътническите самолети летят в орбита ?

летят почти във орбита.по този начин теглото на обекта е почти нулево спрямо гравитацията.по този начин се движат по-пълноценно и ефективно,като и използват възможно най малко гориво. орбита е понятие в което гравитацията не привлича обекта към земята.за това тегло и височина са в основата на това понятие.

• Автор

Тоест това което виждам е спътник-сателит.? Свети жълто ярко без да премигва движи се и за 1,2 минутки изчезва ? И лети по ниско от самолет? Аз немога да си го обясня.

Редактирано от O'Neil Otten (преглед на промените)

летят почти във орбита.по този начин теглото на обекта е почти нулево спрямо гравитацията.по този начин се движат по-пълноценно и ефективно,като и използват възможно най малко гориво. орбита е понятие в което гравитацията не привлича обекта към земята.за това тегло и височина са в основата на това понятие.

Мили боже. Моля те, кажи ми че се ебаваш!

Честно, това не го знаех.

Интересно, но не съм го и усетил.

Тоест това което виждам е спътник-сателит.? Свети жълто ярко без да премигва движи се и за 1,2 минутки изчезва ? И лети по ниско от самолет? Аз немога да си го обясня.

не е задължително да е сателит.може да са извънземни,може и таен експериментален летателен самолет.

по дискавари съм гледал предавания за подобни летателни самолети или летящи чинии.наистина си изглеждаха странно и летяха още по странно.

Най-вероятно го виждаш само когато е осветен от слънцето, а за височината е относително-зависи от гледната точка(нали знаеш, че Земята е кръгла).

Мили боже. Моля те, кажи ми че се ебаваш!

не се ебавам с това.сами можете да видите,че пътническите самолети летят на различна височина.

малките пътнически самолети си летят на около 6000метра и с просто око се вижда самолета.големите трябва да летят между 9000 и 11000метра.

те се виждат като точка и оставят следа.

не се ебавам с това.сами можете да видите,че пътническите самолети летят на различна височина.

малките пътнически самолети си летят на около 6000метра и с просто око се вижда самолета.големите трябва да летят между 9000 и 11000метра.

те се виждат като точка и оставят следа.

SR-71, според теб, голям самолет ли е ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Най-вероятно го виждаш само когато е осветен от слънцето, а за височината е относително-зависи от гледната точка(нали знаеш, че Земята е кръгла).

Какво слънце те гони аз го виждам вечер когато има звезди не слънце.Караш ме да се смея.

Какво слънце те гони аз го виждам вечер когато има звезди не слънце.Караш ме да се смея.

то всички звезди ги виждаш,защото са огряни от слънца.нали не мислиш,че луната свети?

SR-71, според теб, голям самолет ли е ?

това не е пътнически самолет.там икономия и печалба не се търсят.гонят се цели за сметка на мощност и много разходи.

то всички звезди ги виждаш,защото са огряни от слънца.нали не мислиш,че луната свети?

С това ме хвърли в тъч направо. Звездите СА слънца. :)

Ти да не мислиш, че на спътника непрекъснато работи двигател, защото ако е така, трябва да дърпа и танкер с гориво.

• Автор

Добре- много обяснения,а аз не разбрах най-важното. Какво виждам всъщност ? С една проста думичка.

това не е пътнически самолет.там икономия и печалба не се търсят.гонят се цели за сметка на мощност и много разходи.

Звездите са далечни слънца.

А луната свети с отразена светлина от нашето слънце.

Спътник в орбита на около 250-300км също може да отрази слънчева светлина дори и през нощта.

Добре- много обяснения,а аз не разбрах най-важното. Какво виждам всъщност ? С една проста думичка.

Няма как да знаем какво виждаш, но най-вероятно е спътник...

никой не може да ти каже по тези оскъдни сведения

Явно дрогата не ти понася.......Спри я!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.