Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся обяснение на странен летящ обект.

Featured Replies

Звездите са далечни слънца.

А луната свети с отразена светлина от нашето слънце.

Спътник в орбита на около 250-300км също може да отрази слънчева светлина дори и през нощта.

не всички звезди са слънца.има много планети между тях.

ако се отдалечиш на достатъчно разтояние от луната,толкова че да я виждаш голяма колкото звезда в небето,ще я виждаш така блестяща,както и всяка звезда в небето.заради голямото разтояние,не се разбира кое е огряно от светлина и кое излъчва такава.и двете си светят.

• Отговори 54
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

аххахахаах ще ме уморите някой ден. Каква дрога човече. Аз не пия не пуша ти за дрога ми говориш тцтцтц май ви трябва едни пълни изследвания тцтц (:

аххахахаах ще ме уморите някой ден. Каква дрога човече. Аз не пия не пуша ти за дрога ми говориш тцтцтц май ви трябва едни пълни изследвания тцтц (:

В Бургас водорасли ли пушите....... :)

• Автор

Да. Ко да правим.

Изразяваш се абсурдно смешно. Звезди и слънца е едно и също нещо. Ако имаш предвид, че не всички светещи обекти в нощното небе са звезди - да.

ако се отдалечиш на достатъчно разтояние от луната,толкова че да я виждаш голяма колкото звезда в небето,ще я виждаш така блестяща,както и всяка звезда в небето.заради голямото разтояние,не се разбира кое е огряно от светлина и кое излъчва такава.и двете си светят.

Приятел, така изглежда Земята от около 5 милиарда километра :

Публикувано изображение

Мислиш ли, че от една светлинна година разстояние ще се вижда нещо ?

Това е около 2000 пъти повече.

Тоест това което виждам е спътник-сателит.? Свети жълто ярко без да премигва движи се и за 1,2 минутки изчезва ? И лети по ниско от самолет? Аз немога да си го обясня.

Отражения на автомобилни светлини в замърсен въздух, лека мъгла, омара или прочие. Наблюдавал съм подобен ефект.

• Автор

Отражения на автомобилни светлини в замърсен въздух, лека мъгла, омара или прочие. Наблюдавал съм подобен ефект.

Разбирам те,но не е това височината немога да е определя но е малко по ниско от пътнически самолет. Свети ярко жълто и се движи сравнително бързо около мен е гора чист въздух и няма отделни светлини и се вижда ясно свети ярко и на 3тата 4твъртата минута просто изчезва. Засижал съм го по продулжително и отново изчезва ?

Позабравил съм ги вече нещата, отдавна беше, но мисля че от планетите в нашата слънчева система виждаме единствено Венера, или Зорница или пък Вечерница както е по позната с народните си имена.

Май и Марс се вижда за него не съм съвсем сигурен.

Вземи отвори един учебник по астрономия и се образовай малко, смешно е да не знаете неща от елементарна култура.

Всички останали звезди са слънца , някои угаснали преди милиард години а защо виждаме тяхната светлина, няма да ти кажа.

Приятел, така изглежда Земята от около 5 милиарда километра :

Публикувано изображение

Мислиш ли, че от една светлинна година разстояние ще се вижда нещо ?

Това е около 2000 пъти повече.

ако сложиш този светещ обект на небето,между така наречените звезди,можеш ли да определиш разтоянието на планетата или слънцето?

всеки обект го виждаме,чрез отделената от него светлина,било то и огряна.

запалени астрономи(от които аз не съм)могат да посочат с ръка и видят близките големи планети като Марс и Юпитер.макар и да сочат светеща точка.

приятна и образователна тема,но ще ви оставям.утре съм първа смяна и ще ставам рано.

приятно е с вас,лека нощ.

Охоооо, кво се чудиш, това е извънземна летяща чиния. Сигурно идват на разузнавателна мисия, от теб се иска да ги следиш и ако е нужно да им съдействаш. Отбелязвай си някъде във колко часа се появяват дата, месец, година, да стане нещо като дневник и ако те посетят създавай нова тема тук във форума, ние ще се опитаме да ти помогнем. Успех.

• Автор

Охоооо, кво се чудиш, това е извънземна летяща чиния. Сигурно идват на разузнавателна мисия, от теб се иска да ги следиш и ако е нужно да им съдействаш. Отбелязвай си някъде във колко часа се появяват дата, месец, година, да стане нещо като дневник и ако те посетят създавай нова тема тук във форума, ние ще се опитаме да ти помогнем.

Успех.

хаха добре добре.

а,влязъл съм в бисери от форума! признавам си,Луната свети. :)

Що сте толкоз гадни, човека вижда скорост, вие търсите геостационарна орбита с отражения от слънцето, по вярвам на версията с миражите, или поне теорията на мираж. Ако си сипеш и две големи и Аладин ще долети :) Затова само бира!

Дай снимай го тва чудо да го анализираме тук научния екип

Темата ми заприлича на един стар виц: Един отишъл при доктора и му казал: -Докторе барам са днеска по топките и напипах 3 яйца!!!! Доктора казал: -Ай стига бе!!! -Ей на, побарай и ша видиш... Пипал доктора, пипал .....2 яйца напипал само.Обаче човека си знаел своето и затова извикали сестрата.Пипала и тя -пак 2.....Извикали и друг доктор, после друг, сестри, абе изредили се всички, обаче все 2 яйца напипвали.Човека им казал, че не стават за доктори, обул си гащите и си тръгнал.На прага го срещнал един познат и го пита: -Кво става бе приятел, да не си болен нещо? -Не бе, отпускар съм и дойдох тука да ми почешат ташаците....... Че и автора май си прави ташак :) Дано сме го начесали, та да миряса.......

• Автор

Темата ми заприлича на един стар виц:

Един отишъл при доктора и му казал:

-Докторе барам са днеска по топките и напипах 3 яйца!!!!

Доктора казал:

-Ай стига бе!!!

-Ей на, побарай и ша видиш...

Пипал доктора, пипал .....2 яйца напипал само.Обаче човека си знаел своето и затова извикали сестрата.Пипала и тя -пак 2.....Извикали и друг доктор, после друг, сестри, абе изредили се всички, обаче все 2 яйца напипвали.Човека им казал, че не стават за доктори, обул си гащите и си тръгнал.На прага го срещнал един познат и го пита:

-Кво става бе приятел, да не си болен нещо?

-Не бе, отпускар съм и дойдох тука да ми почешат ташаците.......

Че и автора май си прави ташак :bedtime2: Дано сме го начесали, та да миряса.......

Като не ми вярваш си е лично твой проблем.

Дай снимай го тва чудо да го анализираме тук научния екип

Опитвал съм се да го снимам с 14. мегапиксела,но не се получава. Утре едно приятелче ще ми даде професионален бинокъл, и ако го засека отново да лети. ще се опитам да го видя по от близо ,че да придобия представа какво може да е.

Редактирано от O'Neil Otten (преглед на промените)

Опитвал съм се да го снимам с 14. мегапиксела,но не се получава.

Хм, това ме навежда на мисълта че въпросния обект не желае да бъде сниман.

Защо ли се крие ?

• Автор

Хм, това ме навежда на мисълта че въпросния обект не желае да бъде сниман.

Защо ли се крие ?

хаха просто снимката не излиза ясно и абсолутно нищо неможе да се забелязва, а с просто око се вижда ярката светлина бързо се движи, и за няколко минути просто изчезва, това нещо го наблщдавам вече 2 3 години. И винаги съм се питал какво е. Повечето ми казват сателит, но сателит толкова ниско. Но има обяснение де, за всеки въпрос си има отговор.

Редактирано от O'Neil Otten (преглед на промените)

Три години лелее тва много време.

Опита ли да осъществиш контакт ?

• Автор

Три години лелее тва много време.

Опита ли да осъществиш контакт ?

а ти опитай да не се подиграваш.Как да осъществя конкакт ? хаха ще ме пукнете ;д

• Автор

Като не се получава пробвай с видео.

Нямам добра видео камера. Само бинокъл би ми помогнал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.