Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Довечера си купувам ето тази въшка SAMSUNG NP300E5Z-A03BG.

Featured Replies

StarCraft 2 за България беше с екстрите на StarCraft 2 за Европа. Друг е въпроса, че Пулсар го пуснаха на по-висока цена от Amazon. Това ти отговаря и защо в германия Windows-a е 3 пъти по-евтин - нарича се пазарна икономика. Плюс, че ако не крадяхме 99% от софтуера - българските дистрибутори щяха да са повече и с по-добри цени и отстъпки...

• Отговори 88
  • Прегледи 15,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

StarCraft 2 за България беше с екстрите на StarCraft 2 за Европа. Друг е въпроса, че Пулсар го пуснаха на по-висока цена от Amazon.

Това ти отговаря и защо в германия Windows-a е 3 пъти по-евтин - нарича се пазарна икономика.

Плюс, че ако не крадяхме 99% от софтуера - българските дистрибутори щяха да са повече и с по-добри цени и отстъпки...

Българското издание на Starcraft 2 орязано

Jul.26, 2010

В нормалната версия на Starcraft 2 може да намерим пластмасовата кутия, dvd носителя със самата игра на английски, ръководство на английски, външна кутия, която се разтваря и разкрива детайли от играта, арт и други екстри, както и 2 допълнителни талона с кодове “покани приятел”. Това са нещата, които ще получат повечето страни в света. Какво получаваме в България обаче – кутията на играта, самата игра на английски и книжка с ръководство – преведено на български. От какво сме лишени в българските копия – от външната кутия и двата кода “покани приятел”.

http://staypro.eu/newproducts/2097/#more-2097

И не, аз няма да си купя продукт, за който в други държави ми искат 3 пъти по-малка сума, по-изгодно ще бъде да си го внеса от чужбина. Не може да очакваш потребителят да купи нещо, като държиш високи цени. И мен не ме е грижа кой какво прави, аз като потребител искам цена каквато получава всеки друг европеец, не съм по-будала от него, нито съм по-богат от него, а напротив-обратното. Въобще не ме интересува пазарната икономика в момента, никой няма да ме дере повече пари, а на запад същият му продукт да го продава по-евтино. Щото аз няма да си го купя, ако ми го продава по-скъпо отколкото на запад, а съм с 10 пъти по-ниска заплата.

Тук е по евтино защото за коледаще го купят милиони. ... А колко ще го купят в България?? Както каза колегата - пазарна икономика!

Само ще направя малък коментар... Tрудно е да се докажат загубите на софтуерните компании (както и на развлекателните). Да, хората теглят поголовно програми, които дори сигурно няма и да ползват, но това загуби ли се водят? А относно филмите - същата работа. Със сигурност процентът е бая висок (да не кажа, че е доста голям) на хората, които ако не гледат даден филм на РСто, то и на кино няма да го направят. Та това загуби ли са? Точно, че трудно се определя дали е загуба. И по специално за филмовата индустрия - сигурен съм, че хората ще ходят повече на кино, ако имат повече права при "закупуването" на правото на гледане на филм, т.е. лично аз на РС не гледам филми (само сериали) и си ходя поне 2-3 пъти в месеца на кино (имам възможност), но защо, ако не ми харесва филма през първите 15мин. (примерно) не мога да изляза и да ми върнат парите? Защо човек трябва да плаща за нещо, което не харесва? btw, правилно ли разбрах, че РС през 1993та (сигурно някоя 486ца) е струвало 100долара? wtf? edit: да не вземе някой да си мисли, че подкрепям пиратството : lol :

Редактирано от SeeKnDestroY (преглед на промените)

.Изобщо 486 не е струвала 100 долара а доста повече.

Редактирано от Alex&In-Love (преглед на промените)

Народа няма ли право на мнение и решение.Ето - целият български народ иска в интернет всичко да е без пари.Отказваме на производителите да плащаме и заявяваме,че ще пиратстваме всички.Какво ще ни направят?

Ще наложат санкции и ще глобят държавата. А държавата ще смъква заплати, ще вдига пенсионната възраст и данъците и пак всички ще страдаме...

И не, аз няма да си купя продукт, за който в други държави ми искат 3 пъти по-малка сума, по-изгодно ще бъде да си го внеса от чужбина. Не може да очакваш потребителят да купи нещо, като държиш високи цени. И мен не ме е грижа кой какво прави, аз като потребител искам цена каквато получава всеки друг европеец, не съм по-будала от него, нито съм по-богат от него, а напротив-обратното. Въобще не ме интересува пазарната икономика в момента, никой няма да ме дере повече пари, а на запад същият му продукт да го продава по-евтино. Щото аз няма да си го купя, ако ми го продава по-скъпо отколкото на запад, а съм с 10 пъти по-ниска заплата.

Причините да ти го продават по-скъпо са много. Като оставим пазарната икономика (и факта че дистрибуторите в БГ са малко и са алчни) - да плащаш за 1 човек за поддръжка на 1000 клиента е едно, докато да плащаш за 1 човек за поддръжка на 10 е друго. Т.е. при по-малка клиентска база - поддръжката на клиент излиза много по-скъпа...

А за липсата на кодовете (за 7 часа тестов достъп) и външната кутия от SC2 - това 100% си е по вина на Пулсар...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Относно цена на компютър през август 1994г. :

HP 486 DX-100 с клавиатура, мишка, 14" монитор + принтер EPSON 1050 + WINDOWS 3.11 това комплект излезе $ 1576.

HP 486 DX-100 1994 е било най-най скъпото мой човек. Все едно сега да вземеш конфигурация с Intel Core i7 Extreme Edition и да ревеш, че е над 1000$. Тогава стандарта беше и с монохромни монитори, а се обзалагам че твоят е бил цветен. Edit: 486 DX4 @ 100 не е бил в масово производство 1994-та. Може би '95-та? :ph34r: Иначе ако си говорим за скъпа техника по това време - си спомням рекламите на Правец-386 в сп. Компютър за Вас от 80-те и тези на Alpha процесорите (мисля че Risk ги внасяха) от 94-та, когато си мислех че 300 мхц са печатна грешка...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Ще наложат санкции и ще глобят държавата. А държавата ще смъква заплати, ще вдига пенсионната възраст и данъците и пак всички ще страдаме...

Причините да ти го продават по-скъпо са много. Като оставим пазарната икономика (и факта че дистрибуторите в БГ са малко и са алчни) - да плащаш за 1 човек за поддръжка на 1000 клиента е едно, докато да плащаш за 1 човек за поддръжка на 10 е друго. Т.е. при по-малка клиентска база - поддръжката на клиент излиза много по-скъпа...

А за липсата на кодовете (за 7 часа тестов достъп) и външната кутия от SC2 - това 100% си е по вина на Пулсар...

Държавата вдига пенсионната възразст заради неадекватната политика, която насърчава НЕРАЖДАНЕТО на деца.

Изключително просто е-Отрицателен прираст, пенсионерите стават повече от работещите, т.е все по-трудно е да се издържат пенсионерите, за това се вдига пенсионната граница, първо с цел да работят повече, за да се компенсира отрицателният прираст, второ защото има по-голям шанс човек да НЕ достигне пенсионна възраст.

За всичко е виновна държавата с неадекватната политика, която почти не подпомага по никакъв начин създаването дори на 1 дете и тежките условия, в които се живее в цялата държава, с изключение на същите тези министърчета и прочие.

А защо някой продава по-скъпо или се опитва да ме цака-Мен никак не ме интересува. Важното е, че това е факт, а дали Близард или Пулсар са го направили, все ми е едно. Хем да ме цакат, хем да плащам по цените от Западна Европа.

А безплатната поддръжка често се основава единствено на телефонен номер, за връзката към който ТИ си плащаш или email, където може да чакаш отговор МНОГО дълго време..или евентуално някое форумче. За посочените неща нямам намерение да дам 25% по-голяма сума от хората в Западна Европа.

И отново се връщаме на въпроса-какво е направил програмистът специално за мен, освен да копира за пореден път програмата на оптичен носител? :clown: Значи, чисто практически, аз ако пиратствам, спестявам на разработчика качването на програмата на диск, имам си програмата в пълната версия и просто не му плащам. Т.е от цялата работа аз не губя нищо. Ако си я платя, видиш ли, от което ти да имаш изгода, ти ми хакаш някаква невероятна цена чак до небето и така на много клиенти, за да прибереш страшно големи печалби, да осигуриш минимална поддръжка и съвместимост на версиите. Разбирам програмата да струва примерно 40-50-60лв, а ти си един дребен програмист, но на мултинационални корпорации, които имат печалби от милиарди и където на програмистите така или иначе се плаща, и да има и да няма пиратство, защото прибират суми от купуване на лицензи от други големи фирми/корпорации, не мога да разбера какво ви пука на вас.

Виж сега, отново да се изразя по-точно, съгласен съм да купя програма, но на адекватна цена. За лаптоп с цена 250лв нямам намерение да дам 260лв за лицензиран WindowsXP Professional. Граничи с абсурда.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Исках да прочета някакви мнения или впечатления за въшката от заглавието, но уви. Отворете си друга тема.

• 4 седмици по-късно...

Единственото му предимство е че е евтин. Хора защо купувате SAMSUNG? Дори при телефоните не се представят добре, какво остава за лаптопи. Слаб процесор и още по-слаба видеокарта. За филми и интернет става, забрави за игри. БИОС е кодиран и няма да ти позволи да сложиш пиратска версия на win 7 . Ако го купиш ще караш на ХР.

Не купувайте компютри, лаптопи или нетбуци SAMSUNG !?

Пълни глупости....инсталира се 7-цата и си работи перфектно....много тих и бърз за парите си лаптоп..... 4.9 теста за производителност

Пълни глупости....инсталира се 7-цата и си работи перфектно....много тих и бърз за парите си лаптоп..... 4.9 теста за производителност

Вече имаше линк към цяла тема с въпросния проблем с инсталацията. Има начин да се заобиколи забраната на БИОС (вече) , но важното е че има такава. Щом се изказваш че са пълни глупости, значи предполагам си платил на някой да инсталира твоя и затова не знаеш че изобщо е имало такъв проблем.

Тих? АХАХАХАХАХАХАХА

4.9 е доста слаба оценка на теста...

Бърз? Колко да е бърз с този процесор? А за парите си... вече има в тази тема предложения за тези пари на доста по-бързи....

Всеки си хвали своето, но да бъдем малко обективни.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Вече имаше линк към цяла тема с въпросния проблем с инсталацията. Има начин да се заобиколи забраната на БИОС (вече) , но важното е че има такава. Щом се изказваш че са пълни глупости, значи предполагам си платил на някой да инсталира твоя и затова не знаеш че изобщо е имало такъв проблем.

Тих? АХАХАХАХАХАХАХА

4.9 е доста слаба оценка на теста...

Бърз? Колко да е бърз с този процесор? А за парите си... вече има в тази тема предложения за тези пари на доста по-бързи....

Всеки си хвали своето, но да бъдем малко обективни.

...никога не съм плащал някой да ми оправя РС-то..... всичко си правя сам..... за тишината на лаптопа и оценката...за мен са задоволителни защото не знаеш какъв е бил стария ми лаптоп......така,че ...- въпрос на вкус.....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.