Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Довечера си купувам ето тази въшка SAMSUNG NP300E5Z-A03BG.

Featured Replies

eminem_vr, като те гледам ги пишеш едни невчесани. Какви са тези активатори за Windows 7 и каква е връзката с марките лаптопи/ нотбуци/ нетбуци? Прощавай, но ако бях човек на място не бих се занимавал да давам акъл за проблеми с активиране на незаконен/ нелицензиран Windows. Предполагам ти е известно, че авторите на операционната система - Microsoft имат политика за такива като теб. Дали си активирал или не незаконен WIndows - това е твой проблем. Не е далеч времето, когато в България ще получиш сметка за незаконно изтеглен MP3 с подробна справка. Гледай си пощата. :)
  • Отговори 88
  • Прегледи 15,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

eminem_vr, като те гледам ги пишеш едни невчесани. Какви са тези активатори за Windows 7 и каква е връзката с марките лаптопи/ нотбуци/ нетбуци? Прощавай, но ако бях човек на място не бих се занимавал да давам акъл за проблеми с активиране на незаконен/ нелицензиран Windows. Предполагам ти е известно, че авторите на операционната система - Microsoft имат политика за такива като теб. Дали си активирал или не незаконен WIndows - това е твой проблем. Не е далеч времето, когато в България ще получиш сметка за незаконно изтеглен MP3 с подробна справка. Гледай си пощата. :)

Невчесани? Връзката между активаторите и марките е (предполагам) защото някои подкрепят борбата с пиратството (т.е. прибрали са някакви пари за да си заключат хардуера) други не. Аз не давам акъл за проблемите, казвам че ще има проблеми. Чакам качулките да ме налазят всеки момент, преди малко си дръпнах една мп3-ка нелегално.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

...

Аз не давам акъл за проблемите, казвам че ще има проблеми. Чакам качулките да ме налазят всеки момент, преди малко си дръпнах една мп3-ка нелегално.

Не видя ли какво написах? Ако имаш нелегален Windows или някаква програма, това е за твоя сметка. Качулките отдавна не се занимават с такива като теб. Моли се да не влезем в Шенген или почвай тренинг с VPN. :)

Относно активацията, може да спрете да спорите. И двете страни са прави, но само отчасти. Повече информация тук.

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Това важи и за методите за заобикаляне...

quickJO

Относно активацията, може да спрете да спорите. И двете страни са прави, но само отчасти. Повече информация, тук.

momolord, не даваш ли някакъв линк към вариант за незаконна активация на Windows?

eminem_vr, няма какво повече да ти кажа, след като не ме разбираш. Приятна вечер.

Премахнат е линка в цитираното мнение.

quickJO

Относно активацията, може да спрете да спорите. И двете страни са прави, но само отчасти. Повече информация, тук.

Хмм. Може и да проработи с флашване на биоса. Да му е честит самсунга на автора! Цъка като швейцарски часовник.

Все пак понеже има доста запознати хора нека само направим едно просто сравнение. Без да сме пристрастни. Просто четем цифричките от характеристиката и се чудим заслужава ли си някой лев повече за нещо по-добро?

1. Страхотния самсунг - http://www.technomarket.bg/products/09113605/samsung-np300e5z-a03bg-notebook

2. Куче марка дето само такива незапознати като мен и anton777 са чули за нея - http://pcstore.bg/laptopi/HEWLETT%20PACKARD-11/HP-ProBook-4520s-Caviar-6GB-2755

Разликата е 70лв. Няма да се флашва биос-а , а се чудя при този бюджет може ли да става дума за игри или не може? И кой беше изкачил Еверест? Но нека да не сме пристрастни към марки и мнения, само да прочетем цифричките....

momolord, не даваш ли някакъв линк към вариант за незаконна активация на Windows?

Давам, дотолкова, колкото да се изясни спора.

Еминем, не си дочел темата докрая. Не е нужно флашване на биоса.

• Автор

Менове, разсмяхте ме на ранина :)))) В крайна сметка подходих като при покупката на дрехи. Купих си нещо набързо и без да влагам каквито и да е чуства. Може и да не е най добрия избор, но подхода ми е такъв. Дет се вика нотинг гона стоп ми нау ( демек снощи). Няма да ви казвам все още каква си купих, но поне си зех лицензиран софтуер като един разумен европеец. Та готов съм на критики след като ви кажа какво си зех ( дано не ме сърби г*за много), пък и къде не съм дал 150 лв за софтуер :mark:))

Менове, разсмяхте ме на ранина :)))) В крайна сметка подходих като при покупката на дрехи. Купих си нещо набързо и без да влагам каквито и да е чуства. Може и да не е най добрия избор, но подхода ми е такъв. Дет се вика нотинг гона стоп ми нау ( демек снощи). Няма да ви казвам все още каква си купих, но поне си зех лицензиран софтуер като един разумен европеец. Та готов съм на критики след като ви кажа какво си зех ( дано не ме сърби г*за много), пък и къде не съм дал 150 лв за софтуер :mark:))

Браво и честито това е вече умно решение!

Да си го ползваш дълги години със здраве.

ММ сега според мен не беше необхадимо да си купуваш оригинален софтуер но то си е твоя работа .. Сега кажи какви са впечатленията от машината и по точно Самсунга ли взе ? Чакаме отговори с нетърпение :D

Темата е почистена! 6 коментара са премахнати смао от мен, виждам имало е доклади снощи и колегите са чистили ти те... Отделно 3 коментара се наложи да бъдат редактирани... До сега ви бях отпуснал, имаше толеранс, но вчера, не само в тази тема, няколко потребителя ми се качиха на главата. Раздел Хардуер не е мястото да си изкарвате негативните емоции! От тук на там правилата ще се спазват стрикно и на никого няма да пестя наказания! Всичко си има граници и се надявах на малко благоразумие. Имахте по-дълга каишка- видя се какво направихте с нея. НИКОЙ не е длъжен да чете гневни коментари. Ще се научите да водите спор културно и с доводи. Не "щото аз така казвам" или "ти г-н всезнайко какво разбираш". Уважавайте другият. Тук сме да помагаме, а не да се изяждаме. Давайте доказателства за тезата си и си сдържайте езика! Ясно?! Повече анархия в този раздел няма да цари и всеки ще си получава наказанията, ще му се трият мнения, които не са по правилата и то без обяснение. Всеки засегнат да се чувства свободен да коментира, да праща доклади. По темата: Честита придобивка, поздравления за решението да се вземе оригинален Windows. Ще се радвам да чуя какво е било крайното решение.

• 2 седмици по-късно...

Хмм. Може и да проработи с флашване на биоса. Да му е честит самсунга на автора! Цъка като швейцарски часовник.

Все пак понеже има доста запознати хора нека само направим едно просто сравнение. Без да сме пристрастни. Просто четем цифричките от характеристиката и се чудим заслужава ли си някой лев повече за нещо по-добро?

1. Страхотния самсунг - http://www.technomar...-a03bg-notebook

2. Куче марка дето само такива незапознати като мен и anton777 са чули за нея - http://pcstore.bg/la...Caviar-6GB-2755

Разликата е 70лв. Няма да се флашва биос-а , а се чудя при този бюджет може ли да става дума за игри или не може? И кой беше изкачил Еверест? Но нека да не сме пристрастни към марки и мнения, само да прочетем цифричките....

Нека и аз да си изкажа мнението. Въпросния самсунг е горе доло добър, но пък RAM паметта е пресилена 4GB... и такъв плачевен процесор 1,5.... А за това че не можело да се записва пиратска 7-ца ... не съм чувал подобно нещо през целия ми живот :no-no: Иначе и аз бих предпочел долния лаптоп много по добър е процесор дву ядрен и какво ли още не..пък и е на промоция... :(

Редактирано от darkhunt3r (преглед на промените)

Не видя ли какво написах? Ако имаш нелегален Windows или някаква програма, това е за твоя сметка. Качулките отдавна не се занимават с такива като теб. Моли се да не влезем в Шенген или почвай тренинг с VPN. :no-no:

А дали тогава случайно ще ни вдигнат заплатите на 7000евро? Ако не го направят, не чакай пиратството да спре, просто хората ще станат по-изобретателни.

Между другото, наскоро един съдия призна, че пиратството нанася толкова щети, колкото ползи предоставя за легалните продукти. Много често хората искат примерно да прослушат набързо един албум, да видят дали ще им допадне, преди да го купят. С тая цел много много често се пускат и клипове на песни в Youtube от фирми като Sony и прочие.

Ще ме извиняваш, но хората с по 300-600лв заплата, които са някакви 150-300Евро не могат да си позволят да си купят легален Windows, легални филми и легална музика. А това, че държавата ни е мизерия, не значи че сме 2-ро качество хора и че не искаме да живеем като нормалните хора.

Аз не пиратствам програми, но честно казано, заставам зад него като вид социална справедливост срещу големите изеднически корпорации, които изкуствено поддържат изключително високи цени в много случаи. Ще ме извиняваш, но да ме карат от университета да правя проект на Orcad, лиценза му да струва 10,000$ и да очакват аз да си го купя...

ДОРИ в ДЪРЖАВНИ институции като училищата половината софтуер е пиратски. Така че..

Нека и аз да си изкажа мнението. Въпросния самсунг е горе доло добър, но пък RAM паметта е пресилена 4GB... и такъв плачевен процесор 1,5.... А за това че не можело да се записва пиратска 7-ца ... не съм чувал подобно нещо през целия ми живот Иначе и аз бих предпочел долния лаптоп много по добър е процесор дву ядрен и какво ли още не..пък и е на промоция...

Aйде да не е HP, искаш ли? Много ясно си спомням Ада в ремонта и почистването на няколко eвтини HP, които ми докараха. Сваляш горен капак с матрица, сваляш палмрест, клавиатура, вадиш дъното от пластмасите и развиваш болтчетата на охлаждането, с които то е закрепено към дъното и чак тогава можеш да почистиш охлаждането, от прах.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

не бива да ползвате не легален софтуер, от това стардате и вие, защото фирмите като нямат пари, намаляват качеството. Един нормален програмист струва 75 Евро на час, един работен ден 8 * 75 = 600 Евро на ден. Един малък отбор от 3ма програмисти 1800 на ден. Един месец 20 * 1800 = 36 000€. Така че цената от 120 Евро за копие на windows или 10 000€ за CAD програма са напълно оправдани. И ако нямате пари да си ги позволите, просто не трябва да ги ползвате.

Aйде да не е HP, искаш ли? Много ясно си спомням Ада в ремонта и почистването на няколко eвтини HP, които ми докараха. Сваляш горен капак с матрица, сваляш палмрест, клавиатура, вадиш дъното от пластмасите и развиваш болтчетата на охлаждането, с които то е закрепено към дъното и чак тогава можеш да почистиш охлаждането, от прах.

За структурата на лаптопа си много прав, изобщо не е улеснена но пък характеристика за тези пари е много добра :( Защо не предложиш нещо по добро ?

Редактирано от darkhunt3r (преглед на промените)

не бива да ползвате не легален софтуер, от това стардате и вие, защото фирмите като нямат пари, намаляват качеството.

Един нормален програмист струва 75 Евро на час, един работен ден 8 * 75 = 600 Евро на ден. Един малък отбор от 3ма програмисти 1800 на ден. Един месец 20 * 1800 = 36 000€.

Така че цената от 120 Евро за копие на windows или 10 000€ за CAD програма са напълно оправдани. И ако нямате пари да си ги позволите, просто не трябва да ги ползвате.

A когато ми изискват от университета да направя нещо с Orcad, който струва 10,000$, това положение според теб реално ли е?

Значи, ти очакваш аз да си купя програма за 10,000$, които в България ще ги работя 2години при 1000лв заплата и то ако не ям, не плащам сметки и прочие, за да мога да направя проект, който университета ми изисква и е задал, че задължително трябва да се направи точно на тая програма и никоя друга.

А положението, където издателите и продуцентите прибират 3/4 от печалбите, а за музикалните изпълнители/писателите остават трохички в сравнение с това, което по-горните взимат?

Цената от 120Евро/копие при теб, в Германия може да е оправдана, но не и на място, където месечната заплата е 150Евро, нали? Очаква се със 150Евро заплата да си купя програма за 120Евро ли?

А положението, че в някои държави същият софтуер струва 60Евро-бях чел за някои държави в Азия.

А това, че Windows for refurbished PC's в Германия е на цена 2 пъти по-ниска от тази в България?

Аз никак не страдам от това, че мога да ползвам нелегален софтуер. Реално софтуерните разработчици печелят от големите корпорации.

И реално, СЪДИЯ е казал, че не може да прецени дали пиратството нанася повече вреди или повече ползи, не говори ли, че пиратството може да не вреди, а дори да ПОМАГА на разработчиците на легални продукти??? :)

Хайде, нека да не говориш неща, които съдия е казал, че не са съвсем така, както ги представяш :D Kогато станеш съдия/адвокат, тогава вече ще си с необходимото ниво квалификация да преценяш неща от подобен ранг :D

За структурата на лаптопа си много прав, изобщо не е улеснена но пък характеристика за тези пари е много добра :( Защо не предложиш нещо по добро ?

Ново не мога. Но дори фалшименотата като Mtel Light Book са по-добре конструирани от евтините HP.

Лично аз карам с лаптопи IBM, където трябва да свалиш точно една клавиатура и вече си пред охлаждането на лаптопа.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

не бива да ползвате не легален софтуер, от това стардате и вие, защото фирмите като нямат пари, намаляват качеството.

Един нормален програмист струва 75 Евро на час, един работен ден 8 * 75 = 600 Евро на ден. Един малък отбор от 3ма програмисти 1800 на ден. Един месец 20 * 1800 = 36 000€.

Така че цената от 120 Евро за копие на windows или 10 000€ за CAD програма са напълно оправдани. И ако нямате пари да си ги позволите, просто не трябва да ги ползвате.

Аз примерно оценявам труда им на доста па-малко.

Аз примерно оценявам труда им на доста па-малко.

Едно компютърно дъно, което е с изключително висока сложност на разработка струва 75-100лв. Докато човек може да напише програма сам, единици са които могат да конструират компютърно дъно сами.

Бях на едно място със стари кадри все/баби/ и бях като сисадмин.Удивляваха ми се.

... Но дори фалшименотата като Mtel Light Book са по-добре конструирани от евтините HP.

Лично аз карам с лаптопи IBM, където трябва да свалиш точно една клавиатура и вече си пред охлаждането на лаптопа.

По-принцип за мен марката е DELL , а по-принцип всеки лаптоп си иска разглобяване за да се почисти и дали ще бъде няколко болчета повече не е чак такъв проблем при такава огромна разлика в компонентите. Не се застъпвам за HP, но както казах по-горе за мен Самсунг не е марка за лаптопи. А в случая му бяха препоръчали вещите лица точно този боклучив самсунг. Дано не го е купил, че дори модератора го натискаше да си даде парите за глупости...

P.S. Имаше линк към друг форум за проблема с инсталирането на 7 на самсунг-а. Линка е изтрит за да не ограбим Бил Гейтс като прочетем как евентуално би се активирал пиратски уиндолс....

P.S. Относно пиратството за и против... Влязох в задочен спор (и не по темата) с един от HJteam и затова сега съм с 20% предупреждение... (неговите постове си седят но моите ги изтриха) Тук не обичат когато си прав, така че съветвам те да не навлизаш в такъв спор.

По-принцип за мен марката е DELL , а по-принцип всеки лаптоп си иска разглобяване за да се почисти и дали ще бъде няколко болчета повече не е чак такъв проблем при такава огромна разлика в компонентите. Не се застъпвам за HP, но както казах по-горе за мен Самсунг не е марка за лаптопи. А в случая му бяха препоръчали вещите лица точно този боклучив самсунг. Дано не го е купил, че дори модератора го натискаше да си даде парите за глупости...

P.S. Имаше линк към друг форум за проблема с инсталирането на 7 на самсунг-а. Линка е изтрит за да не ограбим Бил Гейтс като прочетем как евентуално би се активирал пиратски уиндолс....

P.S. Относно пиратството за и против... Влязох в задочен спор (и не по темата) с един от HJteam и затова сега съм с 20% предупреждение... (неговите постове си седят но моите ги изтриха) Тук не обичат когато си прав, така че съветвам те да не навлизаш в такъв спор.

Едно е да развиеш 4болтчета, да свалиш клавиатурата и да почистиш охлаждането на лаптопа, друго е да разглобиш тотално лаптопа, за да го почистиш, нали? Не е въпрос до няколко болтчета, а дали ще свалиш 4 или ВСИЧКИ болтчета в лаптопа. :)

п.п А аз съм за свободата на словото... :)

:)

Едно компютърно дъно, което е с изключително висока сложност на разработка струва 75-100лв. Докато човек може да напише програма сам, единици са които могат да конструират компютърно дъно сами.

Сравняваш ми ябълки с портокали човек. Едно дъно по сложност се равнява на операционна система или в най-лошия случай офис пакет. Пробвай да напишеш (от нулата) някое от двете и ще ти трябва в пъти повече време. Проблема с родните пирати, който винаги съм го изтъквал, не е само в липсата на пари а и в липсата на мярка - много сме крайни и крадем на поразия независимо дали софтуера, който пиратстваме ни е необходим, независимо какви щети бихме причинили и най-лошото е, че дори когато ни го предлагат на цената на една цигара - пак го крадем. Това си е до манталитет... :)

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

:)

Сравняваш ми ябълки с портокали човек. Едно дъно по сложност се равнява на операционна система или в най-лошия случай офис пакет. Пробвай да напишеш (от нулата) някое от двете и ще ти трябва в пъти повече време. Проблема с родните пирати, който винаги съм го изтъквал, не е само в липсата на пари а и в липсата на мярка - много сме крайни и крадем на поразия независимо дали софтуера, който пиратстваме ни е необходим, независимо какви щети бихме причинили и най-лошото е, че дори когато ни го предлагат на цената на една цигара - пак го крадем. Това си е до манталитет... :)

Човече БЕДНИ СМЕ ! Хората нямат пари за хляб, разбираш ли? Никой няма да даде 150лв за лицензиран уиндолс. По-богати от нас страни и народи пиратстват, пък ние ще сме най-примерните и ще пълним гушата на Бил като си даваме заплатата за 1 месец за да ползваме безценния уиндолс? В кой свят живеете? 1 цигара? Те и цигарите станаха 5лв... А сиренето?

БЕДНИ СМЕ И НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ БЕЗУМНИ ЦЕНИ ЗА НЕЩО, КОЕТО МОЖЕМ ДА ВЗЕМЕМ БЕЗПЛАТНО.

Човече, от поне 20 години се занимавам с компютри. За този период сме сменили най-малкото три пъти строя (комунизъм, преход, мутрокрация), девалвирахме лева, валутен борд, кризи, и т.н. Но съм видял и години в които получавахме и нормални доходи, премии и имаше средна класа.

Обаче за този четвърт век - едно нещо си остана константа - пиратството. От както има компютри у нас - българина приема софтуера за даденост. За него това не е продукт и съответно не трябва да се плаща... Както казах - въпрос предимно на манталитет. А сравнението ми беше, че дори да беше на цената на цигара (ако имахме избор) - пак нямаше да ги даваме тези пари...

Навън също пиратстват и то много. Но си имат мярка. А ние просто грабим ненаситно...

Човече, от поне 20 години се занимавам с компютри. За този период сме сменили най-малкото три пъти строя (комунизъм, преход, мутрокрация), девалвирахме лева, валутен борд, кризи, и т.н. Но съм видял и години в които получавахме и нормални доходи, премии и имаше средна класа.

Обаче за този четвърт век - едно нещо си остана константа - пиратството. От както има компютри у нас - българина приема софтуера за даденост. За него това не е продукт и съответно не трябва да се плаща... Както казах - въпрос предимно на манталитет. А сравнението ми беше, че дори да беше на цената на цигара (ако имахме избор) - пак нямаше да ги даваме тези пари...

Навън също пиратстват и то много. Но си имат мярка. А ние просто грабим ненаситно...

Пак излязохме от темата... усещам че ще ми набъбнат 20-те процента...

Не 20 ами 100 години назад да се върнем в историята, няма да намерим такъв период в който сме получавали прилично (сравнено с останалия свят) възнаграждение за труда си в България. Средна класа не е имало при Бай Тошо... не е имало и след него. Тук са бедни и богати. Така е било и няма скоро да се оправи. Все пак за кои години ставаше на въпрос? Там с приличните доходи?

Писна ми всеки да говори против манталитета на българина.

А какъв е манталитета на руснака? Те по-бедни ли са от нас или по-богати? По-добре ли живеят? А имате ли бегла представа какви размери има пиратството там?

Какъв е манталитета на румънеца? Те са по-добри хора? По човечни ли или какви?

Какъв е манталитета на гърците, дето взимаха надути заплати и премии, ядоха и пиха и се веселиха и сега цяла Европа да им плаща вересийте?

Какъв е манталитета на турците? А на сърбите? Те по-качествени хора ли са от нас?

Докога ще се плюем сами и ще си говорим общи приказки... манталитета ни бил еди какъв си...

Българите са велик народ. В миналото и ще бъдат и занапред. Гостоприемни и сърдечни. Когато живота не ги мачка дори щастливи и усмихнати хора. Добри хора. Манталитета ни бил такъв...

Средната заплата (не в столицата) е около 350-400лв... Извадете от тях минималните разходи които трябва да се покрият, а с остатъка си купувайте програмки и мп3-ки.

И ако една програма не ти трябва, но я свалиш с какво пречиш и на кой? Когато дори няма да я ползваш?

Какво значение има щом ще ползвам пиратски софтуер дали ще сваля 1 или 100 програми? Аз така или иначе не бих си дал парите (които ги нямам ) за програмки или музички...

Отказвам да работя 1 месец като вол и всичките пари които получа за тази си свършена работа да дам за да ползвам някоя програма или ОС... А за следващата още 1 месец? И това без да си покривам никакви други разходи? А кой ще ми ги покрива?

Подяволите, за да си позволя всички програми които ползвам в момента легално трябва да работя поне 1 година тук като всички приходи отиват само за тази моя кауза да нахраня гладните програмисти!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.