Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с windows

Featured Replies

Здравейте, имам 2 win-a на компа. Знам, че има доста теми по въпроса, но... Имам 2 папки в C:/ - Windows i Windows.0 , и двата са XP Pro и не мога да разбера аз в момента кой използвам за да опитам да го изтрия. В единия имам малко по-малко папки, може би по това трябва да се ориентирам ? Всичко тръгна от там, че нямам място в C:/ От 20 GB в дял C:/ , в момента 19.5 са заети с windows-ite майка им мръсна :rolleyes: Давайте съвети, моля! Благодаря предварително.

Здравейте, имам 2 win-a на компа. Знам, че има доста теми по въпроса, но...

Имам 2 папки в C:/ - Windows i Windows.0 , и двата са XP Pro и не мога да разбера аз в момента кой използвам за да опитам да го изтрия.

В единия имам малко по-малко папки, може би по това трябва да се ориентирам ?

Всичко тръгна от там, че нямам място в C:/

От 20 GB в дял C:/ , в момента 19.5 са заети с windows-ite майка им мръсна ;)

Давайте съвети, моля!

Благодаря предварително.

Здравейте, за да разберете кои са всичките ви директории които системата е записала в променливите на средата, използвайте командата set в конзолата на уиндоус. Конкретно уиндоуската директория се съдържа в променливата windir.

• Автор

Здравейте, за да разберете кои са всичките ви директории които системата е записала в променливите на средата, използвайте командата set в конзолата на уиндоус. Конкретно уиндоуската директория се съдържа в променливата windir.

Здрасти, мерси за отговора... но явно имам проблем, прикачвам снимка

Не съм много наясно с нещата и ще помоля да поясняваш ако опиташ да ми помогнеш ;)

post-235403-0-47534300-1321105148_thumb.

Здрасти, мерси за отговора... но явно имам проблем, прикачвам снимка

Не съм много наясно с нещата и ще помоля да поясняваш ако опиташ да ми помогнеш ;)

Ами отиваш на Старт менюто и там избираш Run . Вътре пишеш cmd и натискаш OK. Като се отвори прозореца на конзолата, вътре пишеш set и натискаш Enter. Това ще ти изпише всички променливи на средата. Намираш windir и каквото показва тя, тази директория е директорията на уиндоуса който се използва.

• Автор

Ами отиваш на Старт менюто и там избираш Run . Вътре пишеш cmd и натискаш OK. Като се отвори прозореца на конзолата, вътре пишеш set и натискаш Enter. Това ще ти изпише всички променливи на средата. Намираш windir и каквото показва тя, тази директория е директорията на уиндоуса който се използва.

Разбрах, благодаря ти ;) Значи в момента използвам C:/WIndows , а другата C:/Windows.0 трябва да истрия ...

Разбрах, че най-лесния начин е да го изтрия направо от папките ?

Разбрах, благодаря ти ;) Значи в момента използвам C:/WIndows , а другата C:/Windows.0 трябва да истрия ...

Разбрах, че най-лесния начин е да го изтрия направо от папките ?

Не съм сигурен дали ще можете да го изтриете.

За всеки случай ви съветвам да направите бекъп на всички важни за вас файлове и данни на друг дял или да ги запишете на диск. Чак след това правете каквото сте решил.

• Автор

Не съм сигурен дали ще можете да го изтриете.

За всеки случай ви съветвам да направите бекъп на всички важни за вас файлове и данни на друг дял или да ги запишете на диск. Чак след това правете каквото сте решил.

Ами в C:/ нямам важни вайлове, освен Windows-a който искам да запазя?

Ти как би го направил ? Как би го изтрил ?

След като изтриеш обаче старата папка не е зле да редактираш и boot.ini

Или най-лесно => start => run => напиши msconfig => enter => boot.ini => Check All Boot Paths => Apply.

Публикувано изображение

Ами в C:/ нямам важни вайлове, освен Windows-a който искам да запазя?

Ти как би го направил ? Как би го изтрил ?

Аз бих го преинсталирал с форматиране на дска и инсталация на чисто. Но това си е мое мнение. Не ви го налагам.

• Автор

Дааа, ами това което направих беше, че изтрих папката с windows.0 отидох при boot.ini но win-a си е още там. Не може да се направи без таймер, най-малко 3 сек. пише, че трябва да е бъде. След като рестартирах ми даде грешка, че изтрития WIn не може да се пусне поради липсата на няколко файла и така.. :? Сега? нещо допълнително като настройки ? На мен проблема ми е друг! Липсва ми огромно количество памет! Преди малко като изтрих Windows.0 имах свободна в C:/ - 1.9 GB Сега като проверих имам 650 Mb ! Отвратителна история. Кажете какво да правя.

Щом нямаш важни файлове на диск С, тогава нова инсталация на Windows-a с изтриване на С и създаването му наново. Виж и пост#9

Редактирано от georgievdg (преглед на промените)

Дааа, ами това което направих беше, че изтрих папката с windows.0 отидох при boot.ini но win-a си е още там. Не може да се направи без таймер, най-малко 3 сек. пише, че трябва да е бъде. След като рестартирах ми даде грешка, че изтрития WIn не може да се пусне поради липсата на няколко файла и така..

:? Сега? нещо допълнително като настройки ?

На мен проблема ми е друг! Липсва ми огромно количество памет! Преди малко като изтрих Windows.0 имах свободна в C:/ - 1.9 GB

Сега като проверих имам 650 Mb ! Отвратителна история. Кажете какво да правя.

Съгласен съм с JinKazama! Най-добре си е да го преинсталираш и форматираш целият хард диск!

• Автор

Мхм.. сигурно сте прави. Това ще направя! :) Формата се прави по нормалния си начин? NTFS... ? Да не взема да инсталирам още един win xp и тогава вече компа ще го метна през прозореца :D:)

Мхм.. сигурно сте прави. Това ще направя! :)

Формата се прави по нормалния си начин? NTFS... ?

Да не взема да инсталирам още един win xp и тогава вече компа ще го метна през прозореца :D:)

Преинсталирайте уиндоус като използвате буутващ диск с уиндоус. Настройте от биос-а да стартирате компютъра от този диск. В менюто при инсталацията изберете да интсталирате ново копие на уиндоус. Форматирайте диска в NTFS .

Направо си за преинсталация /чиста/ и отново ако качиш флекстъпия кирилизатор - пак и пак ипак :) Абе какви сте вие хора бе ? коя година сме ...... :)

• Автор

Направо си за преинсталация /чиста/ и отново ако качиш флекстъпия кирилизатор - пак и пак ипак :)

Абе какви сте вие хора бе ? коя година сме ...... :)

Какво имате против Flex Type ? :?

Мислиш, че от него може нещо да се случва ??? Казвай да знам :)

Искам тука една снимка на грешка да видите ? :? След като форматирах компа, инсталирах всичко наново, винаги се показва мамка й

post-235403-0-33993100-1321132837_thumb.

Какво имате против Flex Type ? :?

Мислиш, че от него може нещо да се случва ??? Казвай да знам :)

Искам тука една снимка на грешка да видите ? :? След като форматирах компа, инсталирах всичко наново, винаги се показва мамка й

Здравейте, лично моето мнение е че Flex Type е доста зловредна програма. Имам някакви спомени даже че е сериозна "дупка" в сигурноста. Беше свързано с един newdll.dll . Може и да греша. Освен всичко друго, направо скапва доста системата.

Относно грешката, пробвайте да деинсталирате Catalyst Control Center (CCC) .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.