Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужда от съвет за компютърна конфигурация

Featured Replies

Според мен АМД-то е по-добрия вариант за тези пари.

• Автор

И аз тва се чудя..четох че АМД държат на по-голям оверклок но горят повече.. незнам :)

Ако мислиш за клок взимай FX 4100 или Phenom II x4,ако не мислиш за клок- i3 2100 е избора.

• Автор

Да,но как да кажа AMD Phenom || x4 960T е с 4 ядра, а Intel Core i3 е с 2.. пък са горе - доло на една и съща цена!

Тоя Phenom е от предишното поколение, докато 2ххх са от последно поколение. Освен това всяка компания си има собствени начини за ценообразуване. Различни са и архитектурите и още куп неща, които влияят върху цената и производителността. От към чиста производителност всички Sandy Bridge процесори са по-добри от предишното (да не кажа и от новото) поколение процесори на Advanced Micro Devices. Поста на skidrow мисля, че изчерпва въпроса.

• Автор

Ок а вярно, ли е 4е АМД процесорите горяли много, защтото така ми казаха потърпевши приятели..отделно четох,че изискват по - голяма мощност, и че 1 процесор AMD Phenom || x4 960T гори около 125W, и че е желателно ако имаш АМД да имаш cooler..а вече, задължително ти трябва cooler ако отключиш последните 2 ядра на x4 ?

Зависи, не може да се поставят всички под общ знаменател, защото има процесори от по-нисък клас с по-ниско енергопотребление и такива от по-висок клас с по-голямо. Специално за процесори, които искаш да отключваш - със сигурност ще харчат повече с още две ядра/овърклок, така че е добре да имаш афтърмаркет охладител. Все пак всичко става с тестове. Пускаш, въртиш и ако грее много - мислиш как да го охладиш. Intel залагат адски много на намаляването на потреблението, особено в последно време. Факт е и че последните процесори на AMD греят доста повече.

• Автор

Ок значи аз се спрях на Intel core i3 защото мисля че няма да ъпгрейдвам процесора! И това е..поне ще разчитам на доказана марка :)

Ок а вярно, ли е 4е АМД процесорите горяли много, защтото така ми казаха потърпевши приятели..отделно четох,че изискват по - голяма мощност, и че 1 процесор AMD Phenom || x4 960T гори около 125W, и че е желателно ако имаш АМД да имаш cooler..а вече, задължително ти трябва cooler ако отключиш последните 2 ядра на x4 ?

Нещо твойте хора те подвеждат!Такова горене на процесори имаше когато нямаха защити от прегряване, а това беше преди доста време!Сега всеки един процесор си има защита от прегряване и не гори поради тази причина, а поради калпаво захранване.Ако твойте хора са си правили експерименти със захранвания по 20лв 500 вата, със сигурност ако то сдаде багажа процесорът ще изгори, а и дъното, а и още какво ли не.Тъй че отговорът е не.Желателно е да имаш куулер дет го викаш, а аз охладител, ако ще овърклокваш процесора и този охладител не може да смогне на топлоотделянето на процесора в следствие на повишената честота и напрежение.Тъй че боксовото охлаждане (това което си върви в опаковката с процесора) си върши работата добре.Сега ако говорим за шум, то не е най оптималният избор.С отключването на ядрата се повишава консумацията на процесора, тъй че е желателно да се вземе нов охладител, но не и задължително!

П.П

Чудя се как не ти трият постовете заради не спазване на 2.1

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Що ли си мисля, че по под "горене" има предвид електрическата енергия, която консумира процесора? Защото така написано под "горене" се разбира изгаряне на процесора, което е стара работа и някой много яко те менти в момента. Ако говориш за консумация на електроенергия- има процесори от различни поколения, и с различни енергиини изисквания. Когато се оувърклоква или се отключват ядрата всеки един процесор, без значение марка и модел му се повишава температурата и консумацията на енергия и за това е нужен охладител. За обикновена работа и лек клок фабричният е напълно достатъчен. Не се трият, защото има една 4-ка на мясотот на "ч", а на следващата употреба на буквата е всичко ОК. Отдавам го на техническа грешка "по навик".

• Автор

Ясна работа...То от толкова много различни мнения, започнах да се бъркам както си и предполагах.Та от друга гледна точка,лично аз, мисля да си взема phenom ii x4 960t с 4 ядра и да си карам спокойно и вече, ако искам да го ъпгрейдна тогава и само тогава ще взема 1 охладител..нали за всеки случай x4 защото е 4-ядрен а intel core i3 е 2-ядрен и е горе-доло на цената на x4..А и междувременно, ще сменя малко темата за процесори,защото от началото на моята ТЕМА :D почнахме с процесорите..та да Ви питам нещо за видеокартата.Какво значи GDDR5 и шината от какво значение е, нали ако е 128 bit шина възможно ли е, да ти посича малко на игрите и дали само паметта на видеото е важна или не и ако Не е както предполагам кое друго е важно? Мерси предварително :)

GDDR5 е вида на видео паметта. Както RAM плочките са DDR1, DDR2, DDR3, така във видео картите са GDDR2, GDDR3, GDDR5. Логично, колкото е по-голямо числото- толкова по-добре. Шината има значение, те определя количеството информация, което може да се пропусне. 128 битова шина е достатъчна, баш геймърските и скъпи видеокарти са с 256 битова шина. Май за момента по-голяма нама. Поправете ме ако греша. Но далеч не е само това. Видео картата разполага с процесор и както и процесора на компютъра и този колкото е по-бърз- толкова по-бързо ще работи картата. Има и шейдъри, които се делят на броят на пикселите на екрана. КОлкото повече от тях, толкова по-добре. Това не го казвам за пикселите на монитора, но и там е по-добре да има повечко! И като цяло станаха много неща. За това се дава един бюджет и се казва коя е най-добрата карта в съответният ценови диапазон. Все пак тя трябва да бъде съобразена и с останалите компоненти, защото не може да сложиш карта за 400 лв, а всичко останало да струва неповече от 500, че и с кутията и захранването.

...128 битова шина е достатъчна, баш геймърските и скъпи видеокарти са с 256 битова шина. Май за момента по-голяма нама. Поправете ме ако греша...

580, 570, 480, 470 и т.н. надолу върховите карти от различните поколения в последните години на NVidia са все с 320 или 384 битова шина.

Май за момента по-голяма нама. Поправете ме ако греша.

Поправяме те.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814130630

Evga GTX 590 с 768 битова шина.6990 е с 512 битова/2х256/

Ванко, това са 384х2, както и при 6990. Реално са си 384 и 256. За следващото поколене 7ххх се говори, че AMD най-накрая ще пуснат карти с по-голяма шина от 256, също и за NVidia, където увеличението ще е на 512 за върховия модел (680 ?)

Ванко, това са 384х2, както и при 6990. Реално са си 384 и 256. За следващото поколене 7ххх се говори, че AMD най-накрая ще пуснат карти с по-голяма шина от 256, също и за NVidia, където увеличението ще е на 512 за върховия модел (680 ?)

Да така,защото са двуядрени.GTX285 е с 512 битова шина.GTX295 с 896 битова шина,което и е рекорда досега май.

Публикувано изображение

Високият клас HD 79xx са с новия тип XDR2 памет.

• Автор

Ясно,горе - долу разбрах малко за видеокартите..и даже не знам вече какво да Ви питам :D А да сетих се за 1 въпрос! Kаква е разликата м/у RAM DDR3 1333 Mhz и RAM DDR3 1600 Mhz ? След като отговорите на този въпрос,вече незнам какво да Ви питам после :D:ohmy:

Редактирано от Valioy (преглед на промените)

Ясно,горе - долу разбрах малко за видеокартите..и даже не знам вече какво да Ви питам :)

А да сетих се за 1 въпрос! Kаква е разликата м/у RAM DDR3 1333 Mhz и RAM DDR3 1600 Mhz ?

След като отговорите на този въпрос,вече незнам какво да Ви питам после :D:rolleyes:

Какво не е ясно?Представяш си една магистрала.Колкото е по широка/повече ленти/шина ще минат повече коли за единица време.Колкото са по-бързи колите/скорост/мегахерци,толкова повече коли ще минат за единица време.Колкото повече cuda ядра/шейдъри,роп модули/тоест по нагъсто са колите,ще минат повече коли за единица време.
  • Автор

Ясна работата :whist: и честно казано,незнам какво друго да Ви питам :( ....

• Автор

А да Ви попитам за тези пари мога ли да си намера добър лаптоп,защтото се чудя компютър или лаптоп като знам че лаптопа е всичко в 1 клавиатура монитор мишка микрофон..а ако взема компютър трябва да взема и нов монитор,защото стария е плазма 17 ин4а ама има малка резолюция и те така парите ще станат около 1000+ с монитор мишка и клавиатура ?

А да Ви попитам за тези пари мога ли да си намера добър лаптоп,защтото се чудя компютър или лаптоп като знам че лаптопа е всичко в 1 клавиатура монитор мишка микрофон..а ако взема компютър трябва да взема и нов монитор,защото стария е плазма 17 ин4а ама има малка резолюция и те така парите ще станат около 1000+ с монитор мишка и клавиатура ?

Може ли да ни я снимаш 17"-вата "плазма"? Много ще се изкефим като я видим!

• Автор

Казвам само,че е плазма,а не голям кошник... какво веднага ме нападате..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.