Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

20-то Световно първенство по футбол - Бразилия 2014 г

Featured Replies

Мухаха.Хайде да ходим да пием тогава.Ти ша черпиш, че си по-богатПубликувано изображение

Първите две са от мен, следващите са от теб? Публикувано изображение

• Отговори 233
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Не знам кой не спечели от тоя мач, в който Х-ът си беше нарисуван, та сложих и аз някой и друг лев в джоба, но не това е важното. Аржентина очаквано нямаше никакви аргументи срещу Германия, освен рушене на играта и жалки опити за контри, особено пък без най-добрия им играч на това първенство - Ди Мария. Германците също не се презориха кой знае колко, та в крайна сметка се получи един доста скучен мач, който закономерно си отиваше към дузпите. Голямо черпене би следвало да получи и съдията Рицоли за подаръците към Меси и Сие, които трябваше да завършат с максимум 8 човека, ама кой ли пък съдия по света би си позволил да изгони 2-3 играча на финален мач. Съмнявам се, че дори Суарес би останал в игра, пък и да беше изпонахапал целия отбор, включая треньорите, масажистите и шофьора на автобуса.

Доволен съм, че мой фаворит взе титлата, но и се радвам, че мъките на това първенство свършиха, поне за масовия зрител. Сега остава само бразилците да платят първенството.

Честито на швабата. 

Но защо мъки? Всеобщо е мнението, че това е едно от най-добрите първенства от доста време. Атрактивен футбол в доста от мачовете, с много голове (изравнен рекорд). Равностойни мачове, продължения, дузпи... Какво повече да искат фенове и зрители. 

• Автор

Щото едва ли някой би могъл да посочи някоя от тия 64 срещи и с чиста съвест да каже - "ей, гледах снощи голям мач!". Просто няма такъв - вярно, имаше доста голове, изравниха рекорда от 1998 г, но преди елиминациите головете бяха доста повече от тия на предходните първенства. Следва, че резултатността след групите падна, а и във Франция не играха 32 отбора... И не са само головете, може да стане супер мач и той да завърши 0:0. Комично съдийство, разсмяло света с абсурдите си, не пропуснаха да оклепат и финала, уплаши се Рицоли. 

Дали пък някой би могъл да обясни по какви критерии избраха Меси за играч на първенството? Съмнявам се.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

За мен играч на първенството може да е Мюлер, или Швайни. Меси? Абсурд...

• Автор

Не е речено (а може би е?) за най-добър на първенството да е непременно някой от игралите на финала. Нима Робен бе по-слаб от Меси, а само той ли? Не можеше ли да е някой, играл до 1/4 финалите, да речем, но оставил трайни впечатления? Самият аз бих избрал Нойер, защото поддържаше равномерно високо ниво по време на цялото първенство, но това са допълнителни украшения, за които едва ли някой ще се сеща след половин година.

Според мен мачът снощи беше много интересен. Германците като цяло наистина са по-балансираният отбор и напълно заслужено са шампиони. Но има едно голямо Но, в снощния мач късметът и неумението пред гола на аржентинските нападатели ги покри сериозно. Аржентина много хитро вкара мача в руслото което желаеха, заложиха много майсторски капан и немците веднага влезнаха в него, това беше нарисуван едно към едно мач като мача с Италия на европейското първенство- тогава италианските наадатели(Балотели) просто си свършиха работата две положения-два гола и затваряне на мача. Аржентина направи същото, мачът от перфектен за тях се превърна в провал. Игуаин, Меси и Паласио подведоха своите съотборници, които се справяха отлично, в такъв важен пач, се вкарват поне две от тези три положения- в най-лошият случай поне един гол. В този ред на мисли аржентинците могат да се сърдят само и единствено на себе си. Немците имаха две 100% положения и се възползваха от второто, когато вече Аржентина бяха грохнали в продължението и не съомяваха да се бранят така успешно. Според мен Сабея надигра тактически Льов, но беше подведен от някои играчи може би от най-големите звезди. Много могат да съжаляват- можеха да си направят мача много лесен, особено с подараците, които получиха от немската защита.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Щото едва ли някой би могъл да посочи някоя от тия 64 срещи и с чиста съвест да каже - "ей, гледах снощи голям мач!". Просто няма такъв - вярно, имаше доста голове, изравниха рекорда от 1998 г, но преди елиминациите головете бяха доста повече от тия на предходните първенства. Следва, че резултатността след групите падна, а и във Франция не играха 32 отбора... И не са само головете, може да стане супер мач и той да завърши 0:0. Комично съдийство, разсмяло света с абсурдите си, не пропуснаха да оклепат и финала, уплаши се Рицоли. 

Дали пък някой би могъл да обясни по какви критерии избраха Меси за играч на първенството? Съмнявам се.

Е как да нямаше. Достатъчен е само боя над Бразилия със 7:1. Кога ще видиш друг такъв мач. Скъсах се да се смея по време на мача. Ама ако си бяха отпаднали още в мача с Чили, щеше да е по-малък резил.

• Автор

Е как да нямаше. Достатъчен е само боя над Бразилия със 7:1. Кога ще видиш друг такъв мач...

Да, вероятно няма да видя скоро подобна гавра, защото това в никой случай не беше мач. Супер ми беше кеф да видя Бразилия на колене, но това не прави мача мач, нали...

Както и да е, за мен темата е вече приключена. Времето ще пресее баласта и ще остане само една статистика и някой и други спомени - къде по-бегли, къде по-трайни. Имаме (по скромното ми мнение - напълно заслужен, с оглед (липсата на) конкуренцията шампион - Германия, която изравни титлите с Италия и вече имат по 4. Освен това шампионът е първият европейски отбор, взел титлата в Южна Америка.

Чакам Русия'2018, живот и здраве да е!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.