Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

20-то Световно първенство по футбол - Бразилия 2014 г

Featured Replies

Тактическо надиграване в средата на терена, с поглед, насочен предимно към стабилната отбрана, а напред - каквото стане. Това беше вчерашният мач. Дузпите е ясно, че са лотария, но не само. Примерно срещу Коста Рика изпълнителите бяха перфектно подбрани, както и блестящият ход с влизането на Крул, който е дузпаджия, а и е осезаемо по-висок от Силесен. Лично за мен беше грешка за изпълнител на първата дузпа, която е изключително важна, да определиш един централен защитник, при това такъв, лишен от всякаква техника. Влаар е от типа високи, корави и тромави защитници, и едва ли трябваше точно той да бие. Иначе няма как да отрека головото безсилие на лалетата - вече втори пореден мач от 120 минути те не могат да отбележат гол, а това не е нормално за отбор, имащ претенциите да печели титлата. Един голям минус за иначе почти перфектния Ван Гаал е упоритото държане в състава на Ван Перси, който след фантастичния гол срещу Испания е напълно неузнаваем. Все едно играят с човек по-малко. Вчера коментаторът каза някаква статистика - как от 14 паса към него той не е успял да овладее нито един, което е показателно. Мотаеше се по терена като муха без глава... Хунтелаар беше логичната му алтернатива, и то за цял мач, а не да влиза в 100-та минута... Но - минало.... На финала съм твърдо за швабите.

• Отговори 233
  • Прегледи 13,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аржентина ще си отмъсти ли за загубения през 1990 г. финал и за онова 0:4 преди четири години или ще добави още нещо в списъка за отмъщения към Германия?

И аз съм на мнение, че Ван Гаал осра работата...Прекалено много го хвалиха, а се оказа инат чичка с голямо самочувствие, идеално ще пасне на Ман Юнайтед....

Какви са вашите прогнози за финала ? Според мен, Аржентина (като манталитет) е копие на Бразилия, и успеят ли швабите да ръгнат първи шайбата, трудно ще загубят този мач. От друга страна - докато не падне 1-ия гол (без значение в коя врата), мача ще бъде  "катеначо"!

Редактирано от T-50 (преглед на промените)

Не, нищо общо с Бразилия нямат аржентинците. Вчера се видя, а и не само вчера, че нищо латиноамериканско няма в играта им. Играят изчистено, пресметливо, подсигуряват се добре в защита, не поемат излишни рискове и не оставят празни пространства за противниковите нападатели. Така че подобни разгромни резултати са изключени, финалът ще се реши от 1 гол според мен.

• Автор

...Примерно срещу Коста Рика изпълнителите бяха перфектно подбрани, както и блестящият ход с влизането на Крул, който е дузпаджия, а и е осезаемо по-висок от Силесен. Лично за мен беше грешка за изпълнител на първата дузпа, която е изключително важна, да определиш един централен защитник, при това такъв, лишен от всякаква техника...

Май не е било точно така, поне според писанията в доста медии днес - първите двама, които са били в списъка на ЛВГ са отказали да изпълнят първата дузпа. Ако приемем, че не са били Робен, Снайдер и Каут (изпълнили след Влаар), нямам идея кои не са се нагърбили. РВП е напуснал (не съм гледал мача, просто чета статистиката за него) още в 96-тата минута. Е, не остават много заподозряни, като по моему Клаас Ян Хунтелаар е сред тях, но това е само съмнение. И какво излиза, че гениалният ЛВГ всъщност не е чак толкова гениален по отношение на дисциплината, което си е доста странно, защото той много държи на нея... Иначе го поздравявам за това, че тоя път не смени вратарите, при това поне по две причини:

- аржентинците вероятно са очаквали такъв ход и са били подготвени за евентуални дузпи срещу Крул и едва при смяната на РВП в продълженията са разбрали, че Силесен ще пази.

- би било изключително некоректно спрямо Силесен - ако ще го вади всеки път при дузпи, за какво изобщо тогава той е първи избор. Вярно, че според статистиката той никога не е спасявал дузпа, но винаги има първи път. Останалото е само в сферата на предположенията - я спаси, я - не.

.. На финала съм твърдо за швабите.

Безусловно!

Аржентина ще си отмъсти ли за загубения през 1990 г. финал и за онова 0:4 преди четири години или ще добави още нещо в списъка за отмъщения към Германия?

Е, ако ще гледаме отмъщенията, през 1990 г Германия си върна за финала в Мексико през 1986...

Какви са вашите прогнози за финала ? 

Прогнозата ми е в полза на Аржентина - не съм сигурен, че Германия е в състояние да изиграе два поредни силни мача. Поне дотук не го направи. Ще ми се поне веднъж европейски отбор да спечели титлата в отвъд Атлантика, но нямам особени предпоставки да се надявам. Дано ме опровергаят.

Германците имат ден повече почивка, предния мач им беше много по-лесен, да не говорим за прословутата немска упоритост и работоспособност. Ама пък, понякога това не са кой знае какви предимства...Топка-женски род, недей и има вяра ;)

• Автор

...Според мен, Аржентина (като манталитет) е копие на Бразилия...

Категорично нямат никакво сходство - общото е, че са комшии от един континент и нищо повече, все едно да сравнявам Германия и Франция - граничат, но са коренно различни във всяко отношение.

Ако трябва да избирам между Аржентина и Бразилия (в случая по стил на игра), вторите нямат абсолютно никакъв шанс дори за минимална симпатия от моя страна.

Германците имат ден повече почивка...

Ако Аржентина спечели, никой няма и дума да обели по тоя въпрос, можеш да си сигурен на 101%. И да - ще е част от оправданията, ако немците спечелят. 

1 ден си е много...а кой, как и що ще се оправдава е друг въпрос....Полуфиналите трябва да се играят в един и същи ден. Ама защото гласяха Бразилия  за финал, се получи така.

• Автор

..Полуфиналите трябва да се играят в един и същи ден. Ама защото гласяха Бразилия  за финал, се получи така.

Не може да стане, защото тогава пък два от отборите биха имали 1 ден по-малко почивка за 1/2 финалите. Ако трябва да се променя нещо, за да бъдат отборите равнопоставени (така би трябвало да е, но възстановяването на отборите е точно последната грижа на ФИФА), то трябва да се отрази в цялата схема и всъщност се свежда до премахване на правилото домакинът да е А1.

Категорично нямат никакво сходство - общото е, че са комшии от един континент и нищо повече...

не мисля .... като латиноамерикански отбори, емоцията при тях е решаващ фактор, и ако немците успеят да им набият "два бързи", ги чака съдбата на Бразилия. Естествено, че това едва ли ще се случи, и мача ще бъде тотално "катеначо", докато не се разпечата едната врата ....

• Автор

.. като латиноамерикански отбори, емоцията при тях е решаващ фактор, и ако немците успеят да им набият "два бързи"...

Бих се съгласил с теб, ако ставаше дума за сравнение между Бразилия и Мексико, да речем, пък и кой да е друг от останалите. Но не и Аржентина - ако има отбор, който видимо се различава като стил и маниер на игра от останалите латиноси, то това е точно Аржентина. И разликите не са от вчера. Причините са съвсем банални - Бразилия е лидер и е нормално всички местни да се опитват да й подражават (при това не само на футбол, но това е друга тема), но  Аржентина търси различието от Бразилия и успява да го намери и наложи.

Може би не е уместна аналогията, но Аржентина в някои отношения е в позицията на Великобритания спрямо Европа. Всъщност, различия има и между останалите страни, при това някои от тях доста драстични, но те не са обект на разсъждения в тази тема.

но те не са обект на разсъждения в тази тема.

Явно автора, си мисли че това е блог и единствено той може да разсъждава....Както и да е, не ми се занимава......

Какво сте се вкарали бе,вие ненормални ли сте? Да не би България да играе,че да коментирате като невменяеми и да се вълнувате .Ебахти злетата сте всички в тоя форум,от модераторите - до футболните хулигани.

Много ме интересува кой ще спечели световното измислено първенство по футбол мене,нито съм германец,нито аржентинец,през центъра ми е.Бразилия са най-смешния отбор,пък си изпраха парите и си ги избутаха до 3-то място,какво мъдрите и мислите,все едно е някакъв реален турнир.

Смешни сте всички с тия вкарвания в филмите,стига живейте с тея стеротипи,че всички разбирате от футбол и жени в БГ.

Нито знаете,нито ви интересува,живота ни не зависи от гледането на 1 малоумен мач.Дори финала няма смисъл да гледам,ясно е ,че Германия ще бият :)

• Автор

Явно автора, си мисли че това е блог и единствено той може да разсъждава....Както и да е, не ми се занимава......

Ами ако смяташ, че е уместно да коментираме теми извън футболни теми тук - няма проблем, насреща съм. За начало може да разгледаме различията в системите на здравеопазване в континента и фактът, че някои от тях, например Коста Рика, е сред световните лидери в това отношение.

Какво сте се вкарали бе,вие ненормални ли сте? Да не би България да играе,че да коментирате като невменяеми и да се вълнувате .Ебахти злетата сте всички в тоя форум,от модераторите - до футболните хулигани....

Ами такива сме си - вълнуваме се не само от българското, нещо не ни влече национализмът и формите му. 

Какво сте се вкарали бе,вие ненормални ли сте? Да не би България да играе,че да коментирате като невменяеми и да се вълнувате .Ебахти злетата сте всички в тоя форум,от модераторите - до футболните хулигани.

Много ме интересува кой ще спечели световното измислено първенство по футбол мене,нито съм германец,нито аржентинец,през центъра ми е.

Бразилия са най-смешния отбор,пък си изпраха парите и си ги избутаха до 3-то място,какво мъдрите и мислите,все едно е някакъв реален турнир.

Смешни сте всички с тия вкарвания в филмите,стига живейте с тея стеротипи,че всички разбирате от футбол и жени в БГ.

Нито знаете,нито ви интересува,живота ни не зависи от гледането на 1 малоумен мач.

Дори финала няма смисъл да гледам,ясно е ,че Германия ще бият Публикувано изображение

А тебе като не те интересува ,защо изобщо влизаш в темата ? Или просто искаш да покажеш ,че си не'кво хейтърче ,и не ти пука  ? Ми то и на нас не ни пука за безмисленият ти коментар :)1

• Автор

Мач за 3-4 място, кой знае защо наричан "малък финал":

Бразилия - Холандия 0:3

В един абсолютно безсмислен мач Холандия съвсем довърши домакините. Видяхме и поредното съдийско шоу, не знам откъде ги събират тия рефери, но те по-скоро са някакви палячовци, които разсмиват с тоталната си некадърност. 

Това първенство разби доста илюзии, остава да видим само кой ще вземе титлата

Съдията, може би наплашен от приказките за подпиране на домакините, мина в другия полюс и им резна зелките ритуално. Първият гол - пряк свободен и червен картон. Той свири дузпа и жълт. С това може да се каже, че ощети и двата отбора. После гол от засада. После две чисти несвирени дузпи за Бразилия - играта с ръка на Влаар беше умишлена, а нарушението срещу Оскар (за което му дадоха картон за симулация) - видно и от самолет. Иначе бразилците си бяха трагични, разбира се. Толкова ужасна защита не знам как е възможно да има. И прехваленият Давид Луиш - видяхме колко умно всъщност постъпи Моуриньо, като се отърва от него, и то за много добри пари. Като им видиш състава, уж имат прекрасни футболисти. Само че дефакто играха като сбирщина аматьори. Не знам къде е причината - най-вероятно в треньора, защото е нормално при един такъв провал първо да се погледне в тази посока. Един голям респект за холандците - направиха добро световно, тръгнаха си непобедени, съжалявам само, че нямаха късмет и не се класираха за финала. Поредното голямо поколение оранжеви футболисти залязва, без да е постигнало нещо велико... Тегне някаква прокоба над тях като че ли...

Холандците играта добре, но специално в този мач разликата между двата отбора не заслужаваше да е с 3 гола и то на нула. Като цяло не са лош отбор, но са ми леко антипатични най-вече заради арогантността си. Изиграха силни начални мачове и после си бе жива мъка и късмет. Снайдер се оплакал, че Аржентина играли за дузпи...а те за какво играха? За същото. Донякъде се радвам, че натриха носа на самодоволния им вратар...Силесен се смееше в началото на мача с Аржентина, а на края ревеше като ощипана мома. Като цяло Силесен и Неймар бяха най-големите ревльовци на терена, но да речем, че са още млади и с по-слаба психика. Днес очаквам затворена игра от Аржентина в търсене на изблик на Меси.

• Автор

Съдията имаше всички основания да свири дузпа, защото новите тълкувания (те вече не са чак толкова нови) му дават това право. Но жълтият картон си беше пълен абсурд - тоя цвят можеше да получи единствено Робен за симулация в конкретния случай и да се даде обратен фаул. А алжирецът свири дузпа, но не изгони Силва - защо трябваше да става за пореден резил? При втория гол на Холандия засадата се видя и от космоса, само страничният, дето бе на няколко метра не видя къде свършва светлата лента трева и къде започва тъмната. После двата отбора спокойно можеха да претендират поне за по 1 (минимум) неотсъдена дузпа, ама кой да ти ги брои...

И аз за сетен път свалям шапка на Моу, супер гений е - продажбата на Луис е страхотен удар за Челси. Не може играч, който струва 50 млн да избива топката с глава към точката на дузпата - Блинд имаше пред себе си всичкото време на света да спре топката, да си я нагласи, да хапне сандвич, да пийн кафе, да подремне и пак му оставаше време за скъсване на мрежата под погледите (абсолютно безразлични) на хората в жълто. Ама и какво притеснение да има, след като лично капитанът им (!) Силва часове след погрома от Германия заяви на цял свят, че както и да се класира Бразилия то това в никой случай не би повлияло на кариерите на играчите. Как се нарича това?

Съдията имаше всички основания да свири дузпа, защото новите тълкувания (те вече не са чак толкова нови) му дават това право. Но жълтият картон си беше пълен абсурд - тоя цвят можеше да получи единствено Робен за симулация в конкретния случай и да се даде обратен фаул. А алжирецът свири дузпа, но не изгони Силва - защо трябваше да става за пореден резил? При втория гол на Холандия засадата се видя и от космоса, само страничният, дето бе на няколко метра не видя къде свършва светлата лента трева и къде започва тъмната. После двата отбора спокойно можеха да претендират поне за по 1 (минимум) неотсъдена дузпа, ама кой да ти ги брои...И аз за сетен път свалям шапка на Моу, супер гений е - продажбата на Луис е страхотен удар за Челси. Не може играч, който струва 50 млн да избива топката с глава към точката на дузпата - Блинд имаше пред себе си всичкото време на света да спре топката, да си я нагласи, да хапне сандвич, да пийн кафе, да подремне и пак му оставаше време за скъсване на мрежата под погледите (абсолютно безразлични) на хората в жълто. Ама и какво притеснение да има, след като лично капитанът им (!) Силва часове след погрома от Германия заяви на цял свят, че както и да се класира Бразилия то това в никой случай не би повлияло на кариерите на играчите. Как се нарича това?

Има основания да свири дузпа, ако нарушението е започнало извън наказателното, но продължава и завършва вътре в него. Така е по новите правила. Само че в случая нарушението беше завършило извън наказателното, Робен тръгна да пада извън наказателното, и завърши падането си вътре в него. Кристален пряк свободен...
Германия-Аржентина 1:0
Това е.Тима на Германия е новия световен шампион-мисля заслужено предвид играта им!
Честито на новите световни шампиони Публикувано изображение

А и съм напред с едни 250 лвПубликувано изображение

Германия не ме издъниха този път, дадох мача точен резултат 0;0 сеа съм с 940,81 лв. напред (Party)

Германия не ме издъниха този път, дадох мача точен резултат 0;0 сеа съм с 940,81 лв. напред (Party)

Мухаха.Хайде да ходим да пием тогава.Ти ша черпиш, че си по-богатПубликувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.