Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за колони и усилвател

Featured Replies

Разбира се че стила има значение но ако записа който се слуша не е качествен а честотната лена е орязана тогава какъв е смисъла да има хубави колони вадещи детайлна картина след като не може да се възползва от това си предимство?

Последното което съм му предложил а именно KRK си е супер добра колона за парите които се продава - дори има и предимството на това че е активна и практически няма да има нужда от усилвател.

Не знам аз смятам че е най добре автора на темата да намери начин да чуе това което му се предлага и тогава да направи своят избор.

За орязани записи съм съгласен, но съгласете се че ако питащия слуша само чалга или десн (нищо лично) надали ще има толкова големи претенции към вярното възпроизвеждане :D

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Нали знаете, че качественият звук е далеч от компютъра. Никъде не съм видял хай енд (стерео) система, ползваща PC-то като източник на аудио сигнал. (било то и за lossless формати + отделен дак). Стилът на музиката, разбира се е от значение. Спам: Даже на B&W PM1, не им е мястото при компютъра.

Нали знаете, че качественият звук е далеч от компютъра. Никъде не съм видял хай енд (стерео) система, ползваща PC-то като източник на аудио сигнал. (било то и за lossless формати + отделен дак). Стилът на музиката, разбира се е от значение.

Спам: Даже на B&W PM1, не им е мястото при компютъра.

При мен PM1 са свързани с Mackie Big Knob, на който съм закачил стъпалото си и звуковата карта, и позлвам неговият сорс селектор

Отделно съм си закачил мини диск дек и cd дек.

Нали знаете, че качественият звук е далеч от компютъра.

Не, не знаем.

Разбира се, при условие, че говорим за дигитален запис.

Не, не знаем.

Разбира се, при условие, че говорим за дигитален запис.

Може да се създаде цифров запис дори на PC. Така че това че качествения звук е далеч от компютъра не е 100% вярно.

Може да се създаде цифров запис дори на PC. Така че това че качествения звук е далеч от компютъра не е 100% вярно.

Ако беше достатъчно записът да е цифров, то тогава джобните мп3 плейъри щяха да са върхът на качеството.

Някои хора имат уши като моите, които се дразнят когата женски глас звучи като чели излиза от гърло направено от тенекия, вместо от плът ( мускули, кожа, вени, сланинка и т.н.). Тези хора са обикновено аудиофили и вярват първо на ушите си, слушат и преценяват дали им харесва звука.

Но няма лошо и в това да вярвате че щом е цифрово и идва от компютъра, значи е достатъчно качествено за вашите уши.

Мнозинството от хората се задоволяват от качеството на снимки от телефон, въпреки че при снимките трябва да си наистина полу-кьорав за да се правиш че не виждаш колко са зле. Въпрос на нагласа си е.

И аз преди много години като се опаричих си мислех че е вярно какво разправяха продавачите относно качеството, ама вкъщи хич не ми харесваше резултата. А имах всичко квото трябваше, за да бъда аудиощастливец според тогавашните представи за Hi-FI уредба от отделни елементи. Само дето не ми харесваше как свирят играчките.

------------------------------------------------

Трябва да си решиш какъв звук искаш да ти вади системата и да съчетаеш така отделните елементи, че да получиш уравновесен резултат отговарящ на твоите изисквания. А ако нямаш изисквания, тогава си най-щастливият човек, търси по-евтинко и си свиркай безгрижно. То и 40 вата са достатъчни за да тормозиш съседите с бум-бум ако си в апартамент.

Ако беше достатъчно записът да е цифров, то тогава джобните мп3 плейъри щяха да са върхът на качеството.

Някои хора имат уши като моите, които се дразнят когата женски глас звучи като чели излиза от гърло направено от тенекия, вместо от плът ( мускули, кожа, вени, сланинка и т.н.). Тези хора са обикновено аудиофили и вярват първо на ушите си, слушат и преценяват дали им харесва звука.

Но няма лошо и в това да вярвате че щом е цифрово и идва от компютъра, значи е достатъчно качествено за вашите уши.

Мнозинството от хората се задоволяват от качеството на снимки от телефон, въпреки че при снимките трябва да си наистина полу-кьорав за да се правиш че не виждаш колко са зле. Въпрос на нагласа си е.

Що 40 вата и бре - и 5 вата от лампа ше му стигнат да ги изтормози :ph34r:

И аз преди много години като се опаричих си мислех че е вярно какво разправяха продавачите относно качеството, ама вкъщи хич не ми харесваше резултата. А имах всичко квото трябваше, за да бъда аудиощастливец според тогавашните представи за Hi-FI уредба от отделни елементи. Само дето не ми харесваше как свирят играчките.

------------------------------------------------

Трябва да си решиш какъв звук искаш да ти вади системата и да съчетаеш така отделните елементи, че да получиш уравновесен резултат отговарящ на твоите изисквания. А ако нямаш изисквания, тогава си най-щастливият човек, търси по-евтинко и си свиркай безгрижно. То и 40 вата са достатъчни за да тормозиш съседите с бум-бум ако си в апартамент.

Аз също мразя МП3 но това не означава че е тъпо да слушаш през добра звукова карта през колони на wav-чета.

А аз имам доста оригинални дискове които съм запазил на машината си като Уейвове и ги слушам от там.

Специално за слушането на музика от компютъра е хубаво да се има предвид, че звуковата карта играе ролята на предусилвателно стъпало и в повечето случаи аналогичното предусилвателно стъпало в самостоятелната аудиосистема не е нещо по-различно. Така че за домашни условия компютърът си върши превъзходна работа! :cool:

Специално за слушането на музика от компютъра е хубаво да се има предвид, че звуковата карта играе ролята на предусилвателно стъпало и в повечето случаи аналогичното предусилвателно стъпало в самостоятелната аудиосистема не е нещо по-различно. Така че за домашни условия компютърът си върши превъзходна работа! :cool:

Aз във последно време слушам винили - имам оригинални хипхоп албуми както и джаз и рок албуми и от грамофона си е съвсем друго да се слушат.

Смятам че PM1 заслужават такива записи.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Aз във последно време слушам винили - имам оригинални хипхоп албуми както и джаз и рок албуми и от грамофона си е съвсем друго да се слушат.

Смятам че PM1 заслужават такива записи.

CD-то просто не може да достигне качеството на грамофонната плоча. :rolleyes:

Искам да попитам следното: Купих усилвател 2ра ръка Yamaha rx 350 с възможност за прикачване на 4 колони Отзаде са разпределени на 2 реда входовете за колоните,съответно първия е записан като А,втория като Б и чрез бутон отпред може да се избират дали да свирят само А или само Б или и А и Б, За омовете пише следното: A or B:6 Oma Min/speaker, A and B 12 Oma min/speaker Колоните също са взети 2ра Ръка, отвън не пише колко Ома са, но изкарах басовия говорителя и на него пише 8 Ома. Въпроса ми е следния:има ли възможност да изгори усилвателя/Колоните и при какви случаи? Другия въпрос е: Ппускам колоните,свирят известно време и едната или спира да свири, или започва да гъгне,или не знам как да го нарека,по - скоро да пръщи и това е само на едната колона пробвах още 2 вида колони и на тях го прави.... от какво може да е това и поправимо ли е ?? Сега съм ги пуснал едната на А , другата на Б само по 1 колона и свирят перфектно! Благодаря предварително!

Редактирано от Plamen Stoqnov (преглед на промените)

Покажи усилвателя и колоните, да ги видим. Номиналното съпротивление на ОТ го измери с мултицет. По отделно импедансите на драйверите не ти трябват.

Въпроса ми е следния:има ли възможност да изгори усилвателя/Колоните и при какви случаи?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=187432&view=findpost&p=2129537

Едит: Внимавай със свързването на техниката!

Покажи усилвателя и колоните, да ги видим. Номиналното съпротивление на ОТ го измери с мултицет. По отделно импедансите на драйверите не ти трябват.

http://www.kaldata.c...dpost&p=2129537

Щом го прави и на друга колона както на първата, трябва да се провери крайното стъпало. Дефекта е в него. търсиш техник , който е наясно с ниската честота и го оправя.

Когато се купува такава техника втора ръка, трябва непременно последната да поработи минимум час в реални условия пред купувача. В противен случай, като Вашият, ремонта е за ваша сметка. Сега ще погледна модела но ремонта няма да е скъп.

Това е модела, нали?

ето го и отзад

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Искам да попитам следното:

Купих усилвател 2ра ръка Yamaha rx 350 с възможност за прикачване на 4 колони

Отзаде са разпределени на 2 реда входовете за колоните,съответно първия е записан като А,втория като Б и чрез бутон отпред може да се избират дали да свирят само А или само Б или и А и Б,

За омовете пише следното: A or B:6 Oma Min/speaker, A and B 12 Oma min/speaker

Колоните също са взети 2ра Ръка, отвън не пише колко Ома са, но изкарах басовия говорителя и на него пише 8 Ома.

Въпроса ми е следния:има ли възможност да изгори усилвателя/Колоните и при какви случаи?

Другия въпрос е:

Ппускам колоните,свирят известно време и едната или спира да свири, или започва да гъгне,или не знам как да го нарека,по - скоро да пръщи и това е само на едната колона пробвах още 2 вида колони и на тях го прави.... от какво може да е това и поправимо ли е ??

Сега съм ги пуснал едната на А , другата на Б само по 1 колона и свирят перфектно!

Благодаря предварително!

Прикачи една снимка на изходите отзаде,че не ми стана много ясно какво искаш да обясниш.

Колко канален е тоя усилвател?

http://www.kaldata.c...dpost&p=2129537

http://www.hi-fi-zon...aha-rx-350.html Ето това е усилвателя, отностно колоните,са самоделки и не пише нищо на тях, а на говорителите пише 8 ома, нищо друго

Редактирано от Plamen Stoqnov (преглед на промените)

Ето ти User manual: http://www.multiupload.com/X3PY47FZR4

Обърни внимание и на стр. 10

Както се вижда от задния панел на усилвателя, мин. работно изходно съпротивление е 6 ома.

Предполагам на твоя също го пише?

Казах ти как да измериш номиналния импеданс на колоните.

Относно проблемите на единия канал, както те посъветваха по-горе, отиди на ремонт.

Първо искам да кажеш съпротивлението на ОТ.

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Когато им знаем мощността и импеданса, ще можем да ти отговорим. :wink12:

Колко стува този уред за измерване ???

Освен да купиш този уред, е добре да имаш и необходимите знания как да работиш с него, най-малкото за да не го повредиш.

А и колони без данни за тях не се купуват. В твоя случай имам чувството, че този, който ти е продал тази техника, не е бил много коректен с теб.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.