Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Навил съм се да си купя компютър и едни приятели ми предлагат следната конфиг. (бихте ли ми казали дали е добра и ако не е добра да ми предлойите друга): CPU- FX X4 4100, 3.6GHz, 12 MB, AM3+,Box -$239.98 MB- ASUSUS M5A88- V EVO, AMD880G , AM3,VGA, DDR3, U3S6, 2xE- 224.22 LV. CASE- DELUX + PSU 600W ATX CHIEFTEC CTG-600-80P -210LV RAM- D3 4G Kit, 1600MHz, CMC4GX3M2A1600C9B, Vengeance - 58.98LV HDD- HDD500GBWD Caviar Blue, 7200rpm, 16MB, S-ATA3 - 206.51LV DVD- DVD RW SONY 24x, AD-7340S, SATA , bulk, black - 36.31LV VGA- ASUS-ENGTX560 DC/2DI/1GD5, DDR5 - $383.44

За тези пари е слаба работа. Като видя подобен бюджет с кутия Делукс ми идва да се хвърля от някъде. За какво ще се ползва. С каква резолюцие е сегашния монитор?

С този бюджет ако предположим, че е за игри аз бих си взел нещо такова, като това което съм посочил по-надолу. Ето и едно сравнение за да видиш как се представя видеокартата.

Дъно http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=19133 196лв

Процесор http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=17636 345лв

Кутия - http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=17549 86лв

Захранване http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=18671 141лв

Хард диск http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=17637 170лв

Записвачка http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=13883 35лв

РАМ http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=18571 51лв

Видео http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=18355 335лв

10-15лв над бюджета е, но може да се купи по-евтино дъно макар, че едва ли на фона на 1350лв 10-тина отгоре ще са проблем.

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

http://store.picbg.n...0743b061256.jpg

Видеото което си избрал http://sky.bg/Details.aspx?ID=18647 е малко по-скъпо и по-слабо от това което съм ти сложил.

Разбира се ако ти харесва взимай него. Ще станат 1 314 лв. и една записвачка още 30 лв.

При всички положения се сбираш в бюджета.

пс. Между другото от къде ги копира тия раздути цени? $383.44 за тоя модел на видеото е някаква измама.

Ако си се объркал и са лева то 30/40 лв. горница ще повярвам но ако са долари колко излизат? 560 лв. при курс 1.46... :headphones:

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Навил съм се да си купя компютър и едни приятели ми предлагат следната конфиг. (бихте ли ми казали дали е добра и ако не е добра да ми предлойите друга):

CPU- FX X4 4100, 3.6GHz, 12 MB, AM3+,Box -$239.98

MB- ASUSUS M5A88- V EVO, AMD880G , AM3,VGA, DDR3, U3S6, 2xE- 224.22 LV.

CASE- DELUX + PSU 600W ATX CHIEFTEC CTG-600-80P -210LV

RAM- D3 4G Kit, 1600MHz, CMC4GX3M2A1600C9B, Vengeance - 58.98LV

HDD- HDD500GBWD Caviar Blue, 7200rpm, 16MB, S-ATA3 - 206.51LV

DVD- DVD RW SONY 24x, AD-7340S, SATA , bulk, black - 36.31LV

VGA- ASUS-ENGTX560 DC/2DI/1GD5, DDR5 - $383.44

Интересно ми е къде крадат толкова здраво!

CPU- FX X4 4100, 3.6GHz, 12 MB, AM3+,Box - само 217 лева!

Дъното е старото поколение и цената също е безсмислена!Ето и дъно:

MB ASROCK 970 EXTREME3 - само 148лв.

RAM CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600MHz - само 87лв.

HDD SAMSUNG 1TB SpinPoint F1 7200rpm 32MB SATA II RAID (Последна дата на обновяване на цената: 27/10/2011- прясно) - само 183лв.)

LG DVD-RW GH22NS70 DVD RW SATA BLACK - само 31лв.

ASUS 1024M ENGTX560 DC/2DI DDR 5 PCI-E ако си се влюбил в тази сравнително посредствена карта(без "Титаниум") само за 347лв.

Нямам се идея кои са те набутали с кутия Делукс за такава конфигурация, но ако искаш да пестиш от точно този артикул, ето една евтина и добра:

CASE COOLER MASTER ELITE 430 BLACK, w/o PSU - само за 86лв.

PSU SEASONIC Захранване SS-620GB Bronze, 620W - само 141лв. Гледам, че избиваш на големи ватове за захранването, та и аз да не остана по-назад, макар че за тази среден клас машина е абсолютно безмислено, а твоите "приятели" ( кажи им, че ще им обичаш майките - поне по няколко пъти всяка ) сигурно искат да ти набутат подобрен вариант на това захранване :D , като гледам как са ти писали по 250% надценка...

Та дотук са 1240лв с ДДС, при това с двойно повече оперативна памет и два пъти по-обемен твърд диск. С истинска кутия и захранване, не с тези дрънчащи ламаринки, които онези са ти предложили...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

sliderum съгласен че цените са фрапиращи но трябва да те поправя за две неща. 1. Захранването което му пробутват е марково (DELUX е само кутията). Друг е въпроса че струва 121 лв. + кутията 30-тина лв. а не 210 лв. Иначе съм съгласен че не му трябва толкова и че се взима по-качествено захранване и прилична кутия за тази сума. 2. Харда дето му предлагаш е с втасала цена а не прясна. Ако трябва да гадая бих казал около 300 лв. за тоя модел. Иначе това което му предлагат е 170 лв. а не 206 лв. Цената е актуализирана вчера та няма грешка. пс. Аз ги изкарвам със същите части които е дало момчето около 1 180 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Тия "приятели" са хванали кьоравото нещо... Май искат да си направят банкет на твой гръб.Цените нещо не ми се струват лееееекичко височки. Ама така, съвсем лекичко :D Както каза колегата горе- поздрави майките им, даже и лели, чичовци, абе цялата рода там и си поръчай частите от ******* да си спокоен, че не са те метнали, а и да ти останат парички да почерпиш ти, че си си взел нова машинка, а не те, че са те еб*ли без възелинче.

Реклама на интернет магазин.

quickJO

За този, сравнително голям бюджет, може да се вземе нещо с по-добър процесор - i5 2500k, пък и да се клоква евентуално. Общо взето бих заложил на Интел:

ASROCK Z68M/USB3 - 1 бр. - 164.82 лв.

I5-2500K /3.3G/6MB/BOX/LGA1155 - 1 бр. - 389.11 лв.

2X4GB DDR3 1600 KINGST XMP - 1 бр. - 70.01 лв.

1000GB HITACHI 7200/SATA2/32MB - 1 бр. - 167.54 лв.

CM ELITE 430 BLACK EDTN NO PSU - 1 бр. - 85.24 лв.

PSU SEASONIC SS-520GB BRONZE - 1 бр. - 127.44 лв.

SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 BULK - 1 бр. - 331.34 лв.

Обща стойност - 1 335.50 лв. с ДДС

sliderum съгласен че цените са фрапиращи но трябва да те поправя за две неща.

1. Захранването което му пробутват е марково (DELUX е само кутията). Друг е въпроса че струва 121 лв. + кутията 30-тина лв. а не 210 лв.

Иначе съм съгласен че не му трябва толкова и че се взима по-качествено захранване и прилична кутия за тази сума.

2. Харда дето му предлагаш е с втасала цена а не прясна. Ако трябва да гадая бих казал около 300 лв. за тоя модел.

Иначе това което му предлагат е 170 лв. а не 206 лв. Цената е актуализирана вчера та няма грешка.

пс. Аз ги изкарвам със същите части които е дало момчето около 1 180 лв.

1.Чифтето дали е марково с достатъчно добри параметри не знам, ама кутията щеше да се смачка от теглото на компонентите :)

2. 27.10.2011г. вече бяха станали наводненията в Тайвай и цените бяха тръгнали нагоре, е вярно е, че далеч не бяха на максимума, но пък и да не забравяме че някои позиции останаха със сравнително ниски цени, доста по-дълго от дисковете на WD, чийто заводи бяха почти под вода. Впрочем последните вече работят от няколко дни...

CASE- DELUX + PSU 600W ATX CHIEFTEC CTG-600-80P -210LV

кутията ~30лв. (поне аз за такъв боклук повече няма да дам), захранването CHIEFTEC CTG-600-80P ~ 130лв. .... абе трудно ще ги сметна 210лв :)

• Автор

Резолюцията ми е 1680x1050 . Компютърът ще го използвам предимно за игри.

PS. На мойте прятели магазинът е *********

quickJO

Резолюцията ми е 1680x1050 . Компютърът ще го използвам предимно за игри.

PS. На мойте прятели магазинът е ........ Монтана

ЕВРОЗАШАРАН е!

...... :)

*баси умрелия сайт! Кога ли ще го направят да се отваря в нормални браузери?! Нарочно махнах всичките филтри на адблок-а да не би заради тях да не се отваря, ама нанай :)

Редакцията е защото в цитата имаше линк, който е извън правилата на форума by sliderum ;)

PS. На мойте прятели магазинът е ЕВРОЛАН Монтана

Бягай далеч! Поръчай си от ******- по-евтино ще ти е и по-сигурно! Колегите се изказаха горе за магазина. А това не са приятели, сам сравни цените. Вземи sky.bg погледни outmax.bg reset.bg, дори multirama и други фирми и магазини сам си сравни цените на компонентите как ти идват с егати надценката от тези "приятели"...

quickJO

:) Някъде бях прочел да не се прави директна реклама на магазини, ама явно не е било в правилата :D

И аз съм на мнение, че малко се поувлякохме с препоръките за място от където да се купува. Когато е споменато, както в някои постове като база, на чийто разценки да се вземат за сравнение е едно, а в някои случаи структурата на изреченията показват двусмислие...Както колегата БързияДжо, е посочил няколко места за сравняване вече е коректно, защото се включват и други фирми, но в интернет има сайтове на десетки БГ фирми занимаващи се с продажба на части и конфигурации, все някоя няма да бъде спомената(освен в някой огромен коментар с дълъг списък) и могат да се разсърдят. Та мисля, освен линковете към компонентите, имената на фирмите да се изтрият от всички постове без изключения, автора на темата каквото успял да прочете от тях досега прочел - да ни чете вече само разсъжденията и ако от линковете за компоненти, които поне към два, ако не три различни сайта водят, не може да се ориентира, да пита на ЛС за подробности!

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни. То по изборите имаше тема специална за дебати и агирация... Но, макар и на ръба на правилата, съм съгласен, че не е коректно да се прави реклама. Има тема в която се обсъжда кой магазин колко е коректен и тн. Темата ще бъде прегледана и редактирани/изчисти някои постове.

Здравейте, за да не отварям нова тема моля за геимърска конфигурация на ,която ще се играе Battlefield 3, Call of duty всички версии на макимални настройки на графиката бюджета е до 1400лв благодаря на отзовалите се.

Редактирано от BatGergi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.