Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ние живеем в холограма

Featured Replies

„Приемете факта безропотно като малко дете и бъдете готов да отхвърлите всяко предубеждение, следвайте смирено Природата накъдето и към каквато и бездна да ви води – или вие нищо няма да научите.“

Т. Х. Хъксли

Днес най-новите научни изследвания доказват, че Вселената е гигантска холограма. Тази идея обединява и религия, и философия, и наука. Още в най-древните учения, в източните религии и философии се говори, че светът е една илюзия… мая, а днес науката го доказва. Оказва се, че филмите като „Матрицата“ не са просто фантастика…

Първи достигат до тази идея двама от най-изтъкнатите световни мислители: Дейвид Бом, квантов физик, ученик на Айнщайн, и Карл Прибрам, неврофизиолог и автор на класическото невропсихологическо ръководство – Езици на мозъка.

Интересно е, че Бом и Прибрам достигат до своите заключения независимо един от друг, въпреки че работят в две твърде различни направления.

Холографският модел обяснява редица мистерии- способността на хора, които чуват само с едното си ухо, да определят посоката, от която идва звук; способността ни да разпознаваме лицето на човек, когото не сме виждали много години; способността на съзнанието да влияе върху света ,телепатията, предсказване на бъдещето, синхроничносттта, мистичното чувство за единство с Вселената и дори психокинезата.

• Какво всъщност е холограма? Какво представлява холографският образ?
Холографският образ е открит 1947 г. от Денис Габор. Той представлява триизмерен обект, “сътворен” с помощта на лазерен лъч и изглежда напълно реален. За да се получи холографски образ на даден обект, излъчваната от единичен лазер светлина се разделя на два отделни лъча. Първият лъч се отразява от обекта, който трябва да бъде фотографиран. Тогава на втория лъч се позволява да се сблъска с отразената светлина от първия. Така те създават интерференчна картина, която се записва на фотоплака. За невъоръженото око образът върху филма няма нищо общо с фотографирания обект и прилича на концентрични кръгове. Но щом друг лазерен лъч (или в някои случаи просто ярък светлинен източник) мине през филма, триизмерният образ на оригинала отново се появява. Триизмерността на подобни образи често пъти е страхотно убедителна. Ние може да я разглеждаме от различни страни, но ако се опитаме да я докоснем, ще открием, че там реално няма нищо. Наскоро обаче учените създадоха дори холограма, която създава усещане за допир и за движение по ръката.

Изследванията на Бом и Прибрам предоставят напълно нов начин за разглеждане на света:

„Нашите мозъци конструират математически обективната реалност чрез интерпретиране на честоти, които са в крайна сметка прожекции от друго измерение, от един по-дълбок ред на съществуване, който е отвъд пространството и времето: Мозъкът е холограма, забулена в една холографска вселена. Това, което е „извън нас“, е необятен океан от вълни и честоти, а реалността ни изглежда действителна само защото нашите мозъци са в състояние да възприемат тази холографска мъглявина и да я обърнат в пръчките, камъните и другите познати обекти, които изграждат нашия свят.“

Целият материал:

http://sebepoznanie.com/vselena/holografskavselena/

А вие какво мислите за тази теория?

За сичко друго съм съгласен, само не и за това че живота ми е холограма :no-no:

Нема технология, къде да ми напраи бурето триизмерно, па освен сичко друго и да ме лови като пием от него :)

Публикувано изображение

• Автор

Все пак това е само теория. :) В един филм казаха, че 90% от науката са опити и грешки.

Едното отхвърля другото и обратно...

Напротив. Отхвърля ги само ако този, който ги интерпретира, ги възприема повърхностно.

Едното отхвърля другото и обратно...

Няма "и обратно...", само науката отхвърля (и само - официално...)

конкретно по темата нямам мнение

Редактирано от Efe (преглед на промените)

С две думи: - религията е само гледане нагоре и кланяне -науката прави първото и търси отговори

С две думи:

- религията е само гледане нагоре и кланяне

-науката прави първото и търси отговори

Не е така. И науката, и религията търсят обяснение на света.

Не е така. И науката, и религията търсят обяснение на света.

Религията търси начин да отрече, ако й е възможно, откритията на науката за света, защото колкото повече научаваме, толкова(тези които сме научили нещо все пак) се отдалечаваме от религията. За сметка на изпържените от днешното "образование" младежи, склонни да вярват в какви ли не глупости, само защото имат псевдонаучен стил на лъгане.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Религията търси начин да отрече, ако й е възможно, откритията на науката за света, защото колкото повече научаваме, толкова(тези които сме научили нещо все пак) се отдалечаваме от религията. За сметка на изпържените от днешното "образование" младежи, склонни да вярват в какви ли не глупости, само защото имат псевдонаучен стил на лъгане.

Мога да кажа, че съм запознат със някои основни течения във науката /по-специално физиката/ и въпреки това считам, че съществуването на Бог е напълно възможно.

……………………………………..________ ………………………………,.-’”……………….“~., ………………………..,.-”……………………………..”-., …………………….,/………………………………………..”:, …………………,?………………………………………………\, ………………./…………………………………………………..,} ……………../………………………………………………,:`^`..} ……………/……………………………………………,:”………/ …………..?…..__…………………………………..:`………../ …………./__.(…..”~-,_…………………………,:`………./ ………../(_….”~,_……..”~,_………………..,:`…….._/ ……….{.._$;_……”=,_…….”-,_…….,.-~-,},.~”;/….} ………..((…..*~_…….”=-._……”;,,./`…./”…………../ …,,,___.\`~,……”~.,………………..`…..}…………../ …………(….`=-,,…….`……………………(……;_,,-” …………/.`~,……`-………………………….\……/\ ………….\`~.*-,……………………………….|,./…..\,__ ,,_……….}.>-._\……………………………..|…………..`=~-, …..`=~-,_\_……`\,……………………………\ ……………….`=~-,,.\,………………………….\ …………………………..`:,,………………………`\…………..__ ……………………………….`=-,……………….,%`>–==“ …………………………………._\……….._,-%…….`\ ……………………………..,<`.._|_,-&“…………….`

въпреки това считам, че съществуването на Бог е напълно възможно.

Аз съм атеист и въпреки това не отричам възможността да има по-развити от нас разумни същества и дори нещо отговарящо на описанието за Бог, което религията дава...Ама кое описание? На коя религия? Кой бог или кои богове, защото все още има политеистични религии? Та така, както казах съм атеист - бих повярвал в нещо, ама само в това нещо което пипна с ръка - като Тома неверни! Обаче нанай, както казват брат`чедите роми, нанай чудо нанай магия - нанай, нанай. Всичко е менте - безпрекословно!

От друга страна религията е вече написана книга...било Библия,Коран и други. Докато Книгата на науката се пълни с гигабайтове ежечасно! :wink12: -------------------------------------------------------------------------------------------------------- И може да приемеш и разбираш лошо,добро,чест и достойнство,дълг... без да го четеш като мирянин,будист,мюсюлманин и колкото щете още - от книга. Като човешко същество с независимо съзнание...пък и като падне Луната върху главите ни...какво толкоз? Имало хора - нямало хора! :whist:

Не е въпросът,че някой поп работи с телескоп! Просто и ясно... Ватикана е обгърната от злато и ценности! Дори без да знам ще ти го кажа...как се е получила тази работа! -------------------------------------------------------------------- Прости човешки пороци...за пари и власт--дето в момента нямат аналог и сред извънземните! -------------------------------------------------------- В случая...тоталитарно се принизява човека. Виж славянско: мирянин покорен,послушен ------------------------------------------------------- Най-малкото не завися от холограма...не ползвам социални мрежи. Всъщност скоро ще се появи и точно определение за това... стадно и вкупом!

Редактирано от Alain_Delon (преглед на промените)

Ние живеем в холограма, нищо вече не е същото, защото се разбра че водителите на религиите всъщност са слуги на Сатаната. Аз също мога да изненадвам. :)

Аз в момента си мисля как в Русия да пренебрегнат клякането... И да свалят Сатаната! :)

Религиите не ходят ;за да имат водители.Служещите на Църквата са друго нещо.Всеки отговаря сам за себе си пред Бог.

Виждам как отговарят, ама техният Бог в момента се подвизава с инициалите Б.Б., и свежда нарежданията си през дядо Максим и другите високопоставени духалници...Пардон - правописна дрешка.

П.П. Гледам, че докато съм писал си се редактирал. Не ми казвай, че което и да е религиозно течение, има каквото и да е общо с Библията или друга свещена книга, и че последните пък имат нещо общо с Бог или Богове. Съществуването на последните, както и на чудеса и други свръхестествени прояви така и не са доказани, същото се отнася и за липсата или наличието на "лошите момчета", които са противници на Бог или на Боговете. По света или наистина както не малко добро, но и толкова повече Зло, но те са си изцяло хорско дело!

• Автор

Бели вълчо, аз нямам проблеми да приема, че ти живееш в холограма! :ohmy::lol6:

Споделил съм темата за да разбера какво мислят хората за теорията, а не да чета обиди!

Споделил съм темата за да разбера какво мислят хората за теорията, а не да чета обиди!

Къде видя обида, ако си в състояние да дадеш доказателство за такава? Аз виждам само това че съм цитиран, ама като си чета писанието не виждам вулгарна дума или израз. Ако нямаш нищо против си на обществено място, когато си отвориш собствен сайт и определиш на хората какво да пишат...А защо да не ти дам моята клавиатура, да си пишеш само каквото ти е удобно като отговор, за да "си" "доказваш" сам на себе си, уж от чуждо име, измишльотината?

......

Ох! Коя компания е правила ефектите?

Да де..ама е по ясно становище от това:

хем атеист;хем има нещо дето отговаря на Бог!?!? :D

последно ..атеист или вярвам в Бог който отговаря на нещо? :mark:

Едно е да вярваш, друго е да знаеш! Обаче аз, за да вярвам ми е нужно да познавам...И далеч нямам предвид познание придобито с четене, наизустяване на разни писания или дори размисли върху тях. Доказателството ми трябва на живо и пряко на мен самия. Няма да повярвам дори на който и да е друг човек дори най-близкият ми и пред моя поглед да му се случи чудо. То трябва да е такова, че да въздействува пряко върху мен, да го почуствам с всичките си осезания, не само да го видя с ушите или чуя с ушите...Защото има хора много опитни в заблудата. Питайте "медиумите" и Астор...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.