Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ние живеем в холограма

Featured Replies

Едно е да вярваш, друго е да знаеш! Обаче аз, за да вярвам ми е нужно да познавам...И далеч нямам предвид познание придобито с четене, наизустяване на разни писания или дори размисли върху тях. Доказателството ми трябва на живо и пряко на мен самия. Няма да повярвам дори на който и да е друг човек дори най-близкият ми и пред моя поглед да му се случи чудо. То трябва да е такова, че да въздействува пряко върху мен, да го почуствам с всичките си осезания, не само да го видя с ушите или чуя с ушите...Защото има хора много опитни в заблудата. Питайте "медиумите" и Астор...

Не си ли се влюбвал ?

Колко по-силно доказателство за чудо искаш ?

Не си ли се влюбвал ?

Колко по-силно доказателство за чудо искаш ?

Така мислих, но беше временно...Чудото е че в мен се беше влюбила съответната маца. Повече слабости от рода не си позволих. Факт е, че удоволствието от секса не намаля с края на първоначалното замайване, когато привикнах към онова повишено ендорфиново ниво...Химията е голяма работа, още повече биохимичното направление!

Докато Книгата на науката се пълни с гигабайтове ежечасно! :biggrin:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Мисля, че тук грешите. Книгата на науката се пълни с лекции, учебници, научни публикации в научни периодични издания. Това, което се пълни с гигабайтове ежечасно е само минало прокрай науката, поотъркало се малко в нея и толкова, и по степен на научност се равнява на всяко едно от така нареченото популярно четиво.

Перифразирането е същото...с речници и друго. Няма смисъл от коментар!(затова не упоменах по-големи стойности) Що се касае основата...Вие затова живеете в холограма! Тя стартира от социалните мрежи...ако ме разбираш!

Редактирано от Alain_Delon (преглед на промените)

В този раздел сериозна дискусия просто е невъзможно да се води ! Сега хлорограми !!! Ама как им ги раждат главите на шарлатаните не е истина. Сега матрици ... ша ме уморите.

Що се касае основата...Вие затова живеете в холограма!

Тя стартира от социалните мрежи...ако ме разбираш!

Ако холограма съществува, то тя я има в социалните мрежи, но не мисля, че стартира от тях.

Ако аз живея в холограма, то означва, че вие също живеете в холограма.

Редактирано от kaloia (преглед на промените)

Това само за спор ли го написахте? Не е тайна,че не ползвам мобилен, Скайп и социални мрежи... Съжалявам,но не влизам в нечия мрежа! Това е начин...ако щете за свободно мислене. И понякога аз не разбирам...защо не съм разбиран! Отговорът е по-горе!

През всички времена знаещите се опитват да преведат на езика на животинския разум истината да света. Край тях незнаещи, но с амбиции, винаги са представяли на хората чули-недочули, разбрали - недоразбрали и профанизирали чрез собственото си умствено прокурстово ложе тази предадени от втора ръка истини /сиреч вече сенки на истината/ като наука. Те се кичат с титли и тоги и с тях се опитват да прикрият собствената си нищета. Та сега тия същите използват научен език и съвременни физични теории за илюстрация. ------------------------- Ако се върнем десетки и стотици години назад ще си спомним стотици подобни теории, правели фурор на времето си и грабвали умовете на профаните като поредния "окончателен и истинен модел на Вселената". И така до следващата "Окончателна истина" Е как да им вЕрва вече човек, пардон, шебек?

Едното отхвърля другото и обратно...

Науката няма за цел да отхвърли религията, а да обяснява рационално Вселената. От друга страна религията не отхвърля науката, а предлага обяснения за феномените необяснени от нея. Двечките имат по-скоро се допълваща се роля в човешкият живот - нежели да се отхвърлят!

С две думи:

- религията е само гледане нагоре и кланяне

-науката прави първото и търси отговори

Така както си го написал, се оказва, че религията е базова категория за науката.

В случая...тоталитарно се принизява човека.

Виж славянско: мирянин

покорен,послушен

Нещо бъркаш щатите! Етимологично, мир означава свят (този или друг свят - като място за живеене). От там мирянин не означава покорен, а лице без духовен сан - светско лице! Когато човек реши да се откаже от светския си живот и евентуално да добие духовен сан, той първо става послушник. Тук вече може да се говори за послушание - но това вече не е мирянин!

Това само за спор ли го написахте?

И понякога аз не разбирам...защо не съм разбиран!

Отговорът е по-горе!

Не, написах го, защото участгвате в тези форуми.

В какво точно е отговорът?

Мирянин означава покорен. Няма връзка с руското мир...свят. Освен това...може дисертация да напишете от моите постове... Преди да го направите обаче, ще сте получили двойка. ------------------------------------- Религията е базова точка на науката... Не съм писал това...то е Ваше изобретение на което ще Ви скъсат и виетнамски професори... :) --------------------------------- отговор на Darkterminal

Редактирано от Alain_Delon (преглед на промените)

Виждам как отговарят, ама техният Бог в момента се подвизава с инициалите Б.Б., и свежда нарежданията си през дядо Максим и другите високопоставени духалници...Пардон - правописна дрешка.

Не мисля, че е така. Техният Бог, в много случаи, се подвизава с прозвището "Пари".

Имам усещането, че църковните служители на Бога най-малко вярват в Бога. Толкова малко вярват, че това малко е по-малко от вярването в Бога на тези, които за първи път влизат в православен храм.

Кои са знаещите и какво знаят;което е недостъпно за другите човеци/пардон шебеци/?Коя е истината за света?

--------------------

Че де да знам - аз съм си откровен шебек.

Ма чета тук, пък дано ми хсветне нещо.

Щото съ четящ шебек, при това фармасонин.

Намасте!

Аз съм атеист и въпреки това не отричам възможността да има по-развити от нас разумни същества и дори нещо отговарящо на описанието за Бог, което религията дава...Ама кое описание? На коя религия? Кой бог или кои богове, защото все още има политеистични религии? Та така, както казах съм атеист - бих повярвал в нещо, ама само в това нещо което пипна с ръка - като Тома неверни! Обаче нанай, както казват брат`чедите роми, нанай чудо нанай магия - нанай, нанай. Всичко е менте - безпрекословно!

Всичко е, както казваш, "магия". Има едно фундаментално ниво, на което нещата просто се случват.

Защо електроните се привличат от ядрото? Слаба ядрена сила. А как действа тя? Със виртуални частици-медиатори. А защо тези частици действат така? Просто го правят. Да не говорим че съществуват само като абстрактни математични величини. При обяснението на всяко нещо стигаме до "фундаменталното", което просто е, без никакво обяснение защо и как.

Вселената е базирана на правила, страшно много правила. Мисля че има нещо, което ги е създало.

Мисленето "ако не мога да го видя и пипна - значи не съществува" е много първично е остаряло поне с век. Не можеш да видиш и пипнеш нищо от това, което в момента е обект на активен рисърч във физиката. Не можеш да пипнеш един фотон, не можеш и да го "видиш", тъй като той не е материално тяло. Той е една абстрактна величина.

И аз си представям Бог като една "същност", която е абсолютно нематериална.

Ако приемем, че има Бог, това означава че той трябва да е "извън" Вселената. Което автоматично означава че няма абсолютно никакъв начин да докажем или отречем неговото съществуване, тъй като ние сме ограничени от материалното като материални същества. Може би някога ще пътуваме до други галактики, но никога няма да можем да излезем от това, което по дефиниция е "всичко". Тоест, никога няма да можем да установим съществуването на Бог.

Това е като някой сим от The Sims да излезе от компютъра. Или ти да влезеш в компютъра. Нито едно не е възможно, без съответното същество да загуби цялата си същност.

Също така, Сим-а съществува само под формата на 0ли и 1ци. Но ако той имаше съзнание, щеше да си мисли че живее в съвсем реален и достоверен свят. Най-вероятно би имало и симове, които твърдят, че няма "бог", защото не могат да го видят и пипнат. И макар че ти понякога им казваш какво да направят, то е дотолкова част от тяхното програмиране и същност, че те никога няма да го разберат. Нито пък имат шанс да го осъзнаят когато и да било.

Надявам се да не си твърдоглав и да се опиташ да ме разбереш. Не е лесно. Преди около 2-3 години и аз бях заклет атеист - отричах Бог, защото не можех да го видя и пипна. Постепенно обаче мнението ми се промени - не защото съм бил свидител на някое "чудо" - съмнявам се, че бихме могли да усетим каквото и да е намеса на бога. Просто помъдрях и логиката почна да ме води към този извод.

За да съм по-точен, аз съм теистичен агностик - вярвам в бог, и в това, че съществуването му не може да бъде доказано.

Мирянин означава покорен.

В такъв случай:

а. Мировият съдия е един много покорен съдия;

б. Когато духовно лице се занимава с мирски дела, всъщност решава покорни проблеми;

в. Мирогледът, пък е вид особено покорен поглед.

На специалистите етимолози - Честито!

Няма връзка с руското мир...свят.

Руското мир, всъщност е старославянско мир. Примерно на старобългарски :

Бо́гъ · ꙗкожє мъноꙃи вѣроуѭтъ · сѫщьство вьсємогѫщєѥ ѥстъ · коѥмоу покланꙗѭтъ сѧ

Ѩꙁꙑчьници мьнѧтъ · чьто ѥстъ мъножьство богъ

Июдєи · хрїстїꙗни и нѣции дроуꙁии вѣроуѭтъ · чьто ѥстъ тъкъмо єдинъ Господь Богъ Вьсєдрьжитєл҄ь · ижє вьсь миръ сътвори

Бєꙁбожьнꙑ людиѥ мьнѧтъ · чьто нє сѫтъ богъ

...

Религията е базова точка на науката...

Не съм писал това...то е Ваше изобретение

на което ще Ви скъсат и виетнамски професори... :D

Анализа на текста е елементарен.

С две думи:

- религията е само гледане нагоре и кланяне

-науката прави първото и търси отговори

От написаното и изброено от теб ясно се оформят две твърдения:

Първото твърдение е, че всичко, което прави религията е "гледане нагоре и кланяне".

Второто твърдение е, че това, което прави науката се ограничава с първото от изброените твърдения и тази и дейност, се разширява от търсенето на отговори.

Заместваме и получаваме:

-науката прави гледане нагоре и кланяне и търси отговори

Семантично това означава, че науката се занимава това, което се занимава религията, плюс още нещо (търсене на отговори), а мнемонично означава, че религиозната част и е приоритетна (това следва от подредбата на приоритетите).

Изобретена е велика глупост, но изобретателят и не е моята скромна персона...

Подозирам......нещо скромничите. :lol6:

Аз преди 2203 години имах нЕкви познания;обаче нещо се поизгубих и сега почвам наново :whist:

-----------------------

Е, щом нишката на Ариадна е гравирана в сърцето Ви, просто следвайте Белия заек.

Намасте

:whist:

-----------------------

Защото

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.