Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как бихте постъпили?

Featured Replies

Понякога на човек му е трудно да вземе решение как да постъпи в определена ситуация. Причините могат да бъдат от най-различно естество. Ако някой има такъв проблем, може да го сподели в тази тема. Убедена съм, че ще получи помощ! Имам проблем. Познавам човек, който продава наркотици, а съм категорично против разпространението и употребата им. Мога да подам сигнал, но ме е страх, а това ме кара да се срамувам от себе си... :shy11: Как бихте постъпили на мое място?

Не трябва да се доносничи при никакви обстоятелства - това е мое правило.Съответно не бих подал сигнал,но ти си познаваш човека.

• Автор

Не трябва да се доносничи при никакви обстоятелства - това е мое правило.Съответно не бих подал сигнал,но ти си познаваш човека.

Познавам го, за съжаление - зъл и отмъстителен.

Може би това е причината и други, които знаят да се страхуват?

Търпим и мълчим, а това е не по-малко срамно от едно обаждане където трябва.

Гадна история. :(

То не че някой ще направи нещо.По скоро ще стане по-трудно за вас след като разбере кой е.В България нищо не се прави.

• Автор

Пропуснах да уточня, че става въпрос за човек, който живее в квартала. Ужасно е да се чувстваш безсилен и страхлив. :(

Понякога на човек му е трудно да вземе решение как да постъпи в определена ситуация.

Причините могат да бъдат от най-различно естество.

Ако някой има такъв проблем, може да го сподели в тази тема.

Убедена съм, че ще получи помощ!

Имам проблем.

Познавам човек, който продава наркотици, а съм категорично против разпространението и употребата им.

Мога да подам сигнал, но ме е страх, а това ме кара да се срамувам от себе си... :shy11:

Как бихте постъпили на мое място?

Хайде стига с тези евтини психо номера !

Според мене винаги е грешка някой друг да ти "помага" какво да правиш, какво да кажеш, как да постъпиш...Строши си тиквата - ма си я строши сам като пич. Щото после най малкото щи се замисляш - Бе що го слушах оня. http://www.gdkp.mvr.bg/PHP/form.htm Много ме накефи как на всяка точка с ГОЛЕМИ БУКВИ пише "АНОНИМНИ СИГНАЛИ НЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ!" :D

• Автор

Хайде стига с тези евтини психо номера !

Защо мислиш че са евтини психо номера?! :speak:

Според мене винаги е грешка някой друг да ти "помага" какво да правиш, какво да кажеш, как да постъпиш...Строши си тиквата - ма си я строши сам като пич. Щото после най малкото щи се замисляш - Бе що го слушах оня.

http://www.gdkp.mvr.bg/PHP/form.htm

Много ме накефи как на всяка точка с ГОЛЕМИ БУКВИ пише "АНОНИМНИ СИГНАЛИ НЕ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ!" :D

Анонимните сигнали са несериозно нещо.

• Автор

А не са ли ?

Ти пушиш ли ? Пиеш ли алкохол ?

Какво общо имат пиенето и пушенето с темата?!

Амфетамините и марихуаната нямат нищо общо с виното и обикновените цигари.

Ужасно е да се чувстваш безсилен и страхлив. :(

Така е, но от две злини тази е по-малката.

Нали искаш да си жива и здрава - аз поне предпочитам това, още не ми се умира.

Какво общо имат пиенето и пушенето с темата?!

Амфетамините и марихуаната нямат нищо общо с виното и обикновените цигари.

От алкохол и цигари умират много хора. От амфети до колкото знам с доста зор може и да се убиеш, особено ако са премесени с нещо. За марихуаната, не съм чул някой е умрял още. Сега, че едно е законен начин да се трепеш, а другото незаконен, това са подробности. Закона е една подробност, ако не ми вярваш, излез на улицата за половин час и ще ме разбереш.

...Амфетамините и марихуаната нямат нищо общо с виното и обикновените цигари.

Всъщност имат, при това много общо - пристрастяване, водещо до една или друга степен на зависимост. Никога не съм опитвал какъвто и да е наркотик, не бих го и сторил, алкохолът ми е враг № 1, но съм бивш закоравял пушач и знам какво е да ти се пуши, пък да нямаш.

Разлики могат да се търсят в разпространението, но и при "безобидните" цигари и алкохол злоупотребите са видни за всеки и всекидневно. Навсякъде се продават цигари без бандерол, внос откъде ли не и с неизвестно съдържание, а за алкохола да не говорим - почти всеки лозар си има и "малко казанче", в което вари ракия за "собствени нужди", а при мнозина това си е постоянен бизнес, при това съвсем, съвсем сив.

Ето и още теза - имам съсед, приятел, който има такъв казан и не само вари нонстоп ракия, ами я и продава абсолютно нелегално най-вече на студенти - ония същите, които той вози в качеството си на таксиметров шофьор. Та налице е същата ситуация - да го издам ли или да си трая? Още един жокер - човекът е пълна противоположност на "зъл и отмъстителен" и дори се смята за "благодетел на нацията", доставяйки "насъщната" на нуждаещите се. Неговото виждане е приблизително следното: "Те (клиентите) търсят продукт, който аз им доставям, при това от най-високо качество, защото ако си позволя да продавам менте, това ще навреди на търговията ми. Задоволявам, значи, потребностите им. Те (клиентите) пък ми дават пари и задоволяват моите потребности, какво лошо има тогава, след като всички са доволни?"

Е, същото ли е или не е същото? И как да постъпя аз, например?

Това означава,че не можеш да сложиш всички под един знаменател.Но ако трябва да гледаме от друга страна всеки един е правил такива неща.Кой е прав и кой е крив?.Кой може да го реши това.

Имам проблем.

Познавам човек, който продава наркотици, а съм категорично против разпространението и употребата им.

Мога да подам сигнал, но ме е страх, а това ме кара да се срамувам от себе си... :shy11:

Ти защо смяташ, че тези, на които трябва да подадеш сигнал, не знаят за това? А и е човешко да изпитваш страх в определени ситуации. ;)

• Автор

Ето и още теза - имам съсед, приятел, който има такъв казан и не само вари нонстоп ракия, ами я и продава абсолютно нелегално най-вече на студенти - ония същите, които той вози в качеството си на таксиметров шофьор. Та налице е същата ситуация - да го издам ли или да си трая? Още един жокер - човекът е пълна противоположност на "зъл и отмъстителен" и дори се смята за "благодетел на нацията", доставяйки "насъщната" на нуждаещите се. Неговото виждане е приблизително следното: "Те (клиентите) търсят продукт, който аз им доставям, при това от най-високо качество, защото ако си позволя да продавам менте, това ще навреди на търговията ми. Задоволявам, значи, потребностите им. Те (клиентите) пък ми дават пари и задоволяват моите потребности, какво лошо има тогава, след като всички са доволни?"

Е, същото ли е или не е същото? И как да постъпя аз, например?

Ако човекът продава качествен продукт, няма нищо лошо.

Но този, за когото става въпрос зарибява ученици. :(

Ти защо смяташ, че тези, на които трябва да подадеш сигнал, не знаят за това? А и е човешко да изпитваш страх в определени ситуации. ;)

Дано да знаят!

Така е, но от две злини тази е по-малката.

Нали искаш да си жива и здрава - аз поне предпочитам това, още не ми се умира.

И на мен не ми се умира и не ми се трепери за близките ми...

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Недей да се тормозиш излишно. Наркотиците се предлагат, защото... хората имат нужда от тях.

Ако човекът продава качествен продукт, нямам нищо против.

Искаш да кажеш, че нямаше да имаш нищо против, стига да си сигурна, че зарибява с качествена дрога ?

• Автор

Искаш да кажеш, че нямаше да имаш нищо против, стига да си сигурна, че зарибява с качествена дрога ?

Ама и ти си един заядливец... :D

Естествено че нямам предвид дрога, а това за което пише hlevoust - алкохол.

Ама и ти си един заядливец... :D

Естествено че нямам предвид дрога, а това за което пише hlevoust - алкохол.

Аз откъде да знам, какво си мисли някой ?

Аз виждам, какво пише той.

Защо неговия проблем трябва да се приписва на мен.

• Автор

Аз откъде да знам, какво си мисли някой ?

Аз виждам, какво пише той.

Защо неговия проблем трябва да се приписва на мен.

Когато не мога да разбира смисъла на написаното в някой пост, аз питам съвсем учтиво.

Е, не задължавам никого да постъпва като мен. :)

Когато не мога да разбира смисъла на написаното в някой пост, аз питам съвсем учтиво.

Е, не задължавам никого да постъпва като мен. :)

Ако бях поставил едно "Извинявай" преди въпроса, питането ми щеше да получи различен отговор ли ?

• Автор

Ако бях поставил едно "Извинявай" преди въпроса, питането ми щеше да получи различен отговор ли ?

Не знам.

Извинявай, но отдавна ми прави впечатление, че непрекъснато поправяш чуждите грешки в правописа или в нещо друго.

Чудя се, какво те кара да постъпваш така?

Ти безпогрешен ли си или си оторизиран от екипа на форума да правиш това?

Пак извинявай.

Не знам.

Извинявай, но отдавна ми прави впечатление, че непрекъснато поправяш чуждите грешки в правописа или в нещо друго.

Чудя се, какво те кара да постъпваш така?

Ти безпогрешен ли си или си оторизиран от екипа на форума да правиш това?

Пак извинявай.

Предпочитам да ги поправям, отколкото да ги подминавам.

На теб не ти ли правят неприятно впечатление, изключително неграмотно написани постове, от които много трудно може да се разбере, за какво става дума ?

Има ли безгрешни хора ? Естествено, че няма и няма начин поправките да се правят само от безгрешни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.