Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как бихте постъпили?

Featured Replies

• Автор

Предпочитам да ги поправям, отколкото да ги подминавам.

На теб не ти ли правят неприятно впечатление, изключително неграмотно написани постове, от които много трудно може да се разбере, за какво става дума ?

Има ли безгрешни хора ? Естествено, че няма и няма начин поправките да се правят само от безгрешни.

Ken, във форума влизат най-различни хора и това, че някой пише с правописни или стилистични грешки не бива да те учудва и дразни.

Има и видни учени, които не пишат правилно и не могат да се изразяват точно, но това не ги прави по-малко умни и уважавани, нали?

Мисля, че ако не издребняваме и се научим да приемаме другите такива, каквито са, ползата от форумите ще е по-голяма.

Тук сме за да се споделим, обсъдим или просто да "побъбрим", а не за да си тровим нервите със забележки и препирни.

Така мисля.

Ken, във форума влизат най-различни хора и това, че някой пише с правописни или стилистични грешки не бива да те учудва и дразни.

Има и видни учени, които не пишат правилно и не могат да се изразяват точно, но това не ги прави по-малко умни и уважавани, нали?

Мисля, че ако не издребняваме и се научим да приемаме другите такива, каквито са, ползата от форумите ще е по-голяма.

Тук сме за да се споделим, обсъдим или просто да "побъбрим", а не за да си тровим нервите със забележки и препирни.

Така мисля.

Това е много хубаво, но защо тогава ти обръщаш толкова внимание на моите недостатъци, а не ги приемеш такива, каквито са ?

Между другото, подписа ти е в противоречие с убежденията.

• Автор

Това е много хубаво, но защо тогава ти обръщаш толкова внимание на моите недостатъци, а не ги приемеш такива, каквито са ?

Между другото, подписа ти е в противоречие с убежденията.

Напротив, не мисля, че имаш недостатъци или предимства. :)

Ти си си такъв, какъвто си.

Не те съветвам да съдиш за мен точно по подписа, защото често го сменям. ;)

Всъщност имат, при това много общо - пристрастяване, водещо до една или друга степен на зависимост. Никога не съм опитвал какъвто и да е наркотик, не бих го и сторил, алкохолът ми е враг № 1, но съм бивш закоравял пушач и знам какво е да ти се пуши, пък да нямаш.

Разлики могат да се търсят в разпространението, но и при "безобидните" цигари и алкохол злоупотребите са видни за всеки и всекидневно. Навсякъде се продават цигари без бандерол, внос откъде ли не и с неизвестно съдържание, а за алкохола да не говорим - почти всеки лозар си има и "малко казанче", в което вари ракия за "собствени нужди", а при мнозина това си е постоянен бизнес, при това съвсем, съвсем сив.

Ето и още теза - имам съсед, приятел, който има такъв казан и не само вари нонстоп ракия, ами я и продава абсолютно нелегално най-вече на студенти - ония същите, които той вози в качеството си на таксиметров шофьор. Та налице е същата ситуация - да го издам ли или да си трая? Още един жокер - човекът е пълна противоположност на "зъл и отмъстителен" и дори се смята за "благодетел на нацията", доставяйки "насъщната" на нуждаещите се. Неговото виждане е приблизително следното: "Те (клиентите) търсят продукт, който аз им доставям, при това от най-високо качество, защото ако си позволя да продавам менте, това ще навреди на търговията ми. Задоволявам, значи, потребностите им. Те (клиентите) пък ми дават пари и задоволяват моите потребности, какво лошо има тогава, след като всички са доволни?"

Е, същото ли е или не е същото? И как да постъпя аз, например?

Аз не бих издала този човек, ако съм сигурна, че ракията която произвежда е качествена и не е опасна за здравето и живота на клиентите.

Ако човекът продава качествен продукт, няма нищо лошо.

Но този, за когото става въпрос зарибява ученици. :(...

Извинявай, но не виждам къде е разликата. Друсат се и употребяват алкохол не само ученици и студенти, нали? А нима не е възможно предлаганата от съкварталеца ти дрога да е качествена, с извинение за цинизма?

П.П. Отговорих на Мойра преди да стигна до коментара на Кен. Въпросът е принципен - алкохол, дрога, цигари, крадено дизелово гориво... разликата не е особено съществена, поне аз мисля така. Ето още един пример, съвсем, съвсем пресен от преди около 3 часа - имам дизелов Форд, прибирам се от работа, паркирам пред блока и един човек от квартала, бивш мой колега, с когото не поддържам кой знае какви приятелски отношения, но ме заговаря и ми предлага гориво по 2 лв/л, при това буквално 5 минути след като заредих 45 л по 2,47 лв. Отказах му, имам си принципи, но не е ли това още един пример по темата?

Да се върнем на основния въпрос - дали бих подал сигнал или не ? Аз лично не бих изобщо се главоболил с подобен въпрос - няма смисъл от такъв сигнал, тъй като всички разпространители на дрога се водят на учет в полицията. Няма дилър, който полицаите да не познават лично.Повечето дилъри правят услуги наполицията, като дават информация за конкуренцията - това го правят за пари, за закрила или за отмъщение. както и да е - щом той си седи там и си продава - значи има позволение да го прави.

Това:

Да се върнем на основния въпрос - дали бих подал сигнал или не ?

Аз лично не бих изобщо се главоболил с подобен въпрос - няма смисъл от такъв сигнал, тъй като всички разпространители на дрога се водят на учет в полицията.

Няма дилър, който полицаите да не познават лично.Повечето дилъри правят услуги наполицията, като дават информация за конкуренцията - това го правят за пари, за закрила или за отмъщение.

както и да е - щом той си седи там и си продава - значи има позволение да го прави.

не се връзва много с това:

Може ли да ви помоля, не само теб, Ken, а всички - ако попаднете на постове, в които има линк към торент, независимо дали става въпрос за игри, музика, книги или каквото и да е, свързано с нарушаване на авторското право, и независимо кога е писан поста да го докладвате веднага ?

Обещаваме, че ще изчистим форума от подобни постове, но трябва да помогнете и Вие, потребителите .

Това:

не се връзва много с това:

Май мисълта ти е на толкова високо ниво, че аз, със скромния си ум не мога да схвана този твой пост

.

Каква е връзката между хипотетична ситуация за докладване в полицията на наркодилър и публикуването тук на линкове към сайтове предоставящи крадена интелектуална собственост ? Във втория случай, тук в нашия форум, ние модераторите сме в ролята на полицаи , но за съжаление си нямаме дилъри, които да ни докладват и ние великудушно да им позволяваме да си вършат дейността, както е в действителност на улицата.

Мойра

Имай в предвид, че ако е упорит и от хората, които ровят до дъно и т.н. в момента може и да чете това., или нещо от сорта.

Иначе анонимен сигнал ако може - също е добър вариант.

Най-лесният начин да прецакаш някого, пък и теб да прецакат е в Интернет пространството!

Прави си ти сметка :)

Желая ти всичко хубаво :) :) :)

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

• Автор

Мойра

Имай в предвид, че ако е упорит и от хората, които ровят до дъно и т.н. в момента може и да чете това., или нещо от сорта.

Иначе анонимен сигнал ако може - също е добър вариант.

Най-лесният начин да прецакаш някого, пък и теб да прецакат е в Интернет пространството!

Прави си ти сметка :)

Желая ти всичко хубаво :) :) :)

:) Е, чак до там не съм стигнала да подавам анонимни сигнали.

Ако реша да го направя (едва ли ще се престраша!), няма да е анонимно.

Все някога този човечец ще си намери майстора, вероятно в лицето на конкуренцията.

Бих искала да няма такива хора, но...ги има :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.